kt600 agtl+Tfd: ↑ 24.11.2024 21:25 А ось і справжні дива: Celeron у мамці з чіпсетом КТ600 - беріть ексклюзив незадорого поки є, полюбому робече!
https://violity.com/ua/118050101-stara- ... 37a0996d9b
Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
mklm
Member
-
spoglyadach
Member
Ахаха, такого трешу я ще не бачив...
Celeron: ублюд#к мать твою а ну иди сюда, ты меня хотел тр@хнуть я тебя сам...
Celeron: ублюд#к мать твою а ну иди сюда, ты меня хотел тр@хнуть я тебя сам...
-
ApostolCV
Member
ASUS CUBX-E хтось з фанатів забрав. Чи знов у бариги на ібей з'явиться?
-
Tfd
Member
Yes! Або ж Celeron на EV6. Хм... В конструктиві LGA370 + суперклей? )mklm: ↑ 25.11.2024 00:51 kt600 agtl+
Ооо, там таке було? Майже впевнений що дісталася вона таки баригам.ApostolCV: ↑ 25.11.2024 02:22 ASUS CUBX-E хтось з фанатів забрав. Чи знов у бариги на ібей з'явиться?
У мене є звичайний безпонтовий CUBX на якому планував зліпити збірку з i440. Але згодом передумав через їхні 3,5V там де їх стільки не треба. Туди ж і P3B-F.
Якщо не трапиться BX Master за адекватний прайс то будуватиму на GA-BX2000Plus або на "чайнику" 6BTM з тих що у мене є. Шкода що на Абітах тільки три слоти бо у всьому іншому вони топчик, але ж хочеться таки завести цілий гектар рами. Ну тому що хочеться...
-
radical
Member
їх можна дуже довго шукати та підбирати, особливо для 133 шиниTfd: ↑ 25.11.2024 11:46 три слоти бо у всьому іншому вони топчик, але ж хочеться таки завести цілий гектар рами. Ну тому що хочеться...
-
ApostolCV
Member
А може хтось підкаже. Є плата у якої якщо будь якою софтиною подивитися , чого небудь що стосується пам'яті (зокрема spd) то воно висне.
Є підозра , що чи контакти під чіпсетом пішли по пи... Чи ближче до модулів. В чесності що відповідають зчитку сад.
Мамка слотова , чіпсет хороший. Вона працює і так. Але , бісить , що не має можливості навіть чекнути швидкості пам'яті.
Хоча раніше працювало.
Є підозра , що чи контакти під чіпсетом пішли по пи... Чи ближче до модулів. В чесності що відповідають зчитку сад.
Мамка слотова , чіпсет хороший. Вона працює і так. Але , бісить , що не має можливості навіть чекнути швидкості пам'яті.
Хоча раніше працювало.
-
spoglyadach
Member
А де це таке було і хав мачь? Я такої взагалі в продажу у нас не бачивApostolCV: ↑ 25.11.2024 02:22 ASUS CUBX-E хтось з фанатів забрав. Чи знов у бариги на ібей з'явиться?
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
А воно хіба тримає 1Гб пам'яті? Я якщо що не шарю, просто думав там максимум 768 і всьоTfd: ↑ 25.11.2024 11:46 Якщо не трапиться BX Master за адекватний прайс то будуватиму на GA-BX2000Plus або на "чайнику" 6BTM з тих що у мене є. Шкода що на Абітах тільки три слоти бо у всьому іншому вони топчик, але ж хочеться таки завести цілий гектар рами. Ну тому що хочеться...
Відправлено через 1 хвилину :
А вінду іншу пробували підкинути?ApostolCV: ↑ 25.11.2024 14:00 А може хтось підкаже. Є плата у якої якщо будь якою софтиною подивитися , чого небудь що стосується пам'яті (зокрема spd) то воно висне
-
radical
Member
офіційно 512 звичайної і 1024 регістрової на 100 МГц (бо 133 - це вже розгін)spoglyadach: ↑ 25.11.2024 14:12 А воно хіба тримає 1Гб пам'яті? Я якщо що не шарю, просто думав там максимум 768 і всьо
Практично - це треба шукати або чотири однакові сl2 модулі на 16 чіпів, або регістрові на... я, насправді, сам не знаю, це повинні бути якісь екзотичні "двоповерхові" модулі на 32+4 чіпа. Або чотири 1024/512(теж не будь-які) модулі.
