Кастом кейс з водою моєї мрії. Етапи створення

Модификации любого компьютерного оборудования
Відповісти
Автор
Повідомлення
AROKH
Member

Повідомлення

Щось закортіло хапнути трохи коментів :D

Завжди була думка скрафтити собі невеликий кейс з водою.

Тож використано
Шість метрів кутнику 15*15*1 з епіцентру і купа кльопок. На цьому етапі собівартість складає 400грн

Розміри: 310*390*190
Ці фото старі та "примірочні", тобто це не остання модіфікація, або переробка
Зібрано із старим ВБ, старою відяхою та тимчасовим з'єднувачем
І чому саме кейс такий, я покажу пізніше ;)

А поки що приймаються думки, питання, ідеї і критика
Версія 1.0
спойлер
1-1.jpg
1-2.jpg
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Суворий підхід.
Часу піде немало. Просто запропоную альтернативу. Витратити цей час на базове освоєння САПР. Зможеш втілювати ідеї і компонувати на екрані. Потім віддаєш на виробництво і готово.
AROKH
Member

Повідомлення

Друже, я тебе зовсім не розумію. А навіщо це все робити? Цікавість в чому?
Тут яка справа
Я можу собі дозволити купити або замовити готовий. Але то не цікаво.
Віддати на виробництво?
Знов же, не цікаво, в мене руки не з нижніх плечей ростуть :)
Компонувати компоненти в САПРах? Нашо? Чотири компоненти, розміри яких я пам'ятаю, розкидати в коробці? Я добре пораюсь з олівцем і вбудованим в мій мозок сапром. Для масового виробництва або створення - так. Але це мій ексклюзів для мене самого :)

Ну але думка є думка, дякую за неї. Просто мені вона не підходить.
Але я продовжу.

Перед-теперішній вигляд версіі 2.0
Пофарбовано з балончика, щоб дізнатись, як виглядає. Потім розберу й пофарбую порошком.
Тепер на своєму місці 7800, інший водоблок, та моніторчик. Екран зі старого айпеда (валявся давно) + скалер. Запускав на ньому сталкера, розважив товариша цім відео :D
Але створив в аіді такий от собі інфо-екран і користуюся їм.
спойлер
2-1.jpg
2-2.jpg
2-3.jpg
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Дивний вибір для розташування БЖ. Можливо більш цікавим було б розміщення його як у компактних Jonsbo?
А піддон самі робили, чи було запозичено з іншого корпусу? Які бокові панелі плануєте? Згори буде сітка?
AROKH
Member

Повідомлення

Дивний це означає незвичний?
Можливо більш цікавим було б розміщення його як у компактних Jonsbo?
Це на морді? Чи як? Мені не хотілося нарощувати "довжину" корпуса, тобто від стіни до "морди". Бо Там сплановано під карту 280мм + дещо місце займає монітор зі скалером. Тобто довжина 310мм це досить компактно, я вважаю.
Робив отаке фото з хардами, щоб масштаб передавався
спойлер
3-1.jpg
Тож
Або робити "башню", нарощуючи висоту на 85мм, або... він там вписався досить добре. Я передбачив його подвійне кріплення, також кулером назовні. Але поки тестую і пробую.
Просто він самий "товстий", бо кожен радік з кулером+повітря = 70мм, це значно тонше

Піддон взяв зі старого якогось корпусу, бо зрозумів, що він підходить ідеально за трьома сторонами з чотирьох
Бокові панелі тестові вже порізані з акрілу, дві попробував затонувати. САПРи сапрами, але практика "як виглядає" і "чи не хочу переробити" це найцінніше :D
Зверху має бути така ж тонована панель, сітка мені не подобається, або може я не знаю яку :-/
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

AROKH: 07.12.2024 21:24 Друже, я тебе зовсім не розумію. А навіщо це все робити? Цікавість в чому?
Напевно, щоб замість такого вийшло якось так .
Компонування нормальне. Таке розташування БЖ справді економить місце, за умови використання СРО.
Собі зробив подібне компонування. При проєктуванні ставив дві основні цілі. 1. Виключити взаємний тепловий вплив компонентів. 2. Простота збірки та легка заміна компонентів. Ну і компактність звісно.

Отправлено спустя 6 минут 26 секунд:
AROKH, якщо БЖ перевернути і зробити перфорацію навпроти вентилятора, то можна трохи покращити його тепловий режим.
Каркас краще пофарбувати порошком. 400-500 грн коштує.
daesz
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 07.12.2024 21:35 Дивний вибір для розташування БЖ. Можливо більш цікавим було б розміщення його як у компактних Jonsbo?
А піддон самі робили, чи було запозичено з іншого корпусу? Які бокові панелі плануєте? Згори буде сітка?
Вже втретє бачу таке розташування. Попередні 2 рази було у кастомному корпусі з сфф дискорду :
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Та раз було ось тут. Це, щоправда, вже "брендовий" корпус. Тож бачу експерементують із цим положенням БЖ (ще бачив на якому китайському корпусі схоже положення, але там була вода, тож максимум незручностей - це хіба помпу не видно :)
спойлер
По темі : я до війни працював над оупен-кейсом, вже все приготоване, скуплені окремі деталі, виконанні креслення та розрахунки, але так і не зрослось через війну. Мб як закінчиться - продовжу роботу, але тепер зміню півхід :)
AROKH
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 07.12.2024 23:29 Напевно, щоб замість такого вийшло якось так .
Ну ти порівнюєш "обкаточний" вигляд скелету без панелей, пофарбований з балону, з виглядом готового виробу з панелями. Це трохи нечесне порівняння.
Корпус ще не завершено. А вигляд то й взагалі точно не такий буде у готовій формі
Ray2000gt: 07.12.2024 23:29 Собі зробив подібне компонування

Красиво. Своє планування ніде не роздивлявся, робив як в голову йшло. То ж добре, що я зробив правильно, судячи з твоєї розробки
Насправді, колись я так вішав другий блок живлення, в пару до традиційного)) Але то років з 10 тому. Ну було в мене дві трьохсотки, а одна не тягнула))
Ray2000gt: 07.12.2024 23:29 AROKH, якщо БЖ перевернути і зробити перфорацію навпроти вентилятора, то можна трохи покращити його тепловий режим.
Каркас краще пофарбувати порошком. 400-500 грн коштує.
Ну щодо блоку так і думав, точніше подвійне кріплення, але помилився в одному місці, то ж поки буде так, при наступній розбірці додам те, чого немає.
І так, порошок так і планується, але це коли мене все буде влаштовувати.
Відповісти