Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
NST1983
Member

Повідомлення

Lekrs: 22.12.2024 18:59
NST1983: 22.12.2024 18:52 Просто може замість тратити бабло на монік, можна було апдейтити систему і не внушати себе про плавність при 80фпс на 360 Гц моніторі? Системний конфіг цікавить в першу чергу для того, щоб зрозуміти що він тягне, окрім середнього фпс є 1% і 0,1% які також додають фрізи. :beer: Тобто - має бути комплексний підхід. У мене система рілко провалюється нижче 55 фпс, що є в диапазоні фрисінку, хоча якось дивно, що по HDMI монітор підтримує 48фпс, а по DP 55. Хрєнь якайсь :insane:
Розкажи мені куди тратити гроші...
Я пишу про відсутність видимих розривів картинки, а ти про фрізи. Ти в адекваті взагалі? :laugh:
Та Боже упаси, просто цікавий весь конфіг, який використовується для такого потужного монітору! :beer:

Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:
Наступний мон візьму на 500+
Кореш каже треба брати 720 :lol: :gigi:
Lekrs
Member

Повідомлення

NST1983: 22.12.2024 19:04
Lekrs: 22.12.2024 18:59
Розкажи мені куди тратити гроші...
Я пишу про відсутність видимих розривів картинки, а ти про фрізи. Ти в адекваті взагалі? :laugh:
Та Боже упаси, просто цікавий весь конфіг, який використовується для такого потужного монітору! :beer:

Наступний мон візьму на 500+
Та я поняв, що тобі кортить просто... :laugh:
NST1983
Member

Повідомлення

Lekrs: 22.12.2024 19:10
NST1983: 22.12.2024 19:04

Та я поняв, що тобі кортить просто доіпатися... :laugh:
Ні, в чому проблема озвучити із чого зібрана система? :beer:
Lekrs
Member

Повідомлення

NST1983: 22.12.2024 19:11
Lekrs: 22.12.2024 19:10
Та я поняв, що тобі кортить просто доіпатися... :laugh:
Ні, в чому проблема озвучити із чого зібрана система? :beer:
А сенс? Розривів я не бачу, мікрозаікання мені не мішають. Ти продовжуєш грати на своїх 144 гц з врр (на них я б теж його юзав), я на 360 без. Все ок. З флудом варто зав'язувати. ;)
NST1983
Member

Повідомлення

Грати на слабому залізі але з внушанням що це компенсує монітор з високою частотою максимально потужно :lol: :lol: :lol:
Lekrs
Member

Повідомлення

NST1983: 22.12.2024 19:45 Грати на слабому залізі але з внушанням що це компенсує монітор з високою частотою максимально потужно :lol: :lol: :lol:

Жаль "потужне" залізо не додає розуму... :laugh:
l-m
Member

Повідомлення

NST1983: 22.12.2024 19:45 Грати на слабому залізі але з внушанням що це компенсує монітор з високою частотою максимально потужно :lol: :lol: :lol:
Це ти сам вигадав, людина такого не писала.
Вона написала що на 360 Гц ОЛЕД не бачить потреби в технологіях адаптивної синхронізації.
Я цілком вірю, адже кадр з "розривом" буде відображатись 1/360 = 0.00278 секунд.
Втім не думаю що це спрацює з ЖК моніторами де час відгуку в десятки разів більший.
NST1983
Member

Повідомлення

l-m: 22.12.2024 20:23
Це ти сам вигадав, людина такого не писала.
Вона написала що на 360 Гц ОЛЕД не бачить потреби в технологіях адаптивної синхронізації.
Я цілком вірю, адже кадр з "розривом" буде відображатись 1/360 = 0.00278 секунд.
Втім не думаю що це спрацює з ЖК моніторами де час відгуку в десятки разів більший.
З якого боку не потребує? Де такє написано і де є реальні обзори а не свідки єгови, які самі собі щось напридумували? :lol:
l-m
Member

Повідомлення

NST1983: 22.12.2024 20:36
l-m: 22.12.2024 20:23 Це ти сам вигадав, людина такого не писала.
З якого боку не потребує? Де такє написано і де є реальні обзори а не свідки єгови, які самі собі щось напридумували? :lol:
З боку людини яка не встигає за 2.78 мс помітити що десь там є розрив. Свідок єгови тут той, хто вірить що встигне помітити :laugh:
NST1983
Member

Повідомлення

l-m: 22.12.2024 20:47
NST1983: 22.12.2024 20:36
З боку людини яка не встигає за 2.78 мс помітити що десь там є розрив. Свідок єгови тут той, хто вірить що встигне помітити :laugh:
Добре)) так би і сказав) :beer: Свідки покращень на моніторі у 360 HZ)))
lendrinkin
Junior

