Останні статті і огляди
Новини
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
Геральт
Member
avuremybe
Предметно: живі події навколо гравця генеруються. Симуляція світу не потрібна, бо принесе більше проблем, ніж профіту.
Предметно: живі події навколо гравця генеруються. Симуляція світу не потрібна, бо принесе більше проблем, ніж профіту.
-
possum
Member
Пара слов по поводу дискуссии на тему "событий вокруг игрока". Они не генерируются, увы. A-Life практически не работает. Вообще. Номинально он есть, но фактически там забиты халтурные скрипты. На ютубе уже масса подтверждений: одна и та же сцена разыгрывается одними и теми же неписями после триггера в конкретном месте (например, игрок выходит из подземелья - "И тут все заверте...").
Судя по тому, насколько там все сломано, я могу предсказать, что полноценного (обещанного ПЫС) A-Life нам в ближайшие полгода-год можно не ждать. Не получается она у них. И черт с ней. Это не так просто сделать, как некоторым кажется. Достаточно, если они исправят идиотский спавн врагов на дистанции 10 метров от игрока (это не добавляет "драйва", а лишь раздражает, полностью убивая атмосферу игры).
Судя по тому, насколько там все сломано, я могу предсказать, что полноценного (обещанного ПЫС) A-Life нам в ближайшие полгода-год можно не ждать. Не получается она у них. И черт с ней. Это не так просто сделать, как некоторым кажется. Достаточно, если они исправят идиотский спавн врагов на дистанции 10 метров от игрока (это не добавляет "драйва", а лишь раздражает, полностью убивая атмосферу игры).
Востаннє редагувалось 05.12.2024 10:57 користувачем possum, всього редагувалось 1 раз.
-
avuremybe
Member
Щоб зрозуміти, на скільки сильно ти помиляєшся, треба всього лише пограти в ігри, де це було реалізовано.Геральт: ↑ 05.12.2024 10:43Симуляція світу не потрібна, бо принесе більше проблем, ніж профіту.
Два яскравих приклади тобі вже навели: космічні рейнджери і сталкер.
Щоб говорити про це ПРЕДМЕТНО ти маєш бути, як мінімум, добре знайомий з реалізацією.
Дам невеличкий спойлер: проблем із цим немає, а профіт колосальний. А що стосується конкретно сталкера - так A-Life завжди був його ключовою фічею. (Включно зі сталкером 2, аж до самого релізу )
-
possum
Member
Еще немного про A-Life... Разработчикам нужно не пиариться на этом словосочетании, а исправлять самые базовые алгоритмы поведения врагов. Вот типичная ситуация (наблюдается в 40% всех перестрелок):
Есть полдюжины врагов, находящихся рядом (между ними дистанция не более 5-10 метров). Все они уже обнаружили меня и пытаются окружить (т.е. бой уже идет).
Я убиваю двух или трех из них... они валятся на землю.
Что делают остальные? Если они в этот момент смотрели не прямо на меня, а чуть в сторону, они заявляют: "Враг не обнаружен! Отбой тревоги!". И поворачиваются спиной ко мне.
Это позор. О каком "А-лайфе" тут может идти речь? Им надо фиксить логику боевого поведения, потому что боевка превращается в фарс. Ночью все они чуют меня шестым чувством, а днем проявляют слепоту, глухоту и тупость... словно всех их зовут Эдуардами.
Есть полдюжины врагов, находящихся рядом (между ними дистанция не более 5-10 метров). Все они уже обнаружили меня и пытаются окружить (т.е. бой уже идет).
Я убиваю двух или трех из них... они валятся на землю.
Что делают остальные? Если они в этот момент смотрели не прямо на меня, а чуть в сторону, они заявляют: "Враг не обнаружен! Отбой тревоги!". И поворачиваются спиной ко мне.
Это позор. О каком "А-лайфе" тут может идти речь? Им надо фиксить логику боевого поведения, потому что боевка превращается в фарс. Ночью все они чуют меня шестым чувством, а днем проявляют слепоту, глухоту и тупость... словно всех их зовут Эдуардами.
