Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
FelixJR
Member

Повідомлення

Hells Angels: 10.01.2025 17:44
Vader: 10.01.2025 17:43Смотрю инсайды на цены
хто таке пише?
На reddit кожну годину якийсь інсайд по цінах та й вилазить.
Entar
Member

Повідомлення

Vader: 10.01.2025 17:43 Кто то в этом сомневается?
Дарю инсайд. К началу лета у нас rtx 5070 в нормальной комплектации - 700-750$. rtx 5070 ti - 900-1050$.
Vader
Member

Повідомлення

Entar
Все эти инсайды- просто балабольство):Ждем поступления в магазины и все узнаем.Сейчас у перекупов и продавцов,разведка..как реагирует сообщество..Если будет вяло,то увидим норм цены..
Vlaad13
Member

Повідомлення

ясное дело что цену 5070 угдают все
потому что трудно не попасть в разбег между самой дешманской палитой и крыла от самолета в лице Асус Стрикс :lol:
Востаннє редагувалось 10.01.2025 18:12 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
oversteve
Member

Повідомлення

FelixJR: 10.01.2025 17:51 На reddit кожну годину якийсь інсайд по цінах та й вилазить.
толку з цих інсайдів, якщо вже офіційні ціни є :think: це можна було до анонсу закидати
Entar
Member

Повідомлення

Vader: 10.01.2025 18:10 Все эти инсайды- просто балабольство):Ждем поступления в магазины и все узнаем.Сейчас у перекупов и продавцов,разведка..как реагирует сообщество..Если будет вяло,то увидим норм цены..
Я, честно говоря не думаю что "перекупы и продавцы" решают рынок, прям радикально. Первые недели - возможно да. Но в условиях отсутствия глобального дефицита, цены в любом случае будут выравниваться до европейских, максимум на 5-10% выше их. Хотелось бы конечно до американских, но...

Отправлено спустя 50 секунд:
Vlaad13: 10.01.2025 18:12 ясное дело что цену 5070 угдают все
потому что трудно не попасть в разбег между самой дешманской палитой и крыла от самолета в лице Асус Стрикс :lol:
Речь не про версию, а про то какая будет наценка по сравнению с рекомендованной ценой в общем по больнице.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 18:23Хотелось бы конечно до американских
вже сто раз мусолили, це ціна без оподаткування
Vader
Member

Повідомлення

oversteve
Вообще то да,кстати да...даты до релиза инсайдов
esseesse
Junior

Повідомлення

Hells Angels: 10.01.2025 18:24
Entar: 10.01.2025 18:23Хотелось бы конечно до американских
Ну ми не знаемо яка ціна подаеться на митниці від офіційних виробників. Але це явно не 549$ як в стоковому магазині в США. Тут багато факторів від самих наших магазинів, який в них апетит. Я думаю що ціну ще не узгодили між собою
daesz
Member

Повідомлення

esseesse: 10.01.2025 18:47
Hells Angels: 10.01.2025 18:24
Ну ми не знаемо яка ціна подаеться на митниці від офіційних виробників. Але це явно не 549$ як в стоковому магазині в США. Тут багато факторів від самих наших магазинів, який в них апетит. Я думаю що ціну ще не узгодили між собою
Ціна для Європи інша і податки тут ні до чого. 550$ rsmp - це ціна для США, для Європи - це десь 610-620 євро (конкретно для Німеччини, для України - ще мінімум 50 зверху можна накидати). А ціна перших декількох тижнів/місяця - це ще десь +100 євро. За самий дешман самособою.

Доречі, враховуючи те, що до виходу 5070/ті - Трамп уже буде "в кріслі", то можна очікувати ще вище rsmp для Європи :D
Entar
Member

Повідомлення

daesz: 10.01.2025 18:52 Ціна для Європи інша і податки тут ні до чого. 550$ rsmp - це ціна для США, для Європи - це десь 610-620 євро (конкретно для Німеччини, для України - ще мінімум 50 зверху можна накидати). А ціна перших декількох тижнів/місяця - це ще десь +100 євро. За самий дешман самособою.
І от тут виникає філософське питання що піднімав наш форумчанин - в який момент вигідніше продавати попередню для купівлі нової?:) Коли ціна на нову ще завищена на 100 євро, і відповідно стару можна продати дорожче, бо грубо кажучи людина яка готова купити 4070 за 450, не купить 5070 ні за 700 ні за 800, чи коли ціни устаканяться?

