Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Patruletz: ↑
06.12.2024 16:16
ну відгуки відносно проАрт у людей трохи різні, одні пишуть що прям вай яка хороша, малі розміри, тихі вентилі до 60%, а інші пишуть що вентилі дохнуть через місяць-другий, пищать дроселі і все таке. Мені проАрт чисто дизайном подобається. Взяв би собі 4080с Таф, але він банально не полізе в корпус
+- те саме за дуал пишуть, проарт дійсно цілком ок виглядає, але того явно мало, щоб виправдати різницю в ціні в 2-4к грн, яка зазвичай між ними
якщо в планах витрати 1.1к+ євро на 4080с, то тут думаю варто дочекатися релізу наступників, щоб зрозуміти порядок цін і спекі
але якщо вже говорити про 4080с, то там якщо я не помиляюся у всіх СО цілком норм і можна любу брати, що в списку нижче гіги геймінг, крім інно х3 https://hard.rozetka.com.ua/ua/videocar ... 080-super/
п.с. особисто мені найбільше подобається про арт, бо вона сама маленька
якщо в планах витрати 1.1к+ євро на 4080с, то тут думаю варто дочекатися релізу наступників, щоб зрозуміти порядок цін і спекі
але якщо вже говорити про 4080с, то там якщо я не помиляюся у всіх СО цілком норм і можна любу брати, що в списку нижче гіги геймінг, крім інно х3 https://hard.rozetka.com.ua/ua/videocar ... 080-super/
oversteve: ↑
06.12.2024 18:57
Інно3д та вантуз менші
проарт 300 x 120 x 50 мм
вантуз 322 x 136 x 62 мм
інно 337 х 141 х 40 мм
інно хіба що в товщину менше, але з її іншими габаритами толку з тої двослотовості 0
да от я думав дочекатись, але після інфи відносно того що планує амд, стало +/- зрозуміло що ціни на 5ххх явно будуть не низькими, тому чекати 3-4міс щоб узяти 4080с дешевше на 50 баксів то вже таке
думав відносно 3 моделей таф(але треба різати передню панель у шасі), мсі геймінг х тріо та pny xlr8(як вони до нас потрапили та хто офф сервіс хез).
просто захотілось компактнішу коробку на столі і все
ніколи не розумів людей які не можуть запхати комп під стіл
так і тихіше і вільного місця більше
а якщо вам хочеться шоб щось світило вам в обличчя під час гри - різнокольорова лампа впорається набагато краще
да от я думав дочекатись, але після інфи відносно того що планує амд, стало +/- зрозуміло що ціни на 5ххх явно будуть не низькими, тому чекати 3-4міс щоб узяти 4080с дешевше на 50 баксів то вже таке
так і амд ще не назвало ціни і не показала продуктивність
щоб він там місце займав і ногам заважав? у мене наприклад під столом стоїть/висить 13 літровий корпус
мій 216 теж не маленький - але і під столом стоїть і ногам не заважає, як на мене це логічне для нього місце
в рожу не світить і не дує, шумить менше...
не знаю що там може бути коли вони вдарились у мід та йде розмова про потужність як у 4080, а лучі на 45% краще ніж у 7900хтх, хотілось би вірити що наше теля вовка зїсть
Vlaad13:
в рожу не світить і не дує, шумить менше...
Ну не знаю, топове залізяччя (у моєму випадку) якось негоже пхати під стіл, де його будуть копати ногами Той самий корпус швидко втратить вигляд...
А так, краса на столі, хоч і громіздка, зате око радіє
проарт 300 x 120 x 50 мм
вантуз 322 x 136 x 62 мм
інно 337 х 141 х 40 мм
Я мав на увазі саме товщину. Для мене сюрприз, що вантуз має 62мм товщини, бо 4070ті 2 пропелерна була тонша О_О
oversteve: ↑
06.12.2024 19:04
інно хіба що в товщину менше, але з її іншими габаритами толку з тої двослотовості 0
Також вірно, якщо потрібна компактна 4080 - то реф буде, напевно, найкращим варіантом, але 4080с її у реф виконанні, схоже, і не існує (по крайній мірі, на ТРА не бачу)..
не знаю що там може бути коли вони вдарились у мід та йде розмова про потужність як у 4080, а лучі на 45% краще ніж у 7900хтх, хотілось би вірити що наше теля вовка зїсть
спойлер
покищо план продати свою хт, а далі буде видно.
там троха по дибільному написано і перекладено, більше схоже на те, що мужик хотів сказати тільки про РТ, що в РЕ промені на 45% краще ніж у 7900, і взагалі промені на рівні 4080с, а не про растр
бери нвидиа ради длсс, килер фича. Вот попробовал делта форс и был очень приятно впечетлен реализацией фср, отличный пример как должен выглядит фср на анриал5 жалко в сталкере это страшилка просто
Ну 4070с получше будет да и цена еще приятная. Dlss в более чем 40% игр привосходит фср предоставляя более качественный и достойный апскейлер(брал информацию с статьи где авторы прогоняли через утилиту качество картинки через апскейл) но она не лишена не достатков, артефакты, мыло и самое главное желание разработчиков качественно внедрить данный скейлер. Вот с недавнего релиза дельта форс в стиме я был крайне удивлен как разработчики реализовали фср2 на анриал5 что картинка выглядит на достойном уровне в отличии от некоторых сталкеров