-
Eduard1980
Member
possum
Оце у тебе підгоріло
Маю для тебе ще: як назвати людину, яка хейтить гру, все в ній для нього не таке і погано зроблене, при тому проходить її двічі(двічі, двічі )за два тижні?
Ви з варзеком або одна харя, що заборонено на цьому форумі, або два брата акробата. Але точно кончені якісь, судячи з вашої(твоєї) поведінки
Оце у тебе підгоріло
Маю для тебе ще: як назвати людину, яка хейтить гру, все в ній для нього не таке і погано зроблене, при тому проходить її двічі(двічі, двічі )за два тижні?
Ви з варзеком або одна харя, що заборонено на цьому форумі, або два брата акробата. Але точно кончені якісь, судячи з вашої(твоєї) поведінки
-
MAKKACIN
Member
Харош вже, краще підкажіт де норм дробовика нарішати?) ато м860 моноліт мені не сподобався зовсім
-
BoJIbHbIu
Member
MAKKACIN
рудий ліс/янів. с зомбі можна зняти рам2 або сайгу. також це можна там купити.
рудий ліс/янів. с зомбі можна зняти рам2 або сайгу. також це можна там купити.
-
MAKKACIN
Member
BoJIbHbIu
Дякую, я тут задався цим питанням і по типу "гугл знає все" знайшов цю мапу, можливо буде багатьом цікаво https://mapgenie.io/stalker-2-heart-of- ... s/the-zone
Дякую, я тут задався цим питанням і по типу "гугл знає все" знайшов цю мапу, можливо буде багатьом цікаво https://mapgenie.io/stalker-2-heart-of- ... s/the-zone
-
Барбарис
Member
avuremybe: ↑ 05.12.2024 10:17Так коли труп падає - видно, що у нього ніг немає. Він типу літає.Барбарис: ↑ 05.12.2024 08:54Він не привид, він захисне маскуюче поле має.
Тіло ж є, рухається на однаковій висоті за рахунок захисного поля, отже не привид.
-
Геральт
Member
avuremybe
"спочатку добийся", ага.
Проблем, з ним пов'язаних, нема, бо він не впроваджений. Впровадять - будуть.
Рейнджери пройшов всі. Може й не 1 раз, вже не згадаю. І Поклик Прип'яті разок.
"спочатку добийся", ага.
Проблем, з ним пов'язаних, нема, бо він не впроваджений. Впровадять - будуть.
Рейнджери пройшов всі. Може й не 1 раз, вже не згадаю. І Поклик Прип'яті разок.
-
avuremybe
Member
То які там проблеми, з ним пов'язані?Геральт: ↑ 05.12.2024 12:15Рейнджери пройшов всі. Може й не 1 раз, вже не згадаю. І Поклик Прип'яті разок.
-
Varzek
Member
Мне понравился дробовик, который дают за победу на Арене в локации Росток. Вроде Кувалда называется (модификация SPSA-14).MAKKACIN: ↑ 05.12.2024 11:54 Харош вже, краще підкажіт де норм дробовика нарішати?) ато м860 моноліт мені не сподобався зовсім
-
Геральт
Member
avuremybe
Ти симулятор з рейнджерів хочеш до Сталкера прикрутити? І ще тут щось про деталі реалізації розпинаєшся?
Та й там були проблеми, бо вирахувавши принципи того "симулятора" можна було їх абузити. Детально не згадаю, було 100 років тому.
Сталкер в поточному стані має купку проблем, і якщо в наст. патчі той твій alife викотять, то проблем стане ще більше. Тут не треба бути, бляха, пограмером.
І я хочу встигнути пройти гру до того як її геть зламають на догоду нитикам. Економіку вже зламали: думати не треба, планувати не треба. Бойовку в полі, так виглядає, також. Бо нафіг борикатись з мутантами, чи тікати через півкарти, якщо можна почекати поки он та група їх зачистить. І позбирати лут з трупів.
Ти симулятор з рейнджерів хочеш до Сталкера прикрутити? І ще тут щось про деталі реалізації розпинаєшся?
