Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
mklm
Member

Повідомлення

знайшов деяку інфу
b1-c0 - запрацював speedstep
c1-d0 - зниження тдп (86-65вт)
ApostolCV
Member

Повідомлення

mklm: 30.12.2024 16:22 кристали кристалами, питання за степінг було
Як я зрозумів ви серйозний ОСклокер. Тож мушу задати зустрічне питання , чи це у вас один вдалий С1 попався , чи у вас є велика вибірка ?
Бо як сказали раніше 1 проц не показник.
Як приклад . Всім відомо , що Прескоти з коробки легко беруть як мінімум +500 по ядру. Однак бачив на відео у типа який взяв пачку проців різної частоти , де попався мусорний преск який взяв всього +300, тобто це абсолютне сміття.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Мультикор може і смачний але частота та продуктивність на ядро того мультикору як завжди страждає, вчепити на розпродажі рузена 5700Х за 80 долорів і кинути його у плату Х370 з тогож лоха чи місцевої барахолки. Оце машина і мультикор буде, там собі і грайся і працюй а головне ніякого головного бою. Ну дорожче звісно вийде але це актуальна платформа яку і продати легко буде і користуватись приємно. Може тому олх і завалений тими комплектами бо з часом розумнішають + бариги не сплять. Доречі про бариг, цікавий комплект нещодавно побачив, чучуть сміявсь
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/unikaln ... bserved_ad
mklm
Member

Повідомлення

ApostolCV: 30.12.2024 16:47
mklm: 30.12.2024 16:22 кристали кристалами, питання за степінг було
Як я зрозумів ви серйозний ОСклокер. Тож мушу задати зустрічне питання , чи це у вас один вдалий С1 попався , чи у вас є велика вибірка ?
Бо як сказали раніше 1 проц не показник.
Як приклад . Всім відомо , що Прескоти з коробки легко беруть як мінімум +500 по ядру. Однак бачив на відео у типа який взяв пачку проців різної частоти , де попався мусорний преск який взяв всього +300, тобто це абсолютне сміття.
якщо шо - кедр міли (та й взагалі нетбурст 775) завжди обходив стороною. було завдання на country cup 2022 видати найвищу частоту на intel. купив на олх 6 кедрів: 5 пентіумів та один целерон. целерон вчасно не доїхав (не тестував його) а пні показали 5.7-5.9 ггц і один видав 6.03ггц. по степпінгам вже не пам'ятаю - наче було 2шт d0 і 3шт c1. для себе зробив висновок шо всі проци лайно так як є саби на фреонках з 6.2+ ггц
Avant
Member

Повідомлення

spoglyadach
так то ж із цікавості, зрозуміло, що по сингл-кору і по частоті вони програють не те що сучасним процам, а навіть своїм родичам із споживацького сегменту. Є з чим порівнювати, досі хасвелл 4770к як основна машина. Але то так, дурні думки іноді лізуть, те що воно в повсякденних задачах тупе, а двухсокетне тупе в квадраті - зрозуміло, але пощупати все одно хочется :gigi:
radical
Member

Повідомлення

radical: 30.12.2024 15:51 У мене cedar 3ГГц десь був, шо цікаво, запрацював у і865 платі, яка, крім прескоттів, нічого знати не хоче, тільки довелося +,01В напруги накинути, бо він на 1.2В вис у тестах, видно, плата не змогла його на авто корректно визначити і необхідну напругу виставить. Дуже холодний камінець
Знайшов скрін
Cedar.jpg
Tfd
Member

Повідомлення

mklm: 30.12.2024 16:45 знайшов деяку інфу
b1-c0 - запрацював speedstep
c1-d0 - зниження тдп (86-65вт)
У мене ще до цих пір валяються "Intel Product Change Notifications" по змінам ревізій у Цедарів. :) Базово Ви все вірно знайшли.

Від себе додам що були в природі процесори степінга B1 з працюючим енергозбереженням, хоча в реалі вони мені ще ніколи не траплялися. Це моделі SL8WJ (631), SL8WH (641), SL8WG (651), SL8WF (661).

TDP у них заявлений у 86W, аналогічно до камінців степінга С1 і B1 без паверсейвінгу. D0, як на мене, це вже здешевлений варіант процесора - достатньо поглянути на його пузик, "капациторів" на ньому стало значно скромніше відносно попередніх ревізій. Гадаю що саме цим і можуть пояснюватися гірші здібності до оверклокінгу бо B1 ще міг бути недостатньо відлагоджений, а D0 вже з підрізаними крильцятами.

