Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Ostin
Member
Варто ознайомлюватись, який у кого плінтус. Може статись, що і його буде з запасом, якщо перекачка йде на(із) зовнішні(х) диски(ів), наприклад.daesz: ↑ 23.12.2024 15:26до плінтуса
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Рекомендації такого типу і були приведені. І вибір не настільки великий, насправді. Списку не буде навіть із 5 моделей.Pytnik: ↑ 23.12.2024 15:20на "Рено" хочу якось нашкрябати
-
lewerlin
Member
Якщо ви хочете, хоч подекуди бачити реальну швидкість на рівні заявленої не тільки в тестах і щоб ще був профіт "на око", то вам за Оптанами, котрі зняті з виробництва. Подивіться, скільки вони коштують, видихніть, заспокойтесь і візьміть що радять.Pytnik: ↑ 23.12.2024 15:20Друзі, я не знаю... Напевне я неправий, тому що не розбираюся в цьому, але мені хочеться щоб швидкість була від 5 000. Можливо вона й не дуже потрібна така, і різницю не дуже й побачу, але ж, зараза", хочеться...Не знаю, напевне це "бзик" такий, але поки що так.
NVME можна садити навіть на одну лінію РСІ-Е 3.0 і ні в чому собі не відмовляти в типовому використанні. Навіть 2000 кіоксії і то надмірні. При виборі диска зараз потрібно дивитись виключно на надійність і відсутність лотереї по начинці. З недорогих це WD blue/black і кіоксія.
Не "бувша", а це і є тошиба, створили собі окремий бренд для нанд і ссд.daesz: ↑ 23.12.2024 15:26Кіоксія = бувша тошиба.
-
daesz
Member
Я читав, що кіоксія була окремою компанією, доки не стало зрозуміло що у неї вийде прорив (на той момент ссд ще не було, вони фактично першопроходці) і тошиба їх викупила, але залишила їхню назву (ну от як Порох викупив "Світоч", але є окремо продукція "Рошен", а окремо "Світоч", при тому що власник один і той самий). Не пам'ятаю де читав, але то, швидше за все, був лінк з першої/другої сторінки в пошуціlewerlin: ↑ 23.12.2024 19:30 Не "бувша", а це і є тошиба, створили собі окремий бренд для нанд і ссд.
-
lewerlin
Member
Щось досить дивне, бо НАНД бізнес тошиби - спадок Сандіска, який вона, на пару з ВД роздерибанила.daesz: ↑ 23.12.2024 19:47Я читав, що кіоксія була окремою компанією, доки не стало зрозуміло що у неї вийде прорив (на той момент ссд ще не було, вони фактично першопроходці) і тошиба їх викупила, але залишила їхню назву (ну от як Порох викупив "Світоч", але є окремо продукція "Рошен", а окремо "Світоч", при тому що власник один і той самий). Не пам'ятаю де читав, але то, швидше за все, був лінк з першої/другої сторінки в пошуці
-
daesz
Member
Good to know, я чесно кажучи ніколи не вникав, бо ссд цікавився також тільки на поверхнісному рівні до недавнаlewerlin: ↑ 24.12.2024 01:53Щось досить дивне, бо НАНД бізнес тошиби - спадок Сандіска, який вона, на пару з ВД роздерибанила.daesz: ↑ 23.12.2024 19:47Я читав, що кіоксія була окремою компанією, доки не стало зрозуміло що у неї вийде прорив (на той момент ссд ще не було, вони фактично першопроходці) і тошиба їх викупила, але залишила їхню назву (ну от як Порох викупив "Світоч", але є окремо продукція "Рошен", а окремо "Світоч", при тому що власник один і той самий). Не пам'ятаю де читав, але то, швидше за все, був лінк з першої/другої сторінки в пошуці
-
Pytnik
Member
Дякую, daesz, за посилання. Сьогодні замовив. Вчора ще теж почитав, подививсь, і трішки, так би мовити, розчарувався. Я пам’ятаю, як поміняв НДД на ССД. Яка швидкість загрузки стала. Все чудово літає. Для серфінга то вроді нічого й не помінялось, або я не побачив, а ось копіювання, і т.п. то да збільшилось. Тож я чомусь думав, що і НВМЄ буде набагато швидше, чим САТА ССД. Ну нічого, головне якість. А то бачив, що деякі бренди роблять "тиху" заміну компонентів, і не завжди в кращу сторону.daesz: ↑ 23.12.2024 14:09 https://hard.rozetka.com.ua/ua/kioxia-l ... 393618018/
Іграм і софту в 99% випадків побоку на швидкість, вони будуть працювати +- однаково що на саті, що на рсіе5.0.
