Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Yurius
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.01.2025 20:23
Vlaad13: 11.01.2025 20:02
я думаю у нас она будет стоить 50к гривен - как раз по цене 4080 супер и будут продавать
но красные фанатики до конца надеялись что им раздадут 9700хт по цене 100 баксов за штуку :lol:
Ні! Вони фанати акціонерів АМД мені вчора писали, що карти будуть продавати по 500 доларів :)
Чесно кажучи, розсмішили вони мене.
П.С. Тому, чекаємо на Інтел. Адже, такої жадібності та наглості від директорів Інтела, як у китайської родини (Хуанга та Су) ми ще за десятки років не бачили.

Відправлено через 17 хвилин 4 секунди:
Вангую! Скріньте!
1. АМД буде продавати свої карти +/- за цінами Нвідіа (які завищені у два рази порівняно з пепередніми десятиріччями з врахуванням інфляції).
2. Відеокарти Нвідіа будуть мати краще співвідношення ціна/якість/фукнціональність/підтримка, тому частка АМД на ринку відеокарт не збільшиться. Другосортна продукція, за цінами продукції вищого сорту, мало кому потрібна.
3. Інтел буде нормально тиснути, спочатку АМД, а потім і Нвідіа. Чекаємо народних карт від синіх восени 2025 року або уже у 2026 році.
інтел єдине куди може тиснути так це на Квалком щоб їх скоріше купили та пристрелили :lol:
Volodya811
Member

Повідомлення

Yurius: 11.01.2025 20:31 інтел єдине куди може тиснути так це на Квалком щоб їх скоріше купили та пристрелили :lol:
Не розумію, звідки така агресія до карт Інтел, якщо усі хочуть розірвати дуопольну картельну змову китайської родини? Чи Ви хочете карти рівня ХХ70 купувати по 50 тис. грн.? І це при тому, що вони коштували до 2018 року 400 доларів. Нехай з інфляцією і зменшенням ринку по 600, але аж ніяк не по 1119 Євро в Європі.
П.С. Фанати китайської родини, напевно, тільки і мріють про те, щоб вона більше заробила, а не про справедливі ціни на ринку, і, навіть, свій карман. Ви хоч не на колінах стоїте, коли пишете про Нвідіа і АМД? Без гумору. Я не здивуюся.

Відправлено через 8 хвилин 3 секунди:
П.С. Я нагадаю, що АМД продає в Україні свої восьмиядерні процесори по 40 тис. грн. Чому так дорого? Бо Лізі Су треба гроші, а процесор для ігор вийшов хорошим. А Ви ще хочете відеокарти рівня ХХ70 по 500-600? Від 1000 і вище! Майте совість! Думайте про прибутки акціонерів АМД та Лізи Су!
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Новинка від інтел це альтернатива 4060, навіть не ті. Пограти півроку рік в 1080р ігри 2-5 річної давнини. Поставити Інтел щось проти 5070(ті) і вище, у неї нічого нема. Випустила б щось з 32ГБ і запускала б кіберпанк в 4к в 30+ фпс в нативі (що більше ніж у 5090) та і ціна була б 1000-1500 тоді б можна було б казати, що так, з'явився третій гравець.
Alvaro
Member

Повідомлення

Timedemo: 11.01.2025 19:25гарантия 2 - 2.5 года это одно и то же что нет гарантии.
только у палита 2 года гарантия, и ту обеспечивает продавец. а хорошая гарантия это 36 мес. оф карт
Речь идет о продаже бу карты с оф гарантиями оставшимися на 2-2.5 года. Моя карта куплина 4 месяца назад у нее еще два с половиной года гарантия от розетки. У тех что продают по 35-36 аналогично. Тоже самое с версией супер. Я куплю всегда карту с рук дороже но 2-2.5 года гарантии оставшиеся от оф магазина, чем с 3 месяцами но типа новую .
daesz
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.01.2025 20:47 Не розумію, звідки така агресія до карт Інтел, якщо усі хочуть розірвати дуопольну картельну змову китайської родини? Чи Ви хочете карти рівня ХХ70 купувати по 50 тис. грн.?
Амуде з ненавідією - не інтел же, вони вкладають гроші в розробку та дослідження, і тому вартість карт росте (і "як було 15 років тому" - вже ніколи не буде). Це інцел доїв хомяків 10 років на одному техпроцесі не вкладаючи взагалі ні в що. І далі би доїв, але амуде їм халяву обламали.
Вся надія на квалком, що таки звільнять їх від мук існування.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Володяяяяяяяяяяя
Интулььььььььььь
Alvaro
Member

Повідомлення

Yurius: 11.01.2025 19:48местная "золотая рыбка",не обращай внимание,там те карты как висели за 35 так и висят,никто не покупает и параллельно 4080 пошли вниз с 41 ,
Так почему поиск не находит эти карты по запросу? У тебя они в избраных отмечены. Ты попробуй пробей их по инициалам линейки карты. Найдет один виндфорс. С этими картами это ещё две. Т.е. если из уже не купили то всего три карты на весь олх и все за 35.

