Останні статті і огляди
Новини
Помогите подобрать PWM контроллер
-
MegaPihar
Junior
Добрый день.
Ищу PWM контроллер для 5 кулеров с ARGB.
Корпус: Jonsbo D300
МП: gigabyte B650M Aorus Elite AX
Вентиляторы (5шт): ID Cooling TF 12025 ARGB Reverse либо Arctic 120mm, либо JONSBO SL-120BR. Я так понимаю, у них у всех 4 пина на крутилку и 3 пина на свет.
В ютубе многие используют ID Cooling HA-02, но их нет нигде в наличии.
Аналогичные от DeppCool тоже нет в наличии.
Есть много всяких кустарной сборки, ардуино и т.д. Но такие брать не хочется. Хотелось бы какой никакой бренд, с возможностью возврата в магазин.
Критерий: возможность регулировки оборотов кулеров.
Еще один критерий: простота использования. Без необходимости танцев с бубном и установки доп. софта, прошивок и т.д.
Вот, что нашел: Под некоторыми моделями находил комментарии, что нельзя регулировать обороты и куллеры всегда на максимальных работают. В то же время на других сайтах пишут, что это решаемо из биоса переключением dc в pwm. В итоге я уже запутался.
Можете ПОЖАЛУЙСТА посоветовать то, что сами пробовали и оно 100% работает и есть в наличии?
Ищу PWM контроллер для 5 кулеров с ARGB.
Корпус: Jonsbo D300
МП: gigabyte B650M Aorus Elite AX
Вентиляторы (5шт): ID Cooling TF 12025 ARGB Reverse либо Arctic 120mm, либо JONSBO SL-120BR. Я так понимаю, у них у всех 4 пина на крутилку и 3 пина на свет.
В ютубе многие используют ID Cooling HA-02, но их нет нигде в наличии.
Аналогичные от DeppCool тоже нет в наличии.
Есть много всяких кустарной сборки, ардуино и т.д. Но такие брать не хочется. Хотелось бы какой никакой бренд, с возможностью возврата в магазин.
Критерий: возможность регулировки оборотов кулеров.
Еще один критерий: простота использования. Без необходимости танцев с бубном и установки доп. софта, прошивок и т.д.
Вот, что нашел: Под некоторыми моделями находил комментарии, что нельзя регулировать обороты и куллеры всегда на максимальных работают. В то же время на других сайтах пишут, что это решаемо из биоса переключением dc в pwm. В итоге я уже запутался.
Можете ПОЖАЛУЙСТА посоветовать то, что сами пробовали и оно 100% работает и есть в наличии?
-
DuckRider
Member
Тебе нужен пвм или пвм + аргб?
Пвм вот например https://compx.ua/khab-dlya-ventilyatoro ... rce=google
Тогда подсветка в другой хаб вставляется или в сплитер
Пвм вот например https://compx.ua/khab-dlya-ventilyatoro ... rce=google
Тогда подсветка в другой хаб вставляется или в сплитер
-
KingpinUA
Member
Можу таке запропонувати, нове, в комплекті вентилів не було. https://www.amazon.pl/EZDIY-FAB-Moonlig ... B08LK2G1HT
-
Reverse_rain
Member
В мене схожий на перший. Звичайна платка з аліку. Але все працює, 10 вентилів можна підключити + 10 аргб. ПВМ працює, підсвітка контролюється мамкою Asus. 12в бере від сата БЖ, такий самий роз'єм як на HDD та SSD. Едина проблема, блок не такий вже маленький і якщо корпус компактний і сзаду місця малувато, то буде проблема його кудись розмістити.