-
Ostin
Member
Pytnik
Щоб використовувати лінійні швидкості, необхідно як мінімум 2 накопичувача з топовими швидкостями. Бо куди і звідки плануєте писати з такою швидкістю? Швидкість завантаження в пам'ять із системного ссд має значення, але на фоні сата-ссд приріст буде не таким очевидним, бо сата-ссд зробили той основний прорив ще років 15 назад і зараз ніяких відчутних (для користувача) змін не відбувається.
Щоб використовувати лінійні швидкості, необхідно як мінімум 2 накопичувача з топовими швидкостями. Бо куди і звідки плануєте писати з такою швидкістю? Швидкість завантаження в пам'ять із системного ссд має значення, але на фоні сата-ссд приріст буде не таким очевидним, бо сата-ссд зробили той основний прорив ще років 15 назад і зараз ніяких відчутних (для користувача) змін не відбувається.
-
Pytnik
Member
Ostin
Да, я це розумію. Зрозумів давно вже, коли стикнувся з копіюванням на ЮСБ флешку. В неї швидкість була мала. А потім різниця між ЮСБ 2 і ЮСБ 3. Завжди швидкість буде така, яка в слабішому носії. Ну в принципі так, як і памяті.
Просто я думав, що NVME може і на швидкість роботи впливати. Вона то впливає, але тільки між НДД і ССД. А вже в своєму класі, ССД, то виходить що не дуже.
Ну нічого. Тепер ось заказав, і думаю, розбивати NVME на два розділи, чи нехай залишається один. Для файлопомийки є НДД, з вільними 744ГБ. Та і ССД-шник 500-гіговий, тепер можна теж пустити на ці цілі.
Сам собі добавляю проблем...
Да, я це розумію. Зрозумів давно вже, коли стикнувся з копіюванням на ЮСБ флешку. В неї швидкість була мала. А потім різниця між ЮСБ 2 і ЮСБ 3. Завжди швидкість буде така, яка в слабішому носії. Ну в принципі так, як і памяті.
Просто я думав, що NVME може і на швидкість роботи впливати. Вона то впливає, але тільки між НДД і ССД. А вже в своєму класі, ССД, то виходить що не дуже.
Ну нічого. Тепер ось заказав, і думаю, розбивати NVME на два розділи, чи нехай залишається один. Для файлопомийки є НДД, з вільними 744ГБ. Та і ССД-шник 500-гіговий, тепер можна теж пустити на ці цілі.
Сам собі добавляю проблем...
-
lewerlin
Member
Pytnik: ↑ 24.12.2024 09:28НВМЄ буде набагато швидше, чим САТА ССД.
Зміни є для мультитаску, на котрому AHCI задихається(одна куца черга на 32 реквести). Стерильні тести цього не покажуть.Ostin: ↑ 24.12.2024 09:32бо сата-ссд зробили той основний прорив ще років 15 назад і зараз ніяких відчутних (для користувача) змін не відбувається.
-
Ostin
Member
lewerlin
Я і не писав, що змін немає. Я написав, що середній користувач цих змін не відчуває, бо його сценарій користування загалом простий. І нормальний сата-ссд цей сценарій достатньо покриває. То відчутних змін очікувати, з точки зору користування пк, не варто.
Якби можна було припустити, що користувачі в цій темі розуміються, що їх саташники задихаються в мультитаску, то і відповіді були б дещо іншими
Я і не писав, що змін немає. Я написав, що середній користувач цих змін не відчуває, бо його сценарій користування загалом простий. І нормальний сата-ссд цей сценарій достатньо покриває. То відчутних змін очікувати, з точки зору користування пк, не варто.
Якби можна було припустити, що користувачі в цій темі розуміються, що їх саташники задихаються в мультитаску, то і відповіді були б дещо іншими
-
l-m
Member
Власник Світоча — Нестле (яка годує росіян, а не Порошенко.daesz: ↑ 23.12.2024 19:47 ну от як Порох викупив "Світоч", але є окремо продукція "Рошен", а окремо "Світоч", при тому що власник один і той самий
-
daesz
Member
От це дял мене новинаl-m: ↑ 24.12.2024 20:08Власник Світоча — Нестле (яка годує росіян, а не Порошенко.daesz: ↑ 23.12.2024 19:47 ну от як Порох викупив "Світоч", але є окремо продукція "Рошен", а окремо "Світоч", при тому що власник один і той самий
Я був на 10)% впевнений, що їх викупив Порох.
