Огляд (дуже) преміальної клавіатури ASUS ROG Azoth Extreme

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
ALT-F13
Member

Повідомлення

Melofon: 12.12.2024 12:42Просто ты не знаешь
Що "знаєш" ти - ми вже побачили вище про Costar :lol:
Melofon: 12.12.2024 12:42топовые по качеству кастомные билды
То які?
SoVaR: 12.12.2024 16:11Тільки зараз дізнався що ти ще й такий фанат чайна-райзеру, що багато чого пояснює
Я користуюся продуктами Razer 25 років (до сих пір маю Boomslang 2000 First Edition з серійним номером №00345), особисто знав першого власника компанії і приклав дуже багато зусиль, щоб цей бренд з'явився в Україні у 2005-му. Тож коли тобі щось "багато чого пояснює", просто уяви, що ти за ІТ-індустрією спостерігаєш як фанат перед телевізором, в той час як я - ну, відносно залізячної теми, можна сказати типу "тренер, який перейшов у спорт-коментатори заради хобі". Тому в нас дуже різні погляди на те, що відбувається на полі.
SoVaR: 12.12.2024 16:11Зараз напишеш що вона в тебе випадково завалялась?
Нєт, ти што, я єйо купіл у мєдвєдєй за рублі і водку на Красной площаді! :lol:

leif
leif: 12.12.2024 19:07от уяви, ти всяв топовий корпус, мамку, СО, відеокарту, БЖ, мишку, гарнітуру, все ROG, ну і хочеш ще клавіатуру докупити до кучі
Він не може це уявити, виходить за межі уяви.
leif: 12.12.2024 19:07якість виготовлення корпусу і збірки досить високі для того, щоб девайс відчувався "на 500 баксів"
Повністю підтверджую.
leif: 12.12.2024 19:07продаючи їх по досить потужному оверпрайсу
Якщо зайти практично в будь-яке обговорення огляду чи новини про що завгодно тут на форумі, то можна прочитати незадоволення ціною. Причому від одних й тих самих людей, роками :rotate:
Melofon
Member

Повідомлення

Да их там тьма все и не перечислить, но там есть на любой вкус и цвет, например Wooting, Meletrix, Mr.Suit, Mammoth, Matrix Lab, Geon works, Melgeek и многие многие другие.

Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
leif: 12.12.2024 19:07ти не зрозумів позиціонування сабжевої клави. це просто вишенька на торті для багатих фулл-рог білдів для людей, яким подобається ROG-естетика і хочеться, щоб все було з цієї лінійки.
Это я как раз понимаю, я в общем говорил что для тех у кого не рог головного мозга то есть с чего выбрать и получше.
leif
Member

Повідомлення

Melofon: 13.12.2024 06:01Да их там тьма все и не перечислить, но там есть на любой вкус и цвет, например Wooting, Meletrix, Mr.Suit, Mammoth, Matrix Lab, Geon works, Melgeek и многие многие другие.
чув дзвін та не знаю де він. по-перше, навіщо в перемішку називати як виробників так і назви моделей або лінійок? якщо вже називати, то якось або конкретні моделі або виробників, було б більш логічно. по-друге тебе ж запитали конкретно про "топові по якості кастомні білди". це що melgeek це топові білди? чи meletrix? чи може вутінг, прости господі? :laugh: ну геон це, канєш, топчік, ок, але Mammoth топовий? чисто по дизайну? також у матріксів є як гарні клавіатури так і вельми гівняні по лютому оверпрайсу, це далеко не синонім топового білда, просто бренд дуже розкручений і давній по мірках хобі. репутація серед заядлих ентузіастів у нього на разі 50/50. а про Mr.Suit ти що можеш сказати? точно є сенс його купувати на вторинці для пересічного юзера в 2024-25 роках? не втратив своєї актуальності як "топовий білд"? чому?

і що з реальних топчиків, а не вутінгів та іже з ними можна купити на алі експресі, мені от цікаво? розкажеш?

