Melofon: ↑
12.12.2024 12:42Просто ты не знаешь что куча крутых клав которые есть там уже давно продают на олх по хорошим ценам (совсем немного выше чем там) и не приходится ждать неделями или месяц.
При чем есть как бюджетные варианты хорошего качества (типа Аjazz AK820 Pro)которое сильно лучше и функциональней чем тот же Хатор за ту же цену, как и среднебюджетные варианты отличных клавиатур ещё лучшего качества (в том числе и с цельно-алюминиевыми корпусами и цветом анодировки на выбор), так и топовые по качеству кастомные билды с немаленьким выбором вариантов и комплектующих для них которые можно собрать как самому так и доверить это тому же продавцу за доплату, по цене как дешевле этого асуса так и дороже, диапазон цен там огромный как и выбор вариантов.
ти не зрозумів позиціонування сабжевої клави. це просто вишенька на торті для багатих фулл-рог білдів для людей, яким подобається ROG-естетика і хочеться, щоб все було з цієї лінійки. ну от уяви, ти всяв топовий корпус, мамку, СО, відеокарту, БЖ, мишку, гарнітуру, все ROG, ну і хочеш ще клавіатуру докупити до кучі і бюджет у тебе якщо не безлімітний то принаймні досить великий. ну от і що брати? ось тобі асус пропонує: звичайний azoth та прокачаний, ну або їхня клава на магнітних світчах, якщо тебе саме змагальний мультиплеєр цікавить. будуть люди (і не одиниці), які оберуть прокачаний, бо він крутіше і виглядає і відчувається, а грошей вистачає на нього.
на мою думку асус не намагався в цьому випадку створити якусь value пропозицію чи особливо конкурувати з кимось, це суто доповнення для топових РОГ-білдів і з точки зору маркетингу тут все правильно. судячи з оглядів, якість виготовлення корпусу і збірки досить високі для того, щоб девайс відчувався "на 500 баксів", тому, імхо, всі залишаться задоволені. порівнювати цей асус з якимись конкурентами в такому розрізі можна лише умовно. а чи вартує плата за рог-естетику додаткові 100-150 чи скільки там баксів кожен шанувальник вже буде вирішувати сам для себе.
Відправлено через 11 хвилин 29 секунд:
просто, знову ж таки, в сучасному світі клавіатура за 500 баксів це вже не щось дике і незвичне, особливо в більш заможних країнах. клавіатурна тема стала досить розповсюджена, купа людей вже знають про неї, чимало народу знає і про кастоми за 1k+. тому і з'являються різні по ціні і позиціонуванню варіанти. в розрізі доповнень і аксесуарів згадати принаймні канонічний приклад епл, яка чимало грошей заробляє на аксесуарах, продаючи їх по досить потужному оверпрайсу. і шо? народ купує, та я і сам купив для айфону 2 фірмових чохли за 60 і 80 баксів просто тому що подобається. чи можна було купити чохли дешевше? звичайно! spigen робить непогані чохли, та й інших альтернатив вистачає. чи задоволений я покупкою саме фірмових чохлів по оверпрайсу? на 100%.
так і тут з асусом, аксесуари така штука, що просто комусь саме відчуття і експірієнс, що все в одному стилі від одного бренду за робочим/ігровим місцем буде вже достатнім приводом для покупки, якщо на неї є бюджет.
особисто я розумію сабж в такому ключі, але, повторюсь, що в асусі я не працюю, стосунку до них ніякого не маю, внутрішніх презентацій не бачив, як вони задумували цей продукт не знаю, це суто мої власні припущення і уявлення про сабж і позиціонування подібних продуктів в цілому.