Ти дивись тут обережно зі словами, а то якщо випадково назвеш занесення валіз з грошима законодавцям корупцією, а не лобізмом - то в Штати дорога буде закрита.Scoffer: ↑ 07.01.2025 16:31 Асашей давно керується корпораціями. Власне з народження цих асашей через лобізм.
Останні статті і огляди
Новини
Nvidia представила відеокарту GeForce RTX 5090D для китайського ринку
-
rizakrko
Member
-
Scoffer
Member
rizakrko
Я там вже бував, два рази. Каліфорнійські і флоридські бомженарки шось не додали бажання повертатись
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Я правда давненько був, там зараз кажуть шо після обамобідона стало все ще, так би мовити, колоритніше в цьому плані. Все одно не тягне
Я там вже бував, два рази. Каліфорнійські і флоридські бомженарки шось не додали бажання повертатись
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Я правда давненько був, там зараз кажуть шо після обамобідона стало все ще, так би мовити, колоритніше в цьому плані. Все одно не тягне
-
Reverse_rain
Member
Будь ласка поясніть, чому китайцям особлива карта продається? Щось із законодавством чи що? Я якось особливо не слідкував за тим що у жовтих відбувається.
-
mrigi
Member
Де твоя капсула кріосну, дай поганяти років на стоReverse_rain: ↑ 07.01.2025 21:23Будь ласка поясніть, чому китайцям особлива карта продається? Щось із законодавством чи що? Я якось особливо не слідкував за тим що у жовтих відбувається.
-
Shaolin_Style
Member
вопрос не в том купят или не купят, а во сколько это обойдется. Сейчас война составляет 1/3 всей экономики РФ. Покупка каждого микроконтроллера и процессора с наценкой в 400% будет ложиться тяжелым бременем в и без того раздутый военный бюджет. Так себе оправдание конечно и людям в которых прилетит эта ракета от этого не легче, но это то что есть.D_ad: ↑ 07.01.2025 17:09
Це десь як на рівні інтелівських та н-відієвських чіпах у російських ракетах: всеодно куплять. Хоч як.
Я тобі більше того скажу: і так куплять.
-
daesz
Member
Санкції США для контролю обчислень ШІ.Reverse_rain: ↑ 07.01.2025 21:23 Будь ласка поясніть, чому китайцям особлива карта продається? Щось із законодавством чи що? Я якось особливо не слідкував за тим що у жовтих відбувається.
-
Reverse_rain
Member
Пробач, вже здав в аренду, щоб купити RTX 5090.mrigi: ↑ 07.01.2025 21:26Де твоя капсула кріосну, дай поганяти років на стоReverse_rain: ↑ 07.01.2025 21:23Будь ласка поясніть, чому китайцям особлива карта продається? Щось із законодавством чи що? Я якось особливо не слідкував за тим що у жовтих відбувається.
О, вон воно що. Щось про таке дійсно чув. Добре що хоч якісь американські санкції працюють в світі.daesz: ↑ 07.01.2025 21:42Санкції США для контролю обчислень ШІ.Reverse_rain: ↑ 07.01.2025 21:23 Будь ласка поясніть, чому китайцям особлива карта продається? Щось із законодавством чи що? Я якось особливо не слідкував за тим що у жовтих відбувається.
-
daesz
Member
То доволі умовно, в попередньому поколінні : 4090d - це була задушена прошивкою 4090, але якщо перепрошити назад - то отримував той же перформенс.Reverse_rain: ↑ 07.01.2025 22:57 О, вон воно що. Щось про таке дійсно чув. Добре що хоч якісь американські санкції працюють в світі.
