Останні статті і огляди
Новини
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
devais
Member
12600к краще .BorisGG: ↑ 31.12.2024 15:14 Доброго дня. Чи є сенс міняти i3 12100f на i5 12400f? Чи вже подивитися в сторону i5 12600К або 14400f?
MB Asus prime b660m-k d4, 32Gb RAM, RX6600.
-
yparah
Junior
Порекомендуйте проц (червоний/синій - без різниці), кращий на даний момент в співвідношенні ціна-якість. Бо вмуки вибору, і від прочитаних останнії пари десяткові стоірнок голова йде гругом.
Сценарії використання - домашня офісна робота без важких програм (70%) + ігри (30%)
На даний момент стоїть Xeon E3-1230 V2 + 1080Ti +16Гб памяті. Як розумію, проца замало для певних ігр/налаштувань. Можливо, наступним кроком буду апгрейдити відяху, на щось middle типу 4070/Ti/Super, але не факт.
Сценарії використання - домашня офісна робота без важких програм (70%) + ігри (30%)
На даний момент стоїть Xeon E3-1230 V2 + 1080Ti +16Гб памяті. Як розумію, проца замало для певних ігр/налаштувань. Можливо, наступним кроком буду апгрейдити відяху, на щось middle типу 4070/Ti/Super, але не факт.
-
Mixx
Member
yparah
Зависит от вашего бюджета.
Это могут быть:
Р5 5600
Р5 7500ф
И5 146000кф+ддр5+б760
Р7 7700
7800х3д
Зависит от вашего бюджета.
Это могут быть:
Р5 5600
Р5 7500ф
И5 146000кф+ддр5+б760
Р7 7700
7800х3д
-
yparah
Junior
Бюджет дозволяє взяти все вище перераховане. Але я в цьому плані поміркований, і не візьму вдвічі-втричі дорожчий процессор, який дасть якісь +20fps зверху сотні.
Буду вибирати з 7500ф - 7700
Підкажіть, чи є якісь ньюанси при купівлі на Алі? Перевірені продавці? Ревізії процессорів які потрібно оминати?
Буду вибирати з 7500ф - 7700
Підкажіть, чи є якісь ньюанси при купівлі на Алі? Перевірені продавці? Ревізії процессорів які потрібно оминати?
-
Mixx
Member
yparah
Ну тоді умовні 7700-7700х, або 14600к - ваш вибір.
По райзенам - лотерея, нічого не вгадаєте, беріть де дешевше, але в розумну міру, продавець мусить бути з відгуками і кількістю продаж.
По решті заліза все просто - можна сміливо брати b650m-hdv/m2, або умовну b650m pro rs wifi. Пам'ять - та практично будь яку з ЕКСПО 6000-цл30, дивіться на ціну.
Ну тоді умовні 7700-7700х, або 14600к - ваш вибір.
По райзенам - лотерея, нічого не вгадаєте, беріть де дешевше, але в розумну міру, продавець мусить бути з відгуками і кількістю продаж.
По решті заліза все просто - можна сміливо брати b650m-hdv/m2, або умовну b650m pro rs wifi. Пам'ять - та практично будь яку з ЕКСПО 6000-цл30, дивіться на ціну.
-
daesz
Member
Тут ще варто розуміти, що на потужнішому проці окрім середнього фпсу виросте також мінімальний.yparah: ↑ 04.01.2025 13:31 який дасть якісь +20fps зверху сотні.
-
0kie
Member
daesz
Средний вряд ли на 1080ti вырастет, а вот просадки по минимальному - да, повысит. Опять же, комплексно с накопителем и памятью. Таким кривым поделкам, как нынешний Сталкер, то вообще будет без разницы.
Средний вряд ли на 1080ti вырастет, а вот просадки по минимальному - да, повысит. Опять же, комплексно с накопителем и памятью. Таким кривым поделкам, как нынешний Сталкер, то вообще будет без разницы.
-
Entar
Member
Це дивлячись де. Повторю свою думку, це при ультра графіці в ааа-іграх від соні фпс майже не виросте. А в купі ммо/діаблоідів/тощо - виросте.daesz: ↑ 04.01.2025 15:52 Тут ще варто розуміти, що на потужнішому проці окрім середнього фпсу виросте також мінімальний.
Виросте швидкість загрузки локацій, тощо
P.S. В мене на 5600х в багатьох іграх, якщо дивитися на графік затримок, то при багатьох діях (наприклад відкриття менюшок, поява купи ефектів, тощо) є мікропросадка. Яка часто відчувається. Не те що критично але приємніше було б без неї.
Я не готовий чисто із-за цього зараз щось міняти в системі, але в перспективі на новій платформі буду брати або 9700х або 9600х3д/9700х3д а якщо по гарній ціні то 9800х3д
-
daesz
Member
Що ви кажете? А як так сталось що по мінімальному +25/30?Entar: ↑ 04.01.2025 23:38 Повторю свою думку, це при ультра графіці в ааа-іграх від соні фпс майже не виросте.