Та й там були проблеми, бо вирахувавши принципи того "симулятора" можна було їх абузити. Детально не згадаю, було 100 років тому.
Сталкер в поточному стані має купку проблем, і якщо в наст. патчі той твій alife викотять, то проблем стане ще більше. Тут не треба бути, бляха, пограмером.
І я хочу встигнути пройти гру до того як її геть зламають на догоду нитикам. Економіку вже зламали: думати не треба, планувати не треба. Бойовку в полі, так виглядає, також. Бо нафіг борикатись з мутантами, чи тікати через півкарти, якщо можна почекати поки он та група їх зачистить. І позбирати лут з трупів.
-
avuremybe
Member
А є якісь лайфхаки, як пройти бій на даху?
Бо коли кількість трупів там підходить со сотні - фпс провалюється до 1-2 і грати тупо неможливо
Бо коли кількість трупів там підходить со сотні - фпс провалюється до 1-2 і грати тупо неможливо
-
Барбарис
Member
Геральт, та може майстра додадуть, бо з відключеннями світла та роботою я не встигну.
Сьогодні зранку глянув(гроші зароблені в мене були до 2 патчу переважно, бо в Рудому та на Янові не продавав нічо, а вчора ввечері покращив екзоскелет з Іскри) - 983 тисячі з шагами потрачено в Стімі (ремонти та апгрейди, в магазинах не купую). Грошей отже вистачало.
Сьогодні зранку глянув(гроші зароблені в мене були до 2 патчу переважно, бо в Рудому та на Янові не продавав нічо, а вчора ввечері покращив екзоскелет з Іскри) - 983 тисячі з шагами потрачено в Стімі (ремонти та апгрейди, в магазинах не купую). Грошей отже вистачало.
-
Donate
Member
Перший босс щоль? В мене на 2070Супер в 2к там десь біля 20 фпс було я не знаю як на сетапі по краще фпс нуль...avuremybe: ↑ 05.12.2024 15:02 А є якісь лайфхаки, як пройти бій на даху?
- спойлер
- Стріляй по світильникам
-
AFU_power
Member
з фаустом? 2,5 магазина з сайги в упор і він отлітає, не звертаючи увагу на інших(спершу треба знищити лампи і одну на ньому). Взяти на бій екзоскелет алмаз на бункері на янові, там же його прокачати, купити сайгу і прокачати її на бронебійність та зменшення віддачіavuremybe: ↑ 05.12.2024 15:02А є якісь лайфхаки, як пройти бій на даху?
-
avuremybe
Member
Я не одразу допер, що випромінювач у нього на поясі теж треба зламати.AFU_power: ↑ 05.12.2024 15:53з фаустом? 2,5 магазина з сайги в упор і він отлітає, не звертаючи увагу на інших(спершу треба знищити лампи і одну на ньому). Взяти на бій екзоскелет алмаз на бункері на янові, там же його прокачати, купити сайгу і прокачати її на бронебійність та зменшення віддачіavuremybe: ↑ 05.12.2024 15:02А є якісь лайфхаки, як пройти бій на даху?
Снаряга там не важлива, лампи і з пістолета нормально розбиваються, а по ньому стріляти взагалі не потрібно.
Доречі про екзоскелети - вони, як і інші броніки, тоннами дропаються з ворогів.
Я охрініваю просто, нащо вони таке зробили. І ще більше з тих, хто жаліється на нестачу грошей в грі
-
AFU_power
Member
Алмаз самий чітерський, сама найбільша грузопідйомність, максимум фізичного захисту, більше половини термо, хімічного, псі, електро захисту, максимальний радіаційний, чотири свинцевих контейнераavuremybe: ↑ 05.12.2024 17:23Доречі про екзоскелети - вони, як і інші броніки, тоннами дропаються з ворогів.
-
Zealoth
Member
Я за первое прохождение бронники с трупов снял ровно один раз, с жмуриков в квесте обороны Залесья, больше ниразу. Как они тоннами дропаются?avuremybe: ↑ 05.12.2024 17:23 Доречі про екзоскелети - вони, як і інші броніки, тоннами дропаються з ворогів.