Останні статті і огляди
Новини
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
-
Bomchik
Member
Привіт. Потрібна порада. Маю Noctua D14(12600kf) з комплектними вентиляторами. Кулер тримає 170ват на рівні 92 градусів(в кімнаті десь 23). Чи є сенс купити Thermalright Phantom Spirit 120 se чи це плюс мінус один рівень продуктивності? Чи просто замінити вентилятори на більш сучасні або скальпувати, якщо ручи чухаються?
-
oversteve
Member
в першу чергу є сенс подивитися на напруги на проці, чи нормально притиснутий кулер і чи взагалі нормальна вентиляція в корпусі, бо шось троха і забагато жере, і температури зависокі, у мене 12600к без андервольту під слабшим д12л і там і близько таких температур і споживання немаєBomchik: ↑ 11.11.2024 07:51 Привіт. Потрібна порада. Маю Noctua D14(12600kf) з комплектними вентиляторами. Кулер тримає 170ват на рівні 92 градусів(в кімнаті десь 23). Чи є сенс купити Thermalright Phantom Spirit 120 se чи це плюс мінус один рівень продуктивності? Чи просто замінити вентилятори на більш сучасні або скальпувати, якщо ручи чухаються?
-
Vasyanya1
Member
У вашому випадку треба або брати воду (280 мм або 360), або робити андервольт.Привіт. Потрібна порада. Маю Noctua D14(12600kf) з комплектними вентиляторами. Кулер тримає 170ват на рівні 92 градусів(в кімнаті десь 23). Чи є сенс купити Thermalright Phantom Spirit 120 se чи це плюс мінус один рівень продуктивності? Чи просто замінити вентилятори на більш сучасні або скальпувати, якщо ручи чухаються?
Заміна одного повітря на інше (яке +- таке ж саме по продуктивності) не буде мати сенсу.
-
Bomchik
Member
Процесор в мене розігнаний по олдскульному(фіксовані частоти, вольтажі). 170ват споживає при 1.25в з частотою 4.8 п-ядра, 3.8 е-ядра, 3.8 кеш. Але в такому режимі я не тестував його довго, бо температури доволі високі. На постоянку він в мене протестований на 4.5 1.15в, 3.8, 3.8 і в такому режимі він їсть 130ват і температури в районі 72 градусів. Я б так і жив собі(продуктивність хороша, температури малі)...але вічно підмиває щось робити з пк.
Прижим нормальний, на видув 3 120 вентилятори, жере так багато, бо це я в Лінку заміряю. Ddr5 6000(30/37/37)
Прижим нормальний, на видув 3 120 вентилятори, жере так багато, бо це я в Лінку заміряю. Ddr5 6000(30/37/37)
-
oversteve
Member
по пам'яті на РА120 СЕ на 13600к з стабільним жором під 180-190Вт також було 90 з копійками градусів, так що якоїсь прям офігєть великої різниці шоб аж десяток градусів в такому "режимі" від заміни кулера напевно не будеBomchik: ↑ 11.11.2024 08:31 Процесор в мене розігнаний по олдскульному(фіксовані частоти, вольтажі). 170ват споживає при 1.25в з частотою 4.8 п-ядра, 3.8 е-ядра, 3.8 кеш. Але в такому режимі я не тестував його довго, бо температури доволі високі. На постоянку він в мене протестований на 4.5 1.15в, 3.8, 3.8 і в такому режимі він їсть 130ват і температури в районі 72 градусів. Я б так і жив собі(продуктивність хороша, температури малі)...але вічно підмиває щось робити з пк.
інша справа, що сам такий жор не айс, у мене зараз наприклад андервольтнутий до 1.15 13600к жере десь 150Вт+- в синці, а це рахуйте і частоти троха вище ніж ваш розгон, і ще +4 недоядра, які тепла додають
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
п.с. зовсім забув, рамка на сокет в моєму випадку дала десь 7-8 градусів під тим самим кулером, може є зміст її спробувати, якщо зараз стокове кріплення
-
Bomchik
Member
Рамку поставив в перший же день. Дала 7 градусів також. За інші кулери я зрозумів, що плюс мінус той самий результат буде. Можливо краще скальпувати його за 1200 чи більш сучасніші венилятори ставити. Думаю що скальп більш правильне рішення. Тоді поки сиджу рівно на сраці тай все)
-
vsx
Member
глюк
-
luckygamerks
Member
Я тут дуже не спішно збираю залізо. Куплений проц, ryzen 7500f, кулер PA120 SE RGB, озу DDR5 6000 cl30 https://www.teamgroupinc.com/ru/product ... 0HC30DC01/
І тепер головне питання чи не буде проблем зі встановлення кулера з такою оперативною памятью, чи це більше буде за лежать від конкретної материнської плати?
І тепер головне питання чи не буде проблем зі встановлення кулера з такою оперативною памятью, чи це більше буде за лежать від конкретної материнської плати?
