Добре, так і зроблю. Залишайся на зв'язку, твоя думка важливаSkiff93: ↑ 26.12.2024 16:24Та ні. Купити powebank на 100000000 mah і кинути в рюкзак. + десяток кіло лише, але дійсно буде портативність.AFU_power: ↑ 26.12.2024 16:21
Я поняв, які ще поради будуть? Може зробити автомат, щоб монетку вкинув і випала інша?
Новини
Останні статті і огляди
Розкрито специфікації портативної консолі Lenovo Legion Go S на платформі AMD Rembrandt
-
AFU_power
Member
-
Skiff93
Member
Ще бачив портативні генератори на дизелі.AFU_power: ↑ 26.12.2024 16:25Добре, так і зроблю. Залишайся на зв'язку, твоя думка важливаSkiff93: ↑ 26.12.2024 16:24
Та ні. Купити powebank на 100000000 mah і кинути в рюкзак. + десяток кіло лише, але дійсно буде портативність.
Скинути посилання?
-
AFU_power
Member
Щоб я крім портативок за твої податки ще купив генератор до портативок за твої податки?
-
Skiff93
Member
Я на це навіть банку на донати відкрию в себе в школі. Ми частенько там благодійну допомогу воїнам, які реально цього потребують збираємо.AFU_power: ↑ 26.12.2024 16:28Щоб я крім портативок за твої податки ще купив генератор до портативок за твої податки?
А ваша історія дійсно може розчулити до глибини душі. Вам дійсно це потрібно. Якщо не санітари, то генератор точно.
-
AFU_power
Member
Мені подобається твій хід думок та як тебе корежить без аргументів на безглуздий срач. Мені аж незручно.Skiff93: ↑ 26.12.2024 16:34Я на це навіть банку на донати відкрию в себе в школі. Ми частенько там благодійну допомогу воїнам, які реально цього потребують збираємо.AFU_power: ↑ 26.12.2024 16:28
Щоб я крім портативок за твої податки ще купив генератор до портативок за твої податки?
А ваша історія дійсно може розчулити до глибини душі. Вам дійсно це потрібно. Якщо не санітари, то генератор точно.
-
Skiff93
Member
Повернемося на початок.AFU_power: ↑ 26.12.2024 16:37Мені подобається твій хід думок та як тебе корежить без аргументів на безглуздий срач. Мені аж незручно.Skiff93: ↑ 26.12.2024 16:34
Я на це навіть банку на донати відкрию в себе в школі. Ми частенько там благодійну допомогу воїнам, які реально цього потребують збираємо.
Висока герцовка і роздільна здатність не має ніякого сенсу в портативках.
Реально вартих уваги портативок лише дві (ну Nintendo окремий всесвіт).
Windows погана ОС для портативок.
А які дійсно є альтернативи?
Steam OS? А всі ці фішки з менюшкою швидких налаштувань цих портативок все одно д лише під віндою працюють.
-
AFU_power
Member
Є сенс, якщо з VRR і апскейлом системним. В інших випадках немає, але є портативки з 800p як стімдек і аянео гік на зен4. Легіон го та що зараз безтолкова з 2к екраном, але мало хто на легіоні грає серйозні ігри, при його ціні можна вже і інді поганяти.Skiff93: ↑ 26.12.2024 16:43Висока герцовка і роздільна здатність не має ніякого сенсу в портативках.
Погана, але софтова частина вирішує. Є сторонній софт для портативок, який дозволяє зробити більш дружнім моменти регулювання тдп, прив'язки різних профілів тдп та вентилятора до конкретного ЕХЕ файлу, регулювання яскравості екрану через оверлей. Стімос краще, набагато, бо там композер Gamescope, який тримає гру всередині як в пісочниці, вона не може виставити неадекватне розширення екрану чи ще щось подібне, геймскоуп не дає. Але геймскоуп опенсорсний і доступний для всіх.Skiff93: ↑ 26.12.2024 16:43Windows погана ОС для портативок.
BazziteOS на базі Fedora, була спочатку альтернативою SteamOS для самих стімдеків, бо пропонувала завжди свіжіші драйвери амд, але зараз стала підтримувати майже всі портативки, Ally, Legion Go, хлам от Ayaneo, GPD, Ayn, Onexplayer.Skiff93: ↑ 26.12.2024 16:43А які дійсно є альтернативи?
Друга є SteamFork, це просто модифікована SteamOS, вона і використовує її пакети та репозиторії Valve. Там тільки зроблені модифікації для того, щоб ос не матюкалась на те, що запущена на сторонньому залізі і зроблена переважно з підтримкою Ayaneo та ROG Ally.
