Zotac підтвердила наявність 32 ГБ пам'яті GDDR7 у відеокарти GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
den888
Member

Повідомлення

testerd2modd: 16.12.2024 18:53 Якось у мого робочого ПК було 4 гіга озу, тоді якраз самсунги з 8 гігами виходили. І я жартував що "випустили телефон, у котрого більше ОЗУ ніж у мого ПК"
Це я наворочив себе виходить? Бо зараз історія повторюється? Ох піду куплю собі алішного зеона зі 256 гігами озу
План - почекати 6 років, купити собі в гарному стані 5060 і нарешті за доступні гроші заграти в кіберпанк з трасуванням
У мого першого пк, жорсткий диск був 4гб, а оперативної памʼяті 32мб :)))
… щось я старий походу став
Ghody
Member

Повідомлення

den888: 16.12.2024 22:11
testerd2modd: 16.12.2024 18:53 Якось у мого робочого ПК було 4 гіга озу, тоді якраз самсунги з 8 гігами виходили. І я жартував що "випустили телефон, у котрого більше ОЗУ ніж у мого ПК"
Це я наворочив себе виходить? Бо зараз історія повторюється? Ох піду куплю собі алішного зеона зі 256 гігами озу
План - почекати 6 років, купити собі в гарному стані 5060 і нарешті за доступні гроші заграти в кіберпанк з трасуванням
пф 170мб и 8 мб. и туда впихивали 95 винду в 40 мб и хком3 на 170мб
jumanji
Member

Повідомлення

Памяти зато всем хватит :gigi:
den888
Member

Повідомлення

Bukakanga: 16.12.2024 19:26
123456: 16.12.2024 19:17 Я всегда угораю от писак в таких темах.Вы такие карты в жизни не купите никогда.С такими серьезными щами обсуждают ГБтайны на ней.Что там будет тянуть в 8к или в 4к.Вам не все равно - ваш уровень 4070 Ти.4090 есть только у какого то ребенка богатого папы и Все.
если я правильно понимаю, то на форуме есть некоторое количество зд-художников и видеомонтажеров. Для них подобная ВК - рабочий инструмент, где количество памяти может быть критичным для выполнения тех или иных задач. Ну а цена напрямую влияет на окупаемость машинки и сроки этой самой окупаемости.

Ну а для поигрулек - тут согласен, за эти деньги большого резона нет. Все равно очередной криво оптимизированный шутан поделит на ноль все вычислительные мощности.
Навіть в бізнесі є поняття рентабельності. Не знаю що там за мазню треба робити, щоб вона відбила себе тупо як «інструмент для заробітку». Як на мене такі речі, за такі гроші, купляють в першу чергу щоб потішити себе. Я не засуджую. Але я якось до цього ставлюся простіше. За ці гроші я наприклад можу 2 рази пофарбувати бампер і полірнути крило на авто у офіціала :) А комусь авто не треба, він може і на метро ганяти. Цей товар на відміну від золота чи нерухомості актуальний лише рік-два-три. Хто живе сам, і може дозволити а чому б і ні, життя то воно одне, я в кс респавна нема.
Earanak
Member

Повідомлення

den888, работаю в сфере экстерьерного архи-виза. С одного жирного проекта на UE5 можно и пять штук 4090 себе купить. С одного не-жирного можно одну купить и на здачу еще месяц прожить без проблем. Некоторые себе и А6000 берут, новенькую за 10-12к баксов, я еще не дорос до А6000 :D Слыхал про типков котоыре визуализируют стадионы/гоночные трассы всякие сидя у себя в коморке зарабатывая в месяц на половину А6000, врут наверное.
Востаннє редагувалось 16.12.2024 22:31 користувачем Earanak, всього редагувалось 4 разів.
Dark_warrior
Junior

Повідомлення

Enjthesilence: 16.12.2024 20:07
Patruletz: 16.12.2024 20:00 5080 зі 16, ну це знущання просто :facepalm:
буду брати, 4 роки дуже страждав з 10гб на 3080, тепер буду з 16 на 5080 :(
Також 3080 від INNO 3D.. нажаль під 2к і для роботи не хватає..
den888
Member

Повідомлення

kolio: 16.12.2024 21:52 Ghody
не переживайте. буде 5080 TI та 5080 Super, 5080 TI Super які закриють діру.
Та тут питання коли, рік ще після анонсу чекати, а що зі сверблячкою робити? сталкера треба пройти… хоча щось вони з патчами загальмували :)
Cirax
Member

