Последние статьи и обзоры
Новости
перезавантажується комп
-
0naMasy
Junior
у мене така проблема: при тестуванні відеокарти rx 580 в aida64 за 8 хвилин комп перезавантажується, раніше було це з чорним екраном тепер з синім, де написано, що виявленно помилку і пк потрібно перезавантажити. в аідє показує потужність споживання 125вт, є легкий запах плавлення проводів, тільки звідки не зрозуміло. до цого змінив дроти живлення карти (8-пин), бо було ще гірше і пк ще швидше робив рестарт. при тестуванні проца все добре, навіть запахів ніяких немає, потужність проца 97вт. читав різні форуми, писали що допомагає різне, навіть зміни ХДД. підкажіть що робити, куди копати?
-
OverPow
Member
если носом пройтись в районе БП, что скажут датчики обоняния?0naMasy: ↑ 04.01.2025 21:29 у мене така проблема: при тестуванні відеокарти rx 580 в aida64 за 8 хвилин комп перезавантажується, раніше було це з чорним екраном тепер з синім, де написано, що виявленно помилку і пк потрібно перезавантажити. в аідє показує потужність споживання 125вт, є легкий запах плавлення проводів, тільки звідки не зрозуміло. до цого змінив дроти живлення карти (8-пин), бо було ще гірше і пк ще швидше робив рестарт. при тестуванні проца все добре, навіть запахів ніяких немає, потужність проца 97вт. читав різні форуми, писали що допомагає різне, навіть зміни ХДД. підкажіть що робити, куди копати?
-
0naMasy
Junior
якщо голову засунути в сестемник, до самого БЖ, то не зрозуміло, якщо віддалити, то слабко попахує...
Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
ще одне, підчас тестування відеокарти, напруга 12В просідає до 10.8В. це про щось каже? перед рестартом пк, десь, секунд за 20 моргнула біла лампочка біля роз'єму 8-пин на карті
ще одне, підчас тестування відеокарти, напруга 12В просідає до 10.8В. це про щось каже? перед рестартом пк, десь, секунд за 20 моргнула біла лампочка біля роз'єму 8-пин на карті
Последний раз редактировалось 0naMasy 04.01.2025 21:50, всего редактировалось 1 раз.
-
DevDM
Member
БП в 99% випадків. Якщо не гарантійний - зняти кришку БП і роздивитись що ж там підплавилось.
-
OverPow
Member
снять бп, раскрутить, осмотреть, понюхать.0naMasy: ↑ 04.01.2025 21:50 якщо голову засунути в сестемник, до самого БЖ, то не зрозуміло, якщо віддалити, то слабко попахує...
ще одне, підчас тестування відеокарти, напруга 12В просідає до 10.8В. це про щось каже? перед рестартом пк, десь, секунд за 20 моргнула біла лампочка біля роз'єму 8-пин
Что за БП вообще?
-
0naMasy
Junior
crown - switching power supply 400W
Відправлено через 56 секунд:
Відправлено через 56 секунд:
брав б/уDevDM: ↑ 04.01.2025 21:50 БП в 99% випадків. Якщо не гарантійний - зняти кришку БП і роздивитись що ж там підплавилось.
-
OverPow
Member
это мусорка какая то а не бп0naMasy: ↑ 04.01.2025 21:53 crown - switching power supply 400W
-
Steelmax
Member
Купить нормальный БП. В худшем случае какой-нибудь чиф или вингу.
-
DevDM
Member
Міняти навіть не розбираючи
-
Reverse_rain
Member
crown - switching power supply 400W... це ті які на промі по 250грн продають? Чому люди завжди хочуть зекономити на одній із самих важливих речей в ПК?
Ви ж розумієте що виробник карти недарма вказав що мінімальний БЖ для 580 це 500Вт. Мінімалка! Бо з вашим ЦП, хардами, вертушками, то буде 350-370Вт споживання. Беремо ненадійний БЖ, без сертифікатів, який не тримає навантаження при 90-100 відсотках, маємо димок чи фейерверк. Шукайте собі БП, на 600-750Вт, з урахуванням майбутніх апгрейдів.
Ви ж розумієте що виробник карти недарма вказав що мінімальний БЖ для 580 це 500Вт. Мінімалка! Бо з вашим ЦП, хардами, вертушками, то буде 350-370Вт споживання. Беремо ненадійний БЖ, без сертифікатів, який не тримає навантаження при 90-100 відсотках, маємо димок чи фейерверк. Шукайте собі БП, на 600-750Вт, з урахуванням майбутніх апгрейдів.
