Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
За счёт использования Resize Bar? Глянь расход оперативки на скриншоте.
Не верю я этим интернетным тестам. У меня расход оперативки видел какой? Почему здесь меньше в разы? Себе поставь игру и глянь что получится.
1440р и ультра настройки графики без улучшайзеров.
тільки от на зелених споживання пам'яті на 2гб менше
спойлер
від себе ще хочу докинути що це ще більшість тестуемих ігор вже оптимізували і на релізі вони жерли пам'яті набагато більше
таж ласт оф ас навіть у 1080 жерла більше 12 гіг
По VRAM для зелених така собі вилка. Вони дійсно трохи менше жеруть ніж АМД. Але от промені віджирають додаткові 1,5-2 гіга (в QHD). А брати зелену карту і не грати з промінчиками...
Для QHD 12гіг, імхо, вже замало. Тим більше, якщо карта береться не на рік.
Геральт: ↑
20.11.2024 15:25
По VRAM для зелених така собі вилка. Вони дійсно трохи менше жеруть ніж АМД. Але от промені віджирають додаткові 1,5-2 гіга (в QHD). А брати зелену карту і не грати з промінчиками...
То не зелені менше жеруть, а GDDR6X краще справляється тому її трохи менше потрібно. Особливо відчутно це було коли з 11 Гб 1080 ти на GDDR5X перейшов 10 Гб на 3080 GDDR6X, був здивований що різдниця до 1.5-2Гб vRAM в іграх була.
Геральт: ↑
20.11.2024 15:25
Для QHD 12гіг, імхо, вже замало. Тим більше, якщо карта береться не на рік.
Угу, причому 10 Гб для 4к на 3080 в день релізу вже не вистачало якщо це не конвеєр убийсофту як фар край чи асасін.
всем привет!
подскажите карточку для full-hd, хочу ребенку обновить 1063 на что-то более продуктивное
остальное железо: ryzen 5600x / b550 / 16gb
хочется максимум fps и современное +/- не за все деньги мира, бюджет 12-16к
MikePodgorniy: ↑
22.11.2024 09:32
всем привет!
подскажите карточку для full-hd, хочу ребенку обновить 1063 на что-то более продуктивное
Начебто 5600х PCIE 4.0 x16 (5600G тільки x8). 16к - 7600XT (Gigabyte OC) але яб дивився на 4060 TI (+$100 бюджет) - якого саме виробника та версію пошук тут або запитати.
всем привет!
Якщо БЖ дозволяє 3x8pin то 6800XT, якщо 2x8pin то 6800. Не бачу сенсу брати нові карти коли відбувся старт продаж нового покоління та всі хочуть як дорожче продати залишки.
всем привет!
бу 6800хт у нас на форуме
+1. За свої гроші просто поза конкуренцією. Зрештою, як і 6800 і вниз по списку.
Доброго дня. Буду купувати бюджетну карту на свій райзен 5600 с 16гб з цілю пограти в Сталкер. Розглядаю rx6600/xt/ rx6700. Підкажіть будьласка у якому виконанні та яких фірм розглядати до купівлі та що обходити стороною. Не розбираюся в цьому.
Не зрозумів чому замінусили: б/в собі ще ок, але комусь, щоб потім маятись? Це нова карта, 100fps+ в 1080p, споживання на 150Вт меньш ніж 6800xt. Більш меньш однакові - тягнуть консольні промені, fg, shadowplay=relive.
sselesnes
Там он сусідню почитайте, як 4060Ti сталкер "100fps+ в 1080p" тягне. 6800XT ще років 5 (до наст UE) протримається. Єдиний мінус - споживання. Але за різницю в ціні можна собі дозволити. І якщо продавець/виконання норм, то і не треба буде ні з чим "маятись".
«Зелений» чипмейкер відзвітував про зростання виторгу в усіх сегментах бізнесу, включно з ігровим. За заявами керівництва компанії, продажі геймерських рішень виявилися настільки високими, що спустошили складські запаси. Внаслідок цього компанія прогнозує зниження виторгу в ігровому сегменті за результатами поточного кварталу.
Не вірю в покупки, вірю в спеціально зроблений дефіцит.
вересня флагманські відеокарти GeForce RTX 4090(D) перейшли в розряд дефіцитних товарів, а найближчим часом з полиць магазинів повинні зникнути інші старші моделі GeForce RTX 40-ї серії.