Відеокарті AMD Radeon RX 8800 XT приписується продуктивність рівня GeForce RTX 4080

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

сісонік злив інфу, що тдп 220вт
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

kairo: 03.12.2024 00:38 AMD Radeon RX 7900 XTX
Power Consumption
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
З двома моніторами важко, якщо немає інтегрaшки :)

Відправлено через 59 секунд:
oversteve: 03.12.2024 01:59 сісонік злив інфу, що тдп 220вт
Зображення
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 03.12.2024 02:41 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 03.12.2024 00:38 AMD Radeon RX 7900 XTX
Power Consumption
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
6800 жере більше ніж 6800XT. Ще ті тестувальники.
man1242
Member

Повідомлення

oversteve: 03.12.2024 01:59 сісонік злив інфу, що тдп 220вт
Зображення
Пахнет прогревом, походу слив что инженерник новой нави будеи на уровне 6600 оказался правдой. Я даже не удивлюсь если это будут продвегать как фср4 + рдна4 прлучите фпс как у нави31 :-/ Хотя если будет шустрей 7900gre за 500$ уже хорошая новость

Відправлено через 1 годину 41 хвилину 54 секунди:
Интересная статья по реализации фср4 https://medium.com/@opinali/the-ps5-pro ... bff4bcdca3
Sanьka
Member

Повідомлення

Рівень 4080 теж непогано. Аби ціна була смачна.
Такого рівня вистачить майже всім, а ті хто звикли брати топ , і так обрали б НВидію х090 з усіма плюшками і тп.
FastBullet
Member

Повідомлення

Sanьka: 03.12.2024 07:33 Рівень 4080 теж непогано. Аби ціна була смачна.
Такого рівня вистачить майже всім, а ті хто звикли брати топ , і так обрали б НВидію х090 з усіма плюшками і тп.
Ну звісно за 300 баксів 8800ХТ гарна карта буде :lol: :lol: :lol: :lol:
Але дивує інше, що карта нового покоління не швидша за 7900хт/хтх.
І по друге, чувак який писав, то він казав про 45 відсотків приросту відносно 7900ХТХ саме в рейтрейсінгу.
А потім дописав, якщо коротко, то рівень 4080/S. Тому що фраза raster ray tracing - це нісенітниця, бо растр це одне, рейтрейсінг - це інше)) Можливо він мав на увазі, що при рейтресінгу on, десь на рівні 4080, а ось якщо off, то може бути і вища)?
Вкладення
IMG_7428.jpeg
Nortrom
Member

Повідомлення

Але дивує інше, що карта нового покоління не швидша за 7900хт/хтх
Это N43, считайте 4й тир.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

2 монітори 1440p.
Відео 1080p 30fps, декодер працює на 8%, споживання всього компа від розетки 32вт
PXL_20241203_090929987.jpg
Відео 4k 60fps av1, декодер працює на 50%, споживання всього компа 35вт
PXL_20241203_092002698.jpg
І можна вставити будь-яку відеокарту в комп, хоч 7900XTX, хоч Radeon Fury X, а хоч і печ480, і буде таке ж саме споживання. Так що хочете ефективний комп - беріть проц з інтеграшкою, не економте на f версіях, і буде холодна тиха машинка під столом. І можна обійтись навіть маленькою зарядною станцією під час відключень.
oversteve
Member

Повідомлення

FastBullet: 03.12.2024 10:29 Можливо він мав на увазі, що при рейтресінгу on, десь на рівні 4080, а ось якщо off, то може бути і вища)?
або нижча :D
Victor Butko
Junior

Повідомлення

Kirakishou: 02.12.2024 23:18
Ну що тут сказати крім того, що програмісти в амд – криворукі? Якщо спільнота лінукс змогла написати нормальний драйвер, який не розганяє пам'ять відеокарти на максимум під час перегляду відео, а програмісти амд не змогли це реалізувати на віндовс. Дякую, що підтвердили мою тезу про те, що в амд криворукі програмісти.
Цікаво, а ти можеш написати хоч один пост, щоб нікого не обсирати і не хвалитися який ти при цьому д'артаньян? Якщо у man1242 на windows відеокарта Radeon 7900 XTX жере в 2 рази менше ніж твоя Radeon 7800 XT, то руки у програмістів прямі. А причина твоїх проблем з енергохарчуванням у твоєму ПК. І я б на твоєму місці полазив би по інтернету і виправив би цю проблему, особливо після того, як побачив би кращий результат на потужнішій карті. Але дякувати богу, я не на твоєму місці.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Victor Butko: 03.12.2024 15:21Цікаво, а ти можеш написати хоч один пост, щоб нікого не обсирати і не хвалитися який ти при цьому д'артаньян?
Цікаво, як ти волієш не помічати ще кількох людей в темі, які підтвердили високе споживання на своїх системах. Що, у них також системи якісь не такі? Як і не помічаєш купу посилань на реддіт, де також про це пишуть. Як і тестування від TechPowerUp та ComputerBase.
У мене вона також споживає 25-40 Вт, якщо поставити відео на паузу. Демонструю, як це робиться:
спойлер
Зображення
Зараз відео на ютубі стоїть на паузі, але на скріншоті цього не помітно. Зрозуміло пояснив?
У купи людей, у TechPowerUp та у ComputerBase амдешні відеокарти виходять в топ по енергоспоживанню, весь реддіт вже більше року про це пише, тільки у вас двох д'артаньянів вони виявляються самими економними.
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Kirakishou: 03.12.2024 15:44Зараз відео на ютубі стоїть на паузі, але на скріншоті цього не помітно. Зрозуміло пояснив?
Заметно, по кнопке плей.
Telcontar
Member

