Останні статті і огляди
Новини
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
devais
Member
нашел ответ0kie: ↑ 27.12.2024 13:17 devais
Без понятия. Сам сравни размещение мелких компонентов на подложке старого и нового процессора и прикинь их к вырезу на внутренней стороне рамки - если совпадают, то подойдёт.
- спойлер
-
Но если вы планировали использовать контактную рамку LGA 1700 с будущими процессорами Intel «Arrow Lake» Core Ultra, вас ждет неприятный сюрприз. Хотя размер печатной платы процессора может быть идентичным для материнских плат LGA 1700 и LGA 1851, размер самого процессора немного выше и тоньше, а его точка hotstop, как сообщается, сместилась на север.
Это означает, что верхний и нижний края существующих контактных рамок, даже на волосок, будут мешать краям металлической оболочки процессора, как показано на изображении ниже.
Однако это еще не все плохие новости. Ходят слухи, что новые материнские платы Z890 включают конструкцию ILM с пониженной нагрузкой, которая распределяет точки контакта ILM на большее количество областей IHS, уменьшая вероятность изгиба процессора при работе в разъеме. Это должно привести к тому, что IHS чипа будет оставаться более ровным при соприкосновении с контактной пластиной кулера процессора, повышая производительность и эффективность охлаждения.
-
qziua
Member
Дякую. Це все зрозуміло. Мені це зовсім не потрібно.Piter Cantrope: ↑ 27.12.2024 12:58Можна продати вк і сидіти на інтеграшці, поки не купиш нову. Декому треба quick sync для роботи з відео чи щоб стрімити. Ну і монітори можна підключати до материнки, а не відеокарти, і тоді відеокарта буде спати і не споживати нічого при перегляді відео і т.д. Дуже хороша штука коли працюєш від зарядної станції, наприклад.qziua: ↑ 27.12.2024 11:05 А навіщо мені К?
Я от зараз продав 1070 в татовому компі, підбираю йому карту на заміну. Він сидить на інтеграшці і дивиться собі відео в ютубі, а якщо проц був би f, то він би яйце ніс і дзвонив кожен день з питаннями "а коли комп'ютер буде готовий?"
Особисто для мене інтегроване відео завжди має цінність і варте доплати, я тому і не мав ніколи системи на AM4, а сидів на 1151 довший час. Але багато кому воно не треба, f процесори дуже популярні, і мають своє місце.
-
Melofon
Member
Так ты же пишешь что выбрал 14600КF и тут же ниже спрашиваешь - а зачем мне К ?
-
qziua
Member
Я имел ввиду, зачем мне с видеоядром Проехали...Melofon: ↑ 27.12.2024 14:11Так ты же пишешь что выбрал 14600КF и тут же ниже спрашиваешь - а зачем мне К ?
-
devais
Member
скільки напруга в стоці?qziua: ↑ 27.12.2024 11:05А навіщо мені К? Різниця звісно копійки, тай не було в наявності зараз. 2080 поки працює
-
qziua
Member
Напруга чого?devais: ↑ 27.12.2024 15:35скільки напруга в стоці?qziua: ↑ 27.12.2024 11:05
А навіщо мені К? Різниця звісно копійки, тай не було в наявності зараз. 2080 поки працює
-
devais
Member
проца чого ж ще ))чи він ще не приїхав
-
qziua
Member
Ні, ще тільки замовив.
-
devais
Member
а нащо ти з 0 замовив цей комплект з процом який потенціально може деградувати ,вже б на 1851 зібрав там на пару штук дорожче ))Хоча на z платі можно нормально відрегулювати параметри і нічого не буде з ним,але не точно ))
-
Piter Cantrope
Member
Ага, на пару, тобто майже в два рази. Доплачуємо за нульовий профіт в іграх.devais: ↑ 27.12.2024 16:32 вже б на 1851 зібрав там на пару штук дорожче
https://hotline.ua/ua/computer/processo ... 0-24998563
- спойлер
-
devais
Member
а ти що в fhd граєшь на 4090 ?Piter Cantrope: ↑ 27.12.2024 17:23Ага, на пару, тобто майже в два рази. Доплачуємо за нульовий профіт в іграх.devais: ↑ 27.12.2024 16:32 вже б на 1851 зібрав там на пару штук дорожче
https://hotline.ua/ua/computer/processo ... 0-24998563І це при тому, що Arrow lake тут тестували з пам'яттю 8200mhz. З однаковою пам'яттю цей чудо-проц навіть повільніший, ніж 14600k. Отакого бадиля Інтел випустив.
- спойлер
- Screenshot 2024-12-27 171644.png
-
daesz
Member
Не від великого розуму комент..
