З'явилися технічні огляди S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — протестовано 20 відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vlaad13
Member

Повідомлення

Kashtan: 21.11.2024 14:05
Vlaad13: 21.11.2024 13:50
В тебе монік за 30к гривень а коробка за 7, що могло піти не так? :gigi:
Можливо можна було б по іншому розподілити бюджет?
Я десь зазначив що щось не так? Я констатую факти. А ти точно правильно порахував вартість «коробки»? Мені цікава арифметика, яким чином все пішло в 7к у твоїй уяві. Так пошукай хоча б вартість 480Гб оптейну, а потім десь знайди на всю планету 2600с10 ддр3, не кажучи про 1050 ватний БЖ та сво. Насправді там ще багато чого.
дам безкоштовну пораду
продаеш на ОЛХ свій металобрухт поки ще це можливо
заходиш в цю тему
viewtopic.php?f=1&t=118151
там тобі збирають норм коробку :laugh:
Frost-Nick
Junior

Повідомлення

Mixx: 21.11.2024 13:13 Frost-Nick
А якщо вимкнути генератор, залишити лише длсс якість, краще не стає?
Не було часу багато гратися з налашутваннями. Лише 1,5 години приділив грі. Без генератора мені здалося що гірше і я навіть став помічати переходи між закритими приміщеннями і відкритими. Коли в якийсь бункер заходиш, то плавність стає кращою - я це навіть без усяких оверлеїв помічаю. Тут того часу обмаль, ще й на блекаут можуть вільні години потрапити. Сильно не потестуєш.
Взагалі за весь останній рік у мене було лише 2 проблеми зі статерами - Jusant та S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля. Зазвичай все просто. Так як монітор FullHD, то все на ультра + RTX і погнав. Кадрів або дже багато, що я обмежую через Vsync до 144 Гц. Або частота близька до цього - 135-150. Тоді Vsync не чіпаю. Ні в Dablo IV, ні в Call of Duty: Black Ops 6, ні в Alan Wake 2, у які я пограв за останній місяць я не відучавав дискомфорту в геймплеї. Треба заради цікавості глянути що там ще є на UE5 було.
P.s. Ось згадав. Senua's Saga: Hellblade II гралася також прекрасно, хоч вона й на UE5.
Nutbar
Member

Повідомлення

У гри високі вимоги до процесора, і це добре видно за результатами. Процесорні тести проведено на локації «Залісся» в першому селищі. Автор зазначає, що за 20 годин гри він не знайшов сцени, яка б сильніше навантажувала CPU.

Цікаво, що старий Core i9-10900K видає лише 50 fps.
Можу підтвердити. Навіть в 4к-ультра з мідл картою зокрема в цій локації гра впирається в проц. Я в себе отримав 57 кадрів на 10700k.
спойлер
Зображення
Якщо мотати камерою/рухатись, то трохи менше. Але більше, ніж отримали автори тесту. Думаю, це через те що в них DDR4-2933.

Дуже рятує фреймген.
спойлер
Зображення
SieG
Member

Повідомлення

Frost-Nick
Можно потыкать настройку "метод масштабирования", мне понравился только один вариант из всех (не dlss), на всех остальных хоть и 60+ фпс но чувство будто какаэто корявые 24, а на одном методе масштабирования (не скажу какой, ибо свет оффнули) даже если довести до просадок ниже 60 фпс ощущается все плавно.
Denvys5
Member

Повідомлення

Kashtan: 21.11.2024 14:05а потім десь знайди на всю планету 2600с10 ддр3
2800c10 - зелені плашки
спойлер
https://hwbot.org/submission/5545942
Зображення
до чого тут цей понт?
Котенятко
Junior

Повідомлення

Який баран робив ті тести...30/2060 вище по кадрах ніж 4060 ті
Mixx
Member

Повідомлення

Котенятко
В якому місці? там де обидві уперлися в відеобуфер, у одної 15фпс, а у другої 5?) В тих режимах, що 4060ті8гб тягне по пам'яті вона на 50-60% швидша за 2060.
D_ad
Junior

Повідомлення

Huanantop: 21.11.2024 13:48 На что вы собираетесь ждать патчи? На то что игра идеально распаралелит все потоки, с поправкой на задержки озу и кеша проца?
Ну да. А нафига ещё игре оптимизация?

