Останні статті і огляди
Новини
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
Entar
Member
В ідеалі взяти щось райзен 3д.mult: ↑ 08.01.2025 12:00 Я тоже стою перед вибором, щось взяти 8 ядерне від інтел чи райзен 9700х.
Поки більше схиляюсь до райзен.
Мені суто для ігор.
Але у нас з цим величезна проблема бо 6-ядерників таких або немає або по жахливому оверпрайсу. А з недавього часу і 8-ядерники по жахливому оверпрайсу, хоча недавно 7800х3д коштував норм.
-
mult
Member
Entar
Я х3д навіть не розглядаю поки що
З такими то цінами.
У райзенів як на мене 9700х якраз має більш менш адекватну ціну і проц непоганий
Я х3д навіть не розглядаю поки що
З такими то цінами.
У райзенів як на мене 9700х якраз має більш менш адекватну ціну і проц непоганий
-
qziua
Member
Майже така сама ситуація як у васmult: ↑ 08.01.2025 12:31 qziua
Ну відео у мене поки 4070ті, далі думаю обовязково міняти типу 5080, 5070ті по ситуації.
Для мене головне плавність в іграх.
Не часто але зустрічаю скарги на амд на мікрофрізи на тому ж реддіті.
Знаю для перших поколінь райзенів це було актуально, в самого був 1600 райзен то не сподобався.
Може в нових процах такого немає, там може бути маса причин.
В самому новому інтелі там теж не добре в іграх.
Все тяжко
Умовляли мене тут всіма методами, але не хочу більше amd хоч вбийся Є там багато у них нюансів, не хочу собі морочити голову. На рахунок продуктивності в іграх у синіх, ви це не помітите, все буде ідеально, сам впевнився.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
І саме головне - енергоефективно
Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:
Ага, в ідеалі проци за 35к, а на око різницю не видноEntar: ↑ 08.01.2025 12:35В ідеалі взяти щось райзен 3д.mult: ↑ 08.01.2025 12:00 Я тоже стою перед вибором, щось взяти 8 ядерне від інтел чи райзен 9700х.
Мені суто для ігор.
Але у нас з цим величезна проблема бо 6-ядерників таких або немає або по жахливому оверпрайсу. А з недавього часу і 8-ядерники по жахливому оверпрайсу, хоча недавно 7800х3д коштував норм.
-
Entar
Member
Ну якщо ви плануєте апрейд прямо зараз, то звісно ні, зараз під новий пк я б особисто собі брав 9700х. Ще правда попорівнював би з інтелом, може до інтела можна взяти дешевку память і за рахунок того зекономити, а ще подивився б тести як ведуть себе малі ядра в іграх які не є ааа-проектами та старих іграх.mult: ↑ 08.01.2025 12:40 Я х3д навіть не розглядаю поки що
З такими то цінами.
А якщо у вас є норм проц і ви не сильно поспішаєте... я от планую апгрейд платформи комплексний з усім десь через рік+-, може зловлю норм ціну на 3д.
Отправлено спустя 23 минуты 7 секунд:
А що саме? Мене в інтелі бентежить теоретична можливіть що гра (особливо інді типу факторіо чи рімворлд) почне користуватися слабким ядром замість сильного ...qziua: ↑ 08.01.2025 12:53 Умовляли мене тут всіма методами, але не хочу більше amd хоч вбийся Є там багато у них нюансів, не хочу собі морочити голову. На рахунок продуктивності в іграх у синіх, ви це не помітите, все буде ідеально, сам впевнився.
-
qziua
Member
"А що саме? Мене в інтелі бентежить теоретична можливіть що гра (особливо інді типу факторіо чи рімворлд) почне користуватися слабким ядром замість сильного ..."
А ви пробували? Факторіо мало 6 ядер 5.2?
Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
Е ядра почуваються чудово також, коли треба. Якщо мало беріть 265к, да зараз 20к, але не 35! Але я такого ще не бачив щоб шось не хватало.
А ви пробували? Факторіо мало 6 ядер 5.2?
Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
Е ядра почуваються чудово також, коли треба. Якщо мало беріть 265к, да зараз 20к, але не 35! Але я такого ще не бачив щоб шось не хватало.
-
Entar
Member
Я про можливі помилки коли в сценарії коли упор в одне ядро, цим ядром обирається Е-ядро.qziua: ↑ 08.01.2025 13:24 А ви пробували? Факторіо мало 6 ядер 5.2?
-
qziua
Member
І шо? Мало одного на 4.6?Entar: ↑ 08.01.2025 13:27Я про можливі помилки коли в сценарії коли упор в одне ядро, цим ядром обирається Е-ядро.qziua: ↑ 08.01.2025 13:24 А ви пробували? Факторіо мало 6 ядер 5.2?
Я ж вам кажу, поганяв систему 4дні взад і вперед, з розгоном і без, всі без виключення ігри працюють ідеально.
