Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
lewerlin
Member

Radio Bay: 08.01.2025 17:24Не раз чув, що різниці зі встройкою така собі, але я не люблю спиратися на чужі чутки, до того ж встройки бувають різні, встойка то лише конструктив, а там як встроять та що
Дивлячись на чому. В даному тесті вухами були профільні Фокали, в них є свої нюанси. Щось ледь простіше/з іншою подачею може і не дало б різниці, або дало б ледь чутну. Проте факт фактом, програти телефону, хай навіть і самому "музикальному", якось не того, не красить креатив.
Radio Bay
Member

tablestikus: 08.01.2025 17:23Нічим, але в деяких срачах вирувала думка що через USB якісніше.
Звістно, все залежить від якості передавача, а він там на решти. Не знаю ні одного кастомного рішення під оптику; коаксиал, USB, i2S є. Порівнював в себе той StLab з оптикою на мамці. Нема навіть що обговорювати, оптичний кабель у смітті, якийсь непоганий Ugreen

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
lewerlin: 08.01.2025 17:30Проте факт фактом, програти телефону, хай навіть і самому "музикальному", якось не того, не красить креатив
Так, кумедно :)
tablestikus
Member

Radio Bay: 08.01.2025 17:32
tablestikus: 08.01.2025 17:23Нічим, але в деяких срачах вирувала думка що через USB якісніше.
Звістно, все залежить від якості передавача, а він там на решти. Не знаю ні одного кастомного рішення під оптику; коаксиал, USB, i2S є. Порівнював в себе той StLab з оптикою на мамці. Нема навіть що обговорювати, оптичний кабель у смітті, якийсь непоганий Ugreen
А чим порівняння закінчилося?
lewerlin
Member

До речі, прийшло в голову. Калякнути кому б софтинку, аби можна андроїд, як цап адекватно юзати, так старі б/в лижі стали б цікавим варіантом, за їх то ціну(а з битими екранами взагалі копійки).
Entar
Member

tablestikus: 08.01.2025 17:29 Ти щось заплутався, цифрою в телевізорах ти називаєш hdmi? юбс теж цифру віддає.
Цифрою в телевізорі я називаю Toslink. В мене на недорогому самсунгу наприклад інших аудіо виходів на тв немає.
Radio Bay
Member

tablestikus: 08.01.2025 17:33А чим порівняння закінчилося?
Що варіант оптичного підключення я більше не розглядаю, зацікавленність був отриманні свого досвіду та взагалі зрозуміти, що воно там грає, сумний безбарвний звук

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
Entar: 08.01.2025 17:35Цифрою в телевізорі я називаю Toslink. В мене на недорогому самсунгу наприклад інших аудіо виходів на тв немає
То норм. Не треба порівнювати музику та ТВ
tablestikus
Member

Entar: 08.01.2025 17:35
tablestikus: 08.01.2025 17:29 Ти щось заплутався, цифрою в телевізорах ти називаєш hdmi? юбс теж цифру віддає.
Цифрою в телевізорі я називаю Toslink. В мене на недорогому самсунгу наприклад інших аудіо виходів на тв немає.
Явно є HDMI ARC ще

Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
Radio Bay: 08.01.2025 17:39
tablestikus: 08.01.2025 17:33А чим порівняння закінчилося?
Що варіант оптичного підключення я більше не розглядаю, зацікавленність був отриманні свого досвіду та взагалі зрозуміти, що воно там грає, сумний безбарвний звук
Все рівно не зрозуміло з чого інший звук при отриманні цифри.
Entar
Member

tablestikus: 08.01.2025 17:39 Явно є HDMI ARC ще
hdmi є, але то входи а не виходи (написано на них In), і знову ж таки, в мене не було серед стандартних жодного пристрою в якому був би вхід хдмі (що колонки едіфаєр, що цап смсл, що той цап фііо що мені порекомендували)
lewerlin
Member

tablestikus: 08.01.2025 17:42Все рівно не зрозуміло з чого інший звук при отриманні цифри.
Диявол ховається в деталях. "Іншого" звуку не буде, лише якщо цифра передає біт в біт голий РСМ/DSD, з контролем похибок. А фактично там ціла кухня стандартів і часто ніяким bit-perfect і не пахне.
Entar
Member

lewerlin: 08.01.2025 17:51 Диявол ховається в деталях. "Іншого" звуку не буде, лише якщо цифра передає біт в біт голий РСМ/DSD, з контролем похибок. А фактично там ціла кухня стандартів і часто ніяким bit-perfect і не пахне.
А юсбі? Получається юсбі передає абсолютно без похибок?
Чому тоді юсбі не є основним стандартом замість цифри?
feson
Member

lewerlin: 08.01.2025 17:13
Entar: 08.01.2025 16:45Та мене вже тут переконали FiiO K5 Pro взяти, і що він замінить мені звуковуху за ті ж гроші з запасом :)
Я видимо пропустив срачик, але докину. У, влаштованому по приколу, сліпому тесті - Г6 програла Лижі(V35 в даному випадку), причому явно. Слухачі були як "треновані", так і "не треновані". От вам і креатив.
То не Г6 програла Лижі(V35) а вінда програла линуксу (андроід).
Сам таке чув.
Здавалося спочатку - що марення але після тестів все так і є.... :super: ..

Отправлено спустя 4 минуты 15 секунд:
Entar: 08.01.2025 17:55 А юсбі? Получається юсбі передає абсолютно без похибок?
Все залежить від заліза - чипів.
Якщо хочете юсб - X MOS або СМ6632
Якщо оптика - якісну карту.

