Прогрес і ціноутворення - це різні речі. Прогрес ти можеш порівняти в продуктивності відносно споживанню, наприклад. А ціна цієї карти, це вже питання до монополії нвідії і вона ніяким чином не заперечує того, що продуктивність карт з кожним поколінням зростає, а це і є прогресHotspur: ↑ 04.01.2025 19:07ні. ціна це основний показник товару а не інше питанняEnjthesilence: ↑ 04.01.2025 19:02ціноутворення - питання іншого характеру.
Останні статті і огляди
Новини
GeForce RTX 5080: нові подробиці та дата старту продажів
-
Enjthesilence
Member
-
Vpupkin
Member
Enjthesilence
Все дуже просто, китайці більше не хочуть працювати за 2 бакси на день як колись, більше не будет топ ГПУ по 400 монет.
Все дуже просто, китайці більше не хочуть працювати за 2 бакси на день як колись, більше не будет топ ГПУ по 400 монет.
-
Enjthesilence
Member
Не без цьогоVpupkin: ↑ 04.01.2025 19:09 Enjthesilence
-
man1242
Member
Можешь глянуть ролики на анг ютубе за 2020г где много девов ругали за выбор хуанга для средняков иза 8гб буфера, все как один говорили надо 12гб минимум для некст гена это уже не говоря про новые фишки и повальный ртх где 16гб этот минимум, лучи это тоже освещение что хранится в памяти карты. Индиана вообще жрет 20гб в пасттрейсинге и ему это не проблема.Enjthesilence: ↑ 04.01.2025 19:07Треба подивитись на ці 16 гб, як на мене цього більше ніж достатньо.man1242: ↑ 04.01.2025 19:04
Монополия на рынке это всегда будет 1700$ за карту что уже керпич на выходе, 16гб
А питання монополії це не до нвідії, я тільки можу побажати успіху амд та інтел, вони щось не поспішають конкурувати з монополістом. Нажаль
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Нвидиа это корпа с инвесторами а им надо рост желательно чем больше тем лучше. Пока растет вливают бабки, за чей счет расти будет вопрос уже другой тем более на рынке конкурентов нету. Вот интел тоже рос потом "лопнул" уже слухи ходят что ходят делить на частиVpupkin: ↑ 04.01.2025 19:09 Enjthesilence
Востаннє редагувалось 04.01.2025 19:17 користувачем man1242, всього редагувалось 1 раз.
-
Vpupkin
Member
Єкономічний розвиток Китаю має великий вплив на ціни продукції та світову єкономіку.Enjthesilence: ↑ 04.01.2025 19:10Не без цього
Саме тому ми будемо все частіше бачити натис "зроблено в Індії".
-
Alligator
Member
Для FullHD в CS? Я б сказав навіть забагатоEnjthesilence: ↑ 04.01.2025 19:07Треба подивитись на ці 16 гб, як на мене цього більше ніж достатньо.man1242: ↑ 04.01.2025 19:04 Монополия на рынке это всегда будет 1700$ за карту что уже керпич на выходе, 16гб
А питання монополії це не до нвідії, я тільки можу побажати успіху амд та інтел, вони щось не поспішають конкурувати з монополістом. Нажаль
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl з'їв 24 VRAM, всю RAM та навіть всю підкачку, я б сказав, що це виключення з правил, але здається це нова реальність ігропрому.
-
Enjthesilence
Member
Гарний приклад, коли навіть розробник написав про існуючу проблему витіку врам і рам у цій грі. Зайди в дівіжн2, подивись скільки там врам може гра використовувати і нічого, все чудно працює, гарний фреймтайм, ніяких спайків і мильних текстур навіть на 10гбAlligator: ↑ 04.01.2025 19:24Для FullHD в CS? Я б сказав навіть забагатоEnjthesilence: ↑ 04.01.2025 19:07
Треба подивитись на ці 16 гб, як на мене цього більше ніж достатньо.
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl з'їв 24 VRAM, всю RAM та навіть всю підкачку, я б сказав, що це виключення з правил, але здається це нова реальність ігропрому.
-
man1242
Member
За все время до патча выше 10гб не разу не видел загрузку, может на зеленых фишка я после патча когда шейдер компеляция крашит игру не играл.Alligator: ↑ 04.01.2025 19:24S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl з'їв 24 VRAM, всю RAM та навіть всю підкачку, я б сказав, що це виключення з правил, але здається це нова реальність ігропрому.Enjthesilence: ↑ 04.01.2025 19:07
Треба подивитись на ці 16 гб, як на мене цього більше ніж достатньо.