є HoloISO, але її автор росіянин, який підтримує повномасштабне вторгнення.
Остання це ChimeraOS, вона зроблена як ОС для саморобних приставок під телевізор, без підтримки портативок, все треба вкорячувати руками, автори далеко пішли від SteamOS, вони написали свої версії всіх пакетів Valve, в тому числі і Gamescope
-
Skiff93
Member
А сильно є приріст в плані роботи від батереї, особливо без навантаження і в режимі очікування?AFU_power: ↑ 26.12.2024 16:58Є сенс, якщо з VRR і апскейлом системним. В інших випадках немає, але є портативки з 800p як стімдек і аянео гік на зен4. Легіон го та що зараз безтолкова з 2к екраном, але мало хто на легіоні грає серйозні ігри, при його ціні можна вже і інді поганяти.Skiff93: ↑ 26.12.2024 16:43Висока герцовка і роздільна здатність не має ніякого сенсу в портативках.
Погана, але софтова частина вирішує. Є сторонній софт для портативок, який дозволяє зробити більш дружнім моменти регулювання тдп, прив'язки різних профілів тдп та вентилятора до конкретного ЕХЕ файлу, регулювання яскравості екрану через оверлей. Стімос краще, набагато, бо там композер Gamescope, який тримає гру всередині як в пісочниці, вона не може виставити неадекватне розширення екрану чи ще щось подібне, геймскоуп не дає. Але геймскоуп опенсорсний і доступний для всіх.Skiff93: ↑ 26.12.2024 16:43Windows погана ОС для портативок.
BazziteOS на базі Fedora, була спочатку альтернативою SteamOS для самих стімдеків, бо пропонувала завжди свіжіші драйвери амд, але зараз стала підтримувати майже всі портативки, Ally, Legion Go, хлам от Ayaneo, GPD, Ayn, Onexplayer.Skiff93: ↑ 26.12.2024 16:43А які дійсно є альтернативи?
Друга є SteamFork, це просто модифікована SteamOS, вона і використовує її пакети та репозиторії Valve. Там тільки зроблені модифікації для того, щоб ос не матюкалась на те, що запущена на сторонньому залізі і зроблена переважно з підтримкою Ayaneo та ROG Ally.
є HoloISO, але її автор росіянин, який підтримує повномасштабне вторгнення.
Остання це ChimeraOS, вона зроблена як ОС для саморобних приставок під телевізор, без підтримки портативок, все треба вкорячувати руками, автори далеко пішли від SteamOS, вони написали свої версії всіх пакетів Valve, в тому числі і Gamescope
Як в плані оновлення цих ОС? Чи сильно багато того пердолінгу, бо це ж лінукс? Як там з драйверами? Ігри запускаться через ретранслятор як на Steam OS?
Як в плані піраток? Чи лише зі Steam ігри?
А типу хіба є сенс у високій герцовці на портативці? Ну інколи 90 ще ок. Та м ж всеодно геймпад тормознутий.
Чесно не розумію навіщо 120 і більше. Навіть якщо зашакалити все апскейлами для такого FPS ти не відчуєш це на геймпаді. Чи я не правий?
І реально який сенс більше ніж у двох портативках (навіть якщо фанат такого).
Ну Steam Deck/ROG Ally для серйозних (в плані графону), Nintendo Switch для ігор Nintendo (якщо вони взагалі тобі цікаві), ну ще можна якусь реально довгоживучу і дійсно кишенькову для ретрогеймінгу.
В сенс у більшій кількості?
-
AFU_power
Member
Нажаль приросту зміна ОС не дає. Дає підбір параметрів в самій гри та тдп. Тільки в стімос підбних системах цього легше добитись, бо на рог алай тому же можна уже грати в 720р, бо системний апскейлер розтягне до 1080р в тих іграх, де апскейлерів немає. Ну і тонка настройка тдп в профілі гри, яка для всіх здається як неймовірний пердолінг, але це насправді дуже легко, достатньо открити оверлей, глянути якщо система явно недогружена(проц 50-60% наприклад). То збавити тдп до того моменту поки не буде всюди загруджено до упору. Асусовський софт наприклад не вміє адекватно проставляти тдп до кожної гри, плюс там готові профілі 10, 17 і 25-30вт, це тоже тонкою настройкою не назвеш, тому рог алай так мало тримає батарею під віндою.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14А сильно є приріст в плані роботи від батереї, особливо без навантаження і в режимі очікування?