-
Tfd
Member
768 це на платах з трьома слотами DIMM, а на чотирьох вже буде 1ГБайт.spoglyadach: ↑ 25.11.2024 14:12 А воно хіба тримає 1Гб пам'яті? Я якщо що не шарю, просто думав там максимум 768 і всьо
Суть в тому що до 8 рядів підтримує цей DRAM-контролер. 2-рядними плахами по 256МБ якраз і набирається такий обсяг. Ну правда це без урахування "породистості" самих модулів, якості материнки і її стану, ступеню мертвості блока живлення, налаштувань BIOS і т.д. Це все може вносити свої корективи.
Власне, i815 більше всього помідорів на свою адресу хапав не тому що був повільніший за ВХ, а якраз за урізаний у два рази максимальних обсяг RAM (512MB max.) у порівнянні з ним.
-
ApostolCV
Member
radical.я вже всі свої планки на 1GB перепробував (6+). Жодна не завелася.
І це враховуючи даташит від інтел
spoglyadach, менше доби лежала на ОЛХ , там був скопом проц, мамка , відаха (якась геть проста) і мережева карта . Ціна 500-800українських.
Стосовно пам'яті, то вінда там ні при чому.
Отправлено спустя 15 минут 7 секунд:
P.S.Я чогось розігнався і забув , що по суті з 533 процом шина в розгоні , так як:
І це враховуючи даташит від інтел
Однак HWInfo до плати /чипсету пише , що макс. модуль на слот 512 МБ.Maximum of 2 Double-Sided DIMMs
(4 rows populated) with unbuffered
DDR200/266 (with or without ECC)
Note: Mixed mode, populating ECC and
Non-ECC Memories simultaneously is not
supported.
2 GB Maximum using 512 Mb technology
spoglyadach, менше доби лежала на ОЛХ , там був скопом проц, мамка , відаха (якась геть проста) і мережева карта . Ціна 500-800українських.
Стосовно пам'яті, то вінда там ні при чому.
Отправлено спустя 15 минут 7 секунд:
P.S.Я чогось розігнався і забув , що по суті з 533 процом шина в розгоні , так як:
Ніц не ясно...Socket 478, Intel® Pentium® 4
- Spec: 400МГц, Max: 533МГц(over-clocking)
-
radical
Member
От тут я претензій зовсім не розумію, бо 815 - це типова настільна "побутова" система, не робоча станція і не сервер. Я їх бачив робочі з 128-256MB RAM і в такому вигляді вони пішли в утиль.Tfd: ↑ 25.11.2024 19:10 Власне, i815 більше всього помідорів на свою адресу хапав не тому що був повільніший за ВХ, а якраз за урізаний у два рази максимальних обсяг RAM (512MB max.) у порівнянні з ним.
815 це наступник 440ZX, скоріше, а ніяк не ВХ.
Та й ВХ він переважає по всім параметрам, бо офіційно ВХ тримає лише 512MB unbuffered non-ECC РС100. А 1024 тре було ставити вже регістровими планками. 133 - розгін з 89MHz AGP (який 2Х). Плюс пам'ять тільки 128Bit спробуй підбери, а 815 жере все підряд.
ледве второпав, що це про і845 знову мова, а то для мене новиною виявилося, що 440ВХ 2ГБ раму жере за 512МБіт технологієюApostolCV: ↑ 25.11.2024 19:31 я вже всі свої планки на 1GB перепробував (6+). Жодна не завелася.
У мене є пара материнок на 845, які мені, в принципі, не дуже потрібні, якщо цікавлять, можу помінятись на щось
А оверклок 400>533 так, у мене на MSI 400 тільки офіційно, але ставиш 533 проц, він зразу сам стає на 533. А на QDI довелося перемички вирізати для того. Але, в принципі, всі ті плати добре працюють на 180-190, на 200МГц без вольтмодів не одна не схотіла. Здається, у асрока чи ще у когось були плати LGA775 на і845, от там він в оверрежимі офіційно працював на 200.
