Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Avenger80
Member
Crong
Так весь прикол в том, что это был второй уже выданный ими роутер. Там же написано, что роутер по замене. В итоге они написали, что дефект подтверждён, исправить невозможно, клиент хочет возврат средств. Деньги тогда вернули - всё нормально. Это было уже давно.
P.S. Посмотрел внимательно ваш пост - так вы в курсе. После этого купил роутер другой фирмы - и как рукой сняло, полная стабильность и не нужны какие-то перезагрузки по расписанию.
viewtopic.php?f=10&t=54510&start=3480 - спасибо, улыбнуло, вспомнил уже историю...
Так весь прикол в том, что это был второй уже выданный ими роутер. Там же написано, что роутер по замене. В итоге они написали, что дефект подтверждён, исправить невозможно, клиент хочет возврат средств. Деньги тогда вернули - всё нормально. Это было уже давно.
P.S. Посмотрел внимательно ваш пост - так вы в курсе. После этого купил роутер другой фирмы - и как рукой сняло, полная стабильность и не нужны какие-то перезагрузки по расписанию.
viewtopic.php?f=10&t=54510&start=3480 - спасибо, улыбнуло, вспомнил уже историю...
-
crumd
Member
Такое поведение обычно свидетельствует об утечках памяти. Роутер не первой свежести с проприетарной прошивкой. В линейках С и АХ, использующих ядро Линукс, таких глюков практически нет.Crong: Мав досвід з TL-WR841ND, який тримався максимум 15-20 днів, потім йшов у себе.
-
grezet
Junior
Доброго времени суток. Несколько дней назад я искал информацию про разные роутеры типа GL.Inet, Keenetic, Banana Pi и другие и как-то случайно нашел табличку где было штук 20 роутеров и на первом месте были TP-link AX55 по моему потом шли Keenetic, Linksys, Netgear и другие, в этой таблице были какие-то параметры и замеры (точно не помню какие), но точно помню что квадратики напротив каждого роутера были красные, зеленые, или желтые или немного темнее или светлее из оттенки. Мне снова понадобилась эта таблица и я ее нигде не могу найти, искал в истории браузера или по тем роутерам что смотрел, но все равно никак не могу найти Вы не встречали такую табличку ?
-
Smok
Member
ось, знайшовgrezet: ↑ 24.12.2024 10:11 Доброго времени суток. Несколько дней назад я искал информацию про разные роутеры типа GL.Inet, Keenetic, Banana Pi и другие и как-то случайно нашел табличку где было штук 20 роутеров и на первом месте были TP-link AX55 по моему потом шли Keenetic, Linksys, Netgear и другие, в этой таблице были какие-то параметры и замеры (точно не помню какие), но точно помню что квадратики напротив каждого роутера были красные, зеленые, или желтые или немного темнее или светлее из оттенки. Мне снова понадобилась эта таблица и я ее нигде не могу найти, искал в истории браузера или по тем роутерам что смотрел, но все равно никак не могу найти Вы не встречали такую табличку ?
-
7mindfields
Member
Smok: ↑ 24.12.2024 13:57ось, знайшовgrezet: ↑ 24.12.2024 10:11 Доброго времени суток. Несколько дней назад я искал информацию про разные роутеры типа GL.Inet, Keenetic, Banana Pi и другие и как-то случайно нашел табличку где было штук 20 роутеров и на первом месте были TP-link AX55 по моему потом шли Keenetic, Linksys, Netgear и другие, в этой таблице были какие-то параметры и замеры (точно не помню какие), но точно помню что квадратики напротив каждого роутера были красные, зеленые, или желтые или немного темнее или светлее из оттенки. Мне снова понадобилась эта таблица и я ее нигде не могу найти, искал в истории браузера или по тем роутерам что смотрел, но все равно никак не могу найти Вы не встречали такую табличку ?
-
avuremybe
Member
Товариш підбирає новий роутер. Я йому порекомендував кінетік.
Але виникло питання - чи уміють кінетіки блокувати конкретному пристрою доступ до конкретного сайту?