Очевидно я пишу про последние релизы с приминением всех новых фишек для пк портаДля FullHD в CS? Я б сказав навіть забагато
-
Alligator
Member
Ні, ні, ні. Я вже повірив в магічні 10Гб вистачить всім, у MSRP та шикарне тестування продукції nvidia та на релізі 2020 купив GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 GAMING OC 10G.Enjthesilence: ↑ 04.01.2025 19:25Гарний приклад, коли навіть розробник написав про існуючу проблему витіку врам і рам у цій грі. Зайди в дівіжн2, подивись скільки там врам може гра використовувати і нічого, все чудно працює, гарний фреймтайм, ніяких спайків і мильних текстур навіть на 10гб
Ціна майже х2 від MSRP - є, джекпот з конденсаторами які при частоті 2000 МГц приводили до зависання ПК - є, 10 Гб яких одразу не вистачило у СР2077 при будь якому RTX налаштуванні - пофіксили через пару років. Дякую, наївся, зараз на форумі у бульдозера за 500 баксів RTX 3090 AMP Extreme Holo від ZOTAC забрав, налаштування "усе вправо" виставив та ні у чому собі не відмовляю. Ось протестують перші ревізії RTX 5080/5090, подивлюсь на ціни, а там вже буду дивитись чи коштує ця карта того, щоб повністю збирати новий ПК з DDR 5, новою материнкою, процем, БП під новий роз'єм.
-
Patruletz
Member
надо ждать офф цены, за 1.7к она просто не интересная, и не важно какие там технологии бонусомman1242: ↑ 04.01.2025 19:04Монополия на рынке это всегда будет 1700$ за карту что уже керпич на выходе, 16гб
-
Enjthesilence
Member
Alligator: ↑ 04.01.2025 19:37Ні, ні, ні. Я вже повірив в магічні 10Гб вистачить всім, у MSRP та шикарне тестування продукції nvidia та на релізі 2020 купив GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 GAMING OC 10G.Enjthesilence: ↑ 04.01.2025 19:25Гарний приклад, коли навіть розробник написав про існуючу проблему витіку врам і рам у цій грі. Зайди в дівіжн2, подивись скільки там врам може гра використовувати і нічого, все чудно працює, гарний фреймтайм, ніяких спайків і мильних текстур навіть на 10гб
Ціна майже х2 від MSRP - є, джекпот з конденсаторами які при частоті 2000 МГц приводили до зависання ПК - є, 10 Гб яких одразу не вистачило у СР2077 при будь якому RTX налаштуванні - пофіксили через пару років. Дякую, наївся, зараз на форумі у бульдозера за 500 баксів RTX 3090 AMP Extreme Holo від ZOTAC забрав, налаштування "усе вправо" виставив та ні у чому собі не відмовляю. Ось протестують перші ревізії RTX 5080/5090, подивлюсь на ціни, а там вже буду дивитись чи коштує ця карта того, щоб повністю збирати новий ПК з DDR 5, новою материнкою, процем, БП під новий роз'єм.
- Вкладення
-
-
oversteve
Member
то вам ЗП хуанг має перерахувати?The_Rusik: ↑ 04.01.2025 18:17 oversteve
Разговор про инфляцию, раз доллар уже не тот, то значит и зп автоматом так же должны были пересчитать всем. А если нет, то это не инфляция - а просто подняли цену. Можете сколько угодно оправдывать себя, у вас этого не выйдет. Цена на 5080 не адекватная.
нема ще оф. ціни на 5080
-
man1242
Member
Верим, 5080 по 100$ каждому длсс в лицо Перфоманс=прайс уже как 4года что амд что нвидиа поступают одинаково, вот только интел огородом пошли но там в плане софта и архитектуры все еще стабильность на уровне днаoversteve: ↑ 04.01.2025 19:43то вам ЗП хуанг має перерахувати?The_Rusik: ↑ 04.01.2025 18:17 oversteve
Разговор про инфляцию, раз доллар уже не тот, то значит и зп автоматом так же должны были пересчитать всем. А если нет, то это не инфляция - а просто подняли цену. Можете сколько угодно оправдывать себя, у вас этого не выйдет. Цена на 5080 не адекватная.
нема ще оф. ціни на 5080
-
penetrator
Member
MSRP цена для ЕС несколько другая. Читай про НДСAlligator: ↑ 04.01.2025 17:48penetrator: ↑ 04.01.2025 13:17 Может повториться история с 3080 когда до релиза вендоры выкотили цены одни, а потом пришел зотак со своими картами на 200 баксов дешевле и всем остальным пришлось с ходу обьявлять акции и скидки. Но я куплю 5080 по любой цене.NVIDIA GeForce RTX 3080 - MSRP Price$699penetrator: ↑ 31.08.2021 11:27 Шо тут? Повод снова помолиться на свою 3080 купленную за 900 баксов?
Zotac 3080 на релізі виходить 499 баксів? І нащо вам той ASUS TUF за 900 вдався?
-
GreenMile
Member
Ні, я просто доросла людина, яка живе в реальному світі, а не інфантил з країни розових поні, де ціни падають, а зарплата росте.Edelveys: ↑ 04.01.2025 16:16Ви оправдовуєте жадібність хуанга? Він вам доплачує, чи вам гроші з неба падають? Прокурор інвалід?GreenMile: ↑ 03.01.2025 17:12 Шо-шо? Яких 500 баксів? Найнижча ціна на 3090 під кінець продажів була 50к+ (про старт я навіть не буду), інно 3д айчіл х4 - 52к, по тому курсу це було близько 1800 юсд. А продуктивність як у 4070 ті, яка під кінець продажів коштувала близько 900-1000
Від того, шо ви тут будете глибоко стурбовані і суворо засуджувати ціни - дійсність, в якій все тільки дорожчає, не зміниться.