То же самое говорили про СР2077 и таки оптимизировали. На старте у меня было 45 кадров в среднем на 980ti и оно кое-как докатилось до +/- стабильных 60 к патчу 2.0. На том же проце.
Frost-Nick
Junior

Повідомлення

SieG: 21.11.2024 14:37 Frost-Nick
Можно потыкать настройку "метод масштабирования", мне понравился только один вариант из всех (не dlss), на всех остальных хоть и 60+ фпс но чувство будто какаэто корявые 24, а на одном методе масштабирования (не скажу какой, ибо свет оффнули) даже если довести до просадок ниже 60 фпс ощущается все плавно.
Так. Дякую. Вже багато різних ідей. Та робочий день до 19:00, ще й світла не буде з 18:00 до 21:30 (якщо не змінять). Може вже на вихідних перевірю.
MetalistForever
Member

Повідомлення

MSiAventador: 21.11.2024 13:52 Просто процесор обчислює міграції зграй кабанів, зомбі та монстрів з урахування кліматичної моделі планети в реальному часі :laugh:
Просто понатыкали кучу Lumen ( который программный костыль, вместо нормального аппаратного от Nvidia ) + кривой UE5, в оптимизацию которого умеют только две студии в Мире - это собственно Epic Games и создатели Gears of War
Prescott
Member

Повідомлення

D_ad: 21.11.2024 14:49То же самое говорили про СР2077 и таки оптимизировали. На старте у меня было 45 кадров в среднем на 980ti и оно кое-как докатилось до +/- стабильных 60 к патчу 2.0. На том же проце.
Я бы не ждал чуда и свичнулся хотя бы на ам4 с х3д, 2011-3 это некрофилия.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Не понял. В нативе 1980*1050 5 фпс на 3070? Бред. Вангую, что игра жрет много видеопамяти, слишком много.
MetalistForever
Member

Повідомлення

Цитата из pc Gamer : "Ваша видеокарта по-прежнему будет выполнять большую часть трассировки лучей, но это будет сделано через асинхронные вычислительные шейдеры, а не через какое-либо оборудование трассировки лучей внутри GPU. "

и еще "Заикание при прохождении также начинает появляться при средней настройке. Поскольку Stalker 2: Heart of Chornobyl — это полностью бесшовный открытый мир, ему необходимо передавать ресурсы в VRAM по мере вашего перемещения. Это происходит, когда вы приближаетесь к определенной, но невидимой границе, и 3060 Ti и 5700 XT демонстрируют легкое заикание. "

https://www-pcgamer-com.translate.goog/ ... r_pto=wapp
Truman444
Junior

Повідомлення

На GTX 1060 3 GB тупо не грабельна. 1080p, всі налаштування на низьких з FSR на якість - 5 FPS :D
Тестував на самому початку гри коли дали керування.
Kashtan
Member

Повідомлення

Mixx: 21.11.2024 14:24 Kashtan
Ну автор тестував на топовому рапторі, а ви спробували повторити то саме на процах 11-13 річної давнини. Скоріше за все затик в псп пам'яті, пофіг скільки % завантаження покаже моніторинг, старі платформи на ддр3 не можуть в уе5.

Відправлено через 7 хвилин 6 секунд:
Shuginubi
А що не так? На молодших мідах в 2к 70+фпс, на 60х картах останніх 2 поколінь з вимкненими променями то само, по процам теж все ок, і інтел і амд показують себе добре, проблеми тільки у власників 5+ річних залізяк, алле уе5 на них і не розрахований.
Оскільки роботу зробив, а електрику поки не вимкнули, зробив третю спробу.
TSR по умовчанню що нав’язується - такий же «корисний» як налаштування по умовчанню графіки - тобто абсолютно не відповідає уявленням про роботу, фср незамінний, в рази кращий.
5775с -11-13 річний? Він 2015 року, це 9 років, арифметика в межах однозначного числа. В мене є феном , він 2010 року, 14 років , але на ньому не буду пробувати, хоча рдр2 запустив.
Головне наступне - при 1080 роздільній здатності і при 1080 як гпу - фпс був нерівномірний, йде стартовий ролик , 79% навантаження гпу, через 10 секунд - різке підняття до 100%, фпс з 60 падає до 5-7 , потім поставив фср генератор кадрів, стало 20. Побігав 1 хвилину - знову вильот.
Стосовно псп і UE5. Запускав багато сучасних ігор, всі йшли без проблем , абсолютно , в 99% навіть 4к не знімав, фср все вирішувало, збалансоване причому.
У мене враження - що й автори гри, і автор тесту - фпс від 4790к та 1060 брали зі стелі. Гра неоптимізованв, в плані що різке падіння фпс посеред гри - безпідставне. Якщо на старті 60 фпс - очікуване - то подальше падіння до 20 - це вже дурня, а вильоти - за межами добра та зла. Всі бенчі системник досі проходив бездоганно.