Повідомлення

Доброго дня, підбираю собі 2к 27 монітор. Бюджет до 13к. Не женусь за захмарнрю частотою оновлення (думаю 144hz буде з головою, якщо вище то добре), також не важливо чи є в моніторі різні свистоперділки чи юсб порти, цікавить перш за все щоб було приємне зображення і не було гостінгу.
Перечитав купу джерел і оглядів і поки що можу виділити декілька кандидатів:
Samsung odyssey g50d мало оглядів, але на rtings наче непоганий, плюс гарні відгуки на розетці/амазоні/редіті
AOC q27g4x на ютубі кажуть що норм, але відгуків і оглядів майже немає
Dell g2724d має багато позитивних оглядів, але у відгуках багато хто каже що він іде на різних матрицях одна з яких норм, а інша має гірший контраст і засвіти
Msi mag 274qrf qd e2 наче по всьому хороший, але в нас його окрім розетки ніде особливо не знайти, а там що не комент то скарги на биті пікселі, деякі люди замовляють на точку видачі по 5 моніторів щоб вибрати нормальний, але я на жаль, такої можливості не маю
Asus rog strix xg27acs думав купувати саме його, але побачив багато скарг на антиблікове покриття, через яке зображення в деяких сценаріях виглядає наче монітор обмазали вазеліном, мав колись монітор з подібною проблемою, через що очі починали боліти вже за пів години
Якщо хтось має якийсь із них, або може порекомендувати монітор зі схожими характеристиками , який в ідеалі ще й можна купити в телемарті, або якомусь іншому магазині де є послуга перевірки на биті пікселі, буду дуже вдячний.
Nutbar
Member

Повідомлення

l-m: 22.12.2024 20:23 Вона написала що на 360 Гц ОЛЕД не бачить потреби в технологіях адаптивної синхронізації.
В мене якось збились налаштування після оновлення драйверу, вимкнувся г-сінк. Розриви побачив тупо одразу, причому гра видавала 150-240 к/с. Може між моніторними 360 та 240 АЖ ТАКА різниця, але щось в мене є великі сумніви що до цього, у 360 не набагато більше цілочисленних множників. А може якраз в високому фпс і була справа, з меншим би не побачив :dontknow:
Lekrs
Member

Повідомлення

Nutbar: 22.12.2024 23:29
l-m: 22.12.2024 20:23 Вона написала що на 360 Гц ОЛЕД не бачить потреби в технологіях адаптивної синхронізації.
В мене якось збились налаштування після оновлення драйверу, вимкнувся г-сінк. Розриви побачив тупо одразу, причому гра видавала 150-240 к/с. Може між моніторними 360 та 240 АЖ ТАКА різниця, але щось в мене є великі сумніви що до цього, у 360 не набагато більше цілочисленних множників. А може якраз в високому фпс і була справа, з меншим би не побачив :dontknow:
240 також був, що правда іпс, на ньому бачив. Аж така різниця, це одна третя.
unlnu
Member

Повідомлення

Lekrs,
а такий показник параметру як статична контрастність 1000000:1, коли у всіх конкурентів 1500000:1 не стримувала зробити свій вибір чи пріоритет був 360 гц, тому на решту закрили очі?
Nutbar
Member

Повідомлення

unlnu
Це ж олед, підсвітки як такої нема. Для виводу чорного кольору пікселі не загораються зовсім, ці цифри контрастності зі стелі взяті.
NST1983
Member

Повідомлення

Lekrs: 22.12.2024 23:50
Nutbar: 22.12.2024 23:29 В мене якось збились налаштування після оновлення драйверу, вимкнувся г-сінк. Розриви побачив тупо одразу, причому гра видавала 150-240 к/с. Може між моніторними 360 та 240 АЖ ТАКА різниця, але щось в мене є великі сумніви що до цього, у 360 не набагато більше цілочисленних множників. А може якраз в високому фпс і була справа, з меншим би не побачив :dontknow:
Скоріш за все у тебе система шлак, тому і гсінк не працює.
А взагалі, якщо купити DP кабель за 2000$ то і при 10 фпс буде плавно. Докажи що ні, ти ж його в руках ніколи не тримав. :lol:

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Nutbar: 22.12.2024 23:29
Та не буває чуда. Розумієш, якщо б воно дійсно так було, про це би писали огляди і тп... А так просто або не помічає, або п.дить, а може просто уплавнялку якусь увімкнув, хоча може система слаба і із-за того такі компроміси, конфігурацію ПК все ж не описує. Питання чому? Чому боятись? :facepalm: :facepalm: . Ну глючить чувака, але навіщо на весь форум орати про чудо в 360 Hz. Ось хтось поведеться, і упс... І шо потім, буде казати що у його якийсь супер унікальний єкземпляр який дорісовує кадри. :lol:
unlnu
Member

Повідомлення

NST1983,
мені Lerks відповідав у цій темі, що в нього 9900k+4070, це важко не помітити, переглядаючи обговорення з самого початку.
Або вам цього не достатньо, або чекаєте на особисту відповідь...
Lekrs
Member

