типовий резервний ДБЖ теж постійно тримає акум на зарядці...Smok: ↑ 28.11.2024 22:14 це через те, що акуми постійно знаходяться на зарядці, а не тому що вони начебто більше гріються, хоча це додатковий фактор
Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
artko
Member
-
AntonBack
Junior
Доброго дня, шановне товариство.
Допоможіть вибрати ДБЖ суто для компʼютера та монітору.
Конфігурація системи натсупна. 9900К без розгону, RTX 4070, 32 gb оперативної памʼяті. Блок живлення chieftec серії BDS PROTON 750c.
В простої приблизно 130wt, під нагрузкою понад 400-450wt. Я так розумію що оскільки є функція PFC то лінійно інтерактивний необхідно брати с запасом по потужності ?скільки має бути такий запас у wt? Або більш доцільно придбати online з перетворенням ? Але там цінники кусючі. Накидайте своїх варіантів, бо не дуже розуміюсь на особливостях ДБЖ.
apc smart ups 1600va/900wt чи підійде такий?
Дякую.
Допоможіть вибрати ДБЖ суто для компʼютера та монітору.
Конфігурація системи натсупна. 9900К без розгону, RTX 4070, 32 gb оперативної памʼяті. Блок живлення chieftec серії BDS PROTON 750c.
В простої приблизно 130wt, під нагрузкою понад 400-450wt. Я так розумію що оскільки є функція PFC то лінійно інтерактивний необхідно брати с запасом по потужності ?скільки має бути такий запас у wt? Або більш доцільно придбати online з перетворенням ? Але там цінники кусючі. Накидайте своїх варіантів, бо не дуже розуміюсь на особливостях ДБЖ.
apc smart ups 1600va/900wt чи підійде такий?
Дякую.
-
LiquidStorm
Member
Для свинцевого акума - це звичний режим, буферний. Якщо в ДБЖ не поставили якесь дешеве лайно, замість серії HR, то в буферному акуми живуть по 5-7 років. Реально вбиває свинець розряджання нижче 50% та постійний недозаряд.Smok: ↑ 28.11.2024 22:14 через те, що акуми постійно знаходяться на зарядці
Теперішня ситуація зі світлом в 3+ цикли за сутку "N годин є / М годин нема" дуже швидко вкорочує залишкова ємність, бо свинцеві акуми для такого не пристосовані. Тут лише літій буде триматися
-
Tesseract
Member
AntonBack
Бажано брати щось з чистою синусоїдою.
Бажано брати щось з чистою синусоїдою.
-
Chaser
Junior
Підкажіть будь-ласка ДБЖ для роутера ASUS TUF-AX3000 V2
-
krivonos-kolya
Member
Chaser
Там простой 12в вход, как и под остальные.
Там простой 12в вход, как и под остальные.
-
Tesseract
Member
Chaser
Будь-який з виходом DC 12V. Починаючи від армії клонів DC1036P, і закінчуючи Marsriva KP7.
Будь-який з виходом DC 12V. Починаючи від армії клонів DC1036P, і закінчуючи Marsriva KP7.
-
Chaser
Junior
https://hard.rozetka.com.ua/ske-smart-k ... 453514232/ такий підійде?
-
mult
Member
Хто користувався apc smt1500i?
Цікаво він такий і є трохи чудний у користуванні чи це я щось не так роблю?
Я маю на увазі вимкнення цього дбж, щоб його вимкнути треба нажати офф, тоді підтвердити в слідуючому меню переклацнувши ще ра за оф і в наступному меню переклацнути на no delay аж тоді він хвилин через 10 вирубиться остаточно.
Є в мене простіший дбж цієї ж фірми там просто вимикається кнопкою, одним нажиманням і все.
А тут як начнеш клацать, ще ті затримки перед вимкненням, нафіга так все закручено робити.
І то це я нагуглив, такий порядок дій, а без гуглу взагалі не міг його вимкнути, воно або не вимикалось остаточно, або через деякий час вмикалось по колу.
Я маю на увазі вимкнення цього дбж, щоб його вимкнути треба нажати офф, тоді підтвердити в слідуючому меню переклацнувши ще ра за оф і в наступному меню переклацнути на no delay аж тоді він хвилин через 10 вирубиться остаточно.
Є в мене простіший дбж цієї ж фірми там просто вимикається кнопкою, одним нажиманням і все.
А тут як начнеш клацать, ще ті затримки перед вимкненням, нафіга так все закручено робити.
І то це я нагуглив, такий порядок дій, а без гуглу взагалі не міг його вимкнути, воно або не вимикалось остаточно, або через деякий час вмикалось по колу.
-
GreenMile
Member
Бо це смарт-ДБЖ, він заточений на програмування і автоматичне керування, тому він "повністю" просто так не виключається, інакше в ньому пропадає сенс. Навіщо вам його аж повністю виключати постійно? У нього зверху кнопка включення/виключення виходів, все, що треба, щоб відключити навантаження. Повне відключення використовується для тривалого зберігання, коли ви ним не корситуєтесь, або для обслуговування тощо, при нормальній циклічній роботі його не треба повністю відключати.mult: ↑ 04.12.2024 13:18 Хто користувався apc smt1500i?