-
Entar
Member
Да. Ви мабуть не грали в ігри типу факторіо з модами/oni/rimworld hsk. WoW у мене в містах упирається в одноядерку. При цьому моніторинг пише що проц надозагружений і відеокарта при цьому недозагружена.qziua: ↑ 08.01.2025 13:29 І шо? Мало одного на 4.6?
Одноядерна продуктивність мені надважлива. От і питаю - чи вирішені вже всі проблеми з правильним вибором сильних ядер для ігр і серйозних нагрузок?
-
qziua
Member
Вибачайте, але зазирнув у ваш профіль і все стало зрозуміло про ваші проблеми і побоюванняEntar: ↑ 08.01.2025 13:27Я про можливі помилки коли в сценарії коли упор в одне ядро, цим ядром обирається Е-ядро.qziua: ↑ 08.01.2025 13:24 А ви пробували? Факторіо мало 6 ядер 5.2?
-
Melofon
Member
Ну если глаз слепой то не заметите даqziua: ↑ 08.01.2025 12:53а на око різницю не видно
-
qziua
Member
Шо, мені скачати факторіо+ваші моди і спробувати?Entar: ↑ 08.01.2025 13:32Да. Ви мабуть не грали в ігри типу факторіо з модами/oni/rimworld hsk. WoW у мене в містах упирається в одноядерку. При цьому моніторинг пише що проц надозагружений і відеокарта при цьому недозагружена.qziua: ↑ 08.01.2025 13:29 І шо? Мало одного на 4.6?
Одноядерна продуктивність мені надважлива. От і питаю - чи вирішені вже всі проблеми з правильним вибором сильних ядер для ігр і серйозних нагрузок?
-
Entar
Member
Заглянув і зрозумів що забув його оновити 2 роки тому) Дякую.qziua: ↑ 08.01.2025 13:34 Вибачайте, але зазирнув у ваш профіль і все стало зрозуміло про ваші проблеми і побоювання
Тим не менше питання цікаве. Наскільки ідеально працює розподіл нагрузок по ядрам? Такого що однопоток довбиться в Е-ядро, замість того щоб довбитися в Р-ядро - виникає, чи ні?
Я не фанат, якщо в майбутньому я не зможу купити амд з 3д кешем по хорошій ціні то візьму інтел типу 14700к або ультра 265 можливо
-
qziua
Member
Це розмова в нікуди. Все працює як треба, не потрібно вигадувати. Візьміть і спробуйте. Так, я міг спробувати на amd, але не хочу і не бачу жодних проблем. Пішов досліджувати зонуEntar: ↑ 08.01.2025 13:55Заглянув і зрозумів що забув його оновити 2 роки тому) Дякую.qziua: ↑ 08.01.2025 13:34 Вибачайте, але зазирнув у ваш профіль і все стало зрозуміло про ваші проблеми і побоювання
Тим не менше питання цікаве. Наскільки ідеально працює розподіл нагрузок по ядрам? Такого що однопоток довбиться в Е-ядро, замість того щоб довбитися в Р-ядро - виникає, чи ні?
Я не фанат, якщо в майбутньому я не зможу купити амд з 3д кешем по хорошій ціні то візьму інтел типу 14700к або ультра 265 можливо
-
mult
Member
Entar
Мене теж напрягає ця мішанина ядер в інтел, що в теорії теж може призводити до фрізів.
Особливо коли щось буде не оптимізоване під таку мішанину.
Треба ще інтернети покурити, вибір не простий
А ще ж інтел в своєму репертуарі, випустили спірні проци, ніт щоб ціною брати хоча б, дак і ціни до цієї спірності доволі немалі, що теж додає вагань.
Бо відвалити в районі 35 тисяч за проц з мамкою, просто щоб потестити не кожен може собі дозволити
Хочеться купити і щоб працювало як треба декілька років.
Мене теж напрягає ця мішанина ядер в інтел, що в теорії теж може призводити до фрізів.
Особливо коли щось буде не оптимізоване під таку мішанину.
Треба ще інтернети покурити, вибір не простий
А ще ж інтел в своєму репертуарі, випустили спірні проци, ніт щоб ціною брати хоча б, дак і ціни до цієї спірності доволі немалі, що теж додає вагань.
Бо відвалити в районі 35 тисяч за проц з мамкою, просто щоб потестити не кожен може собі дозволити
Хочеться купити і щоб працювало як треба декілька років.
-
Entar
Member
mult
Мої ламерські думки з цього приводу:
Ну я б вивчив це питання. Насправді мене дуже підкупає у інтела за ту ж ціну значно вища максимальна чиста багатоядерна продуктивність. Так, це не дасть вище середнього фпс, проте на мій смак середнього фпс 120 більш ніж достатньо (особисто мені куди важливіше мінімальні). А от швидкість завантажень локацій, рівнів, текстур тощо - якщо буде вище суттєво то це реально круто.
