Останні статті і огляди
Новини
Знайомимося з платою відеокарти GeForce RTX 5090 Founders Edition
-
leif
Member
Пропоную обговорити Знайомимося з платою відеокарти GeForce RTX 5090 Founders Edition
дуже гарна. і плата і карта в цілому. шкода, що у нас складно і дорого купити FE, особливо перший час після появи в продажу. я б взяв.
дуже гарна. і плата і карта в цілому. шкода, що у нас складно і дорого купити FE, особливо перший час після появи в продажу. я б взяв.
-
oversteve
Member
цікаво вийшло, розгорнуту подвійну башту присобачили до відяхи
-
unlnu
Member
Діставайте свої пірометри і будемо разом чекати на огляд з тестуванням охолодження цього референса.
З огляду семплів вендорів на сема 2025 у 3-3.5 слоти, а також версії з рідинним, маю дуже великі сумніви щодо спроможності цього охолодження.
З огляду семплів вендорів на сема 2025 у 3-3.5 слоти, а також версії з рідинним, маю дуже великі сумніви щодо спроможності цього охолодження.
-
Melki
Member
даже разъем PCI-E отдельно от платы на шлейфе - точно под что-то интересное готовят...
-
Олег963
Member
Там рідкий метал використовують замість термопасти значить дійсно охолодженню важко або щоб шум був прийнятний від вертушок.unlnu: ↑ 08.01.2025 13:17 маю дуже великі сумніви щодо спроможності цього охолодження.
-
oversteve
Member
зазвичай проблема не з розсіюванням тепла радіатором, а з відводом тепла від місця нагріву до радіаторуunlnu: ↑ 08.01.2025 13:17 Діставайте свої пірометри і будемо разом чекати на огляд з тестуванням охолодження цього референса.
https://www.tomshardware.com/news/noctu ... intel-chip
от маєте односекційну башту, яка 700вт може розсіяти з великого по габаритам проца
враховуючи розміри кристалу у 5090 і ефективність башт порівняно з топфлоу кулерами цілком може бути, що такої конструкції вистачить
-
Ray2000gt
Advanced Member
Видно, що не пропали напрацювання по тим «3090/4090 Ti». Тільки там плату ставили паралельно материнці і охлад займав 4 слоти. Тут зроблено адекватно.
-
oversteve
Member
у титану ада здається мав бути 800вт паверліміт, так що там ті 4 поверхи мабуть були не зайвіRay2000gt: ↑ 08.01.2025 13:40 Видно, що не пропали напрацювання по тим «3090/4090 Ti». Тільки там плату ставили паралельно материнці і охлад займав 4 слоти. Тут зроблено адекватно.
-
Hotspur
Member
Думаю будуть купа проблем з 5090 референсом
-
Enjthesilence
Member
і хтось скаже що нема прогресу, лялечка
-
feniks_tm
Member
Фаундерс фаундерсом, у нас ми його не побачимо офіційно, а от яка буде реф плата - тут уже цікаво.
Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Не плутайте м'яке з рідким. FE - власне виконання від NVIDIA, референс - еталонна плата для AIB, якщо вони не роблять свою.Hotspur: ↑ 08.01.2025 14:03 Думаю будуть купа проблем з 5090 референсом
-
VolandInferno
Member
feniks_tm
Так фаундерс - він же ж наче як і побудований на референсній платі...
-
feniks_tm
Member
Не бачив, щоб таке писали, з чого взяли? Дуже здивуюсь, якщо референс буде модульним. Або взагалі є підозра, що референсу і не буде, а всі кліпатимуть свої плати. Але звучить не дуже реалістично, враховуючи, що хтось має займати ціновий діапазон близький до MSRP.VolandInferno: ↑ 08.01.2025 14:13 feniks_tm
-
VolandInferno
Member
feniks_tm
Ну я просто з точки зору логіки міркую. А на основі якої плати тоді nVidia побудувала свою FE?
Ну я просто з точки зору логіки міркую. А на основі якої плати тоді nVidia побудувала свою FE?
-
SoVaR
Member
-
feniks_tm
Member
Я ж вище відповів, в чому різниця між FE та RE. Ось наглядно на прикладі плати 4090 Заради справдливості, реф плата у 4090 була тільки у INNO3D і KFA2 SG наче. Ще у PNY XLR8 з натяжкою, наростили трохи аби всунути "потрібні" конектори. Може з 5090 взагалі у всіх свої будуть.VolandInferno: ↑ 08.01.2025 14:25 feniks_tm
Ну я просто з точки зору логіки сужу. А на основі якої плати тоді nVidia побудувала свою FE?
-
VolandInferno
Member
feniks_tm
Зрозумів. Я чомусь думав що ФЕ зроблені на основі референсної плати. Ну це, як на мене, було б логічно:)
Зрозумів. Я чомусь думав що ФЕ зроблені на основі референсної плати. Ну це, як на мене, було б логічно:)
-
feniks_tm
Member
Якщо не помиляюсь, то це працювало десь до тюрінга, починаючи з амперів "дороги розійшлись".VolandInferno: ↑ 08.01.2025 14:37 feniks_tm
-
Ray2000gt
Advanced Member
Проблеми будуть з доступністю, ціною.Hotspur: ↑ 08.01.2025 14:03 Думаю будуть купа проблем з 5090 референсом
Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
З 3000-ї серії FE ≠ реф. Це знають водянщики.VolandInferno: ↑ 08.01.2025 14:37 feniks_tm
-
Hotspur
Member
3090 і 4090 показують проблеми у перших партій референсних платRay2000gt: ↑ 08.01.2025 15:07Проблеми будуть з доступністю, ціною.