Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Bender911
Member
AlexKuzovkov
Людина запитала навіщо окрему мережу, там пишуть навіщо окрему мережу.
А окремий роутер я б собі брав наприклад для реалізація автономної роботи, взяти щось дуже слабеньке, щоб небагато споживало і разом з іншими iot девайсами працювало під час довгих відключень.
А окремий роутер я б собі брав наприклад для реалізація автономної роботи, взяти щось дуже слабеньке, щоб небагато споживало і разом з іншими iot девайсами працювало під час довгих відключень.
-
AlexKuzovkov
Member
Людина збирається купувати окремий роутер. Тому і питаю.Bender911: ↑ 28.12.2024 19:50 AlexKuzovkov
-
Smok
Member
для IOT роблять окрему мережу не по приколу, а щоб доступу не було в інтернетBender911: ↑ 28.12.2024 19:50 AlexKuzovkov
бо IOT це така діріща, що оті всякі тплінки без обнов покажуться дитячими іграшками
умовна wifi розетка за $5 є самою вразливою в вашій мережі, бо за такі гроші код там писав індус лівою п'яткою сусіда
але окремий роутер для блекаутів - тема теж цікава, я вважаю тут краще якісь travel роутери, які і з собою взяти можна і від павербанка заживити
-
artko
Member
Умовна wi-fi розетка за 5 баксів - без інтернету нічого не дасть зробити, частіше усього. Бо прибита цвяхами до китайських серверів.Smok: ↑ 29.12.2024 06:35 для IOT роблять окрему мережу не по приколу, а щоб доступу не було в інтернет
бо IOT це така діріща, що оті всякі тплінки без обнов покажуться дитячими іграшками
умовна wifi розетка за $5 є самою вразливою в вашій мережі, бо за такі гроші код там писав індус лівою п'яткою сусіда
-
crumd
Member
В теме была статистика что ботнеты в основном состоят из Микротиков, а не ТП-Линков.Smok: бо IOT це така діріща, що оті всякі тплінки без обнов покажуться дитячими іграшками
А розетки, которым не нужен интернет, в 2-3 раза дороже всяких Туй и СмартХоумов.
-
strang
Member
crumd: ↑ 29.12.2024 18:42Запретили ip телефонию - ею пользуются банковские мошенники для подмены номеров входящих вызовов.
...
- А вы что, кого-то изнасиловали?
- Нет, но аппарат же есть!
-
Tesseract
Member
Щоб розетка працювала без інтернету, треба брати розетку не з вафлею, а з Zigbee. Ну і відповідно ставити смарт хаб. В цьому випадку уся автоматизація буде працювати локально, без інтернету.artko: ↑ 29.12.2024 08:47Умовна wi-fi розетка за 5 баксів - без інтернету нічого не дасть зробити, частіше усього. Бо прибита цвяхами до китайських серверів.Smok: ↑ 29.12.2024 06:35 для IOT роблять окрему мережу не по приколу, а щоб доступу не було в інтернет
-
artko
Member
я знаю, в мене є зігбі, перешиті на esphome wi-fi та інший мотлох. Але обговорювались саме wi-fi приладі у контексті заборони їм мережі - а це скоріш за все будуть tuya, з їх серверами.Tesseract: ↑ 29.12.2024 20:31 Щоб розетка працювала без інтернету, треба брати розетку не з вафлею, а з Zigbee. Ну і відповідно ставити смарт хаб. В цьому випадку уся автоматизація буде працювати локально, без інтернету.
-
vdemeshko
Member
а в апсторе ?
-
LESHIY_ODESSA
Junior
А где про такое почитать? В какой теме?crumd: ↑ 29.12.2024 09:36 В теме была статистика что ботнеты в основном состоят из Микротиков, а не ТП-Линков.
-
torny
Member
LESHIY_ODESSA
-
LastUnicorn
Junior
ааа!! ну ок, Микротик оставляемtorny: ↑ 31.12.2024 14:06 LESHIY_ODESSA
кста Флинт2 по стабильности курит в сторонке, хотя по силе сигнала и по покрытию лучше, но раз в неделю отваливается 5гц канал, так что микрот остается , а флинт2 уйдет знакомым кому пофиг на эти ньюансы
-
Bender911
Member
LastUnicorn: ↑ 31.12.2024 14:35 ааа!! ну ок, Микротик оставляем
кста Флинт2 по стабильности курит в сторонке, хотя по силе сигнала и по покрытию лучше, но раз в неделю отваливается 5гц канал, так что микрот остается , а флинт2 уйдет знакомым кому пофиг на эти ньюансы
У мене Flin2 пару місяців без жодного зауваження працює, з 10 клієнтами, активними зумами\тімсами\іграми на протязі всього дня. Можливо ви якусь дивну збірку встановили чи брак купили.
-
LastUnicorn
Junior
у меня подозрение на конфликт с каким-то оборудованием в сети, с каким пока не могу понятьBender911: ↑ 31.12.2024 18:21 У мене Flin2 пару місяців без жодного зауваження працює, з 10 клієнтами, активними зумами\тімсами\іграми на протязі всього дня. Можливо ви якусь дивну збірку встановили чи брак купили.
микрот с 19 года работает без нареканий
задача была увеличить скорость и покрытие, ибо в дальней комнате было печально, флинт справляется замечательно.
стояла прошивка с завода, только что увидел что есть обнова (при получении не было), дам Флинту шанс )))