Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alexsandr
Member

Повідомлення

JKrl: 09.12.2024 23:09
Скучный троллинг.
Но фото в ответ не выставили. Не надоело чудить так? На ютуб открываете видео сравнения и яблоко, ну просто снимает, цвета иногда приятнее иногда нет. Мелкие детали старательно сглаживает, превращая в градиентную заливку. Получается аккуратно, с потерей мелких деталей. китайцы обычно наоборот, выкручивают шарпинг выше крыши :) Но на андроиде есть варианты камер и настроек.

Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
7mindfields: 10.12.2024 02:18 Ну то розкажи який ти камерафон обрав
я не описывал в требованиях камерофон иначе 14Т из "бюджеток" новых без вариантов. Куплен не камерофон. Скорость работы 14Т в магазине у меня вызвала вопросы. Вроде бы без тормозов, но как-то не так как хотелось бы, медленнее чем хотелось бы получить разницу со старым.
JKrl
Member

Повідомлення

14Т жуткий мусор в плане камеры. Но тем не менее ему не нравятся айфоны. Логика.
Donate
Member

Повідомлення

JKrl: 11.12.2024 01:07 14Т жуткий мусор в плане камеры. Но тем не менее ему не нравятся айфоны. Логика.
Ну так MIUI саме копіює айфон у всьому :laugh: Кожну призентацію вони говорять що вони ось ще ближче до айфону :rotate:
Alexsandr
Member

Повідомлення

JKrl: 11.12.2024 01:07 14Т жуткий мусор в плане камеры. Но тем не менее ему не нравятся айфоны. Логика.
Примеры в студию. Там ведь несколько камер, несколько настроек на каждую. Оптический зум. Типичные камерофон. Обработка несколько специфична, но с виду адекватна при некоторых настройках. Опять же не нравятся айфоны это когда я назвал их не лучше других? Надо боготворить еще одного изготовителя? Извините, не привык так.
JKrl
Member

Повідомлення

Это даже не смешно на данном этапе.
luckygamerks
Member

Повідомлення

Доброго дня. На днях зробив одну з найдорожчих своїх покупок. Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB Titanium Black (SM-S928BZKHEUC) та навушники Samsung Galaxy Buds3 Pro Silver (SM-R630NZAASEK). Недивлячись на високу ціну, покупка вийшла спонтанна, на емоціях, повністю офіційний у офіційного представника.

Я з 2009 на андроід, вже повна хата цих пристроїв, які хочеш і самсунги і леново і сяомі і т.д. В літку дружині на годовщину подарував Iphone 15 pro max. Все життя до Iphone відносився прискіпливо, вважаючи, що він точно не вартує свої грошей і все там платно. Зараз я трохи по іншому дивлюсь на ці речі. Як на мене починаючи саме з 15 Pro max, вони стали цікаві, тайп-с, гарний титановий корпус, 120 герц, поступово зявлється штучний інтелект, фейс тайм, фейс ад. І якщо бюджетні пристрої топ за свою ціну, то у верхньому ціновому сегменті все не так однозначно. Все життя у мене з дружиною, були дешеві телефони, а так як ми ходимо з кожним пристроєм мінімум 5 років, то хотілось хоч раз з нормальними гаджетами походити.

Наскільки я дивився огляди Samsung s24 ultra та Iphone 15 pro max це достатньо сильні конкуренти:

Плюси Iphone 15 (16) pro max:
- Iphone це Iphone, преміальний вигляд, як би хто не плювався, він завжди центрі уваги, на відміно від того ж самсунгу)
- Face id (реально шикарна річ, яка ідеально працює, на відміно від подібного на андроїд)
- Face Time (цікава річ)
- Ios (і плюс і мінус, але для звичайного користувача мабуть навіть легша у користування, високий рівень безпеки, якихось кретичних глюків за цей час не помічено)
- гарна відеокамера
- Зручно тримати у руці
- Тримає заряд достатньо довго
- Magsafe теж корисна річ
- Довгі оновлення
- як не крути екосистема у епл краща за самсунг

Мінуси
- Ціна (як не крути, на самсунг акції зазвичай краще і ціна нижче, навіть якщо хтось захочить купити у оплату частинами то умови в рази цікавіші)
- Додатковий обєм памяті дуже дорогий, хоча і 256 достатньо
- Ios більше закрита та має меншу кастомізацію, хоча остані оновлення все ж таки трохи виправляють цю ситуацію.