Отправлено спустя 6 минут 39 секунд:
daesz: 11.01.2025 20:57Це інцел доїв хомяків 10 років
Ну кстати когда я брал райзен первый в 17 году, тогда вот интел уже начал сдавать помоему. До райзена он вроде как лидировал по популярности . после райзена он сразу срочно начал наращивать ядра насколько помню, но по концове не сильно помогло видимо.
Timedemo
Member

Повідомлення

Alvaro: 11.01.2025 20:57
Timedemo: 11.01.2025 19:25гарантия 2 - 2.5 года это одно и то же что нет гарантии.
только у палита 2 года гарантия, и ту обеспечивает продавец. а хорошая гарантия это 36 мес. оф карт
Речь идет о продаже бу карты с оф гарантиями оставшимися на 2-2.5 года. Моя карта куплина 4 месяца назад у нее еще два с половиной года гарантия от розетки. У тех что продают по 35-36 аналогично. Тоже самое с версией супер. Я куплю всегда карту с рук дороже но 2-2.5 года гарантии оставшиеся от оф магазина, чем с 3 месяцами но типа новую .
Это здорово.
Volodya811
Member

Повідомлення

daesz: 11.01.2025 18:47
Timedemo: 11.01.2025 18:46 кому нужна 4070ти бу за 35, когда 28-29 есть новая 4070c которая почти 4070ти.
За 35 - ні, а за 28 - деяким людям і знадобиться (там 2 енкодера на відміну від одного в 4070с).
Ніяк не можу зрозуміти, що можуть дати 2 енкодера? На кучу моніторів і ТВ фільми виводити чи що? 2 кодера також поки потрібні лише для 4К, та й те, дуже обмежено. Мало які програми підтримують.
Alvaro
Member

Повідомлення

Timedemo: 11.01.2025 21:10Это здорово.
Ну так я об этом и говорю. А то пошли веселые фантазии про избыток никому не нужных карт тис на оликсе которых аж 3 штуки по 35+. Пока с продажами все должо быть ок если полтора годичную 4070ти берут за сутки по 30к по несколько предложений.
Patruletz
Member

Повідомлення

Alvaro: 11.01.2025 21:15Ну так я об этом и говорю.
чел ти вже всіх дістав мабуть, хочеш продати вистав мовчки на барахолку та олх та продавай, тут всім паралельно за скільки ти її продасиш, вони карти мають і навряд виручать тебе за якісь омріяні 36к
Volodya811
Member

Повідомлення

daesz: 11.01.2025 20:57 Амуде з ненавідією - не інтел же, вони вкладають гроші в розробку та дослідження, і тому вартість карт росте (і "як було 15 років тому" - вже ніколи не буде). Це інцел доїв хомяків 10 років на одному техпроцесі не вкладаючи взагалі ні в що. І далі би доїв, але амуде їм халяву обламали.
1. АМД і Нвідіа не мають свого виробництва - це дизайнерські компанії. Вони можуть вкладати гроші лише в офіси, їх оренду, столи, стільці і на зарплату співробітникам. Виробником є ТМСЦ.
2. У Інтела було і є виробництво, і Інтел до 2019 року була лідером у техпроцесах. Інтел завжди на 1-2 покоління була попереду всіх. Лише одна ТМСЦ ризикнула вкладати гроші у верстати нового покоління і виграла гонку (гроші були Ейпл). А Інтел, Самсунг, ГФ та інші відстали. Таке буває на ринку.
3. ТМСЦ зараз почав стопоритися. У цьому році Інтел випустить продукцію на Інтел 18А, яка буде на рівні передової 3 нм від ТМСЦ. В наступному році, якщо все буде добре, то Інтел може і обігнати ТМСЦ.
Alvaro
Member

Повідомлення

Patruletz
Я обсуждаю с теми кому это интересно, не нравится не читай.
Yurius
Member

Повідомлення

Patruletz: 11.01.2025 21:19
Alvaro: 11.01.2025 21:15Ну так я об этом и говорю.
чел ти вже всіх дістав мабуть, хочеш продати вистав мовчки на барахолку та олх та продавай, тут всім паралельно за скільки ти її продасиш, вони карти мають і навряд виручать тебе за якісь омріяні 36к
а тут модери взагалі є ? я вже й скарги кидав на цей нескінчений витік про його довбані 35к ,а він все тут - живий та твердолобий:D
Alvaro
Member

Повідомлення

А есть какаято инфа в теории как пси5.0 будет работат у карт новых на старом ам4?

