HP запропонує бізнес-ноутбук EliteBook X G1a на платформі AMD Ryzen AI Max 300

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Creature4O
Member

Повідомлення

Let's discuss HP запропонує бізнес-ноутбук EliteBook X G1a на платформі AMD Ryzen AI Max 300
Також варто відзначити підтримку до 128 Гбайт оперативної пам'яті.
Якщо виробник розпаює 16-32Гб пам'яті на материнку то не важливо скільки воно там підтримує :lamer:
Scoffer
Member

Повідомлення

Геймерський бізнес-ноутбук :D
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

питання буде по охолодженню, бо елітбуки шо є зараз використовують дуже просте
unique-neon
Member

Повідомлення

А скільки взагалі мають розпаяти пам'яті, щоб 256 бітна шина не була порізана? Бо на десктопних ddr5 udimm сам модуль повинен мати принаймні 8 чіпів для найкращого ефекту.
Melofon
Member

Повідомлення

Creature4O: 26.12.2024 12:51 Let's discuss HP запропонує бізнес-ноутбук EliteBook X G1a на платформі AMD Ryzen AI Max 300
Також варто відзначити підтримку до 128 Гбайт оперативної пам'яті.
Якщо виробник розпаює 16-32Гб пам'яті на материнку то не важливо скільки воно там підтримує :lamer:
Ну вообще-то во многих элитбуках имелась возможность добавить память и то что там распаяно на плате не всегда означает что нельзя добавить ещё ;)
Creature4O
Member

Повідомлення

Melofon: 28.12.2024 06:49
Creature4O: 26.12.2024 12:51 Let's discuss HP запропонує бізнес-ноутбук EliteBook X G1a на платформі AMD Ryzen AI Max 300

Ну вообще-то во многих элитбуках имелась возможность добавить память и то что там распаяно на плате не всегда означает что нельзя добавить ещё ;)
Не зустрічав такого. Можете навести приклад? Буде цікаво ознайомитись.
phobosse
Member

Повідомлення

Creature4O: 28.12.2024 14:09Не зустрічав такого. Можете навести приклад? Буде цікаво ознайомитись.
у меня Thinkbook, де 8Гб розпаяно та ще один слот, куди можна самому поставити 8, 16 або 32 Гб. Проблема лише у тому, що у двохканальному режимі буде працювати тільки об'єм в 16Гб.
Creature4O
Member

Повідомлення

phobosse: 28.12.2024 14:44
Creature4O: 28.12.2024 14:09Не зустрічав такого. Можете навести приклад? Буде цікаво ознайомитись.
у меня Thinkbook, де 8Гб розпаяно та ще один слот, куди можна самому поставити 8, 16 або 32 Гб. Проблема лише у тому, що у двохканальному режимі буде працювати тільки об'єм в 16Гб.
Дякую, десь щось почитаю\подивлюсь про неї. Але проблема не в двохканалі зовсім. Проблема буде у тих в кого буде розпаяна LPDDR5x 8400, щоб підібрати таку саму пам'ять в SODIMM і мати ті самі частоти, а не отримати припустимо 4800-5600. Ну така моя думка з того, що я про це знаю. Чи не буде?
phobosse
Member

Повідомлення

LPDDR тільки розпаяна, без варіантів.
Melofon
Member

Повідомлення

Creature4O

Да блин просто загуглите добавление памяти в элитбуках и там будет куча вариантов, просто потому что было много моделей где можно было добавить, может и есть модели где нет добавления оперативы но я сильно не углублялся чтобы узнать в каких конкретно моделях есть а где нет.
vladdelkafa
Member

Повідомлення

Creature4O: 26.12.2024 12:51 Якщо виробник розпаює 16-32Гб пам'яті на материнку то не важливо скільки воно там підтримує :lamer:
З того, що я бачив то LPDDR апгрейди через реболл теж інколи роблять.
Але таск хардовий, тре реверсити\шукати інформейшн на конкретну модель, котра в ідеалі має конфіги з цільовим об'ємом.
Там зазвичай або BIOS тре кастомізувати\свапати на альтернативний, або резістори (відповідаючи за меморі конфіг) саджати по іншому.
Плюс ще тре знайти конкретні чіпи (на котрі міняти).
Бо SPD ж нема й машині тре якось донести - що це ми такє в неї втикаємо й що взагалі шось в плані заліза змінилося.
Creature4O
Member

Повідомлення

vladdelkafa: 30.12.2024 18:39
Creature4O: 26.12.2024 12:51 Якщо виробник розпаює 16-32Гб пам'яті на материнку то не важливо скільки воно там підтримує :lamer:
З того, що я бачив то LPDDR апгрейди через реболл теж інколи роблять.
Але таск хардовий, тре реверсити\шукати інформейшн на конкретну модель, котра в ідеалі має конфіги з цільовим об'ємом.
Там зазвичай або BIOS тре кастомізувати\свапати на альтернативний, або резістори (відповідаючи за меморі конфіг) саджати по іншому.
Плюс ще тре знайти конкретні чіпи (на котрі міняти).
Бо SPD ж нема й машині тре якось донести - що це ми такє в неї втикаємо й що взагалі шось в плані заліза змінилося.
Ну так я власно і кажу, що ноут з LPDDR- це квиток в один кінець, без розумних варіантів апгрейду. Бо віддавати девайс бог знає якому майстру, котрий буде "спилювати чіпи бором"(С) :lol: Та ще й візьме з тебе як за новий ноут, це треба бути унікальною людиною.
Відповісти