- спойлер
-
Entar
Member
Я кажу про те, що навіть якщо в певних іграх від заміни проца, із-за "застарілої" відеокарти фпс не виросте, то є багато ігр де він таки виросте. Особливо мінімальний. І прогрузки локацій)daesz: ↑ 04.01.2025 23:43 Що ви кажете? А як так сталось що по мінімальному +25/30?
p.s. 7800x3d це кайф звичайно. Бачив графік на хотлайні, він декілька місяців тому коштував 16 тис. А зараз жах. Надіюсь колись ціни на х800х3д знову нормалізуються.
А з іншої сторони, можливо амд спеціально так зробили бо для чого тоді звичайні не 3д проци...
-
daesz
Member
Я тоді вас погано зрозумівEntar: ↑ 04.01.2025 23:54Я кажу про те, що навіть якщо в певних іграх від заміни проца, із-за "застарілої" відеокарти фпс не виросте, то є багато ігр де він таки виросте. Особливо мінімальний. І прогрузки локацій)daesz: ↑ 04.01.2025 23:43 Що ви кажете? А як так сталось що по мінімальному +25/30?
p.s. 7800x3d це кайф звичайно. Бачив графік на хотлайні, він декілька місяців тому коштував 16 тис. А зараз жах. Надіюсь колись ціни на х800х3д знову нормалізуються.
А з іншої сторони, можливо амд спеціально так зробили бо для чого тоді звичайні не 3д проци...
Від кращого процу мінімальний виросте завжди, бо просадки по мінімальному - це проблема проца, а не ВК.
Я надіюсь вдасться купити 7600х3д по адекватній ціні одного дня
-
Timedemo
Member
ryzen 7700yparah: ↑ 04.01.2025 01:35 Порекомендуйте проц (червоний/синій - без різниці), кращий на даний момент в співвідношенні ціна-якість. Бо вмуки вибору, і від прочитаних останнії пари десяткові стоірнок голова йде гругом.
-
GreenMile
Member
Закон ринку підказує, що нормалізуються ціни не раніше, як місцеві сектанти знайдуть трохи мізків і перестануть танцювати на кістках інтела інтел очухається і випустить щось співставне по ігровій продуктивності, а допоки нема альтернатив - не буде і падіння цін, бо попит на канонізований х3д серед геймерів буде завжди. Монополія як вона єEntar: ↑ 04.01.2025 23:54 p.s. 7800x3d це кайф звичайно. Бачив графік на хотлайні, він декілька місяців тому коштував 16 тис. А зараз жах. Надіюсь колись ціни на х800х3д знову нормалізуються.
"Звичані проци" існують тому, щоб, по-перше, зайняти різні цінові ніші, по-друге, не всім потрібно тільки в цяцьки гратись, а в робочих задачах х3д проци гірші за своїх Х-коллег, саме через той 3д-кеш, який так бустить ігрову продуктивність.
Тож, я б на вашому місці не чекав манни небесної, а брав би максимально продуктивне у вашому бюджеті зараз і не розраховав на заміну "в перспективі", бо вона може затягнутись років на 5 або більше.
-
Entar
Member
Перевага моєї ситуації в тому що мені взагалі не горить) У мене нормальний ryzen 5600x. Його мені вистачає для всіх моїх задач. Той факт, що в деяких іграх я помічаю невеличкі мікрофрізи інколи - так це тому-що:GreenMile: ↑ 05.01.2025 14:38 Закон ринку підказує, що нормалізуються ціни не раніше, як місцеві сектанти знайдуть трохи мізків і перестануть танцювати на кістках інтела інтел очухається і випустить щось співставне по ігровій продуктивності, а допоки нема альтернатив - не буде і падіння цін, бо попит на канонізований х3д серед геймерів буде завжди. Монополія як вона є
"Звичані проци" існують тому, щоб, по-перше, зайняти різні цінові ніші, по-друге, не всім потрібно тільки в цяцьки гратись, а в робочих задачах х3д проци гірші за своїх Х-коллег, саме через той 3д-кеш, який так бустить ігрову продуктивність.
Тож, я б на вашому місці не чекав манни небесної, а брав би максимально продуктивне у вашому бюджеті зараз і не розраховав на заміну "в перспективі", бо вона може затягнутись років на 5 або більше. [/off]
а) Я недавно обновив монітор/поставив таки гсинх+180 гц+обмеження 120 фпс через відеодрайвер (до того взагалі на попередньому моніторі на 60 фпс лочив ), і почав помічати те що не помічав раніше + більше грати в графоністі ігри.
б) Це ігри в основному не оптимізовані (в ВоВ у мене і проц недогружений і відяха в містах)
в) Якщо я відключаю моніторинг то я цього майже перестаю помічати.
Підозрюю якщо в настройках щось десь покопатися, то буде ще краще. А то я декілька днів грав з нвидія рефлекс і дуже дивувався чому такі фрізи.
Я планую апгрейд платформи на через рік-півтори, але це не точно, це якщо буде настрій/бажання/кошти і буду взагалі живий) Тоді ж візьму нову відяху, а цю 4070 продам поки гарантія діє, і подивлюся, що взагалі буде. Якщо буде щось годне типу 9600/800х3д, по ціні до +- 300/450$ у нас то візьму. Якщо ні - візьму умовний 9700х або що там буде оптимальне в моменті. Може взагалі спробую інтел але це навряд - я граю в багато ігор з упором в одне ядро, і якщо вони (а це і інді проекти) почнуть користуватися недоядрами як повноцінними то це буде жесть.