-
mklm
Member
i815 це наступник i810, а не 440
i815 повільніший за bx440 тільки в синхроні, але він спокійно їде 200+мгц в той час як bx440 спотикається вже на 170-180
я багато перекурив 370го сокету та дійшов висновку шо bx440 для бенчінгу не потрібен. для олімпіади про зарядити рами на всі бабки або для специфічних збірок то вже інша історія. 512 рам достатньо для всіх бенчмарків
p.s.: я на аладіні 5 запускав 1.5гб рами. працює повільно, бо не вся рама кешується. кп мабудь в шоці. але працює. пост d5 проходить секунд 30
i815 повільніший за bx440 тільки в синхроні, але він спокійно їде 200+мгц в той час як bx440 спотикається вже на 170-180
я багато перекурив 370го сокету та дійшов висновку шо bx440 для бенчінгу не потрібен. для олімпіади про зарядити рами на всі бабки або для специфічних збірок то вже інша історія. 512 рам достатньо для всіх бенчмарків
p.s.: я на аладіні 5 запускав 1.5гб рами. працює повільно, бо не вся рама кешується. кп мабудь в шоці. але працює. пост d5 проходить секунд 30
-
radical
Member
mklm
810 то була бюджетна платформа з вбудованим відео і без AGP, у нього був наступник 815е чи як його там, з вбудованим відео.
Ловити ті кілька відсотків цікаво лиш бенчерам, а що там у реальному житті?
Якийсь celeron 667 c PC100 на 815 цілком може бути швидше, ніж з PC66 на 440ВХ, але це теж буде видно лише в бенчах.
Для ретро 440BX цікавий лише двома речами: ISA і DDMA для PCI, по всьому іншому він або зливає 815, або різниця не є принциповою.
810 то була бюджетна платформа з вбудованим відео і без AGP, у нього був наступник 815е чи як його там, з вбудованим відео.
Ловити ті кілька відсотків цікаво лиш бенчерам, а що там у реальному житті?
Якийсь celeron 667 c PC100 на 815 цілком може бути швидше, ніж з PC66 на 440ВХ, але це теж буде видно лише в бенчах.
Для ретро 440BX цікавий лише двома речами: ISA і DDMA для PCI, по всьому іншому він або зливає 815, або різниця не є принциповою.
а каменя з L2 кешем немає?я на аладіні 5 запускав 1.5гб рами. працює повільно, бо не вся рама кешується.
-
mklm
Member
815e від 815 відрізняється лише i/o хабом, в обох була вбудована графіка. клепали їх швидко, ліпили з 810 через те шо 820й затримувався на 1+ рік та мав різні костильні проблеми. саме ліміт в 512 рам це спадок від 810го. іса з ддма то мені не цікаво, там тільки мх440 треба яка тримає 130+ по агп
камні з л2 на с7 вдома є
камні з л2 на с7 вдома є
-
Tfd
Member
Ніби й так, проте в свій час з точки зору ринку дані чіпсети не були так сильно розведені. i440BX це взагалі вкрай універсальне рішення що зустрічалось майже скрізь - від дешевих і до топових настільних материнок, в ноутбуках, на робочих станціях, в недорогих серверах, у вбудованих системах.radical: ↑ 25.11.2024 20:05 От тут я претензій зовсім не розумію, бо 815 - це типова настільна "побутова" система, не робоча станція і не сервер. Я їх бачив робочі з 128-256MB RAM і в такому вигляді вони пішли в утиль.
815 це наступник 440ZX, скоріше, а ніяк не ВХ.
Тому 440-й легко міг займати нішу 815-го, а от навпаки не завжди. То ж якщо нове у своїй категорії чимось суттєво гірше за старе то претензії щодо цього є цілком резонні. Врешті-решт, достойну альтернативу для робочих станцій під Socket 370 Intel так і не представила, поробки на RD-RAM до таких навряд чи можна віднести через високу ціну і низький буст.
