Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Smok
Member

Повідомлення

AlexBralex: 09.12.2024 11:06 Piter Cantrope

Як тоді їх продають тут по 2000 грн? В чому сенс?
ну не всі ж літаком за 20$ з США відправляли, хтось морем, за 6-8$
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Ну і якщо в когось є питання типу "а що ця вундер-вафля linksys дасть мені порівняно зі звичайний роутером, який я можу купити в нас за такі ж гроші в магазині, якщо мені не треба open wrt", то як мінімум дасть хороше покриття wi-fi. У мене він дістає навіть в найдальші кімнати на обох поверхах. І дістає майже по всьому подвір'ю, я косив косаркою, і телефон ловив інтернет з хати. Був у мене tp-link archer ax1500 i totolink a3002, то вони і близько такого покриття не давали.
Filabatya
Member

Повідомлення

це ж Америка, то як зарядка японська :up:
kurdas
Junior

Повідомлення

Linksys MX4300
чому цієї моделі нема в таблиці підтримки на офсайті openwrt?
artko
Member

Повідомлення

kurdas
тому що в офіційну гілку поки що підтримка не додана. тільки снепшоти та кастомні збірки з різними додатками.
1985god
Member

Повідомлення

artko: 09.12.2024 07:11
1985god: 08.12.2024 22:26 Какие фишки я теряю на стоковой прошивке против open wrt ?
2) усі, крім роздатчика інтернету та вайфаю.
Так мені по суті більше нічого від роутера і не потрібно крім того щоб він роздавав інтернет :shuffle:
Головне щоб він це робив добре . Перефразую питання, навіть на два розділю :
чи використовується потенціал такого заліза при простій роздачі інтернету ?
Чи обмежується продуктивність софтово дефолтною прошивкою штучно ? Як наприклад тесла продає якийсь функціонал за абонплату , хоча апаратно він є у всіх авто цієї моделі .
Avenger80
Member

Повідомлення

1985god: 09.12.2024 21:19чи використовується потенціал такого заліза при простій роздачі інтернету ?
Нет.
1985god: 09.12.2024 21:19и обмежується продуктивність софтово дефолтною прошивкою штучно ? Як наприклад тесла продає якийсь функціонал за абонплату , хоча апаратно він є у всіх авто цієї моделі .
Да. Но не совсем корректно так писать. Роутер сам по себе - это просто железо. Прошивка - это потенциал этого железа. OpenWRT - многогранна с большими возможностями сама по себе - это конструктор в понимающих руках. А прошивка с большими возможностями + железо, которое будет без проблем вытягивать любые пожелания (задачи) пользователя, знающего, что от неё хочет - это большой потенциал. В то время как базовая прошивка обеспечит лишь базовые функции и потенциал железа роутера будет простаивать в таком случае. Да, это будет стабильный роутер, но обычный.
Востаннє редагувалось 09.12.2024 21:36 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
1985god
Member

Повідомлення

Piter Cantrope дякую за відповідь ! :rotate:

Замовив на олх як приїде укрпоштою, то потестую на дефолтній прошивці порівняю швидкість по вай фай з тп лнік ах1800, якщо буде краще заміню.

Просто боязко перший раз ставити open wrt тому і хочу зрозуміти чи воно того варте , якщо мені треба тільки високу швидкість і стабільність роздачі інтернету :shuffle: чесно кажучи в мене не було проблем і з tp-link c80 i tp-link ax1800 останній два роки працює, тож роутери я оновлю скоріше просто так на перспективу. Ранніше років 5 тому я ставив лінукси різні на стаціонарний ПК грався з тими віртуальними машинами типу vmware, але потім зрозумів , що якщо це не частина заробітку - то витрачати на це час облом . Тож в принципі якесь базове розуміння було , хоча вже все забув :( і зараз притримуюсь думки що краще як в приказці анекдоті - « краще всю ніч … із Оленою , ніж всю ніч ..з налаштуванням дистрибутиву Лінукс :shuffle: найшов оригінал
Петя установил себе линукс и всю ночь …. с настройками.
Вася установил виндоуз Насте и всю ночь … с Настей.
AlexBralex
Junior

Повідомлення

1985god

Сьогодні отримав. Виглядає добротно. Підключається легко. Налаштування провайдера підтягнув всі сам. Швидкість така сама, як на старому роутері (майже максимум що дає провайдер). Через вебморду поки не заходив. Через застосунок з плеймаркету заходив. Все працює, але налаштувань мінімум. Далі шлях до збільшення каналу і встановлення openWRT. ))))