-
oversteve
Member
передній вентилятор буде висіти над пам'яттю в любому випадку, його можна посунути вище, але відповідно треба мати запас по допустимій висоті кулера в корпусіluckygamerks: ↑ 15.11.2024 21:04 Я тут дуже не спішно збираю залізо. Куплений проц, ryzen 7500f, кулер PA120 SE RGB, озу DDR5 6000 cl30 https://www.teamgroupinc.com/ru/product ... 0HC30DC01/
-
Enombre de soberano
Member
luckygamerks
Высота ОЗУ до 41,5 мм (без поднятия вентиляторов) 154-120+7,5 мм (высота сокета)
Высота ОЗУ до 41,5 мм (без поднятия вентиляторов) 154-120+7,5 мм (высота сокета)
-
luckygamerks
Member
Я так зрозумів, що все підійде, корпус дозволяє встановити башту до 170 мм =))) Дякую =)
-
_Ade
Member
шукаю щось під р5 5600
порадили https://hard.rozetka.com.ua/ua/zezzio-z ... 407410947/
є щось краще по такій ціні?
дякую
порадили https://hard.rozetka.com.ua/ua/zezzio-z ... 407410947/
є щось краще по такій ціні?
дякую
-
sohard
Junior
Порадили під 7800X3D - PcCooler RZ620 (RZ620-XXNNWNX-GL)
корпус буде Fractal Design Focus 2 Solid б/БЖ Black (FD-C-FOC2A-07) або
Chieftec Apex Air GA-01B-M-OP Black б/БЖ
це норм кулер під такий проц чи можна щось краще ? цікавить шоб він справлявся і по гучності був відносно тихий
корпус буде Fractal Design Focus 2 Solid б/БЖ Black (FD-C-FOC2A-07) або
Chieftec Apex Air GA-01B-M-OP Black б/БЖ
це норм кулер під такий проц чи можна щось краще ? цікавить шоб він справлявся і по гучності був відносно тихий
-
Piter Cantrope
Member
На 2-слотовій HDV з Frost Spirit 140 виглядає отак. Місця там багатоluckygamerks: ↑ 15.11.2024 21:04 кулер PA120 SE RGB, озу DDR5 6000 cl30 https://www.teamgroupinc.com/ru/product ... 0HC30DC01/
-
BloodyElf
Member
Замовив на Алі 5700X3D, вже десь в Україні їде.
Зараз стоїть ryzen 3600 з boxовим кулером.
Порадьте, яку башту поставити, щоб вистачило не тільки для 5700X3D, але може й через кілька років для апгрейду на AM5.
По ціні бажано до 2000-2500грн.
Брати збираюсь в Україні. Але можу розглянути й варіант з Алі, якщо там значно дешевше.
Зараз стоїть ryzen 3600 з boxовим кулером.
Порадьте, яку башту поставити, щоб вистачило не тільки для 5700X3D, але може й через кілька років для апгрейду на AM5.
По ціні бажано до 2000-2500грн.
Брати збираюсь в Україні. Але можу розглянути й варіант з Алі, якщо там значно дешевше.
-
oversteve
Member
BloodyElf
якщо треба дешево-сердито-топ, то Thermalright PS120 SE / PA120 SE / FS140 і там в принципі зараз в них ще ціла купа подвійних башт з'явилася, які майже те саме, що і ці
якщо треба дешево-сердито-топ, то Thermalright PS120 SE / PA120 SE / FS140 і там в принципі зараз в них ще ціла купа подвійних башт з'явилася, які майже те саме, що і ці
-
sohard
Junior
а якщо якісно, не гучний і щоб можна було купити в Україні, а не чекати з аліка ? мені для під 7800X3D щось потрібноoversteve: ↑ 04.12.2024 21:08 BloodyElf
-
luban
Junior
-
Prescot478
Junior
Доброго дня товариство, маю систему на 775му сокеті проц КорКвад q8400, літом поміняв штатний кулер з мідним сердечником на сучасну систему охолодження Діпкул Гамакс 300, питання, температура проца на штатному кулері була 50градусів, з Гамаксом впала лиш на 45, чому такий малий профіт всього лиш 5-градусів різниці зі старим штатним кулером ???
іще, як тут вставляти картинки ??? дякую
-
oversteve
Member
по-перше цей кулер хлам, по-друге яку різницю ви хотіли побачити, якщо у вас зі старим тільки до 50 градусів грілосяPrescot478: ↑ 15.12.2024 13:11 Доброго дня товариство, маю систему на 775му сокеті проц КорКвад q8400, літом поміняв штатний кулер з мідним сердечником на сучасну систему охолодження Діпкул Гамакс 300, питання, температура проца на штатному кулері була 50градусів, з Гамаксом впала лиш на 45, чому такий малий профіт всього лиш 5-градусів різниці зі старим штатним кулером ???
п.с. для картинок зверху над постом є кнопуліна з горами в рамочці