Та ладно вам, кравасісі тут досить легкі. На відміну від попередніх частин їх весь час видно (переломлення світла), а не тільки перед собою, та і значно чіткіше. Тому стріляти по ним можна постійно.
Крім того, коли він починає бігти на тебе - робиш кілька пострілів йому в лице і стрейфом відскакуєш в сторону - він промахується (в перших частинах хрін ти від нього ухилишся, бо не знаєш заздалегідь що він до тебе біжить) і ти можеш ще в спину йому шмальнути разок-другий.
---
Награв учора 5 годин під ряд. З багами не стикнувся, з вильотами також.
Гра дуже насичена - пустих місць, характерних для ігор з відкритим світом, поки не бачу (я поки в Малій Зоні).
Лута якось овердофіга, думаю це данина зумерам.
Загалом, все нагадує оригінал - заначки на кришах, тайники в лісі і т.д. Кругом можна натрапити на якийсь підвал з трупом чи мутантами.
Аномалії дуже добротні вийшли. Відчуваються складнішими, ніж були в перших частинах. Із принципово нових я поки зіткнувся лише з гравітаційною бульбашкою, яка засмоктує в себе усе довкола. Прикольно було з нею змагатися))
Стосовно A-Life у мене стійке враження, що його немає в тому вигляді, в якому він був раніше. Я ще не тестив, але здається воно просто спавнить групи сталкерів/мутантів неподалік гравця. І тести "на швидку руку" мого колеги це підтверджують. Це дуже засмучує, якщо чесно. Сподіваюсь модмейкери це виправлять у майбутньому.
Вакарчук з кожного утюга прям вибішує, але то справа смаку. Озвучка в цілому досить пристойна, думаю що міг би поставити їй 7-8 балів з 10.
Викидів у мене чомусь не було ні разу за 5 годин, хоча товариші з ними стикаються ледь не кожні 1-2 години. Думаю це виправиться, коли наступного разу зайду в гру. Може залишилось якесь обмеження з прологу, чи що..
Оце такий досвід у мене на даний момент.
А, ну і ще я три дні уграв на те, щоб запустити гру
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
Але воно того варте.
Ні разу не жалкую, що передзамовив у 2021. Гра категорично перевершує всі мої очікування, при чому дуже сильно перевершує. Видно, що розробники не дарма стільки переносів робили. Я раніше тут висловлював недовіру до Євгена Григоровича, опираючись на історію з Козаками 3 - так от приношу вибачення - я був не правий. У гру дійсно вкладали сили і душу.
![super :super:](./images/smilies/super.gif)