Мене так само влаштовував старий роутер. Але хочу оптику і, коли вже так, вирішив взяти ширший канал. Старий роутер максимум сотку пропускав
crumd
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: У мене він дістає навіть в найдальші кімнати на обох поверхах.
Естественно. Ведь этот роутер для региона США где разрешенная мощность wifi 30dbm. В отличие от Европы с ограничением 20dbm.
У амеров хатынки покрупнее чем у европейцев.
AlexBralex
Junior

Повідомлення

Ткніть носом, будь ласка, де почитати яким чином зробити так, щоб на Linksys MX4300 залишилися дві прошивки (і дефолтна, і OpenWRT). Десь зустрічав, що роутер таке дозволя. А зараз щось знайти не можу як те зробити.
Crong
Member

Повідомлення

1985god
OpenWrt ставлять як останню надію коли сток безбожно глючить, або коли скучно і хочется сутками розкурювати мануали і редагувати конфіги чи скріпти, щоб із буханки хліба зробити тролейбус.
Rucha
Member

Повідомлення

Crong
Або коли треба мати банальний VPN (клієнт та/або сервер) на роутері, а сток такої можливості не надає.
Tesseract
Member

Повідомлення

AlexBralex: 10.12.2024 10:52Ткніть носом, будь ласка, де почитати яким чином зробити так, щоб на Linksys MX4300 залишилися дві прошивки (і дефолтна, і OpenWRT). Десь зустрічав, що роутер таке дозволя. А зараз щось знайти не можу як те зробити.
Якщо ви прошивали через веб інтерфейс, то у вас як раз і залишилось дві прошивки. Якщо ви уже поставили OpenWRT або DD-WRT, то можете користуватись утилітами fw_printenv і fw_setenv, як тут описано: https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linksys_MX4300 Перемикання вручну відбувається отак:
Step 1:
Power OFF the router with the Power Switch.

Step 2:
Power ON the router and the Power light will start blinking. As soon as it turns OFF (for about 2 seconds), power OFF the router.

Step 3:
Repeat Step 2 twice.

Step 4:
Turn the power back ON and wait for the Power light to turn solid. It should now be booted using its alternate firmware partition.
Smok
Member

Повідомлення

Crong: 10.12.2024 12:58 1985god
OpenWrt ставлять як останню надію коли сток безбожно глючить, або коли скучно і хочется сутками розкурювати мануали і редагувати конфіги чи скріпти, щоб із буханки хліба зробити тролейбус.
або коли треба завести USB на том же Linksys MX4300
або коли дуже древнючий роутер, як у мене Netgear 3020 (який ви в гуглі не знайдете) і який прекрасно працює як wifi роутер на 2 LAN порти
AlexBralex
Junior

Повідомлення

Tesseract

Я ще не прошивав. Я вчора його тільки забрав. Підключив і на рідній прошивці поюзав.

Відправлено через 5 годин 30 хвилин 47 секунд:
Якась фігня. Не можу зайти в настройки через вебморду. Підкажіть, що не так?
Пише в білому квадраті на синьому фоні "An error occurred"
1985god
Member

Повідомлення

AlexBralex: 10.12.2024 22:36 Tesseract

Я ще не прошивав. Я вчора його тільки забрав. Підключив і на рідній прошивці поюзав.

Відправлено через 5 годин 30 хвилин 47 секунд:
Якась фігня. Не можу зайти в настройки через вебморду. Підкажіть, що не так?
Пише в білому квадраті на синьому фоні "An error occurred"
З таким самим стикався кілька разів :( потім пустило . Але напрягає така поведінка

Відправлено через 3 хвилини 23 секунди:
Smok які там налаштування того юсб ? Могли б простенький відеозапис екрану зробити походити по налаштуваннях і на ютуб кинути ? Хоча б через той же стандартний запис екрану у віндовсі :shuffle: просто розуміти чи воно того вартує. Якщо вам не важко звісно.
Віддам завтра на тест адміну одного з найбільших провайдерів Львова , поросив його налаштувати мені його під open wrt :beer: цікаво буде почути його думку про цей роутер.
AlexBralex
Junior

Повідомлення

1985god

Так а шо зробив?
1985god
Member

Повідомлення

AlexBralex та зайшло якось після ресету
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Скажіть, у Linksys є аппка на телефон, щоб моніторити його статус поза межами локальної мережі? Зручно коли світло виключають/включають, в телефоні зразу видно.
Відповісти