Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

shatun: 14.01.2025 16:48І не тому що тупа чи безрука - тупо грошей не вистачає, щоб зробити нормальний резерв, яґкий можна тримати увімкненим постійно.
його немає сенсу тримати постійно якщо в тебе не хірургія в хаті чи ще шось. відключення відносно пронозовані. а по безпеці сам знаєш - менше частей в системі - менше вірогідність аварії
_VlaD_
Member

Повідомлення

strang: 14.01.2025 17:28ну ще як просто стоїть то просто жере батарею.
Сучасні інвертори витрачають на холостому ходу небагато. А батарею відключати від зарядного не обов'язково.
Hotspur
Member

Повідомлення

_VlaD_: 14.01.2025 17:36Сучасні інвертори витрачають на холостому ходу небагато.
це заміряти треба, думаю там не настільки небагато
_VlaD_
Member

Повідомлення

Hotspur: 14.01.2025 17:39 це заміряти треба, думаю там не настільки небагато
Datouboss 2000W хаває 300 мА від батареї 28В. Це 8.4 Вт. Як світлодіодна лампочка середньої потужності. Вимірював струм мультиметром з батареї. От щойно.
Це у кілька разів менше ніж APC Smart-UPS 1500VA, доречі.
strang
Member

Повідомлення

_VlaD_: 14.01.2025 18:03Datouboss 2000W хаває 300 мА від батареї 28В. Це 8.4 Вт.
це мало
інвертори різні бувають..
ось датубос від бере 15Вт -

і то ще мало я думаю, гібридники в 2-3 рази більше.
_VlaD_
Member

Повідомлення

strang: 14.01.2025 18:14ось датубос від бере 15Вт -
Це якийсь унікальний інвертор, який працює від 12В та 24В. Можливо і жере через це більше.
strang
Member

Повідомлення

_VlaD_: 14.01.2025 18:23Це якийсь унікальний інвертор,
ну от рандомні 3 інвертора
два з них жруть +- 20Вт в простої
_VlaD_
Member

Повідомлення

strang: 14.01.2025 18:53 ну от рандомні 3 інвертора
два з них жруть +- 20Вт в простої
Та і це не так багато. Десь 60 грн на місяць вийде якщо увімкненим цілодобово тримати на холостому ходу. Дві буханки хдіба.
Hotspur
Member

Повідомлення

_VlaD_: 14.01.2025 19:17Та і це не так багато. Десь 60 грн на місяць вийде якщо увімкненим цілодобово тримати на холостому ходу. Дві буханки хдіба.
питання доцільності. її немає. скажу більше я КАТЕГОРИЧНО проти тримання великих акумів 24/7 без купи додаткового захисту типу реле напруги УЗО і реле струму. бо це все погано закінчується
strang
Member

Повідомлення

_VlaD_: 14.01.2025 19:17Десь 60 грн на місяць вийде якщо увімкненим цілодобово тримати на холостому ходу. Дві буханки хдіба.
це не 2 буханки,
це що"дві з половиною доби" висаджувати в 0 умовний 12В 100Ah аккум :laugh:
_VlaD_
Member

Повідомлення

Hotspur: 14.01.2025 19:39питання доцільності. її немає.
Ну, як сказати... От у мене УПС комп'ютерний увімкнений цілодобово. Якщо він накриється, то я планую замість нього поставити інвертор з АВР. Суть та сама.

Отправлено спустя 3 минуты 30 секунд:
strang: 14.01.2025 20:10це що"дві з половиною доби" висаджувати в 0 умовний 12В 100Ah аккум :laugh:
Це за умови, якщо аккум від'єднаний від зарядного. Можна не висаджувати.
strang
Member

Повідомлення

_VlaD_: 14.01.2025 20:15Це за умови, якщо аккум від'єднаний від зарядного. Можна не висаджувати.
ну так, правда кажуть наче тримати аккум постійно на зарядці не дуже корисно, але ок най буде.
der_meister
Member

Повідомлення

shatun: 14.01.2025 16:48Пропала електрика - людина човгає до АВР, вмикає резерв руцами і йде собі по інших справах.
Нет, никуда я не бегаю. АВР переключает сам при пропадании или появлении эл в сети.

По моим прикидам, инвертор в холостом ходу потребляет примерно 45-50 ватт\ч
Востаннє редагувалось 14.01.2025 20:36 користувачем der_meister, всього редагувалось 1 раз.
_VlaD_
Member

Повідомлення

strang: 14.01.2025 20:18ну так, правда кажуть наче тримати аккум постійно на зарядці не дуже корисно, але ок най буде.
Якщо акум заряджений, то плата захисту від'єднує його від заряду і напруга йде напряму з зарядного на інвертор.
В упсах он теж аккуми цілодобово на підзаряді.
shatun
Member

Повідомлення

der_meister: 14.01.2025 20:34
shatun: 14.01.2025 16:48Пропала електрика - людина човгає до АВР, вмикає резерв руцами і йде собі по інших справах.
Нет, никуда я не бегаю. АВР переключает сам при пропадании или появлении эл в сети.
По моим прикидам, инвертор в холостом ходу потребляет примерно 45-50 ватт\ч
Про тебе і не йшлося. Я одразу написав, що описана схема твого будинку - це скоріше автономне ніж резервне живлення.
Мова була про людей у яких грошей на цілу робочу мережу з сонячними панелями чи ветряком немає, а є виключно якась сбірка АКБ 200Ah (+/-) + інвертор.
І по твоїх же прикидах ця сбірка, у стані очікування, сжере сама себе +/- за добу. Тому роблять, як я написав - у разі потреби вмикають руцами.
fludimir
Member

Повідомлення

Гибридный инвертор EAsun 12v внезапно перестал переключаться на флоат, уже часов 15 показывает 14.4В (мое напряжение балка) и мигает диодом (те в режиме балка), в чем может быть причина? Пробовал отключить сеть и подключить заново - та же картина.
Никаких настроек не менялось и ранее после окончания балка спокойно переходил на флоат (13.5в), единственное что изменилось в последнее время - все добро переехало на неотапливаемый балкон, 5+ градусов.
Батареи 2 шт 100ач dc-house параллельно.

strang: 14.01.2025 18:53два з них жруть +- 20Вт в простої
Мой еасан в простое ест то 20вт то 60вт , закономерность непонятна, но фактически за сутки выходит около 1квт.
Поскольку отключений сейчас нет ( да и вообще прекратились после того как собрал резервное питание :gigi: ) то держать постоянно включенным смысла нет вообще.
der_meister
Member

Повідомлення

fludimir: 15.01.2025 00:49да и вообще прекратились после того как собрал резервное питание
такая же фигня, тока собрал и отключения прекратились :D но, лучше пусть будет, чем без резерва))
кста, тоже отключенный стоит.
Відповісти