GSC Game World пообіцяла оновити ПК-версії класичних шутерів S.T.A.L.K.E.R.

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kashtan
Member

Повідомлення

anti4hiter: 21.12.2024 18:04 Enjthesilence
Открою секрет. У друга 9800х3д и рх7900хтх, брали сравнивали мою систему и его. Так вот выяснилось, что игра не грузит больше 8 ядер/потоков. Так что все фанаты раскрытия процессоров и видеокарт могут ждать патчи. Работа ведётся, игра становится лучше. Рассказываю сказки - ок) доказывать что-то не буду. Лейте дальше. Хотя с киберпанком была та же история и в общем-то хорошую игру просто засрали (мне не зашла чисто по сеттингу, хотя и побегал посмотрел, но называть ее плохой не буду).
С2 сделали вроде как 500 человек, над киберпунком работали 900 (специально загуглил).
А так - да, я фанат, нас слушать нельзя, надо брать 4090 и 9800х3д, к ним большой дизель генератор, чтобы точно без просадок все вытянул)))) друг уже на фоне всей этой истерии вбухал в комп стоимость Ланоса, но что-то большого эффекта это не дало. А мог бы быть Ланос)))
І почім ланоси нині? Що за конфігурація ?
Skiff93
Member

Повідомлення

MessiaH: 21.12.2024 11:25 Предлагаю обсудить GSC Game World пообіцяла оновити ПК-версії класичних шутерів S.T.A.L.K.E.R.
Вы эту свою поделку до ума доведите вначале. Выпустили какой-то кусок кривого статеррящего кода
А на моєму убогому ryzen 5 5500 за 2к і rx 6700xt за 8к немає статерів взагалі. Навіть на першій версії піратки не було. І 75-90 кадрів (з дуже рідкими просадками до 45).
На високих без апскейлів в 1440p, так з генерацією кадрів (ніякого інпутлагу і близько немає ІМХО), але з локом на 60 і без генерації можна грати.
Чи може ліцензія більше тупить... Ніби денуво там немає.
Троль чи звіздвбол :think: чи може забув дрова на свою 4090 поставити і гра з інтеграшки проца запускається?
Не сильно тут у форумському бестіарії шарю.

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Dremjke: 21.12.2024 11:38
MessiaH: 21.12.2024 11:25Выпустили какой-то кусок кривого статеррящего кода
Вот что-что, а Сталкер2 не статтерит от слова совсем на моём железе, которое значительно уступает твоему. Изредка может быть зависон на 3-4 секунды.
Та що з вами не так? Чи зі мною. Я в якомусь іншому всесвіті. Чи Nvidia и все таки кал...
vsx
Member

Повідомлення

qziua: 21.12.2024 16:41 Що це за продукт такий? Що я роблю не так? Залізо винувате? Розгін? Віндовс? Почистити порох? Поміняти термопасту? :mad:
У всьому повинен Порох..
Skiff93
Member

Повідомлення

Artempo100: 21.12.2024 11:32
MessiaH: 21.12.2024 11:25 Предлагаю обсудить GSC Game World пообіцяла оновити ПК-версії класичних шутерів S.T.A.L.K.E.R.
Вы эту свою поделку до ума доведите вначале. Выпустили какой-то кусок кривого статеррящего кода
Я не знаю шо ви там всі хейтите,пройшов гру ще на патчі 1.03 , зміг пройти всю сюжетку.Не розумію звідки скільки дотошності і прискіпливості саме до сталкеру
В мене стабільні вильоти в при проходженні сюжету були - до конкретного квесту доходиш і постійні вильоти були, але як раз вчасно зелений магазин нові версії релізив (каюсь, потім куплю). Парочку разів вилетіло в рандомних місця. В на останній 1.1 версії гра вилітала, жаліючись на те що мало відеопам'яті, хоч занято було не більше 8 Гб із 12. Нові дрова проблему пофіксили.
Були проблеми з двома не сюдетними квкстами (не спавнились НПС) один так і не вдалося пройти. Ну НПС пісяв раз в барі через штани в доволі цікавій позі стоячи, декілька впирались в об'єкти і йшли на місці. Деякі противники не бачили мене майже в притул (не часто, при поганому освітлені у будівлях). В рюкзаку часто почали з' являтися самі собою пушки (з майже 100 зносоом, а так би за мінус не вважав). Може деякі проблеми через піратку.
Ну деякі по балансу претензії некритичні є, але то таке.
По оптимізації питань немає, комп в мене далеко не новий і доволі середній.
MessiaH
Member

Повідомлення

Skiff93: 21.12.2024 21:42Троль чи звіздвбол чи може забув дрова на свою 4090 поставити і гра з інтеграшки проца запускається?
Как раз ощущение что те у кого всё хорошо либо троли, либо звиздоболы, либо первое и второе вместе взятые. Пруф видоса в студию где ничего не статеррит на твоей системе
Yaroslav
Member

Повідомлення

MessiaH: Переведи длсс в длаа режим, зашквар на 4090 апскейл юзать вообще. С фреймгеном будет 90 фпс, но не 130 и посмотри на фреймтайм
При 80~90фпс с фреймгеном я уже начинаю замечать повышенный лаг. И на 28" 4К пиксель настолько мелкий, что от DLAA визуального толку мало.

Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
MessiaH: Как раз ощущение что те у кого всё хорошо либо троли, либо звиздоболы, либо первое и второе вместе взятые. Пруф видоса в студию где ничего не статеррит на твоей системе
Я не знаю, на 13900К тоже не вижу статтеров особых, редкий подфризы, вероятно при подгрузке. Попробуй отключи один чиплет и проверь на 8 ядрах, может "склейка" фризит? :up:

Відправлено через 7 хвилин 1 секунду:
Kashtan: В мене оперативка розігнана, але досі тести проходила нормально, всі окрім недосталкера, це цікаве спостереження, треба буде провести досліди з пом’якшенням таймінгів. Або підняттям напруги. Можливо вдасться запустити .
Я налаштовував малого комп - 14600К з 64ГБ DDR4, чотири зелені ОЕМ-плашки 2666, розганяв до 4000МГц (а це досить складно). Як раз пережаті RFC та REFI проявилися, зараз все чітко без вильотів )
Востаннє редагувалось 22.12.2024 00:29 користувачем Yaroslav, всього редагувалось 3 разів.
Dremjke
Member

Повідомлення

MessiaH: 21.12.2024 17:55Статеррит ещё и как на любом железе и линия фреймтайма как собака сутулая
Если не забуду, то запишу видос геймплея и закину сюда, посмотришь.
Skiff93
Member

Повідомлення

MessiaH: 21.12.2024 23:59
Skiff93: 21.12.2024 21:42Троль чи звіздвбол чи може забув дрова на свою 4090 поставити і гра з інтеграшки проца запускається?
Как раз ощущение что те у кого всё хорошо либо троли, либо звиздоболы, либо первое и второе вместе взятые. Пруф видоса в студию где ничего не статеррит на твоей системе
Ну в тебе видно не все добре, бо ПК за 200к не дає комфортно в ігрульку пограти, к мій бомжПК із барахолки за 20 все нормально тягне.
Ок. Будуть пруфи. Які умови? Що саме і скільки часу знімати? Чим моніторити?
Dremjke
Member

Повідомлення

Я тоже видео снял, но уже утром куда-нибудь скину.
AFU_power
Member

Повідомлення

Тут всі на якихось мегасистемах сидять, жаліються на тормоза, а я примудрився пройти поперемінно гру на дохлому ноуті та портативці чотири рази(на чотири фінали) без всіляких труднощів. Ноут на низькочастотному і малоядерному i7-1065G7 з картою rx7600m xt і портативка на Z1 Extreme з встройкою Radeon 780m. З єдиних таких прям незручностей - це мені не вистачало оперативки і у мене були вильоти при користуванні провідниками та просторовими аномаліями, зі всім іншим я проблем не мав взагалі. Додатково додам, що на портативці грав на Fedora Linux, там були свої прекомпілені шейдери в додаток до тих, що були в грі і гра менше заікалась чим під віндою.
MessiaH
Member

Повідомлення

Skiff93: 22.12.2024 01:37Будуть пруфи. Які умови? Що саме і скільки часу знімати? Чим моніторити?
Я мониторю через мси аб и хв инфо, у меня настроен полный вывод всех показателей, можешь посмотреть тут как у меня всё выводится в любом видосе https://www.youtube.com/@BigBoss-fk6un/videos
Yaroslav: 22.12.2024 00:27Я не знаю, на 13900К тоже не вижу статтеров особых, редкий подфризы, вероятно при подгрузке. Попробуй отключи один чиплет и проверь на 8 ядрах, может "склейка" фризит?
Не то что фризы, ужасная линия фреймтайма, которая говорит о микростатеррах. Вот кстати на 9800х3д и 4090 игра запущена, посмотри на линию фреймтайма, при том что ещё длсс на качество, но она вся в зазубринах и тоже вертикальные засечки проскакивают
спойлер
Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
Yaroslav: 22.12.2024 00:27Попробуй отключи один чиплет и проверь на 8 ядрах, может "склейка" фризит?
нет, это ублюдский UE5
Nutbar
Member

Повідомлення

MessiaH: 21.12.2024 23:59 Как раз ощущение что те у кого всё хорошо либо троли, либо звиздоболы, либо первое и второе вместе взятые. Пруф видоса в студию где ничего не статеррит
Є пару +/- довгих відео. Шукайте статери. Вже вибачте, що без графіку фреймтайму, але якби там були прям люті статери, то їх було б видно.
спойлер

Так, у поселеннях [мій вже далеко не новий] процесор може впертися в приблизно 60 кадрів (без генерації), але то можна пережити. Там де треба більше - більше є.

Чи є у грі проблеми? - звісно. А є зараз ігри без проблем? Я от після сталкера в хогвартс легасі зайшов, так там все набагато гірше в плані оптимізації, та й картинка не сказати що краще, просто візуал приємніший. Деякі речі досі не дороблені. Це не виправдовує розробників сталкера, але все познається в порівнянні.

