Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ra1n
Member

Повідомлення

1985god: 07.12.2024 21:11 Ruijie EW3000GX-Pro

вимоги можливість переключатися між двома провайдерами , живлення штекер 12 вольт :)
Це точно не москальский, це один з найбільших китайських виробників, що має офіси по всьому світу.
Вони зобов'язані шпигувати на користь їх уряду,китайского.
https://www.ruijienetworks.com/about/global-office
Ruijie Networks Co., Ltd.
Building 19, Juyuanzhou Industrial Park, No. 618 Jinshan Road, Cangshan District, Fuzhou, Fujian, China

Це непоганий загалом варіант, але я б обрав Linksys + OpenWRT
https://openwrt.org/docs/guide-user/net ... iwan/mwan3

Або щось з Asus.
1985god
Member

Повідомлення

Tesseract: 08.12.2024 12:06 1985god
Порівняно з Linksys MX4300 це все недозалізо. Візьміть MX4300, поки вони ще є.
дякую за відповідь

Підкажіть знайшов тільки тут в Україні https://shafa.ua/electronics/noutbuky-p ... SwkcF4jmCH чому так дешево і в чому підвох ? Зштатною прошивкою за замовчуванням все буде добре ? Я не хочу з open wrt та іншим заморочуватися
artko
Member

Повідомлення

1985god
тому що їх распродували у штатах від 15 до 25$ за штуку (ну + треба сюди довезти). Штатна прошивка - так, все працює, як звичайний роутер без додаткових фіч. Дещо обмежений.
kolesnukm
Member

Повідомлення

може Бездротовий маршрутизатор (роутер) Mikrotik hAP ax3 (C53UiG+5HPaxD2HPaxD) кажуть погано пробиває навіть одну стіну :( ?
В мене АХ3 нормально покривав трьох кімнатну на 56 квадратів, біля роутра було 800-800 в самій дальній кімнаті від 250 до 420 в залежності від пристрою, але під нього траба трохи побавитися що б підібрати дбж, в мене із алішним на 6*18650 не працював, папери і повишайки 5 - 12 теж не хотіли. В знайомого під 1036 теж із нюансами було, коли був розряд в 0 сам не вмикався
Tesseract
Member

Повідомлення

1985god: 08.12.2024 19:48Підкажіть знайшов тільки тут в Україні https://shafa.ua/electronics/noutbuky-p ... SwkcF4jmCH
На OLX ще є варіанти.
1985god: 08.12.2024 19:48чому так дешево і в чому підвох ? Зштатною прошивкою за замовчуванням все буде добре ? Я не хочу з open wrt та іншим заморочуватися
Linksys хотів зробити спільний проект з однією антивірусною конторою, поставивши їхній софт на свій роутер. Оскільки той софт був тяжкий, то й залізо зробили потужне. Але щось пішло не так. В результаті уся перша партія опинилася у відділі ліквідації відходів. Ну а там з усіх роутерів напилком спиляли назву антивірусної контори і поставили урізану прошивку без розширеного функціоналу. Потім усе розпродали за безцінь на різних торгових майданчиках. В результаті маємо дуже потужний роутер з базовою прошивкою і без перспектив отримати оновлення.
1985god
Member

Повідомлення

Tesseract
artko
Ех шкода що зараз немає в сша по 15-25$
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

1985god
viewtopic.php?f=26&t=284543&p=3893669&h ... s#p3893669

Дорожче, ніж якщо взяти за 15 і привезти морем, але все одно хороша ціна. Дешевше вже не буде, мабуть)
1985god
Member

Повідомлення

Без перехода на Open wrt 160 Mhz ширина канала доступна и прочие фишки в Linksys MX4300?
Ибо по обзору дефолтное меню очень урезано даже фай фай mixed , без вьібора чего либо , там хоть канал или ширину канала в дефолтной прошивке вьібрать можно ? Он за 1900 грн с дефолнтой прошивкой интерес представляет и чем то лучше чем тп лин ах1800 например ? :shuffle:
Какие фишки я теряю на стоковой прошивке против open wrt ?

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Tesseract
artko
Ваша думка ?

Відправлено через 42 хвилини 7 секунд:
PS знайшов бомбезний варіант faq по налаштуванню open wrt виявляється все просто , підводні камені є по цьому роутеру ?