якщо що, справді преміальні клавіатури всі без виключень можна придбати лише по ГБ з дооовгим очікуванням або вихопити екстри по великому везінню, уважно моніторячи всі можливі дропи і оформлюючи замовлення протягом 45сек, а то все розберуть. або ж на вторинному ринку, де ціна перевищує таку на гб інколи в кілька разів, якщо клавіатура вийшла вдалою, а тираж був всього 2-3 сотні штук, а то і того менше.

Відправлено через 7 хвилин 34 секунди:
Melofon: 13.12.2024 06:01Это я как раз понимаю, я в общем говорил что для тех у кого не рог головного мозга то есть с чего выбрать и получше.
а то люди, які не прив'язані до ROG-білду і цієї естетики не знають, що є інші клавіатури! ну це ж треба! прям америку відкрив. ДЯ-КУ-Є-МО! ДЯ-КУ-Є-МО! ще раз: ніхто не казав, що це топчік за свої гроші і найкращий вибір. це просто спроба асус в "пребілд за 500" в фірмовому стилі. так як змогли. не подобається, не хочеш рог-стиль, не любиш периферію від а-брендів -- купуєш альтернативу, яких безліч. зауваження до ціни в цьому розрізі виглядають, на мій погляд, кумедно і абсолютно недоречно.

так ніби асус зробив клаву і зявив, що це "народний вибір!!! краща клава в світі! топ за свої гроші!", "налєтай торопісь, купуй в кожну хату", а пацани такі подивились і "ой, нє, який же ж це народний вибір?! шось тут оверпрайс, я по фотках бачу, що дизайс, кейс, збірка і якість аноду на 500 баксів не тягне".
Kassatka
Member

Повідомлення

Знову кастрат, де для Pause/Break потрібно натискати комбінацію клавіш, а не клавішу і це позиціонується як ігрова клава. :facepalm: :facepalm: :banghead:
А як для робочої клавіатури клавіші Ins, Del, Home, End, Page Up, Page Down розташовані хрін знає як, бо пожаліли зайвої ширини для двох клавіш. Плюс, що хоча б на Ins окрема клавіша, а не комбінація.
Пропонують за 25 тис. грн.? Я б за таке і 25 грн. не захотів би платити.

Відправлено через 6 хвилин 19 секунд:
І кому це треба такі настільки вузькі клавіатури, що заради цього погоджуються терпіти суміщені Pause/Break, Home та End? От цифровий блок погоджуюся, що запросто можна під ніж кинути задля компактності, бо все рівно всі клавіші дублюються. Потрібно лише тим, хто багато підрахунків робить, або як додаткові клавіші управління в деяких іграх, наприклад керувати з однієї клави зразу двома гравцями на емуляторі NES/Dendy, але й там можна переназначити на WASD та стрілки.
Lekrs
Member

Повідомлення

Kassatka: 13.12.2024 20:35 Знову кастрат, де для Pause/Break потрібно натискати комбінацію клавіш, а не клавішу і це позиціонується як ігрова клава. :facepalm: :facepalm: :banghead:
А як для робочої клавіатури клавіші Ins, Del, Home, End, Page Up, Page Down розташовані хрін знає як, бо пожаліли зайвої ширини для двох клавіш. Плюс, що хоча б на Ins окрема клавіша, а не комбінація.
Пропонують за 25 тис. грн.? Я б за таке і 25 грн. не захотів би платити.