Зы
прошёлся по профилям, забавное наблюдение заметил, что в основном ведут себя как быдло, душнят и хамят, как это агрессивное тело сверху, обладатели амд)
daesz
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.01.2025 21:24
daesz: 11.01.2025 20:57 Амуде з ненавідією - не інтел же, вони вкладають гроші в розробку та дослідження, і тому вартість карт росте (і "як було 15 років тому" - вже ніколи не буде). Це інцел доїв хомяків 10 років на одному техпроцесі не вкладаючи взагалі ні в що. І далі би доїв, але амуде їм халяву обламали.
1. АМД і Нвідіа не мають свого виробництва - це дизайнерські компанії. Вони можуть вкладати гроші лише в офіси, їх оренду, столи, стільці і на зарплату співробітникам. Виробником є ТМСЦ.
2. У Інтела було і є виробництво, і Інтел до 2019 року була лідером у техпроцесах. Інтел завжди на 1-2 покоління була попереду всіх. Лише одна ТМСЦ ризикнула вкладати гроші у верстати нового покоління і виграла гонку (гроші були Ейпл). А Інтел, Самсунг, ГФ та інші відстали. Таке буває на ринку.
3. ТМСЦ зараз почав стопоритися. У цьому році Інтел випустить продукцію на Інтел 18А, яка буде на рівні передової 3 нм від ТМСЦ. В наступному році, якщо все буде добре, то Інтел може і обігнати ТМСЦ.
(1) вони вкладають гроші в архітектуру, а те, що вклали ТSMC в розробку і дослідження - оплачує нвідія та амд, коил купляють у них пластини ;)
(2) їхні 10+++++ нм навіть з Китаєм більше не є конкурентними
(3) віримо, я повірив :apes:
Volodya811: 11.01.2025 21:12
daesz: 11.01.2025 18:47
За 35 - ні, а за 28 - деяким людям і знадобиться (там 2 енкодера на відміну від одного в 4070с).
Ніяк не можу зрозуміти, що можуть дати 2 енкодера? На кучу моніторів і ТВ фільми виводити чи що? 2 кодера також поки потрібні лише для 4К, та й те, дуже обмежено. Мало які програми підтримують.
Рендери в двічі швидші. Весь робочий софт підтримує ;)
Hells Angels
Member

Повідомлення

Alvaro: 11.01.2025 21:25Я обсуждаю с теми кому это интересно, не нравится не читай.
тебя минусят, какой интерес? :rotate:
Yurius
Member

Повідомлення

Alvaro: 11.01.2025 21:41 А есть какаято инфа в теории как пси5.0 будет работат у карт новых на старом ам4?

Зы
прошёлся по профилям, забавное наблюдение заметил, что в основном ведут себя как быдло, душнят и хамят, как это агрессивное тело сверху, обладатели амд)
Мы просто хотим общаться в этой теме с людьми с айкью выше 60 ,вот и все. Офф это ты типо не вернешься,нам так повезло?потому что если офтопик,то мог не выделять ,90% сообщений твоих это офф.

По делу: в телемарте подбавляли заглушки на многие 5000е,можно изучить хотя бы габариты и внешку новых карт в одном месте ,и попросить сообщить как появятся B-)
Востаннє редагувалось 11.01.2025 22:05 користувачем Yurius, всього редагувалось 2 разів.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Yurius: 11.01.2025 21:51можно изучить хотя бы габариты и внешку в одном месте новых карт
якісь жирні 5080, геймрок 3.5, асус астрал 3.7 :insane:
Yurius
Member

Повідомлення

Hells Angels: 11.01.2025 22:01
Yurius: 11.01.2025 21:51можно изучить хотя бы габариты и внешку в одном месте новых карт
якісь жирні 5080, геймрок 3.5, асус астрал 3.7 :insane:
а 5070ти якись дохлі,багато по 305мм та 2.5 слота,а там типу ж 300вт
Відповісти