-
qziua
Member
Дякую, шо підтвердили мої сумніви. Перезамовив на 245k+z890+ddr5 6400. Може і нема профіту в іграх, але за рахунок енергоефективності і новизни, думаю, що це чудовий, для любих задач проц, хто б що не казав.devais: ↑ 27.12.2024 16:32а нащо ти з 0 замовив цей комплект з процом який потенціально може деградувати ,вже б на 1851 зібрав там на пару штук дорожче ))Хоча на z платі можно нормально відрегулювати параметри і нічого не буде з ним,але не точно ))
Останній час був націлений саме на цей конфіг, від amd в мене дуже негативні спогади, і не можу їх подолати. Для апгрейду з суміжних поколінь це сумнівний варіант, звісно, але з нуля не бачу змісту у платформі, яка відходить. Я вже старий але пластинки вже не буду слухати, хоча багато хто каже, що там звук має особливий шарм.... як і на плівку знімати більше не буду...
-
Filabatya
Member
qziua
- спойлер
-
Piter Cantrope
Member
Ну що ж, видатний проц, який не може завантажити могутню 4060 в 1080p. А там плани на 5070ti super.
- спойлер
-
Filabatya
Member
Piter Cantrope
наскільки я люблю інтел, наскільки мені сумно дивитися на алі експрес і новини про деградацію останніх поколінь
наскільки я люблю інтел, наскільки мені сумно дивитися на алі експрес і новини про деградацію останніх поколінь
-
qziua
Member
Дякую ще раз всім за думки. Але треба розуміти що я роблю перший апгрейд за 7 років. На 8700к rtx2080 ddr4 3000 грав, переграв, і граю у всі без виключення новинки (сталкер 2, індіана) все що можна у 2к 144 з gsync, місцями з модами на FG, типу dlss to fsr у 70-120фпс без проблем. От тільки несподівано материнка здохла і незаплановано вирішив перейти зараз на нову платформу, хоча міг спокійно ще почекати і довго. Є різні думки, але я не думаю, що вибравши цю платформу(з можливістю апгрейду через 2-3-5років) прогадав все. Ще раз всім дякую, всіх з наступаючим
Відправлено через 10 хвилин 14 секунд:
Відправлено через 10 хвилин 14 секунд:
В мене підозри, що і навіть мій 8700к завантажив би 5070ti в 2к , но то таке, релігійні погляди за 25 років, бачу, що все найбільше впирається в хорошу, повноцінну відеокарту.Piter Cantrope: ↑ 28.12.2024 13:07Ну що ж, видатний проц, який не може завантажити могутню 4060 в 1080p. А там плани на 5070ti super.У кожного самурая свій шлях, як то кажуть.
- спойлер
- Screenshot 2024-12-28 124636.png
-
VladimirV
Member
Навпаки, приємно дивитись як проци Інтел дропають ціни на Аліку. Цеж чудово для користувачів і є за що дякувати АМД. Хоч щось конкурує методом дропа прайсу.Filabatya: ↑ 28.12.2024 13:10 Piter Cantrope
Деградацію краще не чіпати, бо де там грань між міфами і казками і реальною кількістю браку, - незрозуміло.
-
Filabatya
Member
за ціну цього 245 виходить проста б650 мамка, норм операха і 7700 з алі, для такого користувача як я це напевно бестбай
питання тільки наскільки інтеграха буде програвати 14600к в ютубі чи інших простих завданнях де важливо мінімальний жор(після амд відух щось страшно)?
питання тільки наскільки інтеграха буде програвати 14600к в ютубі чи інших простих завданнях де важливо мінімальний жор(після амд відух щось страшно)?
-
qziua
Member
Яж кажу, що це релігія Якщо хтось хоче айфон, і має можливість? Можливо це не дуже раціональна покупка, але він же не гірший за безліч дешевших. Хтось хоче подарунок під ялинку ps а 7700 навантажить без проблем 5070ti в перспективі?Filabatya: ↑ 28.12.2024 14:41 за ціну цього 245 виходить проста б650 мамка, норм операха і 7700 з алі, для такого користувача як я це напевно бестбай
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Я до цього не ставлюся настільки фанатично, раціонально і прискіпливоqziua: ↑ 28.12.2024 15:09Яж кажу, що це релігія Якщо хтось хоче айфон, і має можливість? Можливо це не дуже раціональна покупка, але він же не гірший за безліч дешевших. Хтось хоче подарунок під ялинку ps а 7700 навантажить без проблем 5070ti в перспективі?Filabatya: ↑ 28.12.2024 14:41 за ціну цього 245 виходить проста б650 мамка, норм операха і 7700 з алі, для такого користувача як я це напевно бестбай