Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

unique-neon
Значить треба ставити 2467 :) В мене 2500 стабільна тільки з високим SOC
Купив собі 8700G. Ну а шо, то я був як бідний родич з 8600G :laugh: Як приїде, заодно і візьмусь до експериментів з оперативкою з новим натхненням :yes:
unique-neon
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Ото тепер в Сталкера заграємо :beer:
Lorichic
Member

Повідомлення

unique-neon: 01.12.2024 23:29Ото тепер в Сталкера заграємо
А сколько фпс в сталкере, не пробовал? я вот взял твои настройки с предыдущих страниц, до этого сидел на 6000 1:1, прирост в графических бенчах около 5%, такой малый буст связываю с тем что видеоядро сильно слабее 780m и ему хватало 6000, сейчас пытаюсь стабилизировать на 7200 ради интереса а не прироста, если не получится останусь на 7000, в cpu photoworxx аида вообще топчик, и пишет память в четырёхканале :gigi:
спойлер
9.png
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

unique-neon
Ой не знаю, я ще не купив Сталкера, дивився огляди так тільки щоб зорієнтуватись яке залізо треба, вимоги наче високі. Не знаю чи потягне в 1440p, сумніваюсь.
Хочу спробувати Space Marine 2, там кажуть якийсь пак з текстурами вийшов якому треба 16 і більше гб відеопам'яті :eek: Якраз для таких як ми, в кого дворанг 64гб, і можна виділити багато для інтеграшки)

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Lorichic
Це тому що DDR5 2x32bit, DDR4 була 64bit, наприклад. Мені колись так пояснили) І тому що DDR5 працює по-іншому нема такого приросту від дворагну, як було на DDR3-DDR4
Lorichic
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 02.12.2024 11:48 Якраз для таких як ми, в кого дворанг 64гб, і можна виділити багато для інтеграшки
Думаю при видеонастройках которые потянет 780m с приемлимым фпс много видеопамяти не понадобится

Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Piter Cantrope: 02.12.2024 11:49Це тому що DDR5 2x32bit, DDR4 була 64bit, наприклад.
на скрине есть 7950х, пишет дуал
unique-neon
Member

Повідомлення

Lorichic: 02.12.2024 11:39А сколько фпс в сталкере, не пробовал?
То я пожартував :D . Насправді не маю в колекції. Інді інколи ганяю.

Відправлено через 7 хвилин 10 секунд:
Lorichic: 02.12.2024 11:39я вот взял твои настройки с предыдущих страниц, до этого сидел на 6000 1:1, прирост в графических бенчах около 5%, такой малый буст связываю с тем что видеоядро сильно слабее 780m и ему хватало 6000, сейчас пытаюсь стабилизировать на 7200 ради интереса а не прироста, если не получится останусь на 7000, в cpu photoworxx аида вообще топчик, и пишет память в четырёхканале
tRP 37 таки не працював у мене, y-cruncher'ом пізніше зловив, а tm5 був не проти )). tRP 38 норм поїхав.
А приріст не великий, можливо тому що 6000 був вижатим. Щоб усунути непорозуміння - я порівнював приріст з 5600 з таймінгами взятими з мініка, то таким чином вийшло багато буста))

Ну але 6% теж відчутно, коли FPS < 60. Так що воно все не дарма :super:

Відправлено через 13 хвилин 27 секунд:
Piter Cantrope: 02.12.2024 11:49Хочу спробувати Space Marine 2, там кажуть якийсь пак з текстурами вийшов якому треба 16 і більше гб відеопам'яті Якраз для таких як ми, в кого дворанг 64гб, і можна виділити багато для інтеграшки)
Так щоб навмисне, то не тестував, але до слова не помітив різниці - одразу виділяти 16GB, чи лишати на auto.

Відправлено через 37 хвилин 44 секунди:
Lorichic
Цікаво, що одноранги мають швидший запис, в мене навколо 102000 виходило

Відправлено через 1 годину 51 хвилину 7 секунд:
unique-neon: 02.12.2024 13:40Цікаво, що одноранги мають швидший запис, в мене навколо 102000 виходило
А, тю, то 7200 а не 7000 :shuffle: , тоді логічно

Відправлено через 4 години 57 хвилин 26 секунд:
Друзі! Історія про те, на скільки сильно не скейляться усі інші таймінги при зміні напруги, окрім CL та RFC.

Виявив що WTRL=13 був таймінгом шредінгера, і при на прузі 1.33в швидше живим ніж мертвим.
Як виявивив - при переході на 7200 було потрібно підняти лише напругу, CL та WTRL. При цьому останній довелось підняти з 13 до 15. На фоні інших таймінгів дуже дивно виглядало.