На ультра серію інтелів якісь дуже дорогі материнки. А от на 1700 - вже як і до амд коштують. Я б розглядав i7-14700kf як конкурента ryzen 9700х.
У останнього супер перевага - енергоефективність (=потрібен охлад дешевше і в корпусі невеликому без питань). Проте якщо на 14700 буде в півтора рази швидше завантажуватися все (а в теорії до 80%), то це виглядає дуже круто.
Знову ж таки, питання в тому, чи означає це, що при завантаженнях в моментів він буде хоч і ненадовго але споживати 200+ Вт? І якщо так, то чи достатньо для нього буде материнки за 7000 грн і повітряного охолодження за 2-2.5к ? Якщо так, то вибір дуже цікавий.
Але ryzen 9800x3d все-ж цікавіше, якщо буде коштувати до 20 тис грн.
Мої ламерські думки з цього приводу:
Ну я б вивчив це питання. Насправді мене дуже підкупає у інтела за ту ж ціну значно вища максимальна чиста багатоядерна продуктивність. Так, це не дасть вище середнього фпс, проте на мій смак середнього фпс 120 більш ніж достатньо (особисто мені куди важливіше мінімальні). А от швидкість завантажень локацій, рівнів, текстур тощо - якщо буде вище суттєво то це реально круто.
На ультра серію інтелів якісь дуже дорогі материнки. А от на 1700 - вже як і до амд коштують. Я б розглядав i7-14700kf як конкурента ryzen 9700х.
У останнього супер перевага - енергоефективність (=потрібен охлад дешевше і в корпусі невеликому без питань). Проте якщо на 14700 буде в півтора рази швидше завантажуватися все (а в теорії до 80%), то це виглядає дуже круто.
Знову ж таки, питання в тому, чи означає це, що при завантаженнях в моментів він буде хоч і ненадовго але споживати 200+ Вт? І якщо так, то чи достатньо для нього буде материнки за 7000 грн і повітряного охолодження за 2-2.5к ? Якщо так, то вибір дуже цікавий.
Але ryzen 9800x3d все-ж цікавіше, якщо буде коштувати до 20 тис грн.
-
Vlaad13
Member
оно все одинаково будет работатьmult: ↑ 08.01.2025 12:00 Я тоже стою перед вибором, щось взяти 8 ядерне від інтел чи райзен 9700х.
Мені суто для ігор.
8 ядерні інтел щось і коштують відчутно дорожче 8 ядерного райзена.
Та і ця сумнівна продуктивність в іграх.
Поки думаю
просто у нас на форуме много красных сектантов поэтому 90% советует Амуде
-
Melofon
Member
Vlaad13
У этого Данила даже не удивительно что он проц убил или ещё кто-то с его канала, таких ламеров ещё поискать А иногда такую пургу несут что это
Опа, а шо такое? Данилу удалил и поставил вместо него адекватный канал?
У этого Данила даже не удивительно что он проц убил или ещё кто-то с его канала, таких ламеров ещё поискать А иногда такую пургу несут что это
-
qziua
Member
Vlaad13: ↑ 08.01.2025 14:46оно все одинаково будет работатьmult: ↑ 08.01.2025 12:00 Я тоже стою перед вибором, щось взяти 8 ядерне від інтел чи райзен 9700х.
Мені суто для ігор.
8 ядерні інтел щось і коштують відчутно дорожче 8 ядерного райзена.
Та і ця сумнівна продуктивність в іграх.
Поки думаю
-
Vlaad13
Member
поставил актуальноеMelofon: ↑ 08.01.2025 15:02 Vlaad13
ну видос лишний раз подтверждает что если не умеешь лучше не браться иначе сразу -80к
Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
що не так?qziua: ↑ 08.01.2025 15:08Vlaad13: ↑ 08.01.2025 14:46
оно все одинаково будет работать
тести не тести?
-
Timedemo
Member
Як Вам Ваша нова платформа? Є якісь нюанси?qziua: ↑ 08.01.2025 12:53Майже така сама ситуація як у васmult: ↑ 08.01.2025 12:31 qziua
Ну відео у мене поки 4070ті, далі думаю обовязково міняти типу 5080, 5070ті по ситуації.
Для мене головне плавність в іграх.
Не часто але зустрічаю скарги на амд на мікрофрізи на тому ж реддіті.
Знаю для перших поколінь райзенів це було актуально, в самого був 1600 райзен то не сподобався.
Може в нових процах такого немає, там може бути маса причин.
В самому новому інтелі там теж не добре в іграх.
Все тяжко
Умовляли мене тут всіма методами, але не хочу більше amd хоч вбийся Є там багато у них нюансів, не хочу собі морочити голову. На рахунок продуктивності в іграх у синіх, ви це не помітите, все буде ідеально, сам впевнився.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
І саме головне - енергоефективно
Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:Ага, в ідеалі проци за 35к, а на око різницю не видноEntar: ↑ 08.01.2025 12:35
В ідеалі взяти щось райзен 3д.