-
Dremjke
Member
Не робіть такого більше, тим паче сумнівної якості ноунейм БЖ. Як вже писали вище - розберіть блок і візуально перевірте на наявність прогару чи будь-яких інших механічних/термічних ушкоджень. При виявлені таких - БЖ на смітник і купуйте обов'язково НОВИЙ блок брендований.0naMasy: ↑ 04.01.2025 21:53брав б/у
-
0naMasy
Junior
Я брав пк б/у, а не тільки бж. Ладно б був запах і все, так перезавантаження, в аіді комп тримажться 8 хвилин, через тест в фурмарк пк перезавантажується одразу, це всеодно бж винен?Reverse_rain: ↑ 04.01.2025 22:05 crown - switching power supply 400W... це ті які на промі по 250грн продають? Чому люди завжди хочуть зекономити на одній із самих важливих речей в ПК?
-
man1242
Member
Кабеля поплавило , скорей всего как раз 8пин питания на карту, главное что б с картой было все гуд, бп поменять дело легкое.0naMasy: ↑ 05.01.2025 06:48Я брав пк б/у, а не тільки бж. Ладно б був запах і все, так перезавантаження, в аіді комп тримажться 8 хвилин, через тест в фурмарк пк перезавантажується одразу, це всеодно бж винен?Reverse_rain: ↑ 04.01.2025 22:05 crown - switching power supply 400W... це ті які на промі по 250грн продають? Чому люди завжди хочуть зекономити на одній із самих важливих речей в ПК?
-
AmigoPhoenix
Member
0naMasy
Думаю на 98% проблема в БП.
Якщо є можливість, то перед покупкою нового серед друзів знайомих візьміть ненадовго завідомо робочий хороший блок.
Підключіть його ненадовго до своєї системи і проженіть тести.
Не зовсім зрозуміло, що мається на увазі під "до цого змінив дроти живлення карти (8-пин)"
І не понятно чи пк деякий час працював норм, чи проблеми були відразу після придбання.
Думаю на 98% проблема в БП.
Якщо є можливість, то перед покупкою нового серед друзів знайомих візьміть ненадовго завідомо робочий хороший блок.
Підключіть його ненадовго до своєї системи і проженіть тести.
Не зовсім зрозуміло, що мається на увазі під "до цого змінив дроти живлення карти (8-пин)"
І не понятно чи пк деякий час працював норм, чи проблеми були відразу після придбання.
-
0naMasy
Junior
Від бж іде живлення на карту через проміжний перехідник, коса дротів з під'єднанням до карти на 8 контактів, так в місці входженя цього конектора оплавивилися 2 жовті дроти, я купив нову перехідну косу і замінив. Пк зі старту так працював
Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Іще теж не зрощуміло, чтому винен бж, якщо він навантажений на третину?
-
WaRMacTep
Member
просадка по 12в напруги до 10.8в каже про те що бж навантаженый більше чим на 100% або він просто не видає заявленоі потужності більш того ваш бп має потужність 218 ват а не 400, по напрузі 12 яка використовуеться в більшості пк нових старих як приоритетна ... тож ваш бп під заміну поки зза ного не згоріло ще щось0naMasy: ↑ 05.01.2025 10:38 Від бж іде живлення на карту через проміжний перехідник, коса дротів з під'єднанням до карти на 8 контактів, так в місці входженя цього конектора оплавивилися 2 жовті дроти, я купив нову перехідну косу і замінив. Пк зі старту так працював
-
Reverse_rain
Member
Впевнений на 95 відсотків що саме він. Для кращого розуміння вбийте в школі "калькулятор потужності блока живлення для ПК" він розрахує яка потужність БЖ вам потрібна. Також варто розуміти, як тут писали вже, що БЖ по 12В лінії не видає 400вт, а значно меньше.0naMasy: ↑ 05.01.2025 06:48 Я брав пк б/у, а не тільки бж. Ладно б був запах і все, так перезавантаження, в аіді комп тримажться 8 хвилин, через тест в фурмарк пк перезавантажується одразу, це всеодно бж винен?
Я не зовсім розумію, що ви маєте на увазі, що відеокарта отримує живлення через перехідник...БЖ не має виділеної лінії на відеокарта? Її від Молекса запитано, чи що?
-
Alex646
Member
Немає.Reverse_rain: ↑ 05.01.2025 12:59 Я не зовсім розумію, що ви маєте на увазі, що відеокарта отримує живлення через перехідник...БЖ не має виділеної лінії на відеокарта? Її від Молекса запитано, чи що?
https://www.crown-micro.com/ua-ru/catal ... dart-plus/
-
DevDM
Member
99% живлення сучасного ПК йде по лінії 12V, а ваш БП по 12V може загалом 18А. 12V*18A=216W максимального навантаження... А ще візьміть до уваги тонкі провода, які не тримають навантаження і мають високі втрати, та й не зовсім зрозумілий стан цього БП. Якщо хочете зберегти інші комплектуючі - краще БП замінити.0naMasy: ↑ 05.01.2025 10:38 Іще теж не зрощуміло, чтому винен бж, якщо він навантажений на третину?
-
Xeqtr
Member
Я коли читаю такі теми в деталях, то складається враження, що такі люди як ТС, бажають стати героями новин, як ото пару днів назад: "В Одессі вибухнула пральна машина"..