BX якраз здатний працювати як з ЕСС, так і без неї. 1024MB можна набрати і звичайними не регістровими планками.radical: ↑ 25.11.2024 20:05 Та й ВХ він переважає по всім параметрам, бо офіційно ВХ тримає лише 512MB unbuffered non-ECC РС100. А 1024 тре було ставити вже регістровими планками. 133 - розгін з 89MHz AGP (який 2Х). Плюс пам'ять тільки 128Bit спробуй підбери, а 815 жере все підряд.
815 теж має свої нюанси по роботі з пам'яттю - він підтриує до 6 рядів при частоті SD-RAM 100MHz і до 4 при 133МГц. Не більше за 512MB сумарного обсягу. Власне тому на платах як правило і зустрічаються 2 або 3 DIMM слота. Можливі і 4 але від них скоріше більше плутанини було б, а користі... ну поставити 4х128МБ однорядок.
Ну і правда ж що i815 то дійсно більш сучасна і прогресивна штука, якби ліміт по RAM у нього був той-же 1GB то претензій би в його адресу ні у кого б не було. Підозрюю що справа в маркетингу і бажанні побільше розкрутити свіжий тоді Pentium 4, тому й нічого не апнули при виході B-Step i815 і лишили все як було. На відміну від мобільних 830, було бажання і необхідність то взяли і пофіксили ліміт.
-
spoglyadach
Member
Ціна норм я б таку теж взяв, ацусів на 370 в мене один штук і без ISA а мабуть бажано мати хоч одну з ним. Стосовно менше доби, останні пара лотів цікавих що попались мені, їх купили за щось 15-20 хвилин. Стільки кккалікціонєров прям розвелось що аж страшно стає, обережніше запрошуйте знайомих в гості бо ще обнесуть, раптом теж колекціонувати почали Мабуть сидять на лоху рефрешать обрані в дві руки з ранку до вечора чи як воно працює взагаліApostolCV: ↑ 25.11.2024 19:31 spoglyadach, менше доби лежала на ОЛХ , там був скопом проц, мамка , відаха (якась геть проста) і мережева карта . Ціна 500-800українських.
-
radical
Member
Так, але щоб це все запустити, та ще й на 133, це можна було досить довго підбирати модулі, більшість плат мала 2-3 слоти, а чотирьослотові це були переважно більш старі слот-1 плати, на яких і 133 шина не підтримувалась нормально (наскільки це взагалі можливо для 440ВХ)Tfd: ↑ 26.11.2024 01:28 1024MB можна набрати і звичайними не регістровими планками.
І дуже на багатьох платах максимум працювали 256+256+64(128), більше просто вже починали глючить.
Плюс максимум 256МБ на слот, та ще й певної організації (були 16-чипові плашки, які теж на ВХ різались)
Та і взагалі, я ж кажу, я майже не бачив 815, у якому б стояли ті максимальні 512МБ, загалом, там було 128-256, і це вже були туалатинові плати.
А у слотових платах на ВХ взагалі часто стояло 64МБ зі слотовим Р2 або мендосіною.
А 815 у всьому був прогресивніший - AGP4x 66МГц@133 (а не 89), 256Мбіт пам'ять, асинхронний режим, відео у 815е, ATA100, АС'97 і 4хUSB в ICH2.
-
ApostolCV
Member
А хто міг би пояснити як із даташиту зрозуміти ліміт по пам'яті і співвідношення з організацією модулів.
Тобто зрозуміло , що BX розуміє 256MB модулі на яких чіпи зі двох сторін.
Однак де і як це описано у його санках.
Тобто зрозуміло , що BX розуміє 256MB модулі на яких чіпи зі двох сторін.
Однак де і як це описано у його санках.
-
radical
Member
Тут справа у 128МБіт організації.
Ну і звідси витікає, що ніякий модуль ВХ більше, ніж на 256, не побачить повністю, хоть 512, хоть 1024, все одно буде не більше 256 на слот (а то й менше)
Ну і звідси витікає, що ніякий модуль ВХ більше, ніж на 256, не побачить повністю, хоть 512, хоть 1024, все одно буде не більше 256 на слот (а то й менше)
-
spoglyadach
Member
кому Soltek на 370 сокеті за 700 600 гривень?