-
Artem_K
Member
mult
В мене на роботі був колись схожий їх 3000-ник. Там також треба було понажимати щось й 180 сек очікувати, поки він вимкнеться.
В мене на роботі був колись схожий їх 3000-ник. Там також треба було понажимати щось й 180 сек очікувати, поки він вимкнеться.
-
mult
Member
GreenMile
Зртзуміло, дякую ну тепер я хоч знаю що це так і задумано а не я щось не те роблю
Я звісно купив би щось простіше, але для пк хотілось взяти з чистою синусоїдою.
Хоч вроді я чув думки що для пк чиста синусоїда не важлива бо сам блок живлення пк все вирівняє.
Я в цьому не впевнений.
А для того щоб його повністю не вимикати, то йому треба вентилятор поміняти, є в мене схожий за розмірами від ноктуа.
Бо рідний чутно, в ночі особливо, не комфортно спати як воно там шумить коло кроваті
Та і не сиджу я сутками за пк, ради пару годин гри в сутки, щоб працювало безперервно якось не раціонально виходить
Artem_K
В мене теж така затримка, потім спрацьовує викл, при чому з таким різким звуком наче там пяти кілограмовий фізичний рубильник падає в низ
Зртзуміло, дякую ну тепер я хоч знаю що це так і задумано а не я щось не те роблю
Я звісно купив би щось простіше, але для пк хотілось взяти з чистою синусоїдою.
Хоч вроді я чув думки що для пк чиста синусоїда не важлива бо сам блок живлення пк все вирівняє.
Я в цьому не впевнений.
А для того щоб його повністю не вимикати, то йому треба вентилятор поміняти, є в мене схожий за розмірами від ноктуа.
Бо рідний чутно, в ночі особливо, не комфортно спати як воно там шумить коло кроваті
Та і не сиджу я сутками за пк, ради пару годин гри в сутки, щоб працювало безперервно якось не раціонально виходить
Artem_K
В мене теж така затримка, потім спрацьовує викл, при чому з таким різким звуком наче там пяти кілограмовий фізичний рубильник падає в низ
-
GreenMile
Member
Таке було до того, як всі БЖ почали почали обов'язково оснащуватись активним коректором потужності. Для нього краще мати чисту синусоїду, не обов'язково, але ДБЖ зі ступінчастою буде важче підібрати, треба більший запас закладати і буває "індивідуальна несумісність". Довго пояснювати, це все вже не раз писалось.mult: ↑ 04.12.2024 13:42 Хоч вроді я чув думки що для пк чиста синусоїда не важлива бо сам блок живлення пк все вирівняє.
Я в цьому не впевнений.
Ну, то треба було брати простіший (читай "тупіший") ДБЖ типу Паверком SPT серії, вони без вентиляторів і відключаються так, як ви звикли.mult: ↑ 04.12.2024 13:42А для того щоб його повністю не вимикати, то йому треба вентилятор поміняти, є в мене схожий за розмірами від ноктуа.
У мене старй ДБЖ теж постійно маслає вентилятором і при роботі і коли прсото в мережу включений, замінив на ноктуа, зараз вже і не чую, звик.
-
mult
Member
GreenMile
Це типу такого?
https://powercom.ua/ibp-pcm-spt-1500-ii-lcd
Вроді як і чиста синусоїда навіть є.
Чому я його раніше не бачив
Як цей виробник по надійності для домашнього використання?
Вже думаю може цей продати чи спробуватии обміняти тут на сайті цей що в мене і взяти поверком
Цей що зараз він для мене надлишковий по суті, мені такої функціональності не потрібно.
Це типу такого?
Вже думаю може цей продати чи спробуватии обміняти тут на сайті цей що в мене і взяти поверком
Цей що зараз він для мене надлишковий по суті, мені такої функціональності не потрібно.
-
GreenMile
Member
Типу такого. Нормальні побутові ДБЖ, а щодо того міняти на ваш, чи ні то вже самі вирішуйте, я можу сказати хіба що, шо ваш АРС на голову кращій в плані якості виконання. Паверком - то давня кантора, в мене прямо зараз від них ДБЖ 1998 року працює, але це все-таки бюджетник, а ваш АРС - топ.mult: ↑ 04.12.2024 14:39 GreenMile
Це типу такого?
Якщо будете міняти, краще спочатку купіть Паверком і перевірте, чи буде тримати ваш ПК нормально при відключеннях, саме коли світло зникає, а не просто вилку висмикувати з розетки, бо бувають нюанси.
-
mult
Member
GreenMile
Дякую
Так, питання звісно не легке, чи більш простіше і більш бюджетніще чи надлишкове і топ.
Я цей дбж з рук брав за пів ціни, не за фул прайс то надто дорого.