Всім автори зробили як в стімос, через інтерфейс стіма, консолей всяких не треба, можна оновлятись поки граєш.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14Як в плані оновлення цих ОС?
З амд та Інтел проблем немає, є тільки з нвідія. Всі ос крім баззіта навіть не підтримують нвідія, тільки баззіт.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14Як там з драйверами?
Да, це робить сам стім, не ос, через вбудований протонSkiff93: ↑ 26.12.2024 17:14Ігри запускаться через ретранслятор як на Steam OS?
Тут уже треба в режим робочого стола ходити, ставити як звичайну піратку. Запустити інсталятор під протоном, додавши його як сторонню гру та запустити. Частіше всього цей фінт канає без проблем, але не завжди. Для цього навіть окремий софт уже є, Lutris, в ньому є заготовки для самих різних ігор, в тому числі дуже старих. Я нещодавно через Lutris ставив та проходив Хронікі Ріддіка, бо їх в стімі навіть немає.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14Як в плані піраток?
Тільки з VRR, зазвичай всі герцовку душать, якщо є можливість. Дек дає душити герцовку екрану, це йому і бустить батарею. Але наче з такою герцовкою тільки легіон і рог алай, всі інші вендори не вийожуються та поставили звичайні 60гц матриці. Мені на алай подобається що є VRR, він і сам в залежності від фепеесів береже батарею змінюючи частоту екрану, та ігри менш рваними відчуваються як на звичайному екрані.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14А типу хіба є сенс у високій герцовці на портативці?
Я не відчуваю, бо я граю переважно JRPG, а вони повільні, старі ігри, або інді, в яких у мене завжди багато кадрів навіть при задушевному тдп. Звичайно знайдеться якась кіберкотлета, яка грає дум чи кс на портативці, виробники напевно стараються закрити потреби всіх споживачів. Мене більше харить, що зараз нереально навіть купити ноут з ігровим ухилом, але щоб був звичайний 1080р екран та не більше 120гц. Мінімум 2.5к екран 165гц в парі з дохлою 50вт рьх4050, то я думаю портативки під це підлаштовуються.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14ти не відчуєш це на геймпаді
-
Skiff93
Member
ДякуюAFU_power: ↑ 26.12.2024 17:36Нажаль приросту зміна ОС не дає. Дає підбір параметрів в самій гри та тдп. Тільки в стімос підбних системах цього легше добитись, бо на рог алай тому же можна уже грати в 720р, бо системний апскейлер розтягне до 1080р в тих іграх, де апскейлерів немає. Ну і тонка настройка тдп в профілі гри, яка для всіх здається як неймовірний пердолінг, але це насправді дуже легко, достатньо открити оверлей, глянути якщо система явно недогружена(проц 50-60% наприклад). То збавити тдп до того моменту поки не буде всюди загруджено до упору. Асусовський софт наприклад не вміє адекватно проставляти тдп до кожної гри, плюс там готові профілі 10, 17 і 25-30вт, це тоже тонкою настройкою не назвеш, тому рог алай так мало тримає батарею під віндою.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14А сильно є приріст в плані роботи від батереї, особливо без навантаження і в режимі очікування?
Всім автори зробили як в стімос, через інтерфейс стіма, консолей всяких не треба, можна оновлятись поки граєш.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14Як в плані оновлення цих ОС?
З амд та Інтел проблем немає, є тільки з нвідія. Всі ос крім баззіта навіть не підтримують нвідія, тільки баззіт.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14Як там з драйверами?
Да, це робить сам стім, не ос, через вбудований протонSkiff93: ↑ 26.12.2024 17:14Ігри запускаться через ретранслятор як на Steam OS?
Тут уже треба в режим робочого стола ходити, ставити як звичайну піратку. Запустити інсталятор під протоном, додавши його як сторонню гру та запустити. Частіше всього цей фінт канає без проблем, але не завжди. Для цього навіть окремий софт уже є, Lutris, в ньому є заготовки для самих різних ігор, в тому числі дуже старих. Я нещодавно через Lutris ставив та проходив Хронікі Ріддіка, бо їх в стімі навіть немає.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14Як в плані піраток?
Тільки з VRR, зазвичай всі герцовку душать, якщо є можливість. Дек дає душити герцовку екрану, це йому і бустить батарею. Але наче з такою герцовкою тільки легіон і рог алай, всі інші вендори не вийожуються та поставили звичайні 60гц матриці. Мені на алай подобається що є VRR, він і сам в залежності від фепеесів береже батарею змінюючи частоту екрану, та ігри менш рваними відчуваються як на звичайному екрані.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14А типу хіба є сенс у високій герцовці на портативці?