Плюcи Samsung S24 ultra
- Ціна (вище вказано, можна взяти дешевше, а може навіть з якимось фішками)
- Основний конкурент Iphone, непоганий зовнішній вигляд
- Гарний екран, хоча він і там і там гарний.
- Довга підтримка (до 7 років)
- Андроід легкий до кастомізації, більш гнучкий та відкритий, хоча те ж самі і мінус
- додатковий обєм памяті не такий дорогий
- Функцій штучного інтелекту на сьогодні більше
- гарна фото камера, хоча тут з айфоном +- паритет, десь той краще десь навпаки, а от відео гірше пише
- довго тримає заряд (вроді)

Мінуси
- Все ж таки це не Iphone
- Мала довіра до безпеки даних
- Все ж таки менш стабільна система
- відео пише гірше
- фейс айді гірший за iphone в рази
- екосистема гірша

Телефон та навушники я не вскривав, там повністю заводське пакування, всі пломби, вирішив відкласти поки не віру, що робити.

Зараз для себе бачу 3 варіанти.
1. Повернення його поки не сплив час (14 днів), але нажаль через події представництво саме цього магазину у нас у місті відсутнє і треба відправляти поштою, тай боюсь, що процедура повернення, мені не сподобається, чесно кажучи за все життя повертав тільки одну річ.
2. Продати його та навушники десь тут на форумі чи на олх, але ж питання ціни і ци знайдеться покупець, для себе бачу як найкращий варіант. але менш реальний. І почекати знижки на той же 16-й на весні, влітку.
3. Залишити то користуватися, але не хочу отримати розчарування на останні 5 років,а то і 7, бо не дає мені покою, що я зробив не вірний вибір.

І тепер я ламаю голову, як правильно поступитис.
Хочу почути думки, може поради хто користується, користувався двома системами, можливо я дуже заганяюсь, але це не одна моя зарплата і телефон я беру раз на 7-м років. Чомусь мене переслідує думка, що можливо я з поспіхом помилився.
Ще один момент, хоч були телефони і з китаю, але дорогий телефон я бачу сенс брати тільки в офіційному магазині, бо у нас можна у достатньо популярних сірих магазинах, той же ворований айфон собі прикупити, а так я спокійний що телефон офіційний, чистий, всі податки сплачені. але з вісно ж при адекватній різниці між сіряками по якійсь акції
JKrl
Member

Повідомлення

До самсунга в мені дві претензії. Довгий шаттер спід - дітей фоткати неможливо. З котами теж іноді проблеми.
Та кіслотні кольори
Все інше топ. Антибліковий екран особливо, таки ніде нема.
moonlight49
Member

Повідомлення

Я в шоці навіщо люди купують телефон більше однієї зарплати. А потім ще й трясуться за нього як ви. Та ще під час війни. Нервові клітини не відновлюються, а це - лише телефон.
Donate
Member

Повідомлення

moonlight49: 12.12.2024 15:05 Я в шоці навіщо люди купують телефон більше однієї зарплати. А потім ще й трясуться за нього як ви. Та ще під час війни. Нервові клітини не відновлюються, а це - лише телефон.
Ну в цілому це треба розуміти навіщо ти купуєш ту чи іншу річ...
А може взагалі це жирний троль...
Проблема самє ультри в тому що вона 53к коштує... Навушники ще 10к... Робити фото можна і на піксель за 14к :laugh: А якщо потрібно грати в іграшки купити планшет +/- за таку суму, буде в рази краще, тому що грати в довгу на маленькому экрані такє. :laugh:
Потім 7 років не змінювати смартфон...
Дуже прохолодно плати зараз настільки складні що там щось відвалитися може в любий час, а ремонт її в більшості випадків неможливий...
YumaX
Member

Повідомлення

luckygamerks
Здати і айфон, і самсунг, купити собі й дружині moto edge 50 ultra, ще й на третій гроші залишаться :gigi:
Ostin
Member

Повідомлення

moonlight49: 12.12.2024 15:05більше однієї зарплати
А чому саме така сума? Це з урахуванням всіх щомісячних витрат чи просто отримана сума? Бо якщо просто вся зп, то з вільних грошей там може лишитись половина або іще менше...
Якщо вже хочеться сказати, щоб купівля була необтяжливою і легкозамінна - то це має бути сума, яка лишається після всіх витрат, включаючи розваги. Я особисто лише з цієї суми щось купую) Маю на увазі з користувацької електроніки чи одягу.
luckygamerks
Member

