Останні статті і огляди
Новини
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
0kie
Member
DevDM
Самое дешёвое в Энко за 8к гривен. Новое. Реально новое. Телемарт любит рефабами приторговывать - я бы не рисковал.
Лучше в том же Энко за 4к взять проверенный временем 360-й Арктик. Новый. Реально новый.
Самое дешёвое в Энко за 8к гривен. Новое. Реально новое. Телемарт любит рефабами приторговывать - я бы не рисковал.
Лучше в том же Энко за 4к взять проверенный временем 360-й Арктик. Новый. Реально новый.
-
DevDM
Member
Та в Розетці, Комфі по 3700+ лежить, хоча той же Арктік по 3900+. По Арктікам десь натикався на інфу з проблемами, тому особливо і не розглядав.0kie: ↑ 31.12.2024 01:02 DevDM
-
Sanьka
Member
Один і той же підвал на Асетек з різними вентиляторами і наклейками. Але купувати можна, гарантію свою відпрацює.DevDM: ↑ 31.12.2024 01:40По Арктікам десь натикався на інфу з проблемами, тому
Щось якісно інше це Альфакул Ейсбаєр.
-
Melki
Member
когда это Арктик были Асетеком?Sanьka: ↑ 31.12.2024 08:24Один і той же підвал на Асетек
Эйсбайер заведомо в проигрыше из-за толщины радиатора и отсутствия обдува околосокета
-
Sanьka
Member
Я за якість збірки, компонентів, можливість зручного обслуговування і розширення.Melki: ↑ 31.12.2024 09:05Эйсбайер заведомо в проигрыше из-за толщины радиатора и отсутствия обдува околосокета
-
Hells Angels
Member
не тільки один арктік робить жирні радіатори, і не у всіх корпусах є можливість його впихнутиMelki: ↑ 31.12.2024 09:05из-за толщины радиатора
-
DevDM
Member
Та мені не "жирність" важлива, а ефективність Якщо по виграшу буде 3-5 градусів на 5900х, то і сенсу нема.
-
Mixx
Member
Появилась на рынке относительно недавно Chieftec Iceberg 240-360mm недовода, по цене метит в конкуренты Арктику и китайцам, может кто что сказать о ней? Нормального обзора/тестов вроде не нашел, только пару промо и несколько рекламных интеграцией. Всегда интересно пощупать такие диковинки, но не хочется попасть на откровенный кал...
-
daesz
Member
deepcool ls720DevDM: ↑ 31.12.2024 13:20 Та мені не "жирність" важлива, а ефективність Якщо по виграшу буде 3-5 градусів на 5900х, то і сенсу нема.
coolermaster ml 360 atmos
-
Vinzy
Member
DevDM
У меня арктик 240. На проце 5800х в разгоне. В играх 65-70 держит. Но помпа после 2200об шумная, гул такой начинает извадавать. На макс рил шумит помпа. Вентиляторы на максималках тоже один чуть гудит. Но с вентиляторами то наверное не повезло. Настроил помпу на 1700-1900 и заменил вентиляторы. Теперь все отлично. Не сказал бы что плохой выбор, скорее есть нюансы. Хотя при цене всего-то 3500грн...
У меня арктик 240. На проце 5800х в разгоне. В играх 65-70 держит. Но помпа после 2200об шумная, гул такой начинает извадавать. На макс рил шумит помпа. Вентиляторы на максималках тоже один чуть гудит. Но с вентиляторами то наверное не повезло. Настроил помпу на 1700-1900 и заменил вентиляторы. Теперь все отлично. Не сказал бы что плохой выбор, скорее есть нюансы. Хотя при цене всего-то 3500грн...
-
DevDM
Member
Та мабуть далі посиджу на D14, поки не прийде час міняти 5900Х. Бо шось по оглядам різник систем, або гучно, або дасть виграш в 5 градусів. Зараз маю до 75 градусів в іграх, при повному акустичному комфорті (всі крутилятори до 1100-1200 обертів під навантаженням, 500-600 в простої).
-
Mixx
Member
АктуальноMixx: ↑ 03.01.2025 03:53 Появилась на рынке относительно недавно Chieftec Iceberg 240-360mm недовода, по цене метит в конкуренты Арктику и китайцам, может кто что сказать о ней? Нормального обзора/тестов вроде не нашел, только пару промо и несколько рекламных интеграцией. Всегда интересно пощупать такие диковинки, но не хочется попасть на откровенный кал...
Но, видимо стоило спросить по другому, есть ли сейчас у 240го 3го ликвид фризера конкуренты в его ценовом сегменте? Он у меня уже был, хотелось бы чего-то другого, но не за все деньги мира. Корпус уже заказан: Montech AIR 1000 Premium, недоводу буду ставить наверх, на морду вешать 360 не вижу смысла, ибо будут страдать память и видеокарта.
Наверх влазит арктиковская 240 или обычные 240-280мм, арктик, конечно в своем сегменте выглядит как бозоговорочный топ, но может есть что-то на уровне и +- в том же диапазоне цен?
-
Vinzy
Member
DevDM
Вода это иногда больше для эстетики. Мне вот было не в кайф 2кг кирпич в корпус пихать. Да и не влез бы особо хороший. Тот же D15. А вода дает туже эффективность, так еще и в длительных нагрузках норм. А так брал арктик ток из-за незнания что еще нормального есть. Дипкулы пишут шумят со временем. А дальше там уже цены х2 или теже цены но неизвестно что да как. Даже мой 5800х под водой в драгон догма 2 берет все 73° с нагрузке 60% и 4.7мгц. Так что особо вам вода не выйграет если уже есть качественная башня.
