Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Є розумне, на дельта-сігме обрати вуха, а потім під них цап, як сподобається. Нормальна послідовність. Я за раз ніколи не обирав та й у більшості випадків обирають щось однеOstin: ↑ 09.01.2025 19:58Ось тут я б якраз не починав би шукати ідеальні комбінації по форумним відгукам. Звісно, є синергія, а є навпаки. Тому і кажу: навушники міряти на одному якісному ЦАПі, бажано найдорожчому з доступних для прослуховування. Причому якомусь дельтасигма, а не викрутаси з р2р чи мультибіт. Тобто це "стерильне" джерело дасть змогу обрати потрібні навушники. В такому сценарії навушники покажуть свій "характер" і будеш розуміти, чи вони світлі, чи темні.
Далі ці навушники по колу пустити на доступні по ціні ЦАПи - і вуаля, є комбінація, яка сподобалась ще в магазині.
-
Entar
Member
Все складно) Ті що сподобалися максимально коштують більше ніж я готовий віддати, ті що другі - мають нюанс, який можливо пофікситься підбором цапу а можливо ні.tablestikus: ↑ 09.01.2025 19:42 Все залежить від глибини на яку ти готовий заморочуватися. Я б на твоєму місці взяв би перші навушники які сподобаються з першим цапом що сподобається з того переліку що тобі тут вже накидали і сидів би рік-два з ними і потім за бажанням кращого вже шукав би що більше подобається не спішно.
Пропоную щоб не оффтопити тут про навушники:
viewtopic.php?p=3911413#p3911413
А так, допустимо навушники - Meze 99 Neo. Поки-що з різними цапами не потестував, часу не було, тестувалися на FiiO KA5.
Цікавить питання, наскільки реально іншим цапом довести їх звучання до Classic версії Meze 99, чи простіше на це навіть не надіятися?
Наскільки цей FiiO KA5 гірше fiio k5 pro, і наскільки вони близькі ? В ідеалі щоб цап згладжував той частотний діапазон де тарілки і все на них схоже.
-
Hotspur
Member
це правильно. при виборі 2-3 компонентів за раз якщо не кидати 2-3-10 разів більше бюджет результат може бути непередбачуванийRadio Bay: ↑ 09.01.2025 20:19Я за раз ніколи не обирав та й у більшості випадків обирають щось одне
Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
https://www.techpowerup.com/review/meze ... nes/5.htmlEntar: ↑ 09.01.2025 21:33Meze 99 Neo
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
560 шось однозначно більш нейтральні порівняно з цим
-
Radio Bay
Member
Я взагалі не розумію, як це, особливо коли коли немає досвіду, зробити, бо то, що тобі миттєво здалось супер з часом може почати втомлювати. Типовий приклад - невеликий акцент на верхах може здаватися детальністю, але він може з часом давити на вуха та маскувати чистину діапазону більш привертаючи увагиHotspur: ↑ 09.01.2025 21:47це правильно. при виборі 2-3 компонентів за раз якщо не кидати 2-3-10 разів більше бюджет результат може бути непередбачуваний
-
Hotspur
Member
я от на це все дивлюсь і скажу попробуй послухати оце - Beyerdynamic DT 770 PRO 250 OmEntar: ↑ 09.01.2025 21:33А так, допустимо навушники - Meze 99 Neo.
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
при рості бюджета це перекриє класс техніки. це як з едіфаерів 1700 перейти на якесь HI FiRadio Bay: ↑ 09.01.2025 21:57Я взагалі не розумію, як це, особливо коли коли немає досвіду, зробити, бо то, що тобі миттєво здалось супер з часом може почати втомлювати.