Повідомлення

Donate: 12.12.2024 15:19
moonlight49: 12.12.2024 15:05 Я в шоці навіщо люди купують телефон більше однієї зарплати. А потім ще й трясуться за нього як ви. Та ще під час війни. Нервові клітини не відновлюються, а це - лише телефон.
Ну в цілому це треба розуміти навіщо ти купуєш ту чи іншу річ...
А може взагалі це жирний троль...
Проблема самє ультри в тому що вона 53к коштує... Навушники ще 10к... Робити фото можна і на піксель за 14к :laugh: А якщо потрібно грати в іграшки купити планшет +/- за таку суму, буде в рази краще, тому що грати в довгу на маленькому экрані такє. :laugh:
Потім 7 років не змінювати смартфон...
Дуже прохолодно плати зараз настільки складні що там щось відвалитися може в любий час, а ремонт її в більшості випадків неможливий...
Вибачте, а що за манери? Що значить жирний троль? Я все більше і частіше бачу, що тут щось питати собі дорожче?
На рахунок зарплати, це 2,5 мої зарплати. Як раз під час війни хочеться себе чимось порадувати, а виходить все навпаки.
Відносно ціни я б у житі не купив за теперішній прайс, куплено це все по акції чорна пятниця, так що ціна там не 53 + 10, а 50 за все разом, це заме і вплинуло на покупку, просто купляв я у останні години акції і за остані роки кращих акцій від самсунг не бачив. На епл акції в цей час вже позакінчувалися. І саме в той момент самсунг з навушниками за 50 виглядав краще за 15 про макс без нічого за 58, про 16 про макс з 68 я взагалі мовчу.
По більшій частині питання було до людей, якій у цьому розуміються і в ідеалі мають чи мали обидві системи.
Із всієї лінійки самсунг саме ультра вибраний не через те що він самий дороги, а саме церез дизайн, бо інші самсунги від найдешевшого до найдорожчого як під копірку зроблені в плоть до 24 плюс.

Отправлено спустя 5 минут 54 секунды:
YumaX: 12.12.2024 15:34 luckygamerks
Здати і айфон, і самсунг, купити собі й дружині moto edge 50 ultra, ще й на третій гроші залишаться :gigi:
Немає в мене бажання моторолу купляти, не дивлячись навіть на те що вони за останні роки не погано так підтянули свох пристрої в цілому.

Отправлено спустя 6 минут 59 секунд:
В принципі я коли писав це повідомлення приблизно на таке і розраховував. Походу у одних заздрість, другі підлятки, які шось хочуть з себе показати, інші просто форумні тролі, яким тільки, щось ляпнуть, чи нагадити комусь. По суті щось корисне я почую? Якщо є нормальні люди, напишіть будь-ласка у приватні повідомлення, свою думку, дякую. Вибачте що потривожив.
moonlight49
Member

Повідомлення

Ostin: 12.12.2024 15:39 Якщо вже хочеться сказати, щоб купівля була необтяжливою і легкозамінна - то це має бути сума, яка лишається після всіх витрат, включаючи розваги. Я особисто лише з цієї суми щось купую) Маю на увазі з користувацької електроніки чи одягу.
Все вірно ви зрозуміли, гроші - досить інтимна тема щоб щось тут коментувати.. Кожен має право жити так як вважає за потрібне...

Але особисту зневіру відчуваю коли ступінь моїх втрат деякі люди вимірюють втраченими мною грошима.

Хоча всі ці економічно -філософські питання - поза темою конкретного топіку...
viperest1
Member

Повідомлення

luckygamerks
Козаче моя тобі порада - здай самсунг бери епла і не забивай собі голову . Від 2014 року були лише самсунги в мене і у всіх рідних. А цього року псіханув і всіх перевів на айфони з навушниками , ну і собі коханому взяв годинник . Думав старшому малому . Але він захотів інший. Все працює добре . Жодних глюків не бачив + підʼєднання навушників і т.д. - відразу і без гемороїв.
Дорого-так , надійно-так, надовго -100% так . В мене друг має 8-й 2017 року виробництва поміняв батарею і дальше працює.
Як на мене вибір очевидний і особисто я більше на андроїд не перейду, хоч ним і дальше користуюсь по-роботі , бо епл тут не підходить ;)
Успіху :beer:
moonlight49
Member

Повідомлення

luckygamerks: 12.12.2024 16:24 Із всієї лінійки самсунг саме ультра вибраний не через те що він самий дороги, а саме церез дизайн, бо інші самсунги від найдешевшого до найдорожчого як під копірку зроблені в плоть до 24 плюс.
Що тут сказати: обидва телефони - досить гарні. s24 лінійка при цьому значно надійніша за s22 та s23