Відправлено через 6 хвилин 19 секунд:
І кому це треба такі настільки вузькі клавіатури, що заради цього погоджуються терпіти суміщені Pause/Break, Home та End? От цифровий блок погоджуюся, що запросто можна під ніж кинути задля компактності, бо все рівно всі клавіші дублюються. Потрібно лише тим, хто багато підрахунків робить, або як додаткові клавіші управління в деяких іграх, наприклад керувати з однієї клави зразу двома гравцями на емуляторі NES/Dendy, але й там можна переназначити на WASD та стрілки.
Мені 60% достатньо. А саме головне її можна поставити як завгодно, нереально зручно. До клавіш через fn звикається за тиждень.
В яких іграх потрібні клавіші pause/break?
Kassatka
Member

Повідомлення

Lekrs: 13.12.2024 20:43 До клавіш через fn звикається за тиждень.
У тому випадку, коли клавіша другорядна, то можна було б звикнути. Наприклад я не так часто використовую клавіші F1-F12 (окрім F11 у Warcraft 3), але якщо я постійно звик до Pause/Break як для головної клавіші в іграх, Home/End Page Up/Page Down для навігації по тексту, Ctrl+Ins для копіювати, Shift+Ins вставити, Del видалити, Shift+Del вирізати, то мені вже незвичне розташування страшенні муки, не кажучи вже про натискати щось на кшталт Fn+Ctrl+Ins, Fn+Shift+Ins. А в розпал гри, коли права рука на мишці, швидко тиснути одною рукою Fn+Pause/Break, щоб не втратити і чверть секунди, як накажете?
І звикнеш до чогось іншого, а потім сядеш в іншому місці за звичайну клаву й знов не звично буде. Тож я вважаю за краще до нестандартних клавіатур не намагатися звикнути. Сильно мучаюся на ноуті через те, що Ins суміщена з Del і викликається через Fn+Del. Ну або через цифровий блок, що у незвичному місці. Тому часто копіюю, вставляю через контекстне меню мишкою. А якщо потрібно буде всерйоз попрацювати на ноуті з текстом, то просто краще підключу повнорозмірну стандартну клаву через USB.
Lekrs: 13.12.2024 20:43 В яких іграх потрібні клавіші pause/break?
Я граю переважно у стратегії і для мене це практично усі стратегії, де є хоч якась складова реального часу, а не лише покрокові. Тобто окрім власне мого найулюбленішого жанру RTS також глобальні стратегії, Total War у битвах, містобудівні стратегії. В будь-якій складній ситуації спочатку тисну паузу, думаю, а лише потім даю команду/відпускаю гру з паузи. В ідеалі віддати накази/низку наказів під час активної паузи, а лише потім продовжити гру, але якщо зловредна гра такого не дозволяє, то тоді готуюся, спускаю з паузи і швидко даю потрібний наказ. Можу для прикладу назвати такі типові улюблені ігри для Pause/Break як Rome: Total War, Knights of Honor, Crusader Kings 2, Tropico 3/4, Seven Kingdom: Conquest.
Більшість ігор я граю переважну більшість часу права рука на мишці, ліва рука тільки на кнопці "Пауза", а інші кнопки вже куди рідше використовуються, якщо використовуються взагалі.
У деяких іграх можна паузу переназначити на іншу клавішу, тоді я надаю перевагу назначити на "Пробіл" як на найзручнішу найбільшу клавішу. А от у Warcraft 3 меню/пауза викликається через F11.
Ось погляньте на мою клаву, котрою користуюся вже десь 15 років, наскільки пальці протерли корпус клави. Це я настільки багато тримав ліву руку на клавіші Pause/Break, а відповідно три інші пальці протерли у трьох місцях зверху корпус клави, стерли світлу фарбу до чорної основи:
спойлер
Зображення
Починаючи від логотипу Labtec і далі вправо-вгору протерто в трьох місцях. Це все геймінг.
Ну і ще надпис на клавіші Ins майже повністю стерся через натискання Ctrl+Ins Shift+Ins. Це вже в робочих програмах.

