Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
mklm
Member

Повідомлення

системні вимоги в студію
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну щось класичне на Nforce 3 з Athlon 2600+ бо більшість збирали саме таке, коли вже вийшло ядро Venice був 939 і щось я сумніваюсь що 754 збирали для ігорєй. Хібащо апгрейд робив хтось, хоча таких мабуть були одиниці бо через рік вже робити апгрейд не дуже типова поведінка юзера того часу. Після появи 939 ними тарились офіси і проци йшли туди найдешевші Sempron, це причина чому їх так багато зараз на всяких лохуа і так мало Атлонів, особливо екзотичних пізніх ревізій. Пам'яті ставили максимум 2х512 а здебільшохо 2х256 і відяха якась 6600 або 6600 ГТ. Ось класичний конфіг на 754 того часу
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 12.01.2025 00:24 Ну щось класичне на Nforce 3 з Athlon 2600+
тут або нфорс3, або 2600+, але аж ніяк не разом
754 то був топ, згадаймо, коли вперше з'явилися семпрони і під який саме сокет
а потім вже, коли вийшов 939, він зайняв топове місце, а 754 замінив собою 462 у бюджетному сегменті, звідси і маса семпронів під нього, яких для 939 майже не було.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Коротше кажучи.. дідька вам лисого а не NForce3.
Сраний ASUS знову підклав свиню.
K8N лежачи у коробці R.I.P-нувся.
Тож s754 буде представлений платою ASROCK K8Upgrade-1689
спойлер
Зображення
Проц Athlon 64 3000+
спойлер
Venice https://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-A ... XBOX).html
В легкому разгоні.
Память один гіг від PNY.
По проханням партії відеокарта від "зелених" GF6600 у виконанні жижабайт.
спойлер
Зображення
Розгін по ядру до 420MHz, RAM - 311 (622DDR).
Audio -SB Live! 5.1 (SB0220)
Синтетика :
спойлер
Зображення
Марк05:
спойлер
Зображення
FarkCRY(2004)
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Дуже комфортно.
F.E.A.R (2005)
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Більше чим іграбельно.
Ждалкер (2007)
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Якщо дати процу прокочегаритися то грати можна. Є запас по зарізанню настроєк.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну це дуже умовно можна назвати іграбєльним бо після кемпа сталкерів буде купа дуже важких сцен, той самий тонель на агропромі або околиці прожарювача мізків. І це на ТОПовому проці під 754 а в більшості були молодші моделі 2600+ бо той веніс вийшов коли була представлена платформа 939. Навіть якби він вийшов на старті платформи його ціна була на стільки висока що його купували б одиниці. Тобто умовно повертаємось у 2005 рік і у вас є вибір 754 або 939 але трохи дорожче, то цікаво хто б з вас обрав 754 розуміючи що найближчі роки повного апгрейду не буде. Бо наприклад я досидів на 3700+ до 2008 року і платформа пережила 4 апгрейди відях 6800GS-7600GT-7900GTX-8800GTS 512 B-)
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, можливо вас не вірно зрозумів, але 3000+ то нефіга не топ . Тим більше в нього кеш 512.
На 3700+ дійсно можна було би файно пересидіти до 2008.
Особливо якщо мамка дозволяла його гнати.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну я мав на увазі топове сімейство, бо веніс це архітектурна верхівка для 754 а так звісно що там є 3700+ який фіг знайдеш B-)
В мене була не прям топова плата під розгін ASUS A8N-E але враховуючи її ціну і непогані можливості відносно тої ж A8N Premium на яких я не один раз збирав і розганяв знайомим, вона дозволяла вижати майже все особливо коли пізніше під'їхав апдейт у вигляді BigTyphoon :up:
В мене нажаль немає веніса на 754 а так було б цікаво їх порівняти при нагоді, бо є пара цікавих плат на 754, треба буде розжитись екземпляром
acidburn
Member

Повідомлення

Мені важко зрозуміти про що ви сперечаєтесь, вимірюючи фпс на процах. :spy: 6600 – карта 2004 року, а Ждалкер вийшов у 2007, коли вже цілком продавалося щось на кшталт 8500GT (не кажучи вже про 8800).
І на них вже можна цілком комфортно грати не в статиці, а з нормальними тінями, і немає особливої ​​різниці - на 754 чи 939. Всі ці ігри все одно більш ніж в 1 ядро практично не вміють.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Да ми не сперечаємось а дискутуємо, звісно що можна і варто поставити щось типу 7900 GT але ж 3000+ не дасть їй навантаження повне. Буде добре якщо він покриє потреби 7600 GT
Бумик
Member

Повідомлення

Сегодня играл Биошок на конфе 754 сокет - gigabyte ga-k8ns\ Athlon 3200\1 Gb ddr 400\ Ge Force 7600 GS 256 Mb AGP.
На высоких настройках 15-20фпс,на низких 20-30,разрешение 1024х768.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну ось це я і намагався донести в своїй думці з самого першого посту, що 754 цікавий з точки зору ентузіаста і пощупать його за 300 гримнів, але люди які збирали собі конфіг на цій платформі в момент її актуальності буле не дуже задоволені. Я про це можу сміливо говорити бо я тоді активно збирав системи та обслуговував і знайомим і клієнтам то все це залізо я щупав, трохи більше пощастило тим хто збирав пізній 754 вже з Nforce 3 або навіть 4 та PCIe але всеодно там все упиралось у проц, так його можна було розігнати але суто до упору в пам'ять. Скільки коштував оверклокерський кіт та який тоді був вибір я думаю писати не треба :)
mklm
Member

