Ну от я в Сталкері андервольт пробував знімати. Якихось значних змін не помітив, а +40-50Вт є. Вернув назадEduard1980: ↑ 06.12.2024 11:27 Трохи андервольтив, але після виходу сталкера перестав.
Останні статті і огляди
Новини
Вийшов драйвер AMD Software: Adrenalin Edition 24.12.1 з підтримкою нових ігор
-
Геральт
Member
-
_Andrik_
Member
Назбирали останні релізи і випустили, але проблем і так не було . А що трапилось у вас що так на цей випуск чекали ?Spiryt: ↑ 06.12.2024 09:48Оперативно выпустили драйвер. Сразу видно, что видяхи - это приоритетное направлениеMarvel Rivals, Microsoft Flight Simulator 2024, Dragon Age: The Veilguard, Slitterhead, Delta Force та S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.
-
Kib
Member
Про що мова, можна конкретніше і через яку прогу?Геральт: ↑ 06.12.2024 09:59Знову power tables прописувати
-
Eduard1980
Member
Та написав же, що нічого не долаштовуюbig_bang: ↑ 06.12.2024 11:33я ж кажу - доналаштування стали нормою)Eduard1980: ↑ 06.12.2024 11:27 Профільна 7900gre. Вставив і забув. Трохи андервольтив, але після виходу сталкера перестав. Хотспот не парить взагалі, запасу десь в 10-15 градусів до максимальнодопустимих значень.
Вентилі не трогав, їх не чути, трохи збільшуються оберти при максимальному навантаженні. Задоволений картою на всі сто.
-
aaleksandrenko
Member
Сталкер вийшов 2 неділі назад
Це якийсь прикол випускати драйвери після виходу гри, а не до.
Через два дні виходить Індіана Джонс, вже скачав драйвер нвідія для неї. Де завчасний випуск драйвера від червоних?
Абсолютно несерйозне ставлення до користувачів своєї продукції
Через два дні виходить Індіана Джонс, вже скачав драйвер нвідія для неї. Де завчасний випуск драйвера від червоних?
-
Yurius
Member
Цікаво вони колись powerdraw при переглядах відео пофіксят? питання риторичне,але все-таки.
Маю 2 компа:
7800хт :ютуб 27-37вт , 4к хдр через плеер 40-50вт;
4080 супер: ютуб 10-15вт, 4к хдр через плеер 15-22 вт.
Це дрібниця,але при відключеннях світла трохи бісить.
Маю 2 компа:
7800хт :ютуб 27-37вт , 4к хдр через плеер 40-50вт;
4080 супер: ютуб 10-15вт, 4к хдр через плеер 15-22 вт.
Це дрібниця,але при відключеннях світла трохи бісить.
-
kairo
Member
Пам'ять мала високі температури на старших картках тридцятої серії.big_bang: ↑ 06.12.2024 11:17 у зелених па'мять до 100 гріється і всі з цим якось страждають
-
Eduard1980
Member
Не пофіксять, це особливість чиплетного дизайну.Yurius: ↑ 06.12.2024 12:17 Цікаво вони колись powerdraw при переглядах відео пофіксят?
-
big_bang
Member
Серьйозно ?Eduard1980: ↑ 06.12.2024 12:16Трохи андервольтив, але після виходу сталкера перестав. Хотспот не парить взагалі, запасу десь в 10-15 градусів до максимальнодопустимих значень.big_bang: ↑ 06.12.2024 11:33 я ж кажу - доналаштування стали нормою)
Вентилі не трогав, їх не чути, трохи збільшуються оберти при максимальному навантаженні. Задоволений картою на всі сто.
Доналаштувань нема ?
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
а вони вже не використовуються ?kairo: ↑ 06.12.2024 12:20 Пам'ять мала високі температури на старших картках тридцятої серії.
-
Kirakishou
Member
У мене на 4К екрані споживання 60 Вт при відтворені 1080р відео на ютубі. Цю проблему неможливо пофіксити, бо це проблема з залізом. Вони за рахунок чіплетного дизайну зробили для себе дешевше виробництво, щоб конкурувати з нвідія, але за рахунок користувачів, бо це ми платимо більше за електроенергію, а не амд. 4070 Super при відтворені відео споживає 10 Вт. Крім того, вона і в іграх споживає менше, ніж 7800 ХТ чи 7900 GRE.Yurius: ↑ 06.12.2024 12:177800хт :ютуб 27-37вт , 4к хдр через плеер 40-50вт;
- спойлер
-
Eduard1980
Member
Так потрібно було читатиbig_bang: ↑ 06.12.2024 12:52Серьйозно ?Eduard1980: ↑ 06.12.2024 12:16 Трохи андервольтив, але після виходу сталкера перестав.
Доналаштувань нема ?