Відправлено через 10 хвилин 1 секунду:
P.P.S. Є шанс що виробник покращить існуючу прошивку , чи є шанс на апдейт заводської прошивки ?
Tesseract
Member

Повідомлення

1985god: 08.12.2024 22:26по обзору дефолтное меню очень урезано даже фай фай mixed , без вьібора чего либо , там хоть канал или ширину канала в дефолтной прошивке вьібрать можно ?
Є приховані розширені налаштування: https://www.reddit.com/r/HomeNetworking ... ced_menus/
1985god: 08.12.2024 22:26P.P.S. Є шанс що виробник покращить існуючу прошивку , чи є шанс на апдейт заводської прошивки ?
Немає.
1985god: 08.12.2024 22:26виявляється все просто , підводні камені є по цьому роутеру ?
В прошивці OpenWRT є можливість задати колір світлодіода зверху. Я задав зелений, але реально він більше нагадує суміш зеленого з синім. Інших проблем не помітив. Що стосується самого OpenWRT, то весь звичайний роутерний функціонал працює одразу після встановлення. Налаштування трішки складніше за асус чи тп-лінк, але не космічні технології.
artko
Member

Повідомлення

1985god: 08.12.2024 22:26 Без перехода на Open wrt 160 Mhz ширина канала доступна и прочие фишки в Linksys MX4300?
Какие фишки я теряю на стоковой прошивке против open wrt ?
P.P.S. Є шанс що виробник покращить існуючу прошивку , чи є шанс на апдейт заводської прошивки ?
1) не знаю, штатною користувався тільки щоб встановити опенврт
2) усі, крім роздатчика інтернету та вайфаю.
3) тільки якщо знайдуть якийсь критичний баг. а так, імхо, навряд.

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
1985god: 08.12.2024 20:41 Tesseract
artko
Ех шкода що зараз немає в сша по 15-25$
мій з урахуванням доставки вийшов в 1870грн. (авіа з амазону).
AlexBralex
Junior

Повідомлення

artko

Так він так само коштує тут на місці. На ОЛХ ще є у продажу

А чого так дорого обійшовся? Де $15, а де 1900 грн.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

AlexBralex
15$ то була ціна тільки на woot, тільки з амазон прайм, і тільки з промо кодом, який ще треба було зловити.
на самому амазоні ціна була 20-25$, і більшість заплатила саме стільки
AlexBralex
Junior

Повідомлення

Piter Cantrope

Як тоді їх продають тут по 2000 грн? В чому сенс?
Avenger80
Member

Повідомлення

AlexBralex: 09.12.2024 11:06Як тоді їх продають тут по 2000 грн? В чому сенс?
Ну потому как это бизнес (есть спрос - есть и предложение). Многие его купили по заниженной цене и несколько штук на продажу целенаправленно. А как другие роутеры продают на OLX, к примеру, даже дешевле, чем на Али иногда. :)
AlexBralex
Junior

Повідомлення

Интересно, а как его проверить, если, например, на ОЛХ покупать. На почте ж максимум на что можно рассчитывать это доступ к розетке )))
l-m
Member

Повідомлення

1985god: 08.12.2024 22:26 Без перехода на Open wrt 160 Mhz ширина канала доступна и прочие фишки в Linksys MX4300?
160 Мгц не доступно на будь-якій прошивці, IPQ8174 вміє тільки 80 - http://www.bitswrt.com/UpLoad/Images/20 ... PeTkAk.jpg

Tesseract: 09.12.2024 00:48 В прошивці OpenWRT є можливість задати колір світлодіода зверху.
А яскравість можна? Бо на стоці світить занадто яскраво для спальні (заклеїв, але все одно чудово видно).
Avenger80
Member

Повідомлення

l-m: 09.12.2024 11:50А яскравість можна? Бо на стоці світить занадто яскраво для спальні (заклеїв, але все одно чудово видно).
Лучше, конечно, когда можно его потушить по расписанию. Чтоб в ночное время вообще не светил, а утром сам включался. Это идеал.
AlexBralex
Junior

Повідомлення

Чёрная изолента спасет ситуацию ))))))
l-m
Member

Повідомлення

Avenger80: 09.12.2024 12:04
l-m: 09.12.2024 11:50А яскравість можна? Бо на стоці світить занадто яскраво для спальні (заклеїв, але все одно чудово видно).
Лучше, конечно, когда можно его потушить по расписанию. Чтоб в ночное время вообще не светил, а утром сам включался. Это идеал.
Він й для денного часу мені заяскравий)
Але так, по розкладу непоганий варіант. На Опенврт навіть якщо немає раптом такого, то, враховуючи, що там наче як практично нормальний Лінукс, напевно б нічого не завадило мені написати простенький скрипт для цього, та хоч до сходу Сонця прив'язувати вмикання. Однак сиджу на рідний прошивці, бо використовую дві штуки у Меш, та наразі мені не ясно що там на Опенврт з якістю його роботи.
artko
Member

Повідомлення

AlexBralex: 09.12.2024 10:40 artko

Так він так само коштує тут на місці. На ОЛХ ще є у продажу

А чого так дорого обійшовся? Де $15, а де 1900 грн.
25 амазон, 18 доставка НП. Це вони зараз 1900, я користуюсь з вересня їм.

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
l-m: 09.12.2024 13:03 та наразі мені не ясно що там на Опенврт з якістю його роботи.
нема там проблем. просто працює і усе.
Відповісти