Вас так сильно турбує жадібність Хуанга, а те шо у нас комуналка, електрика в рази виросла і ще виросте - це типу норм, чи це вже інше? Нічого не дешевшає, ні квартири, ні машини, ні відяхи, то до чого тут оце дитяче обурення? Ну от я 15 років тому нову машину в салоні купляв за 17500юсд, зараз та сама модель (той самий 1,6 на механіці) стартує від 21000юсд і шо далі, давайте всі дружно зашеймимо проклятих капіталістів і будемо пішки ходити?
Відправлено через 28 хвилин 52 секунди:
Ні, прогрес - це розвиток від гіршого до кращого, наприклад, від паротяга до тепловоза, від гасового освітлення до електричної лампочки, від кінної тяги до двигунів внутрішнього згоряння, від ручної коси до бензинової чи електричної. В прогресі вартість не фігурує за визначенням, за це відповідає економіка і ринок.Alligator: ↑ 04.01.2025 19:01Скажу простіше. Прогрес це коли за ту саму суму нове покоління має ліпші показники від попереднього.Enjthesilence: ↑ 04.01.2025 18:54З чого люди вигадали ціну у 1700 за 5080, через блюрний скрін в інтернеті? Тут залишилось 3 дні, навіщо весь цей срач? Ніхто не знає, що дає нове покоління, що таке длсс4, скільки продуктивності дає нова пам'ять.
А те шо написали ви - це називається показник економічного ефекту і от він може бути або кращим або гіршим і оцінюється він в тому, наскільки результати перевищують (або ні) витрати.
Востаннє редагувалось 04.01.2025 21:53 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
-
Timedemo
Member
Люди завжди перекладають на когось відповідальність, за свою неспроможність щось зробити.GreenMile: ↑ 04.01.2025 21:24Ні, я просто доросла людина, яка живе в реальному світі, а не інфантил з країни розових поні, де ціни падають, а зарплата росте.Edelveys: ↑ 04.01.2025 16:16
Ви оправдовуєте жадібність хуанга? Він вам доплачує, чи вам гроші з неба падають? Прокурор інвалід?
Від того, шо ви тут будете глибоко стурбовані і суворо засуджувати ціни - дійсність, в якій все тільки дорожчає, не зміниться.
Вас так сильно турбує жадібність Хуанга, а те шо у нас комуналка, електрика в рази виросла і ще виросте - це типу норм, чи це вже інше? Нічого не дешевшає, ні квартири, ні машини, ні відяхи, то до чого тут оце дитяче обурення? Ну от я 15 років тому нову машину в салоні купляв за 17500юсд, зараз та сама модель (той самий 1,6 на механіці) стартує від 21000юсд і шо далі, давайте всі дружно зашеймимо проклятих капіталістів і будемо пішки ходити?
І тільки одиниці без розових окулярів, йдуть в ногу з реальністю та адаптуються.
Отправлено спустя 34 секунды:
Електрика здорожчала, відяхи здорожчали, і т.д. винен хуанг.
-
Vpupkin
Member
Дуже просто назначити винних і далі сидіти собі і насолоджуватися своєю офігенністью.Timedemo: ↑ 04.01.2025 21:54Електрика здорожчала, відяхи здорожчали, і т.д. винен хуанг.
-
Timedemo
Member
100 відсотів.Vpupkin: ↑ 04.01.2025 21:57Дуже просто назначити винних і далі сидіти собі і насолоджуватися своєю офігенністью.Timedemo: ↑ 04.01.2025 21:54Електрика здорожчала, відяхи здорожчали, і т.д. винен хуанг.
-
Alligator
Member
Озвучене вами, це революційний технологічний прогрес з кардинальною змінною технології.GreenMile: ↑ 04.01.2025 21:53Ні, прогрес - це розвиток від гіршого до кращого, наприклад, від паротяга до тепловоза, від гасового освітлення до електричної лампочки, від кінної тяги до двигунів внутрішнього згоряння, від ручної коси до бензинової чи електричної. В прогресі вартість не фігурує за визначенням, за це відповідає економіка і ринок.
А те шо написали ви - це називається показник економічного ефекту і от він може бути або кращим або гіршим і оцінюється він в тому, наскільки результати перевищують (або ні) витрати.
А чому перехід від RTX 3080 до RTX 4080 це не прогрес? Нова архітектура - є, підтримка нових технологій - є. Отже це технологічний прогрес. При чому банальне зменшення енергоспоживання на декілька ват з тим самим результатом продуктивності це вже інкрементальний технологічний прогрес.
Там взагалі до будь якого параметра можно придиратись, наприклад якщо взяти вартість то якраз буде регрес.
-
vsx
Member
Причем тут вообще китайцы..Vpupkin: ↑ 04.01.2025 19:09 Все дуже просто, китайці більше не хочуть працювати за 2 бакси на день як колись, більше не будет топ ГПУ по 400 монет.