Чи є баги з квестами? - я за все проходження зловив два локи на побічних квестах (їх майже всі ловлять). Це проблема. Чи велика і чи варто взагалі чекати виправлення? - та ні, можна і так проходити. Патч 1.1 не пробував, пройшлов гру якраз за день до нього.
vsx: 21.12.2024 12:24 игре и не нужны никакие патчи и обновления, она и так прекрасно работает. Только я им что-то не верю.
В грі є багато чого дороблювати, а деякі геймдизайнерські рішення краще взагалі переробити. Але грати можна вже зараз абсолютно спокійно. Я очікував набагато, НАБАГАТО гіршого релізу.

MessiaH: 22.12.2024 06:50 9800х3д и 4090 игра запущена, посмотри на линию фреймтайма, при том что ещё длсс на качество, но она вся в зазубринах и тоже вертикальные засечки проскакивают
спойлер
Там не все так погано, як ви описуєте. Я розумію, що виклавши таку котлету за 4090 хотілося б ідеальної лінії, але такого не буде.
MessiaH
Member

Повідомлення

Nutbar: 22.12.2024 07:11Є пару +/- довгих відео. Шукайте статери. Вже вибачте, що без графіку фреймтайму, але якби там були прям люті статери, то їх було б видно.
Без графика фреймтайма даже обсуждать нечего. У вас даже показателей мси АБ нет. На видео этого не будет видно, разве что если статерры прямо такие что зависает на 2с и более. Плавность судить по видео не стоит вообще, её можно ощутить только непосредственно играя. Косвенно если линия фреймтайма выведена и она ровная как кардиограмма у покойника, то можно говорит что всё гуд
Shura_UA
Member

Повідомлення

Прочитав коментарі, і ось які висновки: треба дочекатися двох речей — повне пропатчення гри та зниження ціни на саму гру. І вже тоді спокійно її проходити. :rolleyes:
Dremjke
Member

Повідомлення

MessiaH: 22.12.2024 08:57Плавность судить по видео не стоит вообще, её можно ощутить только непосредственно играя.
Почитав твой бред - перехотел видео выкладывать.
Попробуй в игры играть, а не этой фигнёй страдать. Ибо смахивает на жирнейший троллинг.

Отправлено спустя 18 минут 14 секунд:
Shura_UA: 22.12.2024 09:01Прочитав коментарі, і ось які висновки: треба дочекатися двох речей — повне пропатчення гри та зниження ціни на саму гру. І вже тоді спокійно її проходити.
Кого точно не надо слушать, так это мессию. У чела шиза.
The_Rusik
Member

Повідомлення

Не фанаты такие не фанаты.
Заплатить за игру в которую нельзя поиграть а потом еще сидеть думать как запустить, как настроить, как убрать лаги и еще 1000 действий.
За такое они доплачивать должны.
А если заплатил за игру, значит должен получить готовый продукт, где просто нажал одну кнопку "играть" и все.
Нужно штрафовать разрабов за такое, стягивать как моральный ущерб. Тогда может и игры лучше начнут делать.
А пока это как я и говорил просто мод на первый сталкер сделанный на коленке.
Kib
Member

Повідомлення

Мені ще подобається коли наводять приклад неоптимізованості повсюди і наче відьмак 3 також був поламаний на релізі, про це казали коли релізнувся кіберпанк, тепер сталкер порівнюють з кіберпанком на релізі. Але я гугланув заради цікавості, а після релізу відьмака 3 щось ніяк не находиться скрін з Roadmap, в якому вони показують як вони будуть правити відьмака 3, напевно тоді ще не знали що роудмапи існують. :laugh:
В той же час, такий же поламаний на релізі кіберпанк та сталкер чомусь майже відразу цими мапами обзавелись чи планують.
Всі опен вордл ігри зараз з проблемами приблизно однакової серйозності казали вони. :yes:
MessiaH
Member

Повідомлення

Dremjke: 22.12.2024 09:28Почитав твой бред - перехотел видео выкладывать.
Попробуй в игры играть, а не этой фигнёй страдать. Ибо смахивает на жирнейший троллинг.
Тролинг? Чувак, да даже если игра записана при 40-50 фпс ты по ютубу не отличишь их от 200фпс. С моей стороны никакого тролинга, игра реально оптимизирована через задницу
ramm
Member

Повідомлення

Опудало в графіки грає, а не ігри.
Skiff93
Member

Повідомлення

MessiaH: 22.12.2024 10:14
Dremjke: 22.12.2024 09:28Почитав твой бред - перехотел видео выкладывать.
Тролинг? Чувак, да даже если игра записана при 40-50 фпс ты по ютубу не отличишь их от 200фпс. С моей стороны никакого тролинга, игра реально оптимизирована через задницу
Витрачати півгодини на це звісно не хочеться, але так приклацав - скрізь фреймтайм рівний, стабільні 12-14 мс. 25 в типу катсценах чи розмовах з НПС, коли у нас управління відбирають. Це фрізи? Ну не знаю, якщо уже більше 40 нс, то відчутно буває.

Можна таймкоди до відосу.
А ви постійно граєте з моніторингом на півекрану? . Ні в яких техноблогерів ще стільки циферок не бачив.
Відповісти