В цьому поколінні хоч додумались просто врізати кількість тензорних ядер, тобто в ігрових сценаріях (окрім длсс/фг) - це одна й та ж сама карта (роу перформенс), але є в мене думка, що з урізаними тензорними ядрами - в іграх вона буде функціонально десь як 4090 - тобто та сама карта +400$
Востаннє редагувалось 07.01.2025 23:08 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Не хвилюйтесь, хуаніто не образить своїх родичів, біос з анлоком вийде в тираж раніше старту продаж відеокарт
-
daesz
Member
Неможливо анлокнути те, чого немаєScoffer: ↑ 07.01.2025 23:06 Не хвилюйтесь, хуаніто не образить своїх родичів, біос з анлоком вийде в тираж раніше старту продаж відеокарт
-
Scoffer
Member
daesz
Що значить немає? Чіп ідентичний. А як там зарізано, апаратно чи програмно, ми поки що не знаємо. Раніше практикували і так, і так. Був навіть варіант анлоку через замикання пари контактів на платі.
Що значить немає? Чіп ідентичний. А як там зарізано, апаратно чи програмно, ми поки що не знаємо. Раніше практикували і так, і так. Був навіть варіант анлоку через замикання пари контактів на платі.
-
ronemun
Advanced Member
в 5090 память 512 біт це 16 контролерів, або до 32 мікросхем.
Враховуючи що GDDR7 має варіант чіпа в 3 Гбайт, в Китаї напевно вже штампуються плати на 32х3=96 Гбайт під перепайку чіпа. Це в рази підвищує цінність такої плати
А щодо обрізаних варіантів - то очевидно в США ніхто не глупий і розуміють що ті санкції чисто насмішка.
Що заважає купити карти в іншій країні, відпаяти чіп і перевезти куди захочеш?
Враховуючи що GDDR7 має варіант чіпа в 3 Гбайт, в Китаї напевно вже штампуються плати на 32х3=96 Гбайт під перепайку чіпа. Це в рази підвищує цінність такої плати
А щодо обрізаних варіантів - то очевидно в США ніхто не глупий і розуміють що ті санкції чисто насмішка.
Що заважає купити карти в іншій країні, відпаяти чіп і перевезти куди захочеш?
-
MaKCuMyC
Member
Маю великий сумнів щодо апаратного обмеження.
Буде таке ж саме обмеження швидкодії як і з майнінгом: десь випадково з'явиться «розробницький» драйвер з яким всі обмеження виявляться відключеними.
Буде таке ж саме обмеження швидкодії як і з майнінгом: десь випадково з'явиться «розробницький» драйвер з яким всі обмеження виявляться відключеними.
-
AssayMAS
Member
я как то видел бухгалтерию одной ИТ конторы "в нуль" - так там ЗП у руководства под 1+млн грвн. в год (аналогичные должности 0,6млн в год максимум по рынку)...Scoffer: ↑ 07.01.2025 17:48в нуль і ні центом більше.
и даже какие то субсидии и льготы умудряются получать... как неимущие и что вот-вот обанкротятся.
Так что фермы с "нулём" прибыли в США могут запросто нанять нелегалов или даже рабов картелей и сэкономив на ЗП стать очень даже прибыльными. А что налоги не платят ибо НОЛЬ - так в США традиция такая с обладания "первого миллиона".
-
Scoffer
Member
AssayMAS
Там всьо не так просто, мені лінь вникати в непотрібну інфу, але обмежень з циферками ще на багато-багато сторінок. Щоб не було таких грамотних
Там всьо не так просто, мені лінь вникати в непотрібну інфу, але обмежень з циферками ще на багато-багато сторінок. Щоб не було таких грамотних
-
waryag
Member
Якось воно дивно виглядає. Вже 4090 була занадто потужною і мала обмежену версію.
А більш потужну 5090 порізали на співставні цифри.
А більш потужну 5090 порізали на співставні цифри.
-
VovaII
Member
США межу "дозволеного" регулярно переглядають, бо продуктивність росте. Самі виробники відях, свого часу продавили тему.waryag: ↑ 08.01.2025 00:38Якось воно дивно виглядає.
-
Rucha
Member
Кожен цікавиться в рамках своїх пріоритетів.