Я не відчуваю, бо я граю переважно JRPG, а вони повільні, старі ігри, або інді, в яких у мене завжди багато кадрів навіть при задушевному тдп. Звичайно знайдеться якась кіберкотлета, яка грає дум чи кс на портативці, виробники напевно стараються закрити потреби всіх споживачів. Мене більше харить, що зараз нереально навіть купити ноут з ігровим ухилом, але щоб був звичайний 1080р екран та не більше 120гц. Мінімум 2.5к екран 165гц в парі з дохлою 50вт рьх4050, то я думаю портативки під це підлаштовуються.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:14ти не відчуєш це на геймпаді
Вибачаюсь за грубість
Дійсно стільки маркетингових дурниць, які нічого хорошого не дають, лише підвищують ціну.
Були думки взяти Steam Deck (хоч і дійсно худуватий гаманець останні роки), навіть не в грошах справа, а те що він реально буде валятися без діла майже відразу після покупки. Були б діти, мабуть узяв би, щоб показати нормальні ігри.
Давно вже на серйозні портативки з Китаю не дивився. Є який прогрес? Чи дичина за оверпрайс як і до виходу брендових конкурентів..? Софтом для керування портативкою там спочатку і не пахло ж, чиста вінда.
-
AFU_power
Member
Якщо немає потреби такої чи бажання грати в дорозі чи навіть просто де завгодно то да, я виріс з PSP, у мене вже це як звичка грати всюди.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:56Були думки взяти Steam Deck (хоч і дійсно худуватий гаманець останні роки), навіть не в грошах справа, а те що він реально буде валятися без діла майже відразу після покупки.
На папері все чудово, на практиці все погано. Я давав два рази шанс Ayaneo, взявши дві їх портативки. Якість матеріалів максимально убога, китайці в звук не вміють взагалі, вона звучить так, як наче у вуха налили води, дуже плоско та пискляво. Одне там добре, це екран, я купився спочатку на 1080р олед екран(це до реліза стімдек олед залишалось півтора роки), але те що корпус потріскався просто із-за того, що його підігрів радіатор зсередини все зруйнувало. Потім я купив другий раз, в цей раз я взяв суто із-за потужності, Ryzen 7 6800u, потужна на той момент встройка Radeon 680m та екран 800р. До релізу рог алая тоді ще було 9 місяців. Я думав от заживу, потужне залізо, екран допоможе зберегти батарею та мати екстра фпс. Все тоже виявилось погано, із-за банальних дитячих інженерних болячок(Apple відпочиває), батарея перегрівалась та здувалась у всіх, звук зовсім поганий, корпус теж от перегріва потріскався, на екрані появились засвіти по краях. Одним словом хлам, але це тільки Ayaneo. Я не знаю як там Ayn, Onexplayer та GPD, но я підозрюю що там те саме. В Ayaneo є софт під вінду, він називається Ayaspace, він більш менш виконує свої функції, але його ламає будь який апдейт на вінду, або перестають працювати ті особливі китайські кастомні драйвери, або отвалюється контроль тдп, або ще щось. Правда аяспейсом я користувався перший місяць, потім знайшов Handheld Companion, він набагато краще. Китайські портативки я б порекомендував брати тільки на розпродажах, або з рук дешево. Нові купувати ну його нафіг. Ну потім вийшов рог алай, я його не поспішав купувати, купив потім на олх за 13 тисяч, це от реально конкурент стімдека. Звук ну просто бімба, асус навіть такий крутий звук чогось в ноути ставити не хоче, екран топчик, майже не було болячок, крім кардрідера, але це не так страшно, як вздуті китайські батареї. Після того як я туди накатив Bazzite то справа взагалі преобразилась, я уже забувся за свій дек, бо я час від часу до нього повертався із-за того, що китайські портативки були корявими. Потім я дек виміняв на лімітований свіч по покемонах в кастомному корпусі, зараз моя основна портативка це рог алай. Взяв би алай х, який вони правильно допрацювали, тільки вже дочекаюсь як він здешевшає на олх, а свій продам, чи віддам якимось родичам.Skiff93: ↑ 26.12.2024 17:56Давно вже на серйозні портативки з Китаю не дивився. Є який прогрес? Чи дичина за оверпрайс як і до виходу брендових конкурентів..? Софтом для керування портативкою там спочатку і не пахло ж, чиста вінда.