Я такого функціоналу не юзав, тому не знаю. Може хто знає?
Але виникло питання - чи уміють кінетіки блокувати конкретному пристрою доступ до конкретного сайту?
Я такого функціоналу не юзав, тому не знаю. Може хто знає?
-
Bender911
Member
avuremybe
Не знаю що там російський кінетік, але як на мене взагалі задача блокування сайтів на роутери виглядає дуже геморною. За виключенням якщо це задача заблокувати 1-10 адрес, типу від дуже малої дитини, яка не зможе за півдня знайти альтернативний шлях. На OpenWRT наприклад зробити можна через доп пакети аля Adblock, додаєш перелік з доменів в блок. Якщо це цілі категорії, типу дорослого контенту, гемблінгу та інше, то краще ставити щось типу прокси-серверу.
UPD:
Мабуть дитина якій вже залокували поставила мінус
Не знаю що там російський кінетік, але як на мене взагалі задача блокування сайтів на роутери виглядає дуже геморною. За виключенням якщо це задача заблокувати 1-10 адрес, типу від дуже малої дитини, яка не зможе за півдня знайти альтернативний шлях. На OpenWRT наприклад зробити можна через доп пакети аля Adblock, додаєш перелік з доменів в блок. Якщо це цілі категорії, типу дорослого контенту, гемблінгу та інше, то краще ставити щось типу прокси-серверу.
UPD:
-
Dremjke
Member
Краще і швидше заюзати програмний фаєрвол.avuremybe: ↑ 25.12.2024 09:21Я такого функціоналу не юзав, тому не знаю. Може хто знає?
-
Васильович
Member
Як мої діти ще були малі, то я для таких цілей використовував безкоштовний FamilyShield від OpenDNS, просто вписавши потрібні DNS адреси в налаштуваннях локального DHCP.Bender911: ↑ 25.12.2024 09:51Якщо це цілі категорії, типу дорослого контенту, гемблінгу та інше, то краще ставити щось типу прокси-серверу.
-
grezet
Junior
Я спілкувався з чуваком з Кінетик і він каже що у них працює 1/3 українців в штатіBender911: ↑ 25.12.2024 09:51 avuremybe
UPD:
-
Holdyfolds
Member
І приблизно ж стільки чорних пакетів.grezet: ↑ 25.12.2024 11:19Я спілкувався з чуваком з Кінетик і він каже що у них працює 1/3 українців в штатіBender911: ↑ 25.12.2024 09:51 avuremybe
UPD:
-
avuremybe
Member
Він взламаному плейстейшену блокує доступ до якогось сонівського сервера.Bender911: ↑ 25.12.2024 09:51 avuremybe
Питання, чи зможе він провернути такий фінт на кінетіку.
-
LESHIY_ODESSA
Junior
У Kennetik очень хорошая документация. Почему бы не пойти и не почитать?avuremybe: ↑ 25.12.2024 09:21 Але виникло питання - чи уміють кінетіки блокувати конкретному пристрою доступ до конкретного сайту?
https://help.keenetic.com/hc/uk/search?utf8=✓&query=блокування+сайту
https://help.keenetic.com/hc/ru/search?utf8=✓&query=блокирование+сайта
Востаннє редагувалось 25.12.2024 12:43 користувачем LESHIY_ODESSA, всього редагувалось 1 раз.
-
Ekz0rcyst
Member
crumd
В нас багато чого продаєтьсмя офіційно, то що тепер це все тут обговорювати?
В нас багато чого продаєтьсмя офіційно, то що тепер це все тут обговорювати?
-
avuremybe
Member
Дякую!LESHIY_ODESSA: ↑ 25.12.2024 12:38У Kennetik очень хорошая документация. Почему бы не пойти и не почитать?avuremybe: ↑ 25.12.2024 09:21 Але виникло питання - чи уміють кінетіки блокувати конкретному пристрою доступ до конкретного сайту?
https://help.keenetic.com/hc/uk/search?utf8=✓&query=блокування+сайту
https://help.keenetic.com/hc/ru/search?utf8=✓&query=блокирование+сайта
-
Ray2000gt
Advanced Member
Для цього можна спробувати використати функцію Priority Based Routing (PBR).avuremybe: ↑ 25.12.2024 11:36 Він взламаному плейстейшену блокує доступ до якогось сонівського сервера.
