Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
odessitmws
Member

Повідомлення

shirase
Скинуть ему деньги через крипту?
murzik
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 05.01.2025 23:54А я планую собі гравійника взяти, продати старий ХВЗ, дитячий Author, докинути і взяти нормальний велосипед для міста і околиць. Залишу свій найнер для лісу та дачі.
а я продаю свій gt avalanche elite 2019 29 ..в думках. все ніяк на мийку не завезу щоб фотки красиві зробити.

щодо гравела, не впевнений щолежача посадка мене влаштує
Reverse_rain
Member

Повідомлення

murzik: 06.01.2025 16:20
Reverse_rain: 05.01.2025 23:54А я планую собі гравійника взяти, продати старий ХВЗ, дитячий Author, докинути і взяти нормальний велосипед для міста і околиць. Залишу свій найнер для лісу та дачі.
а я продаю свій gt avalanche elite 2019 29 ..в думках. все ніяк на мийку не завезу щоб фотки красиві зробити.

щодо гравела, не впевнений щолежача посадка мене влаштує
Ну кермо "баран" дасть більшу сводобу у виборі в посадці ніж мтбшне. Тому там не тільки лежача посадка. Сам коли купив вел (брав б/в), то там був якись дивний винос керма. Довгий десь 100-110мм, та і кут під +35 градусів. Тож сидів з доволі високо піднятими рукками, не лежача посадка. поїздив і вирішив що не мое. Зараз же поставив собі 60мм винос з кутом в -18 градусів, тобто той якийдивиться вниз відносно рульового стакану. З урахуванням того що вилка стоїть також під кутом, на байку він став рівно в горизонт. Поки що мало його тестив, але перші враження позитивні. (хоча лише дорога покаже наскільки це вдале рішення, бо на дистанцію 40-70км можуть руки відпасти)
dead_rat
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 06.01.2025 17:19

Ну кермо "баран" дасть більшу сводобу у виборі в посадці ніж мтбшне.
Взагалі-то ні. Основна посадка з руками на «пістолетах», в ній 90-99% часу.
Дуже раджу подивитися відео як робити байк фіт, після налаштування 70 км будуть «короткою поїздкою»
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 06.01.2025 21:32Взагалі-то ні. Основна посадка з руками на «пістолетах», в ній 90-99% часу.
ну там по різному держатись можна. в мене в МТБ фактично 2-3 положення стандартних, а на гревелі таки більше
dead_rat
Member

Повідомлення

Hotspur: 06.01.2025 21:35
dead_rat: 06.01.2025 21:32Взагалі-то ні. Основна посадка з руками на «пістолетах», в ній 90-99% часу.
ну там по різному держатись можна. в мене в МТБ фактично 2-3 положення стандартних, а на гревелі таки більше
Це перша ознака, що шось не так з посадкою. Ніжній хват це чи спринт чи різькі повороти - дуже рідко(чи руль зависоко). Хват в середині це чи дуже довго лізеш у горку, умовно пів години чи велік тобі завеликий.

Кажу як людина, що їздила по 250км за раз, так щоб нічого не боліло
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 06.01.2025 21:36Це перша ознака, що шось не так з посадкою.
скоріше ознака що гальмую я по різному на гревелі і МТБ
dead_rat
Member

Повідомлення

Hotspur: 06.01.2025 21:39
dead_rat: 06.01.2025 21:36Це перша ознака, що шось не так з посадкою.
скоріше ознака що гальмую я по різному на гревелі і МТБ
Погоджуватися чи ні.
Робити фіт чи ні.
Страждати чи ні.

Твоя персональна справа
Reverse_rain
Member

Повідомлення

dead_rat: 06.01.2025 21:32
Reverse_rain: 06.01.2025 17:19

Ну кермо "баран" дасть більшу сводобу у виборі в посадці ніж мтбшне.
Взагалі-то ні. Основна посадка з руками на «пістолетах», в ній 90-99% часу.
Дуже раджу подивитися відео як робити байк фіт, після налаштування 70 км будуть «короткою поїздкою»
Ні ну це зрозуміло, що потрібно буде тонке налаштування. Але оскільки я не прорайдер, та і нема купи різних виносів, сідел та рам, щоб усі їх перепробувати і вибрати оптимальне, будемо пристосовуватись до того що є, та і робити налаштування щляхом спроб та помилок.
Так то, коли катав 70 км, в мене то лише дупа відвалилась. Та і на мтб не влаштовує трансмісія, де максимальна швидкість в мене 30-35 км на годину.