-
Entar
Member
Я з цим зтикався, тому дуже обережний при виборі навушників і скоріше лишній раз переслухаю, протестую, ніж куплю те що буде втомлювати. Вже був досвід коли здавати доводилося.Radio Bay: ↑ 09.01.2025 21:57 Я взагалі не розумію, як це, особливо коли коли немає досвіду, зробити, бо то, що тобі миттєво здалось супер з часом може почати втомлювати. Типовий приклад - невеликий акцент на верхах може здаватися детальністю, але він може з часом давити на вуха та маскувати чистину діапазону більш привертаючи уваги
-
Radio Bay
Member
Це дуже важливо розуміти, що одне послухати 15 хвилив у шоурумі, а інше пропрацювати цілий день. при тому, коли ти можеш і просто працювати або піддати гучності та послухатиEntar: ↑ 09.01.2025 22:38куплю те що буде втомлювати
Наскільки я зрозумів, там проблема з комфортною посадкоюHotspur: ↑ 09.01.2025 22:20я от на це все дивлюсь і скажу попробуй послухати оце - Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Om
Та теж лайно впарити можуть легкоHotspur: ↑ 09.01.2025 22:20при рості бюджета це перекриє класс техніки. це як з едіфаерів 1700 перейти на якесь HI Fi
-
Entar
Member
Тому я слухав сьогодні годину. І мені було цього мало. Заодно протестував нажим на голову-окуляри.Radio Bay: ↑ 09.01.2025 22:53 Це дуже важливо розуміти, що одне послухати 15 хвилив у шоурумі, а інше пропрацювати цілий день. при тому, коли ти можеш і просто працювати або піддати гучності та послухати
Отправлено спустя 3 минуты 33 секунды:
Питання більше по темі теми.
Які ще цапи ФііО чи схожих цінового діапазону до 7000 грн на Ali, у яких був би ефект, який "згладжує" оті всі "сіббілянти", частоти тарілок, ітд?
-
Hotspur
Member
ну відвертий навоз ще треба найти, загалом буде на класс вищеRadio Bay: ↑ 09.01.2025 22:53Та теж лайно впарити можуть легко
-
Hotspur
Member
Entar: ↑ 09.01.2025 23:00Які ще цапи ФііО чи схожих цінового діапазону до 7000 грн на Ali, у яких був би ефект, який "згладжує" оті всі "сіббілянти", частоти тарілок, ітд?
FX-Audio DR07
xDuoo XD05 BAL
Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
його також. Взагалі з все Fiio до межі бюджетуEntar: ↑ 09.01.2025 23:05Чат гпт советует рассмотреть FiiO K11 под мой запрос.
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Schiit Modi+ він без підсилювача
-
Entar
Member
Малось на увазі саме в якості того що ефективно згладжує ті частоти на високих. Короште кажучи, це треба конкретно з навушниками слухати цапи різні.Hotspur: ↑ 09.01.2025 23:14 його також. Взагалі з все Fiio до межі бюджету
-
Hotspur
Member
на 1 треку. це важливоEntar: ↑ 09.01.2025 23:16Короште кажучи, це треба конкретно з навушниками слухати цапи різні.
-
Entar
Member
Я розумію. Тільки в моєму розумінні ідеальний варіант - на одному треку декілька цапів, потім на іншому треку ті ж цапи.Hotspur: ↑ 09.01.2025 23:19на 1 треку. це важливоEntar: ↑ 09.01.2025 23:16Короште кажучи, це треба конкретно з навушниками слухати цапи різні.
Бо от сьогодні, деякі треки - ті ж:
Рамштайн, Falling In Reverse, FEUERSCHWANZ, деякий жіночий вокал - мене Neo повністю задовольняли.
А от наприклад тест Lindsey Stirling - Crystallize вони не пройшли так як я хотів би, на жаль
Цей трек я використовую як "стресс тест" навушників на певні частоти, і до сих пір із всього що я слухав цей стрес тест пройшли тільки meze classic
p.s. Але блін. Я слухаю його зараз вдома на своєму Хайпер Клауд С, і смсл 3, і воно взагалі сильно гірше звучить)
Востаннє редагувалось 09.01.2025 23:38 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
То ми з ним вчора бухали, обговорювали, особливо прорив R2R у бюджетному сегменті, ми досягли спільної думкиEntar: ↑ 09.01.2025 23:05Чат гпт советует рассмотреть FiiO K11 и особенно R2R версию под мой запрос
Раніше резистивні матриці то було $700+, там якийсь "бюджетний" Денафріпс був, не пам'ятаю модель
-
Entar
Member
Він каже що вони можуть "аж занадто" теплити звук )) Коротше кажучи, FiiO 5 про в магазинах немає. Доведеться тестувати з k11 і k11 r2r.Radio Bay: ↑ 09.01.2025 23:35 То ми з ним вчора бухали, обговорювали, особливо прорив R2R у бюджетному сегменті, ми досягли спільної думки
Буду вдячний якщо в двох словах розповісте свій погляд на те, як це R2R впливає на музику, з точки зору ачх/деталізації/теплоти , тощо.