Я так для себе розумію, доцільно поставити на продаж попередню в момент появи нових в магазині, встановивши ціну, яка забезпечить прийнятну "доплату" і корегувати її з подешевшанням нової серії.
Я цього робити зараз не збираюсь, не хочу міняти шило на мило, десь коли 5070 ти супер вийде, буду на неї переходити
Востаннє редагувалось 10.01.2025 18:58 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 18:56
daesz: 10.01.2025 18:52 Ціна для Європи інша і податки тут ні до чого. 550$ rsmp - це ціна для США, для Європи - це десь 610-620 євро (конкретно для Німеччини, для України - ще мінімум 50 зверху можна накидати). А ціна перших декількох тижнів/місяця - це ще десь +100 євро. За самий дешман самособою.
І от тут виникає філософське питання що піднімав наш форумчанин - в який момент вигідніше продавати попередню для купівлі нової?:) Коли ціна на нову ще завищена на 100 євро, і відповідно стару можна продати дорожче, бо грубо кажучи людина яка готова купити 4070 за 450, не купить 5070 ні за 700 ні за 800, чи коли ціни устаканяться?
Я б починав продаж вже, бо практика (особиста) показує, що товар в один день не продається. Люди хочуть завжди купити за безцінь :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 10.01.2025 18:52
esseesse: 10.01.2025 18:47

Ціна для Європи інша і податки тут ні до чого. 550$ rsmp - це ціна для США, для Європи - це десь 610-620 євро (конкретно для Німеччини, для України - ще мінімум 50 зверху можна накидати). А ціна перших декількох тижнів/місяця - це ще десь +100 євро. За самий дешман самособою.

Доречі, враховуючи те, що до виходу 5070/ті - Трамп уже буде "в кріслі", то можна очікувати ще вище rsmp для Європи :D
зараз біля 650 євро ррц для Європи
а яким боком Трамп до євроцін? то скорше в Штатах ціни виростуть, якщо він введе мито для китайців
Entar
Member

Повідомлення

daesz: 10.01.2025 18:58 Я б починав продаж вже, бо практика (особиста) показує, що товар в один день не продається. Люди хочуть завжди купити за безцінь :rotate:
Особисто для себе я не розглядаю варіант продажу наявної вк з сидінням без відеокарти певний час.
Памятаю я ті історії людей, які перед виходом 3000 серії продали 20Х0 свої, думали що вони самі розумні :lol: .
oversteve
Member

Повідомлення

Entar: 10.01.2025 18:56 І от тут виникає філософське питання що піднімав наш форумчанин - в який момент вигідніше продавати попередню для купівлі нової?:)
коли нова ще не анонсована і стара не перетворилася на умовну тикву :D
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 10.01.2025 18:59 а яким боком Трамп до євроцін? то скорше в Штатах ціни виростуть, якщо він введе мито для китайців
Хто його зна що він може начудити. Зараз він хоче ввести мита на європейські товари ввезені в США, бо ті оподатковують американські товари ввезені в Європу.

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
Entar: 10.01.2025 19:00 Особисто для себе я не розглядаю варіант продажу наявної вк з сидінням без відеокарти певний час.
Ну от і в мене ВК - це заробіток, тому сидіти без ВК довго для мене не варіант. Продав місяць тому 7800хт, взяв 4070с за 26к, думаю пощастило із ціною, особливо враховуючи, що різниця в голій продуктивності між 4070с та 5070 буде на межі погрішності :rotate:
esseesse
Junior

Повідомлення

Я так для себе розумію, доцільно поставити на продаж попередню в момент появи нових в магазині, встановивши ціну, яка забезпечить прийнятну "доплату" і корегувати її з подешевшанням нової серії.
Я цього робити зараз не збираюсь, не хочу міняти шило на мило, десь коли 5070 ти супер вийде, буду на неї переходити

Я б вже продавав і то бажаючих купити буде не багато
daesz
Member

Повідомлення

esseesse
Я зачекаю на 2028 та "Вєрку" :shuffle:
Hells Angels
Member

Повідомлення

esseesse: 10.01.2025 19:10Я б вже продавав і то бажаючих купити буде не багато
бажання купувати щось коли долар буде бити рекорди таке собі
Rhizone
Member

Повідомлення

esseesse: 10.01.2025 19:10десь коли 5070 ти супер вийде, буду на неї переходити
Конкретно 5070 ті супер вже малоймовірно, що вийде. От 5070 супер з 16-ма гігами, мабуть, може бути :)
Відповісти