-
Nuclear World
Member
Подскажите, а в чём отличие работы выбора режима дисковой подсистемы в биосе IDE и AHCI в сценарии использования с ссд? В режиме AHCI можно будет подключить IDE DVD привод?
-
moonlight49
Member
Краще тут дивитисяNuclear World: ↑ 26.12.2024 20:30 Подскажите, а в чём отличие работы выбора режима дисковой подсистемы в биосе IDE и AHCI в сценарии использования с ссд?
https://www.google.com/amp/s/www.partit ... html%3famp
Отправлено спустя 8 минут 49 секунд:
Скоріше за все ні, якийсь час в ahci платах додавали окремий чіп, що підтримував PATA (IDE) пристрої (тобто частина портів могла обирати в BIOS режим роботи контролера), але залежить від плати. Окрім цього сам роз'єм PATA фізично інакший від SATA / AHCI. Хоча існують перехідники виду https://rozetka.com.ua/ua/dynamode/p10240661/ що вирішують.Nuclear World: ↑ 26.12.2024 20:30 В режиме AHCI можно будет подключить IDE DVD привод?
-
Nuclear World
Member
moonlight49
На плате есть IDE разъём. Просто не могу понять будет ли работать двд привод иде если в биосе включен режим ahci (так как читал что под ссд и сата хдд это маст хев режим).
Уже поставил винду не глянув, что в биосе стоял иде режим. Вот теперь думаю переставлять ли и выбрать ahci, но тогда непонятно, будет ли работать иде двд потом. Это надо искать иде двд/сд привод где то в чулане, чтобы протестировать.
UPD
Спс за дельную мысль, оказалось на плате то IDE и нету... Я думал там ИДЕ, а оказался ФДД. Отвык уже от этих стандартов на материнках...
Хорошо, что перепроверил..., теперь надо будет поискать сата двд привод в закромах..., ну и переставить винду в ahci.
На плате есть IDE разъём. Просто не могу понять будет ли работать двд привод иде если в биосе включен режим ahci (так как читал что под ссд и сата хдд это маст хев режим).
Уже поставил винду не глянув, что в биосе стоял иде режим. Вот теперь думаю переставлять ли и выбрать ahci, но тогда непонятно, будет ли работать иде двд потом. Это надо искать иде двд/сд привод где то в чулане, чтобы протестировать.
UPD
Спс за дельную мысль, оказалось на плате то IDE и нету... Я думал там ИДЕ, а оказался ФДД. Отвык уже от этих стандартов на материнках...
Хорошо, что перепроверил..., теперь надо будет поискать сата двд привод в закромах..., ну и переставить винду в ahci.
-
Reverse_rain
Member
Вітаю шановні. Хочу зробити собі подарунок на НР і розширити собі місце на пк, в основному під ігри, бо щось сучасні тайтли, це 60-150 ГБ місця. Дивлюсь в сторону М2 PciE 4.0 на 1тб, але не знаю якого виробника і модель обрати, щоб і працювало добре, швидко і без головняка. Будь ласка, поділіться досвідом та мудрістю, що зараз продають із нормальних SSD, не за всі гроші світу.
-
destructX
Member
https://hard.rozetka.com.ua/ua/western- ... 336331042/Reverse_rain: ↑ 28.12.2024 13:44 Вітаю шановні. Хочу зробити собі подарунок на НР і розширити собі місце на пк, в основному під ігри, бо щось сучасні тайтли, це 60-150 ГБ місця. Дивлюсь в сторону М2 PciE 4.0 на 1тб, але не знаю якого виробника і модель обрати, щоб і працювало добре, швидко і без головняка. Будь ласка, поділіться досвідом та мудрістю, що зараз продають із нормальних SSD, не за всі гроші світу.
Якщо дорожче https://hard.rozetka.com.ua/ua/kingston ... 323284045/
-
daesz
Member
-
Bomchik
Member
/del
-
Bomchik
Member
Тест Samsung PM9A1 256Gb(firmware HPS2NGXH) під радіатором материнки MSI Z790-P WI-FI в першому слоті М.2. Я б ще прогнав запис в AIDA64 але в мене нема такого пункта...вже купу версій перекачав але все марно.
- спойлер