Наведу приклад на грі Zenless Zone Zero, бо в ній це дуже легко перевірити. В цій грі я зіткнувся з дуже дивними артефактами у вигляді чорних мигаючих квадратиків, схожими на ті, які виникають при проблемі пам’яті відеокарти. Скріншот та відео під спойлером.
- спойлер
Але сьогодні ще один користувач цього форуму написав, що мав справу з такими артефактами і що це проблема саме з залізом. Може бути таке, що різні відеокарти 7000-серії від різних вендорів прямо з заводу йдуть браковані? Чи це все-таки проблема з драйверами?
Якщо це заводський брак і я купував відеокарту в розетці та маю ще більше двох років гарантії на неї, як мені переконати розетку замінити цю відеокарту? Адже щоб побачити ці артефакти, потрібно запустити певну гру в певному сценарії. Чого в сервісі робити не будуть. Наприклад, в цій же грі на роздільній здатності 1080р цих артефактів немає. Навіть на 1440р у мене їх немає, є тільки на 2160р. Але в інших людей вони є і на 1440р. Відеокарти RX 7900 GRE, RX 7800 XT. Всі тести відеокарта проходить, тобто сервіс просто відпише, що все працює. Більшість ігор, в які я граю, працюють ідеально, ніяких артефактів немає. Але в деяких іграх вони є. Особисто я зустрічав їх в двох іграх — Zenless Zone Zero та BrownDust2.
Брак прямо з заводу? Але це ж ще й нормальний вендор Sapphire та лінійка відеокарт NITRO+, а я чув, що вони відбирають найкращі графічні чіпи.
Що порадите? Якщо у когось є відеокарта 7000-серії і кому не лінь перевірити в себе ці артефакти – буду вдячний. Заодно і перевірите свою відеокарту.