S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

timetron666: 05.12.2024 20:30Народ, підскажіт є якийсь чіт на безсмертя? Тупо не можу пройди місце з кровососами, спам мать більше 10 шт. Це просто огонь пятої точки
Ну в мене там 4 кровососа було, двоє стояли спиною поруч один з одним, я туди встигав кинути 2 гранати, третю вже кидав коли тікав в саму першу кімнату з вентилями, там забивався в куток, таким чином вони по одному лише могли підходити, там і завалив трьох, четвертий лежав на тому місці, куди я гранати кидав!
phobosse
Member

possum: 06.12.2024 03:28однако неужели такие частые баги нельзя было обнаружить на стадии тестирования? В ПЫС вообще есть QA отделение?
Не поверишь, но у них есть QA отдел, который очень гордится своей работой :lol:
Изображение
klim0056
Junior

Varzek: 05.12.2024 18:30
possum: 05.12.2024 18:22 Начиная с середины игры постоянно убиваешь неписей в экзоскелетах - ни у одного из них он не снимается.
Аналогично. Причем видел у стримера выпал экзоскелет с трупа. Так не просто экзоскелет, а с проапгрейдженым спринтом. У меня такого и близко не было. Находил экзы только при детальном изучении последних локаций по мере прохождения сюжета. Особенно в Припяти их припрятано, но зачем их там столько положили тоже не понятно, так как это уже конец игры.
в мене так випало 2 вартівських броні на початку гри з вартівців) нічого кращого не знаходив до мід гейму
Геральт
Member

AFU_power: 06.12.2024 04:20
Хто це? Це якась малороська звичка?
Це ординська звичка. Тільки носії 47ї хромосоми так люблять паплюжити власні назви.

З приводу тестування: якщо хтось вам скаже, що софт (може бути) відтестовано на 100%, то знайте, що той хтось нагло бреше )

Драйвера качнув, трохи побігав. На око - без змін.
phobosse
Member

Геральт: 06.12.2024 10:12З приводу тестування: якщо хтось вам скаже, що софт (може бути) відтестовано на 100%, то знайте, що той хтось нагло бреше )
Звичайно. Але відтестувати так, що в грі квести лочаться - це фейл. Або QA або того, хто знаючи про ці баги вирішив, що з цим можна релізнутись.
possum
Member

phobosse: 06.12.2024 10:18
Геральт: 06.12.2024 10:12З приводу тестування: якщо хтось вам скаже, що софт (може бути) відтестовано на 100%, то знайте, що той хтось нагло бреше )
Звичайно. Але відтестувати так, що в грі квести лочаться - це фейл. Або QA або того, хто знаючи про ці баги вирішив, що з цим можна релізнутись.
В том и дело, что про баги, отвратную оптимизацию, незакрывающиеся квесты, вылеты, переполнение памяти и десятки других проблем - про все это разработчикам было прекрасно известно. Причина в том, почему они решили закрыть на это глаза, заключается именно в той фанатской аудитории игры, которая готова сожрать все, что им скормят, каким бы недожаренным или пересоленным это ни было. Эти фанаты будут кидаться с оскаленными зубами на всех тех, кто попытается обратить внимание на недостатки продукта. "Пипл схавает!" - решили у Григоровича, - "Мы уже так делали до этого, нам все сошло с рук, еще и хвалили потом!"

Чем больше будет подобных истеричных "защитников национального гения" и "великого продукта украинского игропрома", тем больше вероятность того, что каждая следующая игра (и не только игра) станет еще отвратительней по качеству и степени завершенности. Эти "патриоты" не понимают, что копают яму сами себе.
Геральт
Member

phobosse
Перезапускав гру кілька разів, бо щось там мені в мому "прогресі" не подобалось. Доходив до проф. Лодочки (на початку гри) і так і сяк, і жодного разу не було проблем. Бункер відкритий, квест взяв/здав.
Раз багнувся мейн квест, коли снайпер на вежі тупо безсмертний був. Ще й стояв над драбиною і до нього не підлізти. Перезавантаження пофіксило.
Також раз багнувся сайд, коли чувак (посеред аномалій) не хотів за мною йти. Аналогічно, save/load пофіксило. Час від часу аптечки не хілять. Фікситься їжею. І т.д. Тобто баги якісь були, але жодного, який би змушував не те, що консоль юзати, а навіть в нет лізти за рішенням. А деякі навіть "корисні", коли кровосос в текстурі зависає )