PS: Клаву цю купив через велику кількість додаткових клавіш, з яких використовую Prev/Next музикальний трек, Stop, Play/Pause, Калькулятор. Купив також взамін ще одну клавіатуру з дофіга клавіш вже нову і на USB, а не PS/2, але поки більше звик до старої, а нову підключив до резервного ретро-компа на Core i7-3770+GTX 960.
Anton198
Junior

Повідомлення

Lekrs: 13.12.2024 20:43
Мені 60% достатньо. А саме головне її можна поставити як завгодно, нереально зручно. До клавіш через fn звикається за тиждень.
В яких іграх потрібні клавіші pause/break?
+ поддерживаю , наоборот компактность для игровой клавиатуры ,для меня лично, несомненное удобство
leif
Member

Повідомлення

Kassatka: 13.12.2024 22:12Ось погляньте на мою клаву
спойлер
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, так, так. Ось така вона справжня реальність - люди не купують клави заради звуку, а стирають мембранки в пил. :lol:
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.12.2024 05:07так, так. Ось така вона справжня реальність - люди не купують клави заради звуку, а стирають мембранки в пил.
ну, хтось стирає мембранки (можна їх навіть чистими тримати при цьому, на це гроші витрачати не потрібно), хтось купує аулу75, кейкрон або вутінг (ця частка зростає з кожним днем), а хтось заглиблюється в клавіатури як в хобі (таких в Україні, звісно, небагато, але і не зовсім мало). не бачу тут ніяких протиріч - і перше і друге і третє цілком собі справжня реальність в однаковій мірі. якщо тобі з моїх постів здалось, що я бачу ситуацію в цілому якось інакше - ти помилився.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, :lol: Фу таким серйозним бути. Я про контраст фото під спойлером та однієї шафи з клавами.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
:lol: :lol: :lol:
Lekrs
Member

Повідомлення

Kassatka: 13.12.2024 22:12
Lekrs: 13.12.2024 20:43 До клавіш через fn звикається за тиждень.
У тому випадку, коли клавіша другорядна, то можна було б звикнути. Наприклад я не так часто використовую клавіші F1-F12 (окрім F11 у Warcraft 3), але якщо я постійно звик до Pause/Break як для головної клавіші в іграх, Home/End Page Up/Page Down для навігації по тексту, Ctrl+Ins для копіювати, Shift+Ins вставити, Del видалити, Shift+Del вирізати, то мені вже незвичне розташування страшенні муки, не кажучи вже про натискати щось на кшталт Fn+Ctrl+Ins, Fn+Shift+Ins. А в розпал гри, коли права рука на мишці, швидко тиснути одною рукою Fn+Pause/Break, щоб не втратити і чверть секунди, як накажете?
І звикнеш до чогось іншого, а потім сядеш в іншому місці за звичайну клаву й знов не звично буде. Тож я вважаю за краще до нестандартних клавіатур не намагатися звикнути. Сильно мучаюся на ноуті через те, що Ins суміщена з Del і викликається через Fn+Del. Ну або через цифровий блок, що у незвичному місці. Тому часто копіюю, вставляю через контекстне меню мишкою. А якщо потрібно буде всерйоз попрацювати на ноуті з текстом, то просто краще підключу повнорозмірну стандартну клаву через USB.
Lekrs: 13.12.2024 20:43 В яких іграх потрібні клавіші pause/break?
Я граю переважно у стратегії і для мене це практично усі стратегії, де є хоч якась складова реального часу, а не лише покрокові. Тобто окрім власне мого найулюбленішого жанру RTS також глобальні стратегії, Total War у битвах, містобудівні стратегії. В будь-якій складній ситуації спочатку тисну паузу, думаю, а лише потім даю команду/відпускаю гру з паузи. В ідеалі віддати накази/низку наказів під час активної паузи, а лише потім продовжити гру, але якщо зловредна гра такого не дозволяє, то тоді готуюся, спускаю з паузи і швидко даю потрібний наказ. Можу для прикладу назвати такі типові улюблені ігри для Pause/Break як Rome: Total War, Knights of Honor, Crusader Kings 2, Tropico 3/4, Seven Kingdom: Conquest.
Більшість ігор я граю переважну більшість часу права рука на мишці, ліва рука тільки на кнопці "Пауза", а інші кнопки вже куди рідше використовуються, якщо використовуються взагалі.
У деяких іграх можна паузу переназначити на іншу клавішу, тоді я надаю перевагу назначити на "Пробіл" як на найзручнішу найбільшу клавішу. А от у Warcraft 3 меню/пауза викликається через F11.
Ось погляньте на мою клаву, котрою користуюся вже десь 15 років, наскільки пальці протерли корпус клави. Це я настільки багато тримав ліву руку на клавіші Pause/Break, а відповідно три інші пальці протерли у трьох місцях зверху корпус клави, стерли світлу фарбу до чорної основи:
спойлер
Зображення
Починаючи від логотипу Labtec і далі вправо-вгору протерто в трьох місцях. Це все геймінг.
Ну і ще надпис на клавіші Ins майже повністю стерся через натискання Ctrl+Ins Shift+Ins. Це вже в робочих програмах.