Повідомлення

Как номер телефона, и хорошо если без кода ещё :)
den888
Member

Повідомлення

Earanak: 16.12.2024 22:23 den888, работаю в сфере экстерьерного архи-виза. С одного жирного проекта на UE5 можно и пять штук 4090 себе купить. С одного не-жирного можно одну купить и на здачу еще месяц прожить без проблем. Некоторые себе и А6000 берут, новенькую за 10-12к баксов, я еще не дорос до А6000 :D Слыхал про типков котоыре визуализируют стадионы/гоночные трассы всякие сидя у себя в коморке зарабатывая в месяц на половину А6000, врут наверное.
Пане, ви мене зараз поставили в глухий кут. (Тупик українською звучить якось криво), я два рази перечитав, архі-віза… Ви не смійтеся, я приблежений до цього, до «наріду», в якого скумбрія по 17 гривень смачна :)) так про шо я, гоночні треки, у нас в країні реально живуть люди, які розраховують щось для серйозних спортивних заходів, типу евакуації натовпу, там я не знаю проходження кола на боліді, чи то я навертаю в своїй голові? Просто в мене рівень спілкування з людьми…ой не буду :) p.s. жодних образ
kolio
Member

Повідомлення

den888
розумію вас.
з моєю 1060 навіть не хочу намагатись ставити гру на ПК. Купувати нову 7600XT мабуть немає зараз сенсу. Nvidia - занадто багато хочуть за версії 16 ГБ.
На ОЛХ купувати вживане щось - стрьомно. От сиди і думай - де взяти за адекватні гроші щось адекватне на 16 ГБ :gigi:
VolandInferno
Junior

Повідомлення

den888
Все правильно ви написали. Всі мають донатити до останньої копійчини, жувати сіно і жити в злиднях і радіти ЗП в 20к. А хто не щасливий, чи пасмєл купіть щось для себе окрім корма - расстрєлять публічна)
Востаннє редагувалось 16.12.2024 22:46 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 2 разів.
Bukakanga
Member

Повідомлення

kolio: 16.12.2024 22:42 den888
розумію вас.
з моєю 1060 навіть не хочу намагатись ставити гру на ПК. Купувати нову 7600XT мабуть немає зараз сенсу. Nvidia - занадто багато хочуть за версії 16 ГБ.
На ОЛХ купувати вживане щось - стрьомно. От сиди і думай - де взяти за адекватні гроші щось адекватне на 16 ГБ :gigi:
почему бы и не 12 гигабайт? 6700хт или новомодный интел?
Earanak
Member

Повідомлення

den888, я просто хотел сказать что есть профессии где даже новички вполне себе для рабочих нужд а не для личной прихоти вынуждены брать старшие видеокарты (а иногда и процессоры старшие а иногда и рендер-ноды, по пять компов на дом), в последствии когда становятся профи уже могут и профессиональные видеокарты брать и HEDT системы. И железо это окупает себя, порой достаточно быстро. А еще иногда новичкам посреди проекта приходится апгрейдить железо что бы его финализировать (у меня так было например :D ) Профессии эти частенько на удаленке, то есть не важно в Украине вы сидите или нет. Архи-Виз - архитектурная визуализация. Стадионы и Трассы я просто как пример привел. К ним можно так же добавить - Аэропорты, Набережные, Заводы, Парки, Жилые комплексы, Коттеджные Поселки, Особняки и тд...
Востаннє редагувалось 16.12.2024 22:50 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
den888
Member

Повідомлення

5090, хлопці, в кого є гроші, кому треба, беріть. Карта буде крута, так, на довго? На два роки. Грошей нема, треба десь «шукати» - не треба воно вам. Нічого ми не зробимо, є попит, буде пропозиція; - не буде попиту, або не буде пропозиції, або ціна буде значно нижча. Через два роки, ваші витрати зростуть як мінімум на 1000 умовних єнотів. На планеті 8,2 мільярди, хомосапіенс, нас менше відсотка, «треба прийняти і зрозуміти» :) все буде добре …колись

Відправлено через 38 хвилин 50 секунд:
Ghody: 16.12.2024 22:16
den888: 16.12.2024 22:11
пф 170мб и 8 мб. и туда впихивали 95 винду в 40 мб и хком3 на 170мб
:up: моя повага. Ви взагалі першопрохідець. Моя перша вінда теж 95, вже потім десь побачив 3.11 десь… в кабінеті інформатиці мабуть. А взагалі volkov commander the best :lol:

Відправлено через 28 хвилин 20 секунд:
Earanak: 16.12.2024 22:47 den888, я просто хотел сказать что есть профессии где даже новички вполне себе для рабочих нужд а не для личной прихоти вынуждены брать старшие видеокарты (а иногда и процессоры старшие а иногда и рендер-ноды, по пять компов на дом), в последствии когда становятся профи уже могут и профессиональные видеокарты брать и HEDT системы. И железо это окупает себя, порой достаточно быстро. А еще иногда новичкам посреди проекта приходится апгрейдить железо что бы его финализировать (у меня так было например :D ) Профессии эти частенько на удаленке, то есть не важно в Украине вы сидите или нет. Архи-Виз - архитектурная визуализация. Стадионы и Трассы я просто как пример привел. К ним можно так же добавить - Аэропорты, Набережные, Заводы, Парки, Жилые комплексы, Коттеджные Поселки, Особняки и тд...
Прийняв. :) шалені люди :)
s1nedus
Junior

Повідомлення

Что вы так возмущены с владельцев 4090? Это редкость что ли? У меня в планах 5090 взять (если интересует, могу подсказать где 120к платят, хотя думаю и так догадаетесь)
Відповісти