-
Геральт
Member
Мова про MorePowerTool (MPT) яка прописує параметри драйвера (розгін/вентилі/андервольт) у Win10. В результаті, ці параметри застосовуються при кожному завантаженні вінди, незалежно від налаштувань у драйвері. А це, в свою чергу, значною мірою нівелює скидання параметрів при крашах драйвера, позбавляє необхідності кожний раз переналаштовувати драйвер і не вимагає прав адміна при кожному запуску системи (як у AB). З мінусів - необхідність ручного перезапису при оновленні драйверів. Але роботи, при вже збережному і налаштованому профелі, - на секунди.Kib: ↑ 06.12.2024 12:12Про що мова, можна конкретніше і через яку прогу?Геральт: ↑ 06.12.2024 09:59Знову power tables прописувати
Драйвер АМД швидкодію в С2 буститьaaleksandrenko: ↑ 06.12.2024 12:16 Сталкер вийшов 2 неділі назад
-
Kib
Member
Ну про ці параметри мені відомо, мене цікавить вкладка Curves в МРТ, типу наскільки я зрозумів вольтажі для кожної частоти, те що було по дефолту в адреналіні для РДНА 1, і чого нема для РДНА 2. Але в тій вкладці Curves ніхрена не ясно, і гугл не сильно допомагає, більшість редагують то що ви написали.Геральт: ↑ 06.12.2024 13:07Мова про MorePowerTool (MPT) яка прописує параметри драйвера (розгін/вентилі/андервольт) у Win10. В результаті, ці параметри застосовуються при кожному завантаженні вінди, незалежно від налаштувань у драйвері. А це, в свою чергу, значною мірою нівелює скидання параметрів при крашах драйвера, позбавляє необхідності кожний раз переналаштовувати драйвер і не вимагає прав адміна при кожному запуску системи (як у AB). З мінусів - необхідність ручного перезапису при оновленні драйверів. Але роботи, при вже збережному і налаштованому профелі, - на секунди.
-
nutman
Member
Почему у меня ничего не переполнялось и никаких проблем не было? Я так то люблю жаловаться и никогда не против обматерить капиталистов. Но не было у меня проблем и всё. Стоп, image sharpening не работает в сталкере. Амд на вилаgregory_amd: ↑ 06.12.2024 09:26 Как же я надеюсь что исправили проблемы прошлого драйвера в виде переполнения VRAM.. А то каждые пару часов перезагружать комп потому что 100% видео памяти занято даже когда ничего не открыто это весело. Да и на реддите читал что в случае с 6ххх картами на последних (не сегодняшних а тех последних что два месяца не обновляли) около 30% просадка производительности.
(и да мне было так лень откатить на прошлую версию что я два месяца постоянно жал кнопку перезагрузки из за утечки памяти)
-
Kyro
Member
Яж надеюсь это жалобы не на профильную карту с 4 мя гигами памяти.gregory_amd: ↑ 06.12.2024 09:26 Как же я надеюсь что исправили проблемы прошлого драйвера в виде переполнения VRAM.. А то каждые пару часов перезагружать комп потому что 100% видео памяти занято даже когда ничего не открыто это весело. Да и на реддите читал что в случае с 6ххх картами на последних (не сегодняшних а тех последних что два месяца не обновляли) около 30% просадка производительности.
(и да мне было так лень откатить на прошлую версию что я два месяца постоянно жал кнопку перезагрузки из за утечки памяти)
-
Геральт
Member
Ту вкладку не чіпав, просто задаунвольтив в попередній вкладці. А в тій - щось типу реперних точок, не розбирався детально.Kib: ↑ 06.12.2024 13:24 Ну про ці параметри мені відомо, мене цікавить вкладка Curves в МРТ, типу наскільки я зрозумів вольтажі для кожної частоти, те що було по дефолту в адреналіні для РДНА 1, і чого нема для РДНА 2. Але в тій вкладці Curves ніхрена не ясно, і гугл не сильно допомагає, більшість редагують то що ви написали.
З простим даунвольтом частоти так само міняються, але макс буст трошки нижчий (десь на 50-100Mhz). Що на швидкодію практично не впливає. Тобто це такий собі аналог "опускання" кривої трошки нижче, як колись в AB було (не знаю, як зараз)
-
nutman
Member
Kyro: ↑ 06.12.2024 13:29Яж надеюсь это жалобы не на профильную карту с 4 мя гигами памяти.gregory_amd: ↑ 06.12.2024 09:26 Как же я надеюсь что исправили проблемы прошлого драйвера в виде переполнения VRAM.. А то каждые пару часов перезагружать комп потому что 100% видео памяти занято даже когда ничего не открыто это весело. Да и на реддите читал что в случае с 6ххх картами на последних (не сегодняшних а тех последних что два месяца не обновляли) около 30% просадка производительности.
-
item2
Member
Логічно, що спонсори ігрових тайтлів випускають драйвери ще до виходу гри, бо прямо співпрацюють з розробниками. Так спонсором Сталкера та Індіани є Nvidia. AMD для Starfield теж одразу випустила дрова. І взагалі як можна все оптимізувати поки гра ще мала купу багів (Stalker). Flight Simulator взагалі запустити не можна було. Як Nvidia змогла, я не знаю. Може вона випускає нову версію, а там і немає ніяких оптимізацій. Ніхто ж не перевіряє. Зато маркетинг відмінний. Усі власники карт Nvidia задоволені від того, що в Nvidia додали півтора рядка налаштування в драйвер в день випуску. Зато тепер кожен може переконати себе чому вони купили саме Nvidiaaaleksandrenko: ↑ 06.12.2024 12:16 Сталкер вийшов 2 неділі назад
-
Kib
Member
Цікавлюсь не для розгону чи андервольту, а через проблему з вильотами в деяких іграх бенчах на вінді, коли на лінуксі працює норм. То в мене теорія з'явилась на основі того що на лінуксі бусти і вольтажі себе зовсім по іншому ведуть, може тому якщо у вінді поправити ці "реперні точки" воно щось змінить.Геральт: ↑ 06.12.2024 13:37Ту вкладку не чіпав, просто задаунвольтив в попередній вкладці. А в тій - щось типу реперних точок, не розбирався детально.
З простим даунвольтом частоти так само міняються, але макс буст трошки нижчий (десь на 50-100Mhz). Що на швидкодію практично не впливає. Тобто це такий собі аналог "опускання" кривої трошки нижче, як колись в AB було (не знаю, як зараз)
-
nutman
Member
Фиксация прироста фпс в сталкаче замечена?