Ті хто кажуть що завжди працює на максимальних оборотах, підключають 3пін вентилятори до них, от вони і завжди на максимальних обертах крутятся. В мене 3хArctic P12 PWM PST A-RGB в нього підключені, можу через Fan Xpert їх навіть вимкнути чи виставити оберти з 250 до 2000об/хв
https://rozetka.com.ua/ua/393706359/p393706359/
Ті хто кажуть що завжди працює на максимальних оборотах, підключають 3пін вентилятори до них, от вони і завжди на максимальних обертах крутятся. В мене 3хArctic P12 PWM PST A-RGB в нього підключені, можу через Fan Xpert їх навіть вимкнути чи виставити оберти з 250 до 2000об/хв
-
MegaPihar
Junior
Спасибо. Что-то я искал и не наткнулся на него. Очень похоже на то, что я ищу. Завтра ещё почитаю отзывы.
Відправлено через 54 секунди:
Вы пробовали его или просто нашли?KingpinUA: ↑ 29.11.2024 20:54 Можу таке запропонувати, нове, в комплекті вентилів не було. https://www.amazon.pl/EZDIY-FAB-Moonlig ... B08LK2G1HT
Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
Ооо я заодно и кулеры эти теперь присмотрел. Они больше эстетично зайдут вместе с freezer 3 360 argb.Reverse_rain: ↑ 29.11.2024 21:06 В мене схожий на перший. Звичайна платка з аліку. Але все працює, 10 вентилів можна підключити + 10 аргб. ПВМ працює, підсвітка контролюється мамкою Asus. 12в бере від сата БЖ, такий самий роз'єм як на HDD та SSD. Едина проблема, блок не такий вже маленький і якщо корпус компактний і сзаду місця малувато, то буде проблема його кудись розмістити.
А хаб, о котором вы говорите, это именно такой как в ссылке на розетке?
-
KingpinUA
Member
нашЁл , думаю викинутьMegaPihar: ↑ 29.11.2024 21:21Вы пробовали его или просто нашли?
-
Reverse_rain
Member
Так, саме його замовляв. Була в мене мулька зробити ПК тихішим, щоб всі вентилятори регулювались по обертах, тому теж шукав регулятор. Загалом вирішив що плюс/мінус всі ці платки однакові всередині. Відрізняються лише кількістью роз'ємів і можливістью підключати підсвітку. Люди часто плутають їх з реобасами, що типу встроми 3pin вертушку і можна регулювати оберти, але воно не так працює.MegaPihar: ↑ 29.11.2024 21:21Ооо я заодно и кулеры эти теперь присмотрел. Они больше эстетично зайдут вместе с freezer 3 360 argb.Reverse_rain: ↑ 29.11.2024 21:06 В мене схожий на перший. Звичайна платка з аліку. Але все працює, 10 вентилів можна підключити + 10 аргб. ПВМ працює, підсвітка контролюється мамкою Asus. 12в бере від сата БЖ, такий самий роз'єм як на HDD та SSD. Едина проблема, блок не такий вже маленький і якщо корпус компактний і сзаду місця малувато, то буде проблема його кудись розмістити.
-
Cirax
Member
У меня такой:
https://www.corsair.com/lm/ru/p/custom- ... Kmh2MN3Mku
https://www.corsair.com/lm/ru/p/custom- ... Kmh2MN3Mku
-
MegaPihar
Junior
Спасибо большое. Наверное, такой возьму тоже.Reverse_rain: ↑ 29.11.2024 21:33Так, саме його замовляв. Була в мене мулька зробити ПК тихішим, щоб всі вентилятори регулювались по обертах, тому теж шукав регулятор. Загалом вирішив що плюс/мінус всі ці платки однакові всередині. Відрізняються лише кількістью роз'ємів і можливістью підключати підсвітку. Люди часто плутають їх з реобасами, що типу встроми 3pin вертушку і можна регулювати оберти, але воно не так працює.MegaPihar: ↑ 29.11.2024 21:21
Ооо я заодно и кулеры эти теперь присмотрел. Они больше эстетично зайдут вместе с freezer 3 360 argb.