Повідомлення

Kirakishou
Пане, пригасіть трошкі свою пожежу, виспіться і заспокойтесь. А потім ще можете заповнити профіль, як тут прийнято.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 03.12.2024 17:20Заметно, по кнопке плей.
Согласен. Забыл скрыть интерфейс ютуба панелью задач, как этот сделал man1242. Но суть вы поняли?
Алсо я попробовал сделать паверлимит -10 и это не повлияло на потребление потому что частоты памяти все равно при просмотре ютуба поднимаются на максимум. Может у человека какая-то обновленная ревизия видеокарты или какой-то новый биос. Или он вообще биос отредактировал. Я не знаю. Я наблюдаю картину, что у меня при просмотре ютуба она жрет 60 Вт. Как и у многих других людей с реддита и форума поддержки амд.
yariksom
Member

Повідомлення

Пропущу, маю надію, що 9700ХТ буде таким же золотцем як моя 6700ХТ :lick:
man1242
Member

Повідомлення

Kirakishou: 03.12.2024 15:44
Victor Butko: 03.12.2024 15:21Цікаво, а ти можеш написати хоч один пост, щоб нікого не обсирати і не хвалитися який ти при цьому д'артаньян?
Цікаво, як ти волієш не помічати ще кількох людей в темі, які підтвердили високе споживання на своїх системах. Що, у них також системи якісь не такі? Як і не помічаєш купу посилань на реддіт, де також про це пишуть. Як і тестування від TechPowerUp та ComputerBase.
У мене вона також споживає 25-40 Вт, якщо поставити відео на паузу. Демонструю, як це робиться:
спойлер
Зображення
Зараз відео на ютубі стоїть на паузі, але на скріншоті цього не помітно. Зрозуміло пояснив?
У купи людей, у TechPowerUp та у ComputerBase амдешні відеокарти виходять в топ по енергоспоживанню, весь реддіт вже більше року про це пише, тільки у вас двох д'артаньянів вони виявляються самими економними.
спойлер
Зображення
4к 60фпс 120гц :rotate: :super:
Востаннє редагувалось 03.12.2024 21:32 користувачем man1242, всього редагувалось 1 раз.
vsx
Member

Повідомлення

Вот это народ требовательный пошел. Им дают карту уровня 4080, где лучи в полтора раза быстрей 7900ХТХ, а та в лучах была не такая уж и слабая. Так еще и с меньшим энергопотреблением и явно не за цену 4080. По ходу еще и фср 4 подгонят, но народ все равно крутит носом. Альтернатива RTX50 по цене афганского героина.
спойлер
Зображення
man1242
Member

Повідомлення

vsx: 03.12.2024 21:30 Вот это народ требовательный пошел. Им дают карту уровня 4080, где лучи в полтора раза быстрей 7900ХТХ, а та в лучах была не такая уж и слабая. Так еще и с меньшим энергопотреблением и явно не за цену 4080. По ходу еще и фср 4 подгонят, но народ все равно крутит носом. Альтернатива RTX50 по цене афганского героина.
спойлер
Зображення
я статью скинул там автор просчитал мощности ускорения в ии так что шанс большой что и рдна3 сможет получить подержку фср4
vsx
Member

Повідомлення

man1242: 03.12.2024 21:33 я статью скинул там автор просчитал мощности ускорения в ии так что шанс большой что и рдна3 сможет получить подержку фср4
это хорошо, почитаю
у меня рдна3, я когда брал, надеялся что будет поддержка нормальная, но скорее всего буду новую брать в след году.
Kirakishou
Member

Повідомлення

man1242: 03.12.2024 21:294к 60фпс 120гц :rotate: :super:
Ну вот это уже ближе к тестам TechPowerUp. У меня потребление одинаковое что при декодировании 1080р@24, что при декодировании 2160р@60.
На потребление влияет только частота памяти. Если каким-то чудесным образом частота памяти не 2425 MHz, а 1538 MHz, то потребление не 63 Вт, а 43 Вт.
спойлер
Зображення
Відповісти