Так ось на вчорашньому результаті зробив WTRL=14, відпустив CL=40, і трохи підняв RFC.
I при решті таймінгів без змін скинув напругу до 1.25в і очевидних помилок все-одно не було. Довго не тестував.
Так ось - я ті таймінги підібрав при напрузі 1.40в перше, а в результаті скинув напругу до 1.25в.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

unique-neon
Так а де скріни мемтесту, аїди, якихось результатів)?
unique-neon
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Я не планую на 1.25 використовувати, тому багато не тестив, за пів години y-cruncher не впав.
Щодо AIDA то пропскна здатність не змінилась, затримка трохи виросла через задертий CL.
Це просто в тему того, що багато таймінгів, включаючи первинні, не скейляться.

Замість тестів 7000@1.25в зараз з 7200 махаюсь, не вдається скинути напругу нижче 1.38))
Jean Claude Van Shot
Junior

Повідомлення

Всім привіт, хто реально стикався з AMD Ryzen 5 7600Х, якою може бути максимальна допустима робоча температура даного процесора в нагрузках? Стоїть водяне охолодження Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB і в ОССТ температура піднімається до 95градусів
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Jean Claude Van Shot
Вітаю в клубі :) Можете почитати трохи цю гілку, не ви перші і не ви останні з такими питаннями.
Якщо коротко: для проца 95С норм, як мінімум так вважає амд. Така температура не є дивиною навіть під водою для 7600х, 7700х. в них один маленький чиплет, з якого важко відвести тепло. Як з цим боротись - ставите в біосі в меню pbo negative curve optimizer, можете спробувати -10, -15 на всі ядра. Буде легше.
Ну і тест OCCT дуже важкий для процесора, в реальних завданнях або навіть в якомусь сінебенчі температури ймовірно будуть менші.

Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
Piter Cantrope: 02.12.2024 11:49 Хочу спробувати Space Marine 2, там кажуть якийсь пак з текстурами
Спробував Space Marine 2 - ця гра не по зубах для 8600G. Навіть в 1080p на низьких не видає нормальний фреймрейт. Гра виглядає прикольно на високих налаштуваннях, треба буде десь в майбутньому пройти)
GreenMile
Member

Повідомлення

Jean Claude Van Shot: 03.12.2024 23:30 Всім привіт, хто реально стикався з AMD Ryzen 5 7600Х, якою може бути максимальна допустима робоча температура даного процесора в нагрузках? Стоїть водяне охолодження Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB і в ОССТ температура піднімається до 95градусів
В стрес-тестах це норма, 95градусів - то дефолтний ліміт проца в біосі, після якого він буде тротлить, по факту він і більше може грітись, за 100 легко, якщо змінити ліміт. Причина - товста кришка над кристалом, що заважає швидкому відведенню тепла, це істотно ніяк не лікується навіть кастомними водянками (андервольтом можна кілька градусів збити, але зиску з цього жодного), тільки скальпування. То ж не морочте голову і не ганяйте пусті тести, в іграх і звичайних навантаженнях температури будуть нижчими, десь на рівні 70-80 градусів під АІО водою.
TvoqBatya
Junior

Повідомлення

А шо с камнями, шо за дефицит? Ни 7800х3д нигде нет, ни 9800х3д. Лежали себе год по 16к никому не были нужны, а щас нигде не найдёшь, втф
l-m
Member

Повідомлення

TvoqBatya: 08.12.2024 04:34 А шо с камнями, шо за дефицит? Ни 7800х3д нигде нет, ни 9800х3д. Лежали себе год по 16к никому не были нужны, а щас нигде не найдёшь, втф
Розпробували :laugh:
mult
Member

Повідомлення

TvoqBatya
Ну 9800х3d хотлайн показує що є аж у 7 магазинах, друге діло що ціна 31000 :)
7800x3d 9 магазинів, ціна 24000, бери скільки хочеш :)
Timedemo
Member

Повідомлення

хто в курсі? чого амд проци подорожчали? 7950х, особливо 7950х3д
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Timedemo
Все, що має х3д в назві дико подорожчало, бо люди подуріли і почали їх гребти, як дурні. :rotate:
AndP
Member

Повідомлення

Timedemo: 08.12.2024 23:25 хто в курсі? чого амд проци подорожчали? 7950х, особливо 7950х3д
потому, что кроме АМД, процев и не осталось. Кто сейчас берет Штеуд?
Timedemo
Member

Повідомлення

AndP: 09.12.2024 00:02
Timedemo: 08.12.2024 23:25 хто в курсі? чого амд проци подорожчали? 7950х, особливо 7950х3д
потому, что кроме АМД, процев и не осталось. Кто сейчас берет Штеуд?
так пол года назад особо ситуация не была другой.
AndP
Member

Повідомлення

Timedemo пол года назад, отдельная группа юзеров, имела надежду на выход новых от Интела. А так как не срослось, то все накинулись на АМД. ИМХО.
Timedemo
Member

Повідомлення

AndP: 09.12.2024 00:33 Timedemo пол года назад, отдельная группа юзеров, имела надежду на выход новых от Интела. А так как не срослось, то все накинулись на АМД. ИМХО.
в принципе логично тоже.
Відповісти