То може й не фейл, в плані "пропустили". Там були визначені якісь acceptance criteria. І вирішили релізити так, як є. Бо не встигали, а оті типу критичні вилазили рідко. От і не виділяли на їхній фікс ресурсів. Ми ж не знаємо, які взагалі були баги і які фіксались.
phobosse
Member

Геральт
Мені пощастило менше, я застрягав тричі )
1. Залісся
2. Лодочка
3. В самому кінці. Це не дуже часто зустрічається, але бачив таку тему в стім. Я приїхав на ліфті туди, куди мав би приїхати, обравши інше завершення ) і застряг в приміщенні, бо ліфт назад не пускає, а двері далі не відчиняються :D
спойлер
далі було взагалі весело. за допомогою UETools пройшов у приміщення з капсулами, вставив туди Серце Чорнобиля, потім пішов у сусідню кімнату, де нарешті тригернулась фінальна катсцена і Стрілок поклав ще одне Серце Чорнобиля :gigi:
Zealoth
Member

phobosse: 06.12.2024 09:29
possum: 06.12.2024 03:28однако неужели такие частые баги нельзя было обнаружить на стадии тестирования? В ПЫС вообще есть QA отделение?
Не поверишь, но у них есть QA отдел, который очень гордится своей работой :lol:
Еще и двойной рамочкой выделил что б люди в 5 строчках на картинке не потерялись :lol: . Этот твит очень многое говорит о нём.
antonshe
Member

Вчора ввечері пройшов гру! Зайняло 70 годин... В цілому грою задоволений. Кінцівка вийшла зі стрілком. 2 день осмислюю кінцівку. По багам більш менш нормально як для свіжого релізу ( пам'ятаю вихід Готика 3, Сталкер 1, Кіберпанк і т.д )). Дуже цікаво було розібратися з ЛОРом гри бо є білі плями...
Dremjke
Member

AFU_power: 06.12.2024 00:46На кранах біля султанська є унікальна снайпуха, яка є переробленою ар416 і юзає 5.56, після прокачки стає потужніше гвинтаря. 5.56 знайти не проблема на пізніх стадіях після активації сигналу
Да, поднимал такую и использовал, отличная пушка! :up:
Периодически использую.

Отправлено спустя 7 минут 22 секунды:
possum: 06.12.2024 11:29А вот и объяснение проблем с QA:
Чел, в некоторых твоих рассуждениях есть доля здравого смысла, но тут ты откровенно перегибаешь. Попустись, чтоли. Ну горит у тебя от игры - потуши своё седалище, отдохни от неё, займись чем-нибудь еще...
avuremybe
Member

possum: 06.12.2024 10:40А вот и иллюстрация того, как играет настоящий фанат, который найдет оправдание любых недостатков своего предмета обожания:
Ти на стільки сильно зосереджений на пошуках за що ухватитись, аби підтвердити свою теорію, що навіть не помітив двух сторінок в цій, та ще декілька сторінок в інших обговореннях, де він надцять разів говорить що в сталкера раніше взагалі не грав.

