Цього тижня S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримає перший великий патч

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
VovaII
Member

Повідомлення

Ararat: 25.11.2024 11:45Какие еще "помилки, що перешкоджають проходженню сюжетних квестів"?
Может потому, что прохожу не линейно, но после перехода через реку, свернул налево и постепенно добрался до базы Варты, куда не пустили но дали квест "забрать артефакт на хим-отстойниках". Артефакт получил(сообщение о невыполненном задании на отстойниках висит до сих пор), принес, а заказчик валяется неживой... И? Кому артефакт нести, чтобы квест выполнился? На базу Варты не пускают; если зайти, то в помещения не пускают(там ремонтник, торговец), а вертухаи охоту начинают. :(
Ararat: 25.11.2024 11:45Про это впервые слышу и в негативных обзорах не видел.
— Они неинтересно проходят. Идут как по линейке. И зачем им открытый мир?? Я часов 10 наиграл, а уже 6 кровососов(один раз двух сразу, в пещере от выброса ныкался) "преодолеть" пришлось. А у обзорщиков что? Тхьу.
unclevrm
Member

Повідомлення

На пекарнях играть можно, по киберпуку опыт говорит, что смысл ждать только консольщикам есть, чтоб игра хоть как-то работала. Лучше уже не будет, киберпанк жопу порвал исправляя себя, но по существу игра та же, что и на старте. И если на пека ты её на старте прошел, то проходя сейчас категорически ничего нового не получишь. Очень сомневаюсь, что их будущие правки производительности стоят того, что бы ждать их, а не играть сейчас для топ пекарней. Критические выпустят в ближайшее время, а через полгода пускай сами в неё играют. Так же надо понимать, что Григорович как бы наш, это поляки могут так запотеть, а наши вже рахують кошты
Геральт
Member

Повідомлення

Після 40год знаю як на АМД гарантовано трігернути краш :)
Достатньо вибрати ексклюзивний full screen і кілька разів алт-табитись. Але є і інша сторона медалі: у віконному full screen алт-таб хоч до 2го пришестя. Все норм.

А щодо ворогів, то все стандартно: бомж страждає, по мірі прокачки стає легше. Від кровососів, до речі, можна робити крок в сторону перед атакою. Він або промахується або менше дамажить. Але в тісних приміщиннях трохи бракує таймінгу на такі фокуси.

unclevrm
В 2077 перки перепилювали, як мінімум. Ну і DLC. Нічого нового, ага. На гог є різні версії, можна порівняти, при бажанні.
CrypteX
Member

Повідомлення

DuckRider
Зову, 5700X + 4070 Super, в средем 58-60 кадров, все на Epic выкручено, 2к натив, без длсс, без фреймгена. Если скинуть на высокие, то ~75-80 будет. Может пора оптимизаторам всмпомнить, что существуют другие пресеты кроме максимального)

Пока самая большая проблема - это абсолютно поломаный а-лайф с глупым спавном врагов. Ну и день слишком короткий, 1 час на смену дня и ночи это они переборщили.
unclevrm
Member

Повідомлення

Геральт: 25.11.2024 13:12 Після 40год знаю як на АМД гарантовано трігернути краш :)
Достатньо вибрати ексклюзивний full screen і кілька разів алт-табитись. Але є і інша сторона медалі: у віконному full screen алт-таб хоч до 2го пришестя. Все норм.

А щодо ворогів, то все стандартно: бомж страждає, по мірі прокачки стає легше. Від кровососів, до речі, можна робити крок в сторону перед атакою. Він або промахується або менше дамажить. Але в тісних приміщиннях трохи бракує таймінгу на такі фокуси.

unclevrm
В 2077 перки перепилювали, як мінімум. Ну і DLC. Нічого нового, ага. На гог є різні версії, можна порівняти, при бажанні.
При чем тут длс, длс выпустили - поиграл в длс. Я тебе говорю, что фундаментальной разницы в игре нету. Перки они перепилили через сто лет, пускай сами и играют теперь

Отправлено спустя 5 минут 31 секунду:
если хотите играть сейчас и у вас нормальный пека - можно играть, через полгода после ближайших фиксов ниче не изменится, скрин
DuckRider
Member

Повідомлення

CrypteX: 25.11.2024 13:17 DuckRider
Зову, 5700X + 4070 Super, в средем 58-60 кадров, все на Epic выкручено, 2к натив, без длсс, без фреймгена. Если скинуть на высокие, то ~75-80 будет. Может пора оптимизаторам всмпомнить, что существуют другие пресеты кроме максимального)

Пока самая большая проблема - это абсолютно поломаный а-лайф с глупым спавном врагов. Ну и день слишком короткий, 1 час на смену дня и ночи это они переборщили.
Классная история про 5700х, попробуй с начальной локации выйти в другую - где есть люди
AK_47
Member

Повідомлення

VovaII: 25.11.2024 11:58 Из проблем, на втором месте приколы с А-Лайфом. Слишком он живет своей жизнью. Два примера:
его вообще отключили, есть топик на забугорном форуме где разбирают код, там пришли к выводу что а лайф отключен в том виде который должен был быть...противники должны были лутать трупы, искать артефакты, угрожать тебе при воровстве или угорозы от тебя..на все это есть код но он не задействован.

Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
и упоминание о а-лайф убрали в стиме и на офф сайте, так что сейчас те же примитивные нпс как в первых сталкерах

Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
спойлер
vot.jpg
Artem_M
Member

Повідомлення

DuckRider: 25.11.2024 11:44 Позовёте как без генератора на том же 5800х3д будет фпс выше 47-52
Стабільно завжди вище 47-52 без генератора із 5700Х (який зазвичай програє 5800x3d)+RTX3080...
Все високе (не епік), з DLLS якість, QHD, 70-85 фпс.
phobosse
Member

Повідомлення

Вот вам баг, с которым столкнулся лично. Спойлеры под спойлером
спойлер
Монолит напал на Залесье, Батя просит помощи. Приходишь в Залесье, там куча трупов, звук стрельбы фоновой, но никого нет. Подхожу к зданию, где раньше быт штаб Варты, а там вместе тусуется монолит со сталкерами. Дверь закрыта. Они не могут выйти, а я не могуй зайти :lol: Зображення
KoB6acKa
Member

Повідомлення

Artem_M: 25.11.2024 14:02
DuckRider: 25.11.2024 11:44 Позовёте как без генератора на том же 5800х3д будет фпс выше 47-52
Стабільно завжди вище 47-52 без генератора із 5700Х
можу підтвердити :up:
Donate
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 25.11.2024 12:10 Що з багів мене підбішує - це дивний дисбаланс спавну мобів.
Таке враження, що кровососи спавняться частіше за собак і плотей.
Один раз в мене заспавнилось на стартовій локації (Мала зона) одразу 2 штуки в тісному підземеллі, ситуація ну дуже проблемна в початковому шмоті.
І багато інших гравців на це скаржаться.
Так у гри тестування напевно не було. Там би пішли і кинули трішки мату прямо зразу і це не проблема з кровососами яких дійсно дуже багато в грі...
Тебе ще жде відкриття з псі собакою яка спавнить 15 однакових копій і може втанчити достатньо багато.
спойлер
Її ще тобі бонусом на арену кинули
Added in 1 minute 32 seconds:
phobosse: 25.11.2024 14:21 Вот вам баг, с которым столкнулся лично. Спойлеры под спойлером
спойлер
Монолит напал на Залесье, Батя просит помощи. Приходишь в Залесье, там куча трупов, звук стрельбы фоновой, но никого нет. Подхожу к зданию, где раньше быт штаб Варты, а там вместе тусуется монолит со сталкерами. Дверь закрыта. Они не могут выйти, а я не могуй зайти :lol: Зображення
спойлер
Це у всіх баг такий, там є повноцінний квест на захист але він гарантовано багується
Fen1xz
Member

Повідомлення

unclevrm: 25.11.2024 13:00 На пекарнях играть можно, по киберпуку опыт говорит, что смысл ждать только консольщикам есть, чтоб игра хоть как-то работала. Лучше уже не будет, киберпанк жопу порвал исправляя себя, но по существу игра та же, что и на старте. И если на пека ты её на старте прошел, то проходя сейчас категорически ничего нового не получишь. Очень сомневаюсь, что их будущие правки производительности стоят того, что бы ждать их, а не играть сейчас для топ пекарней. Критические выпустят в ближайшее время, а через полгода пускай сами в неё играют. Так же надо понимать, что Григорович как бы наш, это поляки могут так запотеть, а наши вже рахують кошты
Наш это чей ? Судя по тому как ты в соседней теме обиделся на шутку про дохлых москалей, то ты из заболотных лаптеногов. Ваши Григоровича уже к себе приписали ?
Ararat
Member

Повідомлення

VovaII
А, так дело в побочных квестах, а не квестах основного сюжета. Там да, можно запороть квест, поскольку квестодатели смертны.
Jura
Member

Повідомлення

Зіграно більше 15год, зарас в одному місті крашить раззаразом і що хоч роби (((
AlexFokin
Junior

Повідомлення

FishNumberOne: 25.11.2024 11:44 Современные тенденции) Практически любую игру можно откладывать в список желаемого в Steam и забирать себе +/- через полгодика после релиза, когда ее до ума допилят. Сталкер не стал исключением.
А еще лучше в добавлять Epic, чтобы они знали, что бесплатно раздавать на следующий Новый год как в случае с "мега-игрой Калисо Проколол". :lol:
avuremybe
Member

Повідомлення

Dremjke: 25.11.2024 12:12Кровососы очень потужные получились
Та ладно вам, кравасісі тут досить легкі. На відміну від попередніх частин їх весь час видно (переломлення світла), а не тільки перед собою, та і значно чіткіше. Тому стріляти по ним можна постійно.
Крім того, коли він починає бігти на тебе - робиш кілька пострілів йому в лице і стрейфом відскакуєш в сторону - він промахується (в перших частинах хрін ти від нього ухилишся, бо не знаєш заздалегідь що він до тебе біжить) і ти можеш ще в спину йому шмальнути разок-другий.

