Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
big_bang
Member

Повідомлення

dead_rat: 14.11.2024 16:26 big_bang
Поважно :up:

Подивимося чи я кататиму на нову роботу на вєліку. Тоді теж десь 40км на день буде.
не знаю, я на роботу не поїду - буде екологічна катастрофа)))
вечором у своє забоволення
виїхав - покатав 1.5-2 години і додому)

що, правда, як похолодало не викатував ні разу)
Hotspur
Member

Повідомлення

big_bang: 14.11.2024 16:32що, правда, як похолодало не викатував ні разу)
треба одяг мати
big_bang
Member

Повідомлення

Hotspur: 14.11.2024 16:34
треба одяг мати
треба натхнення мати, а все інше не проблема)
Kauil
Member

Повідомлення

Написав у телеграм магазин велопоток, на рахунок Kalkhoffа. Типу чого ціна на старий велосипед така велика. Відповіли, що вас дивує в ціні, він як новий, є в два рази дешевші на планетарці. От так і купуй в інтернеті, невідомо який експерт їх оцінював. Може і він і правда як новий, але ви мене переконали, мабуть, не варто платити за вел якому 10+ років такі гроші. У мене вже з'явилась думка, відремонтувати свою пантеру, та і все :) Місяць тому лопнула вісь на задньому колесі.
Hotspur: 14.11.2024 16:34треба одяг мати
big_bang: 14.11.2024 16:38треба натхнення мати, а все інше не проблема)
А ще треба здоров'я в таку погоду їздити :up:
waryag
Member

Повідомлення

Kauil: 14.11.2024 19:47У мене вже з'явилась думка, відремонтувати свою пантеру, та і все :) Місяць тому лопнула вісь на задньому колесі.
Часта болячка у втулок під трещітку. Замінити нескладно, потрібна нова вісь і ключі. Але рама нікуди не дінеться (хіба заварити шарнір :D )

Що вертає нас до початкової пропозиції: візьміть нормальний вел на 26 (опційно 27,5) колісах замість свого ашан двоподвісу, найпростіший алюмінієвий хардтейл на сантурі і з дисковою механікою буде легшим, зручнішим і краще їхати.
mumu
Member

Повідомлення

dead_rat
Member

Повідомлення

:up:
Варіанти дуже хороші, 8-швидкостей планетарка агінь.
1985god
Member

Повідомлення

https://velogo.com.ua/ua/velosiped-28-p ... gphcBIW5UK

Ось таке 28" Pride ROCX 8.2 (2022) варте уваги користоване за 16 тис ? Чи відчую я приріст швидкості порівняно з їхнім же ригідом прогулянковим мтб алюмінієвим?
я ніколи не їздив на дисковій механіці, Так само як і на рулі Барані ))) Наскільки тяжко і довго звикати до такого руля? Скільки кілометрів на годину я додам у швидкості? Порівняно з Pride ROCKSTEADY AL 7.2 у напівсліках ?
https://veloplaneta.ua/ua/velosiped-27- ... 22-chernyy

Варто заміняти ? Якщо хочеться більше швидкості

Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
Чи краще взагалі на такий глянути https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/endu ... bserved_ad

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Стиль катання хочеться спробувати типу швидкісний
Filabatya
Member

Повідомлення

1985god
canyon roadlite - може ці поторгувати. прикольна моделька
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/velo ... ll_checker
1985god
Member

Повідомлення

Filabatya: 15.11.2024 18:44 1985god
Ідея хороша, але то в іншому місті + доставка і не перевіриш в живу. Але пряме кермо то супер
phobosse
Member

Повідомлення

Вставлю 5 копійок по планетарці, бо сам катаю на ній років 5 )

НЕ беріть Conway. Сам по собі вел непоганий і якісний але дуже овощний. Він ідеально підходить для неспішної прогулянки десь у парку, але якщо хочеться чогось більшого, то задоволення отримати буде важко.

Собі після Conway взяв Cube - взагалі небо і земля. Легше, швидше, динамічніше.

Якщо треба перти вгору, то планетарки Alfine 8 та 11 не сильно канають. Навіть на першій швидкості доволі важкувато йде. То ж треба враховувати такий нюанс, якщо є необхідність долати підйоми.

А взагалі, я дуже задоволений планетаркою. Катаюсь як по місту, так і по легкому бездоріжжю, полям, лісним тропкам коло Києва.
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 6 минут 44 секунды:
Pride пару років тому зробив цікаву експериментальну модель - Caferacer. Гравійник з бараном та планетаркою на ремні. Нажаль, цінник був таким кінським, що бажаючих його купити було мало. Розпродали малим тиражем і модель зникла.
спойлер
Зображення
dead_rat
Member

Повідомлення

1985god: 15.11.2024 18:40
я ніколи не їздив на дисковій механіці, Так само як і на рулі Барані )))
1. Наскільки тяжко і довго звикати до такого руля?