PS: Клаву цю купив через велику кількість додаткових клавіш, з яких використовую Prev/Next музикальний трек, Stop, Play/Pause, Калькулятор. Купив також взамін ще одну клавіатуру з дофіга клавіш вже нову і на USB, а не PS/2, але поки більше звик до старої, а нову підключив до резервного ретро-компа на Core i7-3770+GTX 960.
Ясно понятно, як би там не було, клавіші завжди можна переназначити при необхідності. ;)
Kib
Member

Повідомлення

Kassatka: 13.12.2024 22:12 Ctrl+Ins для копіювати, Shift+Ins вставити,
Kassatka: 13.12.2024 22:12Більшість ігор я граю переважну більшість часу права рука на мишці, ліва рука тільки на кнопці "Пауза", а інші кнопки вже куди рідше використовуються, якщо використовуються взагалі.
Якщо вірно вас зрозумів то більшість ігор ви граєте на правій крайній частині клавіатури, наче я колись грав гоночки на стрілках. Питання, ті ігри які ви перерахували хіба не дозволяють перепризначити комбінації коп/вставити на Ctrl+стрілочка?
Kassatka
Member

Повідомлення

Kib: 15.12.2024 10:50 Якщо вірно вас зрозумів то більшість ігор ви граєте на правій крайній частині клавіатури, наче я колись грав гоночки на стрілках. Питання, ті ігри які ви перерахували хіба не дозволяють перепризначити комбінації коп/вставити на Ctrl+стрілочка?
Причому тут ігри, в іграх копіювати/вставити не використовується. Це в текстових редакторах, IDE середовищ програмування, браузерах, месенджерах. Можна щось переназначити, іншу клавішу використовувати чи іншу комбінацію клавіш. Але я не хочу переучувати себе на щось інше і нестандартне. Одна клавіатура для головного компа, друга для ретро-компа, третя, четверта на роботі і мало яка ще трапиться, має бути все однаково. А якщо хоч на пів-клавіші не в тому місці, то звичка ламається і дуже незручно.
Ігри так переважно граю на правій частині клави, у плані того, що рухаю камеру/рухаюся завжди стрілочками, а не WASD, хоча можу переназначати паузу на пробіл, а це вже ліва частина. От на лівій частині клави граю Diablo 3/4, там нема WASD-руху.

Але далеко не у всіх іграх, тим більше стратегіях нульових років, якихось малопопулярних малобюджетних клонах, є можливість переназначати клавіші, зокрема клавішу Пауза.
artko
Member

Повідомлення

Kassatka: 16.12.2024 01:04 Але далеко не у всіх іграх, тим більше стратегіях нульових років, якихось малопопулярних малобюджетних клонах, є можливість переназначати клавіші, зокрема клавішу Пауза.
сучасні клавіатури, якщо це не зовсім low-end - вміють самі переназначити клавіши на будь які місця та функції.
Відповісти