---

Награв учора 5 годин під ряд. З багами не стикнувся, з вильотами також.
Гра дуже насичена - пустих місць, характерних для ігор з відкритим світом, поки не бачу (я поки в Малій Зоні).
Лута якось овердофіга, думаю це данина зумерам.
Загалом, все нагадує оригінал - заначки на кришах, тайники в лісі і т.д. Кругом можна натрапити на якийсь підвал з трупом чи мутантами.
Аномалії дуже добротні вийшли. Відчуваються складнішими, ніж були в перших частинах. Із принципово нових я поки зіткнувся лише з гравітаційною бульбашкою, яка засмоктує в себе усе довкола. Прикольно було з нею змагатися))
Стосовно A-Life у мене стійке враження, що його немає в тому вигляді, в якому він був раніше. Я ще не тестив, але здається воно просто спавнить групи сталкерів/мутантів неподалік гравця. І тести "на швидку руку" мого колеги це підтверджують. Це дуже засмучує, якщо чесно. Сподіваюсь модмейкери це виправлять у майбутньому.
Вакарчук з кожного утюга прям вибішує, але то справа смаку. Озвучка в цілому досить пристойна, думаю що міг би поставити їй 7-8 балів з 10.
Викидів у мене чомусь не було ні разу за 5 годин, хоча товариші з ними стикаються ледь не кожні 1-2 години. Думаю це виправиться, коли наступного разу зайду в гру. Може залишилось якесь обмеження з прологу, чи що..

Оце такий досвід у мене на даний момент.
А, ну і ще я три дні уграв на те, щоб запустити гру :gigi: Але воно того варте.
Ні разу не жалкую, що передзамовив у 2021. Гра категорично перевершує всі мої очікування, при чому дуже сильно перевершує. Видно, що розробники не дарма стільки переносів робили. Я раніше тут висловлював недовіру до Євгена Григоровича, опираючись на історію з Козаками 3 - так от приношу вибачення - я був не правий. У гру дійсно вкладали сили і душу. :super:
sproject88
Junior

Повідомлення

Хочу пограти але не проходив першого сталкера. Чи важливо це? Якщо так, то дайте назву гарної збірки з модами щоб поринутись у цей світ.
unclevrm
Member

Повідомлення

Fen1xz: 25.11.2024 14:40
unclevrm: 25.11.2024 13:00 На пекарнях играть можно, по киберпуку опыт говорит, что смысл ждать только консольщикам есть, чтоб игра хоть как-то работала. Лучше уже не будет, киберпанк жопу порвал исправляя себя, но по существу игра та же, что и на старте. И если на пека ты её на старте прошел, то проходя сейчас категорически ничего нового не получишь. Очень сомневаюсь, что их будущие правки производительности стоят того, что бы ждать их, а не играть сейчас для топ пекарней. Критические выпустят в ближайшее время, а через полгода пускай сами в неё играют. Так же надо понимать, что Григорович как бы наш, это поляки могут так запотеть, а наши вже рахують кошты
Наш это чей ? Судя по тому как ты в соседней теме обиделся на шутку про дохлых москалей, то ты из заболотных лаптеногов. Ваши Григоровича уже к себе приписали ?
Ну тогда ваш, если меня уже выписывают, так там не за что держаться вообще, во беда
Donate
Member

Повідомлення

sproject88: 25.11.2024 16:15 Хочу пограти але не проходив першого сталкера. Чи важливо це? Якщо так, то дайте назву гарної збірки з модами щоб поринутись у цей світ.
Без модів можеш зразу ванілу там достатньо цього =)
den888
Member

Повідомлення

Donate: 25.11.2024 14:39
fantomrulezz: 25.11.2024 12:10 Що з багів мене підбішує - це дивний дисбаланс спавну мобів.
Таке враження, що кровососи спавняться частіше за собак і плотей.
Один раз в мене заспавнилось на стартовій локації (Мала зона) одразу 2 штуки в тісному підземеллі, ситуація ну дуже проблемна в початковому шмоті.
І багато інших гравців на це скаржаться.
Так у гри тестування напевно не було. Там би пішли і кинули трішки мату прямо зразу і це не проблема з кровососами яких дійсно дуже багато в грі...
Тебе ще жде відкриття з псі собакою яка спавнить 15 однакових копій і може втанчити достатньо багато.
спойлер
Її ще тобі бонусом на арену кинули
Added in 1 minute 32 seconds:
phobosse: 25.11.2024 14:21 Вот вам баг, с которым столкнулся лично. Спойлеры под спойлером
спойлер
спойлер
Це у всіх баг такий, там є повноцінний квест на захист але він гарантовано багується
А криси стадом? х** попадеш без гранати :))
Відповісти