2. Скільки кілометрів на годину я додам у швидкості?
1. Та за один-два дні
2. Залежить від вашої фізичної форми, посадки на байку, якості дороги. Я коли сів на шоссер то середня була ~27 км/г, трохи потренувавшись 30-32.

Мені більше сподобався другий шоссер на обідних гальмах, в мене є схожий і прекрасно катав у горах, розганявся до 75 км/г.

Відправлено через 18 хвилин 36 секунд:
:lol:
Filabatya: 15.11.2024 18:44 1985god
:up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up:
:up:
waryag
Member

Повідомлення

1985god: 15.11.2024 18:40Ось таке 28" Pride ROCX 8.2 (2022) варте уваги користоване за 16 тис ? Чи відчую я приріст швидкості порівняно з їхнім же ригідом прогулянковим мтб алюмінієвим?
я ніколи не їздив на дисковій механіці, Так само як і на рулі Барані ))) Наскільки тяжко і довго звикати до такого руля? Скільки кілометрів на годину я додам у швидкості? Порівняно з Pride ROCKSTEADY AL 7.2 у напівсліках ?
https://veloplaneta.ua/ua/velosiped-27- ... 22-chernyy

Варто заміняти ? Якщо хочеться більше швидкості
Якщо є можливість, краще спробувати (прокат чи домовитись з кимось з локальної велоспільноти).

Баран цілком зручний.
Динаміка буде краще, на швидкостях 25+ або в умовах вітру буде відчуватися краща аеродинаміка. Наскільки краще - залежить від швидкості, фізичної форми, посадки... і стану доріг.
Тягати по сходам під час відключень зручніше. :gigi:

Але оглядовість буде гірше, сам вел буде більш жорстким і менш комфортним. Наскільки - залежить від геометрії рами, посадки, розміру покришок (краще переконатися, що рама дозволяє поставити досить широкі).
dead_rat
Member

Повідомлення

waryag
Майже всі обідні гальма дозволяють 28 мм, що вельми комфортно. Іноді навіть 30.

На основному в мене перед/зад 28/30 і це я перестарався для хороших доріг.

ПС. З оглядовістю все добре, ми ж про норм шоссер, а не time trial

Відправлено через 9 хвилин 23 секунди:
Я б рекомендував той Каньйон Роадлайт. Він не сильно програє шоссеру по швидкості, але буде більш звичним вєліком для усього.
Ще й багажник можна поставити
waryag
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.11.2024 11:08 Майже всі обідні гальма дозволяють 28 мм, що вельми комфортно. Іноді навіть 30.
Обмеження може бути по рамі.
dead_rat: 16.11.2024 11:08 ПС. З оглядовістю все добре, ми ж про норм шоссер, а не time trial
На шосері посадка звичайно більш розтягнута і нижча, а оглядовість гірше.
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.11.2024 11:08Я б рекомендував той Каньйон Роадлайт. Він не сильно програє шоссеру по швидкості
сильно він програє, але людина і на шосері 30 їхати не буде. бо це тренуватись треба
dead_rat
Member

Повідомлення

Вітаю панове, сезон можна вважати закінченим. Зараз огидна, погода, зима, новий рік тож вже можна підбивати підсумки.

Для мене зовсім слабкий сезон, ледве закрив 5к, були цілі місяці без покатух. Фіз форма такоє, треба повертатися в тренажорку.

Боюся, в більшості ще гірше через війну, всеж бажаю всім покращення, здоровʼя і покатушок :beer:
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, я досі катаю, як мінімум, на роботу: і в сніг, і в морози :D
Hotspur
Member

Повідомлення

1000 км за сезон. Поганий рік
Spleen
Member

Повідомлення

Hotspur: 14.11.2024 16:34
треба одяг мати
100% !

Особливо важливо утеплити:
* голову/очі
* кисті руки
* стопи ніг
* за бажанням тазову зону

Отправлено спустя 16 минут 19 секунд:
dead_rat: 03.12.2024 13:27 Для мене зовсім слабкий сезон, ледве закрив 5к, були цілі місяці без покатух. Фіз форма такоє, треба повертатися в тренажорку.
Досить гарний результат за рік !
Нещодавно підрахував: з 2006 по 2024 пробіг за спідометрами склав біля 93 000 км. З них 23к на електро і десь 70к на звичайних гірських.
Виходить, грубо кажучи, якраз 5000+ км на рік. Але я вело користую замість авто, особливо останні років 8. То як на мене це досить пристойний пробіг, Друже !

А скільки ти в минулі роки накатував, що 5000 км - це мало ?

Отправлено спустя 39 секунд:
Барбарис: 03.12.2024 15:16 dead_rat, я досі катаю, як мінімум, на роботу: і в сніг, і в морози :D
Яка гума на сніг/ожеледицю ?
Відповісти