Останні статті і огляди
Новини
Вопрос по Wndows 10
-
holger
Junior
Прошу помочь.
Мой config:
Asus M5A78L .
AMD 3 , FX 8320
DDR 3 , 8Gb.
HDD WD Blue 500 Gb.
Нужна ОС Win 10 + лицензия с наклейкой .
Что делать : ?
Win 10 Pro стоит сейчас !!! лиц.+накл.
Работать невозможно. !!! Тормоза ужасные .
Какие есть Решения у отцов ?
1. ГРАМОТНО ! допилить Win10 Pro .
2. Купить Win10 LTSC .
3. Купить Win 10 Home .
4. Перейти с моим ключём на (LTSC , Home ) если это ВОЗМОЖНО !
5. Другие варианты .
Инет есть . Можно помагать мне удалённо. Моя Благодарность ПриватБанк . Приват 24.
0975068518 Viber . Telegram.
olgren72gmail.com
Мой config:
Asus M5A78L .
AMD 3 , FX 8320
DDR 3 , 8Gb.
HDD WD Blue 500 Gb.
Нужна ОС Win 10 + лицензия с наклейкой .
Что делать : ?
Win 10 Pro стоит сейчас !!! лиц.+накл.
Работать невозможно. !!! Тормоза ужасные .
Какие есть Решения у отцов ?
1. ГРАМОТНО ! допилить Win10 Pro .
2. Купить Win10 LTSC .
3. Купить Win 10 Home .
4. Перейти с моим ключём на (LTSC , Home ) если это ВОЗМОЖНО !
5. Другие варианты .
Инет есть . Можно помагать мне удалённо. Моя Благодарность ПриватБанк . Приват 24.
0975068518 Viber . Telegram.
olgren72gmail.com
-
Kauil
Member
Купіть ссд.
-
holger
Junior
Kauil: ↑ 07.12.2024 20:36 Купіть ссд.
Це один з варіантів . Але швидкості ТІКИ від ССД. Приросту особо не буде . Треба скрізь , змінити .
-
Avant
Member
Не буде особливого приросту при порівнянні з 10 річним ЖД, який весь час працював, як системний? Ну-нуholger: ↑ 07.12.2024 21:35 Це один з варіантів . Але швидкості ТІКИ від ССД. Приросту особо не буде . Треба скрізь , змінити .
-
holger
Junior
Ви мене не зрозуміли . Я мав на увазі Що , треба міняти:! ОС . налаштування: Bios , SSD . тоді результат буде кращій .
А Ви я так поняв ! Кажете що ТІКИ SSD . ! І питання вирішено .
Вибачте , я так зрозумів .
-
Avenger80
Member
ТАК!holger: ↑ 07.12.2024 22:46А Ви я так поняв ! Кажете що ТІКИ SSD . ! І питання вирішено .
-
Aleksandr1973
Member
holger
Надо менять железо . Ваше явно устарело .
Надо менять железо . Ваше явно устарело .
-
Avant
Member
ОС саме міняти можливо і не треба, раз є ліцензія, але перевстановити начисто на новий ссд буде бажано. Переносити вже встановлену ОС утілітою, з HDD на SSD - можливий, але небажаний сценарій. В біосі можна нічого не чіпати, крім пріорітету завантаження.holger: ↑ 07.12.2024 22:46 Ви мене не зрозуміли . Я мав на увазі Що , треба міняти:! ОС . налаштування: Bios , SSD . тоді результат буде кращій .
-
Avenger80
Member
Aleksandr1973
Но не до таких тормозов, как описывается. Я свободно просидел на I5 2500K c 8Гб ОЗУ и с SSD (и 10 и 11) - всё в системе летало, если честно, в плане сёрфинга. Где работать невозможно - в каких программах? У меня сын умудрялся даже в Киберпанк играть. Я не думаю, что FX8320 такой тормоз по сравнению с I5 2500k.
Но не до таких тормозов, как описывается. Я свободно просидел на I5 2500K c 8Гб ОЗУ и с SSD (и 10 и 11) - всё в системе летало, если честно, в плане сёрфинга. Где работать невозможно - в каких программах? У меня сын умудрялся даже в Киберпанк играть. Я не думаю, что FX8320 такой тормоз по сравнению с I5 2500k.