А що до 100+ км, я тільки за... потрібно лише якись клуб знайти чи хоча б компанію в страві зібрати.
Spleen
Member

Повідомлення

Пісець вчора вечері пару годин було слизько !
Схоже ребра поламав =)

Будьте обережні з ЧЕРВОНИМИ ВЕЛОДОРІЖКАМИ на Бажана де Осокорки (частково на Позняках і далі - теж трапляються особливо слизькі).
На них не можна в слизьку погоду гальмувати чи повертати руль на швидкості, навіть помірній, навіть плавно. Лише їхати прямо !
Hotspur
Member

Повідомлення

Spleen: 08.01.2025 00:44Схоже ребра поламав =)
ого. рентген робив ? це жесть ... видужуй
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Spleen: 08.01.2025 00:44 Пісець вчора вечері пару годин було слизько !
Схоже ребра поламав =)

Будьте обережні з ЧЕРВОНИМИ ВЕЛОДОРІЖКАМИ на Бажана де Осокорки (частково на Позняках і далі - теж трапляються особливо слизькі).
На них не можна в слизьку погоду гальмувати чи повертати руль на швидкості, навіть помірній, навіть плавно. Лише їхати прямо !
Воу. Сподіваюсь що все ж до перелому не дійшло.
Катав там лише в суху погоду, то ж не знаю як воно зараз там.

До речі, хто на якій гумі катає?
Hotspur
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 08.01.2025 02:17До речі, хто на якій гумі катає?
Continental Terra Trail 700x40C
Continental Race King tubeless ready 26x2.20
MAXXIS IKON 26X2.20 Dual Compound
MAXXIS CrossMark II 26x2.10 EXO Protection Tubless Ready Dual compound

те що зараз стоїть. Ще всяке валяється по хаті :lol: оце як список побачив згадав форсаж і їх запаси покришок :lol:
Reverse_rain
Member

Повідомлення

В мене зараз Schwalbe HURRICANE 29x2.25 Performance. Для міста і паркових зон (щоб по ВДНГ та Голосієво поїздити) чудова покришка, але все ж не для лісу. Тож також придивлявся до Maxxis Ikon, як вона себе показує на бездоріжжі?
На стартоні в мене CST-Prem. City 28x1 5/8x1 3/8 Xpedium, брав бо потрібно було щось швидко дістати, щось недороге, а як виявилось доволі гарна покришка.
Hotspur
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 08.01.2025 02:35Тож також придивлявся до Maxxis Ikon, як вона себе показує на бездоріжжі?
добре коли все сухо. коли мокро все погано

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
Reverse_rain: 08.01.2025 02:35CST-Prem. City 28x1 5/8x1 3/8 Xpedium
важка. але думаю проколів немає. щоб ти розумів це 2 Continental Terra Trail 700x40C по вазі
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Ну якби це був нормальний лісапед, то можливо б парила вага, а оскільки це древній радянський виріб, то якось не сильно мене це бентежить. Використовую його більше щоб на дачі до річки доїхати і назад. Тож там нема пробігів на кілька десятків кілометрів :laugh:
Spleen
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 08.01.2025 02:17 До речі, хто на якій гумі катає?
Контік Рубан 27.5 * 2.3
Жаль що корд стальний.
А так гума супер !
Ту зиму на ній відкатава, норм в принципі і сніг тримала, і навіть льод непогано. Так сподобалась, що навіть не переобував її, і все літо катаю по сьогодні :) Поки шипи не стерлись, доволі гарно катила, враховуючи зубатість.

Загалом багато всього було різного.
Попередній конфіг - це Kenda SB8 спереду, та Швабра G-ONE сзаду (далі навіть на обидва колеса G-ONE)
G-ONE аналогічно ну дуууже зайшла. Динаміка шалена і по сухому місту тримає кайф.

Найгірше що було - це GEAX AKA :mad:
По вологій погоді - моментальні зриви.

Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
Hotspur: 08.01.2025 01:02
Spleen: 08.01.2025 00:44Схоже ребра поламав =)
ого. рентген робив ? це жесть ... видужуй
Дякую !
Та треба йти, бо болить жесть. Ні велік підняти, ні одягтись нормально, ні поспати :laugh:
Але ж знаю тих лікарів.. Ще потащать на операцію, або скажуть 5-6 тижнів без навантажень, а я кожен день на велосипеді катаю, пропускати не можу =)
Барбарис
Member

Повідомлення

Spleen, будь-яка пофарбована розмітка на дорогах/тротуарах вже декілька років як надзвичайно слизька навіть просто в дощ. Про лід взагалі мовчу. І пішки стараюсь не наступати.
Але в лікарню таки треба йти.
анти__бот
Member

Повідомлення

Барбарис: 08.01.2025 09:22будь-яка пофарбована розмітка на дорогах/тротуарах вже декілька років як надзвичайно слизька навіть просто в дощ
Теж це останнім часом підмітив, цього літа на новій зебрі знатно занесло в повороті думав що розложусь в той момент
murzik
Member

Повідомлення

доріжки...а у мене на велосипеді носить коли їду по покриттю з плитки, особливо коли шов в одну лінію, а не в шахматному. Дав газу, а воно як почне виляти, думав на зістрічці опинюсь .
Відповісти