-
Hotspur
Member
ще тижня 2 і можеш ідти консультантом в портативEntar: ↑ 09.01.2025 23:37Буду вдячний якщо в двох словах розповісте свій погляд на те, як це R2R впливає на музику, з точки зору ачх/деталізації/теплоти , тощо.
Відправлено через 56 хвилин 7 секунд:
це можливо на класс вище 5. але 11 я вживу не слухав. загалом я б шукав саме дешеве на Алі а все інше кинув в колонкиEntar: ↑ 09.01.2025 23:37Доведеться тестувати з k11 і k11 r2r.
-
Radio Bay
Member
Ох ... Грубо говоря, большинства цапов основано на дельта-сигме, дорогая ДС конечно может, но всё равно больно уж стерильно, чистенько и выхолощено. Дешевые ДС просто скучные и вялые, на мой взгляд конечно. Есть лагерь любителей мультибитов, мультибит это про "бабы орут, гитары рычат, больше жиру, больше". Они дают меньший акцент на обособлении деталей, но более четко ткут музыкальное полотно, это именно про то, чтобы не выслушивать и восторгаться отдельными звучками, а слушать общую картину. R2R я охарактеризовал на пальцах, как драйвовый мультибит. Я, когда взял на прослушку на выходные Musician Pegasus к AudioGD D77 Full Upgrade, а это вообще не простая дельта-сигма, ES9038 Pro двойное моно, то я первое, что заметил, что такое впечатление, что он, сцуко, быстрее играет. Он не проигрывал в детальности, но был бодрее и задорнее. С тех пор я очень стал обращать внимание на драйвовость, скорость цапов. Это прям очень стало бросаться в глаза. Для меня R2R - это слитно и ритмично. Возможно потому, что микрух там вообще нет. Я посматриваю, что там интересного происходит в комьюнити HeadFi, DaStereo (сейчас лежит). На Дастерео там вышел цап, мало ли их выходит, те более народ там уже с техникой и не удивишь, по этому стабильная реакция одна, он реально кайфово играет и замешивают его вообще ни разу не с Эдиками, а могут и с ЛБП от ADI2 DAC затестить и наушники там, как минимум, очень разные. Т.к. этот ресурс вообще без политоты, за это там банят с ходу, я там бываю.Entar: ↑ 09.01.2025 23:37Буду вдячний якщо в двох словах розповісте свій погляд на те, як це R2R впливає на музику, з точки зору ачх/деталізації/теплоти , тощо.
То він не похмелився після вчора, я говорив йому, що Хайнекен після віскаря не требаEntar: ↑ 09.01.2025 23:37Він каже що вони можуть "аж занадто" теплити звук ))
От і чудово, достатньоEntar: ↑ 09.01.2025 23:37Доведеться тестувати з k11 і k11 r2
-
Entar
Member
Radio Bay
Я очень, очень благодарен! Вы мне детально объяснили именно то что мне нужно было понять, спасибо! А именно k11 R2R вы слушали?
В общем, вот ИМЕННО ПОЭТОМУ у меня так долго руки не доходили до апгрейда своего аудио, в отличии от остального. Потому-что я понимал что это долго и надолго вникать. Все заметили?)
Начали мы с того что "надо бы наушнички за 6-7 тыс, и колоночки +- за столько".
А дошли до того что идеально понравились наушники за 14 тыс, желаемый цап - 8.5тыс (ну да, на Али на 2к дешевле), и это еще планы по колонкам не пересматривались.
Вижу все-таки смысл попробовать взять наушники (а возможно и колонки в перспективе) на olx...
Я очень, очень благодарен! Вы мне детально объяснили именно то что мне нужно было понять, спасибо! А именно k11 R2R вы слушали?
В общем, вот ИМЕННО ПОЭТОМУ у меня так долго руки не доходили до апгрейда своего аудио, в отличии от остального. Потому-что я понимал что это долго и надолго вникать. Все заметили?)
Начали мы с того что "надо бы наушнички за 6-7 тыс, и колоночки +- за столько".
А дошли до того что идеально понравились наушники за 14 тыс, желаемый цап - 8.5тыс (ну да, на Али на 2к дешевле), и это еще планы по колонкам не пересматривались.
Вижу все-таки смысл попробовать взять наушники (а возможно и колонки в перспективе) на olx...
-
Radio Bay
Member
Нет, но я очень избирательно отношусь к мнениям, как минимум смотрю в профиль и понимаю почему его, как минимум, надо послушатьEntar: ↑ 10.01.2025 02:25А именно k11 R2R вы слушали?