Немного не по теме: а куллеры арктик , которые вы упомянули, реверсивные? Можно настроить или всегда в одну сторону? Тоже хочу такой пак из 3шт взять и ещё 2 отдельно
-
Avenger80
Member
Cirax
Что-то слишком уж дорого-богато звучит :
Контроллер CORSAIR iCUE Commander PRO превращает обычный корпус вашего ПК в интеллектуальную систему: программное обеспечение CORSAIR iCUE с помощью одного универсального устройства обеспечивает невероятные возможности пользовательской настройки RGB-подсветки, высокую точность контроля скорости вентиляторов и безошибочный мониторинг температуры.
Контроллер CORSAIR iCUE Commander PRO превращает обычный корпус вашего ПК в интеллектуальную систему: программное обеспечение CORSAIR iCUE с помощью одного универсального устройства обеспечивает невероятные возможности пользовательской настройки RGB-подсветки, высокую точность контроля скорости вентиляторов и безошибочный мониторинг температуры.
-
MegaPihar
Junior
Нашёл это результат поиска, если чтоKingpinUA: ↑ 29.11.2024 21:26нашЁл , думаю викинутьMegaPihar: ↑ 29.11.2024 21:21Вы пробовали его или просто нашли?
-
KingpinUA
Member
Так, результат поіску в моїх шухлядах.
-
Reverse_rain
Member
Нажаль реверсивних не бачив... Насправді, щось взагалі не пам'ятаю щоб у Арктиків були реверсивні вентилятори.MegaPihar: ↑ 29.11.2024 21:42Спасибо большое. Наверное, такой возьму тоже.Reverse_rain: ↑ 29.11.2024 21:33
Так, саме його замовляв. Була в мене мулька зробити ПК тихішим, щоб всі вентилятори регулювались по обертах, тому теж шукав регулятор. Загалом вирішив що плюс/мінус всі ці платки однакові всередині. Відрізняються лише кількістью роз'ємів і можливістью підключати підсвітку. Люди часто плутають їх з реобасами, що типу встроми 3pin вертушку і можна регулювати оберти, але воно не так працює.
Немного не по теме: а куллеры арктик , которые вы упомянули, реверсивные? Можно настроить или всегда в одну сторону? Тоже хочу такой пак из 3шт взять и ещё 2 отдельно
-
Cirax
Member
Под водоблок покупал.Avenger80: ↑ 29.11.2024 21:43 Cirax
-
Reverse_rain
Member
Непогано так, блок за ціною деяких корпусів. Але то таке. А датчики температурні, йшли до комплекту? Як у неї сумісність з не Corsair компонентами? Бо десь чув, а де не знаю, що в них якась була трабла. По типу, або бери вертушки Corsair або ніякі.Cirax: ↑ 29.11.2024 22:18Под водоблок покупал.Avenger80: ↑ 29.11.2024 21:43 Cirax
-
l-m
Member
Commander класний для кастомних водянок — там 4 термодатчики можна під'єднати. Крім того, він запам'ятовує налаштування, та може працювати потім без будь-якого софту, прямо з моменту подачі живлення. Та дійсно йому можна замовляти точні оберти, якщо якісні вентилятори, то він їх буде тримати з похибкою в 1-2 оберти.Avenger80: ↑ 29.11.2024 21:43 Cirax
З готових альтернатив я знаю тільки моделі від Aqua Computer, там ціни не менші - https://shop.aquacomputer.de/Monitoring ... _4621.html
Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Так, 4 шт звичайних для повітря.Reverse_rain: ↑ 29.11.2024 23:41 А датчики температурні, йшли до комплекту?
По обертах все чудово, для підсвітки треба якісь перехідники, не користуюсь цим (радіатори стоять далеко, не бачу їх).Reverse_rain: ↑ 29.11.2024 23:41 Як у неї сумісність з не Corsair компонентами? Бо десь чув, а де не знаю, що в них якась була трабла. По типу, або бери вертушки Corsair або ніякі.