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Denvys5: 21.11.2024 14:38
Kashtan: 21.11.2024 14:05а потім десь знайди на всю планету 2600с10 ддр3
2800c10 - зелені плашки
спойлер
https://hwbot.org/submission/5545942
Зображення
до чого тут цей понт?
Понт? Я не знаю що це. Я можу придбати ці зелені планки?

Відправлено через 29 хвилин 53 секунди:
Vlaad13: 21.11.2024 14:24
Kashtan: 21.11.2024 14:05
Я десь зазначив що щось не так? Я констатую факти. А ти точно правильно порахував вартість «коробки»? Мені цікава арифметика, яким чином все пішло в 7к у твоїй уяві. Так пошукай хоча б вартість 480Гб оптейну, а потім десь знайди на всю планету 2600с10 ддр3, не кажучи про 1050 ватний БЖ та сво. Насправді там ще багато чого.
дам безкоштовну пораду
продаеш на ОЛХ свій металобрухт поки ще це можливо
заходиш в цю тему
viewtopic.php?f=1&t=118151
там тобі збирають норм коробку :laugh:
Брухт ? На ньому перші місця в рейтингах . А там де не перші - у суперників були випарники як правило. Продавай свій непотріб, візьмеш інший, трохи сучасніший.
.
Volodya811
Member

Повідомлення

Геральт: 21.11.2024 13:23 Хвилин 20 бігав по Заліссю. "Страшні" статери, з 60 до 45-50 )
спойлер
Зображення
Зображення
Залочив таки в грі на 60. Бо >60 і так не набагато вище буває.
Натив, без FG, пресет "вискоий", постобробка, волосся, якість оточення в "помірно".
Це той випадок, коли обсяг кешу Л2 та складна архіктера ядер процесорів Інтел виявивалися кращою, за просту та ефективну архітектуру ядер АМД з великим 3Д кешем.
А що Ви хотіли, якщо процесори АМД мають 4-х канальний декодер, а Інтел 12-14 покоління - 6-ти канальний. Великий 3Д кеш не завжди перекриває силу процесорних ядер.
Барбарис
Member

Повідомлення

Kashtan, по правді, 5775 дуже специфічний проц для ігор. Досвід невеликий, але з оглядів і тестів теж подібне враження склалося. В результаті відмовився від такого.
Volodya811
Member

Повідомлення

Nutbar: 21.11.2024 14:37
У гри високі вимоги до процесора, і це добре видно за результатами. Процесорні тести проведено на локації «Залісся» в першому селищі. Автор зазначає, що за 20 годин гри він не знайшов сцени, яка б сильніше навантажувала CPU.

Цікаво, що старий Core i9-10900K видає лише 50 fps.
Можу підтвердити. Навіть в 4к-ультра з мідл картою зокрема в цій локації гра впирається в проц. Я в себе отримав 57 кадрів на 10700k.
спойлер
Зображення
Якщо мотати камерою/рухатись, то трохи менше. Але більше, ніж отримали автори тесту. Думаю, це через те що в них DDR4-2933.

Дуже рятує фреймген.
спойлер
Зображення
Цікаво, що дасть перехід на 11700? У нього 5-ти конвеєрний декодер проти 4-ьох конвеєрного у 10700.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Kashtan: 21.11.2024 16:14
Брухт ? На ньому перші місця в рейтингах . А там де не перші - у суперників були випарники як правило. Продавай свій непотріб, візьмеш інший, трохи сучасніший.
зараз не 2014 а 2024 - це так щоб ви знали :laugh:
звісно у вас нормально не буде працьвати гра 2024 року на залізі 2014
і вина тут не розробників а когось іншого
Востаннє редагувалось 21.11.2024 16:34 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

Volodya811
Це сарказм був, там і лапки і смайлик є. :-/
Просадка з 60 до 50 не відчувається ніяк.
За >4 год (щоправда, не підряд), жодного вильоту. Багів також не помітив. Але ще поексперементую з налаштуваннями.
Відповісти