Повідомлення

spoglyadach: 12.01.2025 23:21 веніс це архітектурна верхівка для 754
це реально смішно читати :laugh:
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 12.01.2025 23:21 Ну я мав на увазі топове сімейство, бо веніс це архітектурна верхівка для 754 а так звісно що там є 3700+ який фіг знайдеш B-)
Топ 754 це 4000+. Мобільний, ага. 2600/1024К, якщо не плутаю.
У мене його не було, але туріони я на 754 ганяв, вони зрідка попадаються серед бучного хлама на розбірках.
754 був дуже непоганий бюджетній вибір, навіть семпрон 2800+, тільки треба було плату на нфорс3/4 щось типу Епокса, яка могла 320-350.
939 на старті коштував овердофіга, A8V deluxe 2.0 і 3000+ Winchester tray (який ніфіга не гнався) обійшлися тоді баксів у 300 без пам'яті і усього іншого.
А потім амуде ще й ціни підняли, користуючись тим, що у штеуда нічого притомного на той час не було взагалі. Через рік я брату збирав комп, 939 вже тупо не вліз у бюджет, був змушений брати 754, але проц вже був Venice 3000+ і пам'яті гіг, а не 512, як у мене. Зате потім, як уже з'явився АМ2, можна було знайти досить дешево (трохи дорожче АМ2 аналога) 939 х2 3600/3800/4200+. Я узяв х2 3800+ і ще у мене у цій системі HD3850 побігала.
mklm
Member

Повідомлення

все вірно. ньюарк з метром каші, або ж ланкастер. ну ніяк не "архітектурна верхівка" венеція :laugh:

по розгону - там багато нфорсних мамок зупинялось в районі 333мгц, вже не пам'ятаю з чим пов'язана ця цифра. рекорд сокета я бахнув на специфічному 760g
спойлер
Зображення
всі інші навіть до 500 не дійшли
radical
Member

Повідомлення

mklm: 13.01.2025 08:33 все вірно. ньюарк з метром каші, або ж ланкастер. ну ніяк не "архітектурна верхівка" венеція :laugh:

по розгону - там багато нфорсних мамок зупинялось в районі 333мгц, вже не пам'ятаю з чим пов'язана ця цифра. рекорд сокета я бахнув на специфічному 760g
У мене асрок чаморошний 300 видавав, там тупо в біосі не було вище значень. Але клокгеном можна було ще +30 накинути.
spoglyadach
Member

Повідомлення

mklm: 13.01.2025 08:33 все вірно. ньюарк з метром каші, або ж ланкастер. ну ніяк не "архітектурна верхівка" венеція :laugh:
Де ці процесори на CPU World подивитись можна, це ж я так розумію щось мобільне? Так я розумію що багато хто у 2004-2005 роках мобільні проци на 754 сокеті юзав, так багато було таких ентузіастів що я людина яка працює у великому ретейлері залізок, навіть не чув про такі проци B-) ахахахахахахах хохохохо, сссмєшно
radical
Member

Повідомлення

прошу пана
https://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-M ... KX5BU.html
https://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-T ... QX5LD.html

у мене був туріон 2.0/1024К, але я його десь пролюбив
наче ще десь є аналогічний 1.8/1024К, я точно пам'ятаю, що кришку для нього зрізав с семпрона
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну так питання ж не в існуванні самих проців, а коли саме ці проци почали ставити у 754 сокет, у якомусь 2010-2011-2012 році? А то тут хтось не вловив контекст дискусії і тільки якісь недолугі вкиди робить із сміхуйочками. Ну так, я про таке не знав, але для мене 754 помер задовго до того моменту як почали видирати ці мобільні проци з померлих ноутів, а зараз в рамках свого хобі я на стільки в 754 не заглиблювався і що з того. Тупєйший тейк, замість одразу дати посилання на суть, якісь дешеві провокації треба наярювати в тред, дитячий садочок :rotate:
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 13.01.2025 10:25 Ну так питання ж не в існуванні самих проців, а коли саме ці проци почали ставити у 754 сокет, у якомусь 2010-2011-2012 році?
Мобільні 754 проци з'явились десь одночасно з десктопними, бо до туріонів ще були 130/90нм мобільні семпрони і Mobile K8 Athlon XP-M.
Загалом, 754 сокет прожив значно довше 939, як це не дивно. 4000+, звичайно, вже вийшов під завісу.
spoglyadach
Member

Повідомлення

В жодному прайсі не бачив жодного Turion ні у постачальника ні в прайсах ритейлу. Я собі 3700+ OEM за 70$ ледь вичепив бо їх щойсь зайшло в Україну пара палєт і всьо. Та й дивлячись на прайс цих проців, я собі слабо уявляю як власник 754 платформи за 500$ сумарно, купує проц під експеременти за 200+$
Відповісти