Питання, чи зможе він провернути такий фінт на кінетіку.
Російський Кінетік таке вміє
Мікроти теж можуть. За інших не знаю.
В мене Кінетік вирішував подібну проблему. В мене американський телек Vizio. Він блокує всі функції Smart TV, якщо знаходишся поза США/Канада. Довго шукав рішення, поки не знайшов опис функції PBR. Після цього взяв американський VPN, підняв Wireguard на Кінетіку і направив нього лише MAC телека. Працювало.
-
artko
Member
avuremybe
openwrt точно може. у кінетіків є entware - по суті набір пакетів від опенврт, теж, скоріш за все без проблем зможе.
Ну і як вище писали - використовуючи policy based routing можна у пристойних роутерів накрутити будь що.
якщо треба саме за ім'ям сайту - adguard home (openwrt/keenetic) без жодних проблем це вирішить для конкретного клієнта у домашній мережі.
openwrt точно може. у кінетіків є entware - по суті набір пакетів від опенврт, теж, скоріш за все без проблем зможе.
Ну і як вище писали - використовуючи policy based routing можна у пристойних роутерів накрутити будь що.
якщо треба саме за ім'ям сайту - adguard home (openwrt/keenetic) без жодних проблем це вирішить для конкретного клієнта у домашній мережі.
-
vltk
Member
На 4рда в ветке по флинт2 (очень бодро отбирающей рынок у кинетиков в рашке) засланные казачки с кинетика (почти как здесь) пытаются показать белую чистоту храмовых одежд корпорации, но что читаем, россиянин, давний член форума 4рда, знает линукс и опенврт, много давал людям полезных советов как решить то или иное с конкретными скриптами на форуме и на гитхаб (бывший владелец кинетика, перешедший на флинт2) обнаружил постоянный адрес отправки роутером кинетика инфы - позвонил им и спросил что мол это такое - и ему ответили, не волнуйтесь это не слежка, это просто телеметрия. И он решил пусть лучше "телеметрия" идет китайской компартии, чем железному феликсу. А рашка с китаем не воюет (пока во всяком случае) и все-таки, в случае с кинетиком у нас, деньги пахнут.
-
vltk
Member
У меня флинт2 уже работает, европейская (штаб квартира в швейцарии) версия, заплатил чуть дороже. На 4пда пошел по вашей отсылке (я за свой патриотизм не боюсь), но регится там понятно не стал. Человек там не ламер, а в среде где запрещено даже обсуждение обхода впновское запретов роскомналдзора над рос.сетью, они все изъясняются эзоповым языком. Лучший друг северная корея, в голове идеалы совка внедряемые внуками железного феликса и тут вдруг чудесный, свободный, ни за кем не следящий - КИНЕТИК.
-
mult
Member
А що на цей флінт 2 ціни так різняться? У одних 5-6 тисяч у інших 10.
Є різні моделі цього флінту чи то суто ціна залежить від жадності продавця?
Хочу теж щось прикупити типу gl-inet, мені для дому, вимог особливо немаю, головне щоб працювало надійно і стабільно.
Зараз тп лінк, який вже рік як покинули підтримувать, хоча йому всього років 2.
В принципі я читав це стандартна поведінка цього виробника, підтримка до року і все.
Хочу щось більш довгоживуче в плані підтримки ну і щоб не геморне дуже було
Є різні моделі цього флінту чи то суто ціна залежить від жадності продавця?
Хочу теж щось прикупити типу gl-inet, мені для дому, вимог особливо немаю, головне щоб працювало надійно і стабільно.
Зараз тп лінк, який вже рік як покинули підтримувать, хоча йому всього років 2.
В принципі я читав це стандартна поведінка цього виробника, підтримка до року і все.
Хочу щось більш довгоживуче в плані підтримки ну і щоб не геморне дуже було