Акуми в ньому трохи підуставші, пише як з 2019 року, але не впевнений точно, вони тримають десятки хвилин, але видно що вони підгулявші.
Спочатку взагалі мало тримали, тоді трохи розкачались, але розряджаюттся без світла не рівномірно, скачками, хоча заряд тримають добре якщо зарядити і не включати то і через пів року простою вроді як під 100 було.
Мабуть у минулого хазяїна довго розряджений лежав,бо вони казали що не користувались толком їм.
Я заміряв виходи на розетках, то нормальні, 230 без світла іде стабільно, зі світлом теж все стабільно.
Можна звісно і з цим жити, якщо ще вентилятор замінити.
Хоча такий функціонал мені взагалі не потрібний і трохи заморочливо у користуванні.
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
А що за нюанси з нетриманням пк що ви мені в кінці написали?
Якщо брати дбж з запасом, припустимо на 1500 ват фактичних, хіба будуть нюанси?
Дякую
Так, питання звісно не легке, чи більш простіше і більш бюджетніще чи надлишкове і топ.
Я цей дбж з рук брав за пів ціни, не за фул прайс то надто дорого.
Акуми в ньому трохи підуставші, пише як з 2019 року, але не впевнений точно, вони тримають десятки хвилин, але видно що вони підгулявші.
Спочатку взагалі мало тримали, тоді трохи розкачались, але розряджаюттся без світла не рівномірно, скачками, хоча заряд тримають добре якщо зарядити і не включати то і через пів року простою вроді як під 100 було.
Мабуть у минулого хазяїна довго розряджений лежав,бо вони казали що не користувались толком їм.
Я заміряв виходи на розетках, то нормальні, 230 без світла іде стабільно, зі світлом теж все стабільно.
Можна звісно і з цим жити, якщо ще вентилятор замінити.
Хоча такий функціонал мені взагалі не потрібний і трохи заморочливо у користуванні.
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
А що за нюанси з нетриманням пк що ви мені в кінці написали?
Якщо брати дбж з запасом, припустимо на 1500 ват фактичних, хіба будуть нюанси?
-
GreenMile
Member
Такі, що коли ви для тесту просто висмикуєте вилку з розетки то все ок відпрацьовує, а коли зникає електрика при відключеннях - то ДБЖ не держить, а тупо вимикається. З чим пов'язано - не знаю, вірогідно з тим, що напруга зникає плавно, чи навпаки якісь сплески, то треба відстежувати.mult: ↑ 04.12.2024 15:34 А що за нюанси з нетриманням пк що ви мені в кінці написали?
Зараз це дуже складна тема через особливості БЖ для ПК, от, наприклад, у мене два ПК і два ДБЖ: на 1000ВА і 1400ВА, так от той, що на 1000ВА держить більш жеручий 13900к з БЖ 1000Вт, а менш жеручий 7800х3д з БЖ 850 Вт - ніяк взагалі не тримає, тупо вимикається навіть на робочому столі без навантаження. І шо кому казать? Тобто слабший ДБЖ тримає більш "важкий" ПК, а "легкий" - ні, сюр (не зовсім)
Має працювати, але шанс "несумісності" з вашим конкретним ПК є завжди. Тому тільки експериментальним шляхом.mult: ↑ 04.12.2024 15:34 Якщо брати дбж з запасом, припустимо на 1500 ват фактичних, хіба будуть нюанси?
-
Tesseract
Member
18Вт я б не радив брати, бо це буде зовсім в притул. У мене безперебійник на 36Вт, роутер в середньому споживає до 10Вт. Але час від часу у нього бувають сплески навантаження при роботі, і тоді безперебійник вимикається, якщо батарея розрядилась більше половини. Тобто зі свого безперебійника більше 60% заряду я витягнути не можу, бо він не витримує високе споживання на низькому заряді акума. Правда й безперебійнику уже більше року.
-
mult
Member
Tesseract
А я буквально на днях придбав отаку штуку у свого інтернет оператора step4net s4n-14000-52wh
У нього вихідна потужність заявлена 17 ват.
До нього підключили роутер і ОNU.
Роутер tp link archer ax20 не знаю скільки ват він споживає, ніде не указано, він на 12в, 1.5А.
Після ваших слів щось лячно що і в мене буде вирубатись
Поки працює відмінно вроді, само перемикається на акум коли світло зникає.
Але ще світло так на довго не зникало щоб воно розрядилось сильно, розряджалось близько до середини не більше.
А я буквально на днях придбав отаку штуку у свого інтернет оператора step4net s4n-14000-52wh
У нього вихідна потужність заявлена 17 ват.
До нього підключили роутер і ОNU.
Роутер tp link archer ax20 не знаю скільки ват він споживає, ніде не указано, він на 12в, 1.5А.
Після ваших слів щось лячно що і в мене буде вирубатись
Поки працює відмінно вроді, само перемикається на акум коли світло зникає.
Але ще світло так на довго не зникало щоб воно розрядилось сильно, розряджалось близько до середини не більше.