-
Avant
Member
Aleksandr1973
та ладно. Який сенс, якщо людині не в кіберпанк грати?
та ладно. Який сенс, якщо людині не в кіберпанк грати?
-
Aleksandr1973
Member
Avant
Причём сразу киберпанк . Это что суперигра ? Просто форумчанину пора задуматься о смене железа . А то что у него сейчас ( просто какую то хрень хапонул ) .
Причём сразу киберпанк . Это что суперигра ? Просто форумчанину пора задуматься о смене железа . А то что у него сейчас ( просто какую то хрень хапонул ) .
-
Avant
Member
Aleksandr1973
не пора, якщо і задачі відповідні. Нема сенсу витрачати купу грошей на нове залізо, якщо основні задачі - це офіс, і ютуб, цієї машини вистачить з головою, озу може підкинути хіба що. ТС же не с478 намагається підняти
не пора, якщо і задачі відповідні. Нема сенсу витрачати купу грошей на нове залізо, якщо основні задачі - це офіс, і ютуб, цієї машини вистачить з головою, озу може підкинути хіба що. ТС же не с478 намагається підняти
-
ugluclar
Junior
Першим ділом запускаєте диспетчер задач і дивитесь, що грузить систему. Підозрюю, що у Вас пробує провести повне сканування системи встроєний антивірус. А так як процес довгий, то він не встигає відпрацювати до кінця через нетерплячку користувача. В таких випадках досить залишити надовше комп, але відключити перехід в сплячий режим, щоб антивірус допрацював до кінця. Стикався неодноразово з таким на старих компах.
-
Bender911
Member
Тут одразу все вірно написали - SSD, без нього такі компи ледве живі, а з ним навіть більш слабкі конфіги у мене пристойно працювали для офісних задач. Вони зараз вартують "копійки" а ефект буде одразу помітно. Звісно вінду краще переставити наново.
-
AmigoPhoenix
Member
holger
1. Коли ви останній раз обслуговували ПК в плані очистки від пилу та заміни термоінтерфейсів? Скріни температур AIDA64 сюди.
2. Який зміст ви вкладаєте "Работать невозможно "Тормоза ужасные". Комп тормозить суто в робочих задачах чи взагалі тормозить навіть при вебсерфінгу?
3. Як вже неодноразово сказали вище, купіть ссд. Тема про вибір ссд є на форумі, там допоможуть визначитися з вибором. Взагалі не зрозуміло звідки у вас переконання, що заміна лише ссд не допоможе.
4. Можливо слід докупити ОЗУ. Бо якщо ваші робочі задачі вимагають більше оперативної памяті, ніж у вас є, то юзається файл підкачки на харді, що негативно впливає на здоров'я хдд.
5. Перевірте поверхню жорсткого диска програмою Victoria. Можливо через описане в 4 пункті він у вас в поганому стані. Скріни результатів перевірки сюди.
Наразі все.
1. Коли ви останній раз обслуговували ПК в плані очистки від пилу та заміни термоінтерфейсів? Скріни температур AIDA64 сюди.
2. Який зміст ви вкладаєте "Работать невозможно "Тормоза ужасные". Комп тормозить суто в робочих задачах чи взагалі тормозить навіть при вебсерфінгу?
3. Як вже неодноразово сказали вище, купіть ссд. Тема про вибір ссд є на форумі, там допоможуть визначитися з вибором. Взагалі не зрозуміло звідки у вас переконання, що заміна лише ссд не допоможе.
4. Можливо слід докупити ОЗУ. Бо якщо ваші робочі задачі вимагають більше оперативної памяті, ніж у вас є, то юзається файл підкачки на харді, що негативно впливає на здоров'я хдд.
5. Перевірте поверхню жорсткого диска програмою Victoria. Можливо через описане в 4 пункті він у вас в поганому стані. Скріни результатів перевірки сюди.
Наразі все.
-
holger
Junior
Avant: ↑ 07.12.2024 23:29 Aleksandr1973
Іменно , Так і є. А Олігархи які міняють залізо раз у тиждень то це не про мене . Мене моє залізо , влаштовує більш ніж.