Оптика це не якась цифра - це стандарт SPDIFF сони филипс +++....все залежить від якості чіпа та якості каналу оптики.
Radio Bay
Member

Entar: 08.01.2025 17:55Получається юсбі передає абсолютно без похибок?
Ні
tablestikus: 08.01.2025 17:42Все рівно не зрозуміло з чого інший звук при отриманні цифри
OMG. Тому що цифра, яка не піддасться впливу то міф, який треба забути, та не висловлюватися на цю тему серед пристойных людей. Такий же вплив, як і на аналог

Для осмислення: Pink Faun Bridges і 5В зовнішнє живлення там недарма, щоб не живити карту від загальної внутрішньої мережі компьютера. StLab самі на таке перероблюють, бачив, але він і так у більшості випадків ліпше
Hotspur
Member

Entar: 08.01.2025 17:55А юсбі? Получається юсбі передає абсолютно без похибок?
USB дуже хитра штука де треба - якісний конектор, якісний кабель і якійний конектор 2. всі 3 речі в реальності в сегменті до 1000 доларів не зустрічаються. кабелі люди самі міняють як і конектори іноді. Всі кабелі що в мене були зі звуковими Асус і Креатив це погані кабеля які я міняв, саме USB кабелі

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Маркировка и соответствующая максимальная длина кабеля:
28 AWG = 0.81 м
26 AWG = 1.31 м
24 AWG = 2.08 м
22 AWG = 3.33 м
20 AWG = 5.00 м

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
кабель у коробочки FX-Audio DAC-X3PRO - 24х2С+28Х1Р+AL+B. як не дивно якісний кабель довжина 90 см
lewerlin
Member

feson: 08.01.2025 18:12То не Г6 програла Лижі(V35) а вінда програла линуксу (андроід).
На вінді грало через WASAPI-E, на дроїді - через UAPP, так що цей момент чистий.
Entar
Member

Hotspur: 08.01.2025 18:35 USB дуже хитра штука де треба - якісний конектор, якісний кабель і якійний конектор 2. всі 3 речі в реальності в сегменті до 1000 доларів не зустрічаються. кабелі люди самі міняють як і конектори іноді. Всі кабелі що в мене були зі звуковими Асус і Креатив це погані кабеля які я міняв, саме USB кабелі
Щось я заплутався. Коли я тут спитав, як краще підключати цап до компа, через юсбі чи цифру, і чи не є проблемою що єдина цифра в мене це з звукової плати аудижи рх, я отримав пораду підключати тільки по юсбі, бо цифра погана.
А тут получається що щоб по юсбі було добре то треба штука баксів, яку я тратити на якісні конектори та кабеля не готовий :) (як і в принципі міняти конектори в цапі наприклад)
tablestikus
Member

Entar: 08.01.2025 17:55
lewerlin: 08.01.2025 17:51 Диявол ховається в деталях. "Іншого" звуку не буде, лише якщо цифра передає біт в біт голий РСМ/DSD, з контролем похибок. А фактично там ціла кухня стандартів і часто ніяким bit-perfect і не пахне.
А юсбі? Получається юсбі передає абсолютно без похибок?
USB теж не має коррекції помилок.
Radio Bay
Member

Hotspur: 08.01.2025 18:31всі 3 речі в реальності в сегменті до 1000 доларів не зустрічаються
То ти загнув, таких кабелів одиниці, спаяти на виробництві не проблема, конектори теж не проблема, а от конструкція, боротьба з Eye Pattern то є магією для мене, коли знайомий мені присилає usb кабель на тест, а в нього реально крива АЧХ, а референсний у мене норм. Як по цифры можна впливати на АЧХ? Магия :)
Entar
Member

Radio Bay: 08.01.2025 18:15 OMG. Тому що цифра, яка не піддасться впливу то міф, який треба забути, та не висловлюватися на цю тему серед пристойных людей. Такий же вплив, як і на аналог
Як я розумію, поправте якщо помиляюсь, цифра при "інших рівних", піддається меншому впливу від навколишнього середовища ніж аналог, в сценарії "якщо нічого не робити" (тобто для звичайного користувача). І менший вплив ніж юсбі, яке стирчить з мат. плати (і на якого можуть впливати струми що по мат платі бігають, і потім повільно рухаються по транзисторам чіпа гпу , потужністю 200 Вт) ? Чи все не так і ці всі речі будуть впливати на цифру не менше ніж на сигнал з юсбі з мат плати?

І порада брати додаткову плату для юсбі - саме для того щоб магічним чином ця плата прибрала (якось?) шуми про які я сказав і видала на юсбі "чистий сигнал".
Radio Bay
Member

Entar: 08.01.2025 18:48А тут получається що щоб по юсбі було добре то треба штука баксів
То він загнув, StLab U710 та не думай зайвого. Нормально буде грати :)
Entar
Member

tablestikus: 08.01.2025 18:49 USB теж не має коррекції помилок.
То за рахунок чого принципова різниця?

Бо я раніше розумів собі так. Юсбі від мат плати ловить "спецефекти від мат плати", а от цифровий вихід якось від цього захищений (на тій же дискретній звуковусі може краще ніж на мат платі). Чи не так?

Отправлено спустя 1 минуту 54 секунды:
Radio Bay: 08.01.2025 18:54 То він загнув, StLab U710 та не думай зайвого. Нормально буде грати :)
Дякую, я просто сам принцип зрозуміти хочу) За рахунок чого струми мат. плати гірше будуть діяти на цифровий вихід, ніж на цей юсбі вихід, з урахуванням що і то і то окремі плати (звукова плата з цифровим виходом і запропонована StLab U710 )?

Доречі, якщо StLab U710 не знайду адекватно, порадьте будь ласка аналоги
Ответить