В мене було чимало прикладів переходу з android в iOS, був один приклад навіть навпаки (через відкритість системи). Тут скоріше про ваші особисті пріоритети та погляди.
luckygamerks
Member

Повідомлення

viperest1: 12.12.2024 16:27 luckygamerks
Козаче моя тобі порада - здай самсунг бери епла і не забивай собі голову . Від 2014 року були лише самсунги в мене і у всіх рідних. А цього року псіханув і всіх перевів на айфони з навушниками , ну і собі коханому взяв годинник . Думав старшому малому . Але він захотів інший. Все працює добре . Жодних глюків не бачив + підʼєднання навушників і т.д. - відразу і без гемороїв.
Дорого-так , надійно-так, надовго -100% так . В мене друг має 8-й 2017 року виробництва поміняв батарею і дальше працює.
Як на мене вибір очевидний і особисто я більше на андроїд не перейду, хоч ним і дальше користуюсь по-роботі , бо епл тут не підходить ;)
Успіху :beer:
Дякую за вашу думку, по суті питання. Єдине як я написав, щ омене лякає відправляти його новою поштую назад і воно повино пройти через сервісний центр.

Отправлено спустя 46 секунд:
moonlight49: 12.12.2024 16:34
luckygamerks: 12.12.2024 16:24 Із всієї лінійки самсунг саме ультра вибраний не через те що він самий дороги, а саме церез дизайн, бо інші самсунги від найдешевшого до найдорожчого як під копірку зроблені в плоть до 24 плюс.
Що тут сказати: обидва телефони - досить гарні. s24 лінійка при цьому значно надійніша за s22 та s23

В мене було чимало прикладів переходу з android в iOS, був один приклад навіть навпаки (через відкритість системи). Тут скоріше про ваші особисті пріоритети та погляди.
Вам також дякую =) Ще рік назад я просто хейтив айфони, зараз я не можу сказати, що вони це витвір мистецтва, але 15 Pro max мены сподобався, 14-й ы нижче я б не розглядав взагалі. Все ж таки хоча нема повноціних апдейтів у штучному інтелекті, але вони хоча б почали щось робити.

Отправлено спустя 9 минут 2 секунды:
Я б його віддавби за ті гроші шо й купив, я точно знаю, що такої акції більше не буде, я і з року в рік слідкую пильно за ними. Немає бажання звязуватись з тягомотиною у повернені, але я розумію, що не факт, що я знайду покупця так швидко, і чи взагалі знайду, це ще більші ризики.
Alexsandr
Member

Повідомлення

JKrl: 12.12.2024 01:48 Это даже не смешно на данном этапе.
Учитывая, что даже не написано кому ответ, это очень смешно. Сами с собой тролите?
Nutbar
Member

Повідомлення

luckygamerks: 12.12.2024 13:10 Хочу почути думки, може поради хто користується, користувався двома системами, можливо я дуже заганяюсь, але це не одна моя зарплата і телефон я беру раз на 7-м років. Чомусь мене переслідує думка, що можливо я з поспіхом помилився.
Вважається, що телефон має коштувати не більше чверті (ну може третини) зарплатні за місяць. Особисто я притримуюсь цього правила. Навіть якщо дохід невеликий і хочеться флагман, то є моделі попередніх років і барахолки. Я от не розумію навіщо переплачувати за S24U проти S23U (здається телефото в нового навіть гірше). Так, була акція, що до S24 дарували навушники, що можна продати за 6к, але все одно якось не стріляє.

Користуюсь обома системами зараз. І кожен раз як беру айфон стає тупо боляче. Самсунг значно багатший на QoL фічі, ну от просто не перестаю дивуватись чому то того нема то цього нема в iOS. На айфоні ж немає нічого такого, чого б не вистачало на самсі. Ну але тут вже хто як користується. Деякі плюси в айфону все ж є: зручніше фоткає, магсейф, кращий фейс ід, якісь сторонні додатки зроблені/працюють краще. По екосистемі епл нічого не скажу, бо з епла в мене тільки Еір м2 і айфон, а з самсугу дуже багато всього, воно все по смарт сінгс лінкається, розуміє коли до чьогось підходжу, прикольно працює.
JKrl
Member

Повідомлення

Якої зарплати? Твоєї?
Filabatya
Member

Повідомлення

Якщо ви не будете користуватися стилусом і антиблік не вставив то повертайте. Скоро новий вийде що буде лежати в руці вже як айфон а 16тка спуститься до норм ціни можливо. Візьміть такий як в жінки і хай буде гармонія :gigi:
Відповісти