Просто якщо , людина не в курсі , і не бажає бути в курсі . То Вирок один МІНЯЙ ЗАЛІЗО !!!! . Машину , Жінку , Планету на якій живеш. А краще взагалі поміняти Галактику на кращу .
-
Donate
Member
HDD деградують з часом по випадкому читанню тому раніше все було ОК, а завтра тупить.holger: ↑ 07.12.2024 22:46 Ви мене не зрозуміли . Я мав на увазі Що , треба міняти:! ОС . налаштування: Bios , SSD . тоді результат буде кращій .
Рішення тільки одне купуете гарний (бажанно) ССД і забуваєте про цю проблему, в них деградування теж є але в цілому його помітити неможливо...
Можна ОФК взяти піти новенький HDD але працювати ОК воно напевно бути не довго, ще й ціна кусюча...
Ліцензія чи ні різниці немає, рівно як і хоум/про/ltsc чи ще що ви там поставите...
Востаннє редагувалось 08.12.2024 12:08 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
-
holger
Junior
Вы случайно не менеджер по прод ажам ?
-
spectroid
Junior
Первые 4 варианта лучше сразу забыть.
Вариант 5: купить хотя бы еще одну планку памяти на 8 и любой ssd, желательно с буфером.
Сейчас харды даже на винде 7 тормозят, а винда 10 стоковая грузит хард еще больше, в том числе своим тупняковым антивирусом.
Даже на таком железе, но с накопителем ssd можно вполне еще работать и даже играть.
Чтоб утихомирить винду 10, можно использовать софт типа wpd.app либо ставить урезанные сборки без антивируса от GhostSpectre
Вариант 5: купить хотя бы еще одну планку памяти на 8 и любой ssd, желательно с буфером.
Сейчас харды даже на винде 7 тормозят, а винда 10 стоковая грузит хард еще больше, в том числе своим тупняковым антивирусом.
Даже на таком железе, но с накопителем ssd можно вполне еще работать и даже играть.
Чтоб утихомирить винду 10, можно использовать софт типа wpd.app либо ставить урезанные сборки без антивируса от GhostSpectre
-
Dremjke
Member
430 грн за самый дешевый SSD Apacer 120gb на розетке и забыть об этой проблеме навсегда - это для олигархов? Или вы думаете, что человек, которому вы потенциально готовы заплатить за "помощь" возьмёт меньше?holger: ↑ 08.12.2024 12:02Олігархи які міняють залізо раз у тиждень то це не про мене
Вроде взрослый человек, а кривляния и крайности, как у подростка.holger: ↑ 08.12.2024 12:02Просто якщо , людина не в курсі , і не бажає бути в курсі . То Вирок один МІНЯЙ ЗАЛІЗО !!!! . Машину , Жінку , Планету на якій живеш. А краще взагалі поміняти Галактику на кращу .
Теперь по делу. Вашего старого компа, вероятнее всего, для ваших задах вполне хватает, но старый посыпавшийся HDD тормозит всю систему. Можно просканировать его на битые сектора и выявленные "отрезать", дефрагментировать диск, переустановить винду с форматированием раздела в конце концов. Поможет, но не очень и ненадолго. HDD под систему в 2024 - это моветон. Когда-то давно я буквально офигел от того, как установленный ссдшник на Phenomx3 и ddr2 памяти заставил эту рухлядь не бежать, а летать и на такой машине стало вполне комфортно работать и пользоваться интернетом.
Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
Более того, вы готовы купить лицензию винды, но 400грн за ссд это для олигархов?holger: ↑ 08.12.2024 12:02Олігархи які міняють залізо раз у тиждень то це не про мене .
Отправлено спустя 11 минут 17 секунд:
400грн новый ссдшник под систему. Год не вылазить из шахты, чтобы заработать, и то в кредитAvant: ↑ 07.12.2024 23:29Нема сенсу витрачати купу грошей на нове залізо
А дряхлый HDD, из-за которого невозможно работать.Avant: ↑ 07.12.2024 23:29ТС же не с478 намагається підняти