Якщо відверто, то і TDP 65W останній ревізії (на мою скромну думку) надали хіба для того щоб постачати в BOX-комплекті дешевший кулер із повністю алюмінієвим радіатором. По факту ж, особливої різниці в нагріві/споживанні між B1/C1 та D0 я не помічав.
Prescot478
Junior

Повідомлення

Доброго дня поціновувачам, також маю Пентіум 4 641 Цедар Мілл, що сказати: чудовий проц, холодний, частоти скидує, має 64-розрядні інструкці більш пізні вінди обертає з легкістю, одним словом класний камінчик :up:
Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) що ви за люди, карочє я сьогодні 775 якраз трохи щупав і теж тепер хочу собі 641 або може навіть 651 чи 661
Перетряхнув сьогодні свої записи та виявив що в мене лише один s775 Pentium 4 631 D0 (SL9KG?) в колекції, та й того самого степінгу який не дуже. Сам не знаю як це так вийшло аж соромно, треба виправлять

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
А ще я вам смішнявку свіжу з ОЛХ приніс, прям відбірне крінге якесь
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... X49YH.html
Nuclear World
Member

Повідомлення

Подскажите что собственно лучше и есть ли ощутимая разница между этими процами

Athlon х2 5600+ Brisbane 65nm 2.9GHz 65W L2 1MB или Athlon х2 5600+ Windsor 90nm 2.8GHz 89W L2 2MB ?

и такой же вопрос по Athlon x2 6000, там их есть три варианта: Windsor 125W 90nm 3GHz L2 2MB / Windsor 89W 90nm 3GHz L2 2MB и Brisbane 89W 65nm L2 1MB, но частотой 3.1GHz.
radical
Member

Повідомлення

В принципе, в сети обзоры были, виндзоры чуть быстрее, брисбейны холоднее, но разница, на мой взгляд, не принципиальна. 125Вт печек я бы избегал, особенно, если питальник на матери не особо.
Nuclear World
Member

Повідомлення

radical

упор чисто в игрушки, без разгона, у меня у самого в 2008м был 5600+ версия 89W насколько мне помнится, потом сразу перешёл на феном 2) а то вдруг там прорыв в производительности какой то произошёл) странно почему они урезали л2 кеш..., сейчас спокойно можно взять любой из этих всех процев, только вот непонятно какой реально лучше, хочется купить что то самое годное))

да я тоже уже скептически отношусь к 125ваттным процам на платах которым под 20 лет))
Востаннє редагувалось 10.01.2025 12:00 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 2 разів.
Zakarul
Member

Повідомлення

Nuclear World: 10.01.2025 01:15 Подскажите что собственно лучше и есть ли ощутимая разница между этими процами

Athlon х2 5600+ Brisbane 65nm 2.9GHz 65W L2 1MB или Athlon х2 5600+ Windsor 90nm 2.8GHz 89W L2 2MB ?

и такой же вопрос по Athlon x2 6000, там их есть три варианта: Windsor 125W 90nm 3GHz L2 2MB / Windsor 89W 90nm 3GHz L2 2MB и Brisbane 89W 65nm L2 1MB, но частотой 3.1GHz.
Привет. Учитывая мизерную стоимость и большую доступность всех этих процессоров, выгоднее всего заиметь все версии.
Ну и 6400+ тоже не забыть прикупить.
А так они ничем по большому счету кроме жора не отличаются.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Zakarul

Приветствую) 6400 да, но в продаже почти никогда не встречал. Был ещё 6500й, но то правда уже под АМ2+. Вот думаю что из этих процев будет лучше всего) Сборку на АМ2 хочу собрать в одном ключе, уже без пересборов)

пока склоняюсь к 5600+ 89W так как L2 кеш 2MB) Ну или 6000+ 89W L2 2MB) Можно конечно поискать 6000+ 65W 3.1ггц)) правда кеш урезали( А вот версию 6000+ 125 желания брать точно нету)

Круто было бы собрать все эти процы именно бокс версии запечатанные)
Востаннє редагувалось 10.01.2025 12:08 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 4 разів.
Nuclear World
Member

Повідомлення

radical

Ну тогда выбор очевиден, 90нм из за наличия там припоя) Надо только поискать заведомо не глючный проц)
Бумик
Member

Повідомлення

Если мамка АМ2+,то можно взять первый Феном 9***.
Nuclear World
Member

Повідомлення

Бумик

Не, на 570м, чисто под АМ2 классический) Надо будет ещё поискать плату 939 + Атлон х2))
Востаннє редагувалось 10.01.2025 12:09 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 1 раз.
radical
Member

Повідомлення

Так а почему именно АМ2? Есть какая-то особо уникальная плата под него? Какой-нибудь Е8400-8500 по-любому интереснее во всех отношениях.
Zakarul
Member

Повідомлення

Nuclear World

Кстати, как вариант Athlon - 5050E попробовать. Там вообще самый простой алюминиевые кулер заходит на ура. 2.6 ггц, 45 ватт. Супер холодный)
Для стабильной работы вообще топ-топ, ибо не греется нефига почти.
Відповісти