Повідомлення

NST1983: 23.12.2024 08:37
Lekrs: 22.12.2024 23:50
Скоріш за все у тебе система шлак, тому і гсінк не працює.
А взагалі, якщо купити DP кабель за 2000$ то і при 10 фпс буде плавно. Докажи що ні, ти ж його в руках ніколи не тримав. :lol:

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Nutbar: 22.12.2024 23:29 В мене якось збились налаштування після оновлення драйверу, вимкнувся г-сінк. Розриви побачив тупо одразу, причому гра видавала 150-240 к/с. Може між моніторними 360 та 240 АЖ ТАКА різниця, але щось в мене є великі сумніви що до цього, у 360 не набагато більше цілочисленних множників. А може якраз в високому фпс і була справа, з меншим би не побачив :dontknow:
Та не буває чуда. Розумієш, якщо б воно дійсно так було, про це би писали огляди і тп... А так просто або не помічає, або п.дить, а може просто уплавнялку якусь увімкнув, хоча може система слаба і із-за того такі компроміси, конфігурацію ПК все ж не описує. Питання чому? Чому боятись? :facepalm: :facepalm: . Ну глючить чувака, але навіщо на весь форум орати про чудо в 360 Hz. Ось хтось поведеться, і упс... І шо потім, буде казати що у його якийсь супер унікальний єкземпляр який дорісовує кадри. :lol:
Ой, ну все... Зараз розпишу всю систему, нароблю відосіків і до всеру буду тобі доказувати що ти не правий.
Ні. ;)

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
unlnu: 23.12.2024 00:28 Lekrs,
а такий показник параметру як статична контрастність 1000000:1, коли у всіх конкурентів 1500000:1 не стримувала зробити свій вибір чи пріоритет був 360 гц, тому на решту закрили очі?
У олед безмежна контрастність.
unlnu
Member

Повідомлення

Nutbar,
та я це розумію стосовно чорного. Враховуючи, що я досі користуюсь моделю монітора з матрицею TN 2010 року і до цього часу не виникало бажання його оновити на сучасну модель, я взагалі не слідкував за темпами зміни чи оновлення тих чи інших параметрів стандартів моніторів матриць VA, IPS, а тепер ще QD-OLED/OLED. Наприклад, та ж кольорова гамма десь 10 біт, а десь можна натрапити і на 8 біт + frc. Можу просто не звернути увагу, а потім жалкувати, що не розгледів, не вичитав і став преміальним лохом. Звісно не факт, що я відчую ту різницю, якби обрав інший варіант, але осад нікуди потім буде діти. :beer:
NST1983
Member

Повідомлення

unlnu: 23.12.2024 09:39 NST1983,
мені Lerks відповідав у цій темі, що в нього 9900k+4070, це важко не помітити, переглядаючи обговорення з самого початку.
Або вам цього не достатньо, або чекаєте на особисту відповідь...
9900k проц 2018 року, яка там плавність може бути у 2024 року у сучасних AAA іграх? :lol: :lol:

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Трохи про контрастність і яскравість B-)
спойлер
Так, QLED (Quantum Dot LED) дисплеї дійсно можуть забезпечити вищу яскравість порівняно з OLED. Ось чому:

1. Як працює QLED:
QLED дисплеї використовують технологію квантових точок для покращення кольорів і яскравості.
В основі QLED лежить LED-підсвічування, яке забезпечує потужний світловий потік.
Завдяки цьому QLED може досягати дуже високої яскравості, іноді понад 2000–4000 ніт у преміальних моделях.
2. OLED обмеження яскравості:
Хоча OLED має ідеальні чорні кольори і безмежну контрастність, його максимальна яскравість обмежена, щоб уникнути перегрівання та деградації органічних матеріалів (ефект "вигорання").
У реальних умовах OLED зазвичай досягає яскравості 600–800 ніт, хоча деякі сучасні моделі можуть перевищувати 1000 ніт.
3. Переваги високої яскравості QLED:
Кращий вигляд при яскравому освітленні: QLED переважно підходить для кімнат із яскравим сонячним світлом.
HDR-контент: Висока яскравість дозволяє QLED відтворювати більш виразні світлі сцени в контенті HDR (High Dynamic Range).
4. Але є нюанс:
Хоча QLED забезпечує вищу яскравість, його контрастність поступається OLED, оскільки чорний колір у QLED залежить від системи підсвічування і ніколи не є ідеально чорним.
Висновок:
QLED — кращий вибір для дуже яскравих кімнат або якщо потрібна надвисока яскравість.
OLED — кращий для темних кімнат і тих, хто цінує ідеальні чорні кольори та безмежну контрастність.

Обидві технології мають свої переваги, і вибір залежить від ваших потреб.
Відповісти