За місяців два до релізу він ще питав чи треба ознайомитись з попередніми, щоб грати в другу. Я та ще кілька учасників порадили йому поклик прип'яті пограти - він його мельком пробіг.
Явно не показник фанатства.
nick_ii
Junior

phobosse: 06.12.2024 10:18
Я впевнений що там баг репортів від QA на рік роботи. Не розумію чого ви вирішили їх крайніми зробити.
Чи ви думаєте якщо звичайні гравці знайшли помилки, то це тому шо такі погані QA не змогли? :)
Скоріше за все там фіксале першочергово такі шутки як: Гра не запускається. Гра падає кожні 5 хвилин ітд. Короче що можуть встигнути зафіксати до реліза щоб воно хоч якось працювало. Ще думаю що між доробити якусь локацію чи квест чи механіку чи багу пофіксати вони вибирали не баги. Все залишилось на патч "першого дня", "першого тижня" ...
Последний раз редактировалось nick_ii 06.12.2024 12:50, всего редактировалось 1 раз.
Геральт
Member

possum: 06.12.2024 10:40 А вот и иллюстрация того, как играет настоящий фанат, который найдет оправдание любых недостатков своего предмета обожания:
спойлер
Геральт: 06.12.2024 10:29 Перезапускав гру кілька разів, бо щось там мені в мому "прогресі" не подобалось.
Геральт: 06.12.2024 10:29 Раз багнувся мейн квест, коли снайпер на вежі тупо безсмертний був. Перезавантаження пофіксило.
Геральт: 06.12.2024 10:29 Також раз багнувся сайд, коли чувак (посеред аномалій) не хотів за мною йти. Аналогічно, save/load пофіксило.
Геральт: 06.12.2024 10:29 Час від часу аптечки не хілять. Фікситься їжею. І т.д.
Геральт: 06.12.2024 10:29 Тобто баги якісь були, але жодного, який би змушував не те, що консоль юзати, а навіть в нет лізти за рішенням. А деякі навіть "корисні", коли кровосос в текстурі зависає )
Когда спросишь этого человека, что ему нравится в Сталкере, он тут же заявит: "Конечно же атмосферность!"
Атмосферность - это видеть застрявшего в текстурах кровососа и считать это полезным багом? Постоянный save/load помогает погружаться в мир игры?
Давай я тобі раз відповім, а потім вже не буду спойлери відкривати.
Таки я дійсно не фанат, бо з франшизою практично не знайомий. Поклик Прип'яті грав, як вже сказали, недавно і вона в 2024 виглядає...ну, м'яко кажучи застарілою. Починаючи від графона і закінчуючи UI. Але вона таки дала можливість познайомитись з персонажами, локами і основними принципами ігроладу. І від С2 зараз отримую естетичне задоволення. Мова не тільки про графіку. Мені подобається досліджувати світ, планувати вилазки, шукати способи полегше виконати ту чи іншу задачу (Якщо можна підкупити-підкуплю. Можна обійти-обійду) та інше. Хоча С2, після С1 здається легкою. Все знайоме, все просто. І я просто граю гру і не зациклююсь на багах, які є в кожній! грі. (Horizon, яка вилизувалась роками на різних патформах, і до цього часу має гліч, який дозволяє пройти до одної з найкращих броньок набагато раніше, ніж передбачено сюжетом) І так, С2 - гра дуже атмосферна. Співставна з dead space, а може й крутіша. Але запиляти атмосферність у відкритому світі то треба вміти. Юбісофту це не доступно в принципі. Навіть поляки змогли лише у Відьмаку3 (до якого, нагадаю, були набагато слабші В1 та В2), а в 2077 вже не те.

І отого кровососа, за якого ти вчепився, я "чесно" прошов двічі. Причому раз перестрілявши зі столу, а інший - просто бігом. І якщо на 3й раз через баг завалив його швидше, то атмосферність не постраждала ні на йоту.
Ще одне: якщо я не рестартую РПГ, то з нею щось не так. BG3 - разів 6, мабуть. Приблизно те саме зі старфілдом і будь-якими іншими іграми, які припускають хоч якийсь натяк на варіативність. А Сталкер2 граю саме як РПГ, тобто відігрую роль. Роль обережного сталкера, який обережно просувається і зоною і сюжетом.

Ну, і ще одне: якщо мені не подобається AW2, то висловив раз-другий своє фе у відповідній темі, видалив гру і забув. Ти ж жуєш кактус, який тобі явно не заходить. Накручуєш себе і намагаєшся когось накрутити. Щоби що? Розробники навряд чи гілку читають і твої хотюнчики задовільняти не будуть. Купуєш гру, пишеш комент в стімі. Так більше шансів. Принаймні в інших іграх мені розробники в стімі, бувало, відповідали.