Вода это иногда больше для эстетики. Мне вот было не в кайф 2кг кирпич в корпус пихать. Да и не влез бы особо хороший. Тот же D15. А вода дает туже эффективность, так еще и в длительных нагрузках норм. А так брал арктик ток из-за незнания что еще нормального есть. Дипкулы пишут шумят со временем. А дальше там уже цены х2 или теже цены но неизвестно что да как. Даже мой 5800х под водой в драгон догма 2 берет все 73° с нагрузке 60% и 4.7мгц. Так что особо вам вода не выйграет если уже есть качественная башня.
-
MSiAventador
Member
-
h0ck
Member
Не знаю чому замінусили в іншій темі, але задам питання ще раз тут, хочу тихий і холодний комп, маю до вибору
Arctic Freezer III 280 Black ARGB,
Arctic Freezer III 360 Black
Обидва за +/- ті самі гроші
Або
Arctic Freezer III 360 ARGB за плюс 1200 грн
Як вважаєте що краще взяти, бюджет ніби не огранічує, але і переплачувати дуже не хочеться.
П.с. під 9700Х в 105вт + або щоб було тихо і холодно
Arctic Freezer III 280 Black ARGB,
Arctic Freezer III 360 Black
Обидва за +/- ті самі гроші
Або
Arctic Freezer III 360 ARGB за плюс 1200 грн
Як вважаєте що краще взяти, бюджет ніби не огранічує, але і переплачувати дуже не хочеться.
П.с. під 9700Х в 105вт + або щоб було тихо і холодно
-
super37
Member
280 и 360 отличаются только размером, по отводу тепла будут почти на одном уровне, а дальше тебе решать что лучше встанет в твой корпус и брать с лампочками или без
-
mult
Member
Маю таку водянку Alphacool Eisbaer Aurora 360 CPU Digital RGB
Хто підкаже як в ній поміняти охолоджуючу рідину?
Ніколи не обслуговував водянку.
Там для доливки є отвір.
Але щоб повністю поміняти то мабуть же через нього не зільєш хладогент, треба контактну пластину на процесор знімати?
Цій водянці пара років, працювала мало бо мене цих пари років майже не було дома.
Але там по віконечку бачу що повітряна бульбашка збільшилась.
Чого мова зайшла про заміну рідини, бо одна знаюча людина сказала що якщо докупити хладогент і долити його сюди, то типу різні хладогенти не можна змішувати, бо може бути осад і тд.
Що краще не доливати, а замінити.
В принципі то якщо там всього пару кубиків треба добавити, то каже можна і дистиляційної води долити і все і не міняти.
Але на око важко визначити скільки там треба доливати.
Тим більше не шарю в такому ділі.
Хто підкаже як в ній поміняти охолоджуючу рідину?
Ніколи не обслуговував водянку.
Там для доливки є отвір.
Але щоб повністю поміняти то мабуть же через нього не зільєш хладогент, треба контактну пластину на процесор знімати?
Цій водянці пара років, працювала мало бо мене цих пари років майже не було дома.
Але там по віконечку бачу що повітряна бульбашка збільшилась.
Чого мова зайшла про заміну рідини, бо одна знаюча людина сказала що якщо докупити хладогент і долити його сюди, то типу різні хладогенти не можна змішувати, бо може бути осад і тд.
Що краще не доливати, а замінити.
В принципі то якщо там всього пару кубиків треба добавити, то каже можна і дистиляційної води долити і все і не міняти.
Але на око важко визначити скільки там треба доливати.
Тим більше не шарю в такому ділі.
-
mult
Member
Melki
Дякую.
Мабуть просто долью трошки
Відправлено через 5 годин 45 хвилин 16 секунд:
Є хто у нас на сайті чи може взагалі по Україні куди можна здати водянку на обслуговування?
Alphacool Eisbaer Aurora 360 CPU Digital RGB я вчора про неї писав.
Там вроді і не критично випарувалось, можна б і долить дистиляту, але я її сьогодні туди-сюди покалатав то там плавають вже хлопя білі такі.
її б вже обслужить по нормальному, раз пішло таке з рідиною.
Вона в мене зовсім не довго працювала, але дуже багато часу просто стояла в пк, бо я не був дома декілька років, я так би мовити трохи служу мобілізованим з 22
А ще я думаю купляти ам5 процесор, порився в коробці, бачу там кріплень для нього немає.
Якщо не знайду їх до ції водянки то взагалі не знаю що з нею робити /
Щось гуглю то ніфіга не знаходжу
Дякую.
Мабуть просто долью трошки
Відправлено через 5 годин 45 хвилин 16 секунд:
Є хто у нас на сайті чи може взагалі по Україні куди можна здати водянку на обслуговування?
Alphacool Eisbaer Aurora 360 CPU Digital RGB я вчора про неї писав.
Там вроді і не критично випарувалось, можна б і долить дистиляту, але я її сьогодні туди-сюди покалатав то там плавають вже хлопя білі такі.
її б вже обслужить по нормальному, раз пішло таке з рідиною.
Вона в мене зовсім не довго працювала, але дуже багато часу просто стояла в пк, бо я не був дома декілька років, я так би мовити трохи служу мобілізованим з 22
А ще я думаю купляти ам5 процесор, порився в коробці, бачу там кріплень для нього немає.
Якщо не знайду їх до ції водянки то взагалі не знаю що з нею робити /
Щось гуглю то ніфіга не знаходжу
-
Hells Angels
Member
ам4=ам5mult: ↑ 09.01.2025 15:19бачу там кріплень для нього немає