Сподіваюсь доступно пояснив, навіть як для вані.
p.s. мова про постійний save/load не йшла. Якщо в тебе баг-на-багу, то варто видалити гру і почекати з рік-два-десять.
MAKKACIN
Member

Ану підкажіт, армор і пушки які за делюкс дються, вони ж не самі круті в грі?) Я ж правильно розумію?) БО є армор 100ндчаз і він якийсь не апгрейдиця та і я знайшов схожі і ще кращі вже :-/
AFU_power
Member

MAKKACIN: 06.12.2024 14:43Ану підкажіт, армор і пушки які за делюкс дються, вони ж не самі круті в грі?
Не круті, вони унікальні, але все інше знайти легше і раніше. Сама імба це поки екзоскелет алмаз, сайга і автомат Дніпро. Все можна отримати прям з самого початку гри, коли випускають з малої зони та потім ходити убер нагібатором. Алмаз на колишньому бункері іскри біля Янова, Дніпро та Сайгу купити на янові в торговця. Там же технік, який це все прокачає. Дніпром можна користуватись як снайпою в скрутних ситуаціях, просто купивши там же голографічний, пао х2 і аког х4 приціли, добре що в грі є швидке меню, яке дозволяє міняти аксесуари. Магазин на 45 патронів до Дніпра в малій зоні в каналізації під сферою. Так і граю на такому сетапі. Ну але як писав, ще можна взяти унікальну снайпу "Попадос" на кранах біля Султанська, в неї 30 патронів магазин, можна всіх просто обпльовувати в процесі снайперіння, бо гвинтар, свд, сву в цьому навіть близько не стояли. Але сама потужна снайперка в грі взагалі після прокачки буде сву, або батіг що випаде в процесі проходження сюжету.

Доречі, у всіх такий баг траплявся приблизно з другої половини гри, що почало рандомно спавнити в інвентарю, або на другий слот якусь зброю? В мене переважно спавнить снайпери свд та гвинтаря, бувало і форт один раз заспавнило
Барбарис
Member

AFU_power, на Янові спавнило, після повернення до попередніх сейвів(хв за 5 до Янова) більше немає такого. Але в мене міняло зброю у слотах - замість вкачаного дробовика чи АРки міг з'явитись вбитий форт-221.
phobosse
Member

AFU_power: 06.12.2024 15:15Доречі, у всіх такий баг траплявся приблизно з другої половини гри, що почало рандомно спавнити в інвентарю, або на другий слот якусь зброю?
бувало таке в рендомні моменти і дуже бісило. перемикаєшся під час бою на іншу зброю, а це не твоя, ще й поламана та клинить. або біжиш і щось в тебе занадто швидко падає стаміна. відкриваєш інвертар, а у тебе перегруз.
nutman
Junior

Ребята, вышел ток что из базы чистого неба после разговора с фаустом. Кудою мне легче будет вернутся назад. У меня и так перегруз, идти ооочень много и путь по правой стороне карты без химеры, которую я пробежал, но он в перспективе тупиковый. Сэкономьте время, а то умру
AFU_power
Member

nutman: 06.12.2024 15:58Ребята, вышел ток что из базы чистого неба после разговора с фаустом. Кудою мне легче будет вернутся назад.
По правій стороні до упора і потім стрибнути через міст, бо там тільки зграя псів буде і два сховка, один в старій хаті, там магазин на форт і харод збільшений, в другому броня, але вона безпонтова нажаль.

Раджу взагалом, для легшого балансу, поставити з нексусмодс мод на зменшення ваги консумаблс, там є варіанти зменшення на 25, 50, 75, або як в Нью вегасі, ноль. Воно зменшує вагу аптечок, бинтів, консерв, патронів. Бо якось на серйозну довгу вилазку без екзоскелета не сходиш
Ответить