З'явилися технічні огляди S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — протестовано 20 відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
stoned
Member

Повідомлення

Mixx
Чому профільному 3+3+3+3 ядернику нічого не жме, як сабжу? :think:
Єдиний затик що особисто я бачу - фрізон при увімкненні-вимкненні КПК, що геймплей, що катсцени поводять себе нормально.
Prescott
Member

Повідомлення

D_ad: 21.11.2024 12:27Чекаю патчі на оптимізацію використання ЦП.
Это имея 5820к, правильно? Каких патчей для платформы которая вышла > 10 лет назад вы ждёте?
Frost-Nick
Junior

Повідомлення

Mixx, та буду шукати у чому справа. Останній раз так погано було у грі Jusant одна з перших ігор на Unreal Engine 5 у яку я пограв. Там взагалі на всіх налаштуваннях смикалося і це при дуже простій графіці.
stoned
Member

Повідомлення

Skiff93
спойлер
5090:
Зображення

4090:
Зображення

XSX:
Зображення
Mixx
Member

Повідомлення

Frost-Nick
Ну найпростіше- зрівняти фпс, щоб не було такої різниці між дропом і середнім, буде точно плавніше. А пам'ять добре викручена чи хмп?

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
stoned
Можливо у вас пам'ять краще налаштована :shuffle:
Frost-Nick
Junior

Повідомлення

Mixx: 21.11.2024 12:41 Frost-Nick
Ну найпростіше- зрівняти фпс, щоб не було такої різниці між дропом і середнім, буде точно плавніше. А пам'ять добре викручена чи хмп?
Пам'ять з цього огляду стандартний профіль XMP
Та буду розбиратися. Дякую за пораду. Мені також не подобається, що такий серйозний розліт по кадрам. От все класно, атмосфера, графіка, це все занурення в гру, але як почнеш сильно крутити мишкою під час перекстрілки, то ці мікродропи заважають.
Востаннє редагувалось 21.11.2024 12:50 користувачем Frost-Nick, всього редагувалось 1 раз.
KimRomik
Member

Повідомлення

RTX 2060
2-3 FPS
ну навіщо так :weep:
Mixx
Member

Повідомлення

Frost-Nick
2 роки тому мав такий комплект в парі з р5 5700х :beer:

Думаю, пам'ять вам варто підрозігнати, по частоті 3733-3800 вономусить поїхати в 1до1, а таймінги взяти з готового сейф профілю з калькулятору, не думаю, що сильно виросте середній фпс, а от просадки зменшаться значно.

Відправлено через 21 хвилину 56 секунд:
Frost-Nick
А якщо вимкнути генератор, залишити лише длсс якість, краще не стає?
Геральт
Member

Повідомлення

Хвилин 20 бігав по Заліссю. "Страшні" статери, з 60 до 45-50 )
спойлер
Зображення
Зображення
Залочив таки в грі на 60. Бо >60 і так не набагато вище буває.
Натив, без FG, пресет "вискоий", постобробка, волосся, якість оточення в "помірно".
Kashtan
Member

Повідомлення

Чому автор при рівних середніх помістив непотріб 285к вище за рептора, коли у останнього вищий 1%? По алфавіту?
Рапортую.
5775с 4.0 СВО скальп рм, 16Гб 2600С10 вторинні налаштовані, GTX1080 сво помірний розгін +65 +200. 4k120 монітор. Оптейн.
Всі зайві процеси вбиті.
4к рекомендовані (високі)- 2 фпс і вильот в другій секунді. Друга спроба - трохи довше посмикався.
Роздільна здатність 1080 , фср продуктивність, низькі все вліво - 20 фпс.
Генератор кадрів фср3 - 45 фпс. 5 хвилин і вильот.
Зараз зроблю роботу поки дали електрику до 15.00, і продовжу. Але десь затик. Всюди гпу була 100% навантажена.
4790к у тесті 4.4 ГГц дає 25фпс при 4090.
l-m
Member

Повідомлення

Kashtan
якщо 1080 звичайна, а не Ті, то може вилітати через нестачу відеопам'яті, перевірте це.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Люди с десятирічним залізом скаржаться на погану оптимізацію :lol:
Huanantop
Member

Повідомлення

D_ad: 21.11.2024 12:27
спойлер
Гра наче "процесорозалежна", але мій проц, судячи по тестах, в простої десь 30-40%. Шо за фігня...
Ок, новітніші інструкції, архітектура - це все зрозуміло.
Але ж 30...40 відсотків просто простою.
Хай би він хєрачив в full load під 140 ват і видавав такі фрізи - тоді б я сказав, що мій камень вже, видно, дійсно того -- застарів, але ж, бляха, ну тут не його косяк.
І те що багато людей з новітніми процами скажаться на фрізи і статтери тому тільки підтвердежння.
Чекаю патчі на оптимізацію використання ЦП.
А где вы собственно видели 100% загрузки 12 поточного цп , кроме бенчмарков? Я с таким же успехом могу достать р5 1600 поставить 4090 и увижу те же самые 30% загрузки и статтеры. На что вы собираетесь ждать патчи? На то что игра идеально распаралелит все потоки, с поправкой на задержки озу и кеша проца?
Kashtan
Member

Повідомлення

l-m: 21.11.2024 13:45 Kashtan
якщо 1080 звичайна, а не Ті, то може вилітати через нестачу відеопам'яті, перевірте це.
Так у авторів 1060 заявлена на 1080 роздільну здатність при низьких 30 фпс. І не вказаний який апскейл, а в мене ж все на фпс, все вліво.
А в 1060 3-6 Гб об’єм.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Kashtan: 21.11.2024 13:36 Чому автор при рівних середніх помістив непотріб 285к вище за рептора, коли у останнього вищий 1%? По алфавіту?
Рапортую.
5775с 4.0 СВО скальп рм, 16Гб 2600С10 вторинні налаштовані, GTX1080 сво помірний розгін +65 +200. 4k120 монітор. Оптейн.
Всі зайві процеси вбиті.
4к рекомендовані (високі)- 2 фпс і вильот в другій секунді. Друга спроба - трохи довше посмикався.
Зараз зроблю роботу поки дали електрику до 15.00, і продовжу. Але десь затик. Всюди гпу була 100% навантажена.
В тебе монік за 30к гривень а коробка за 7, що могло піти не так? :gigi:
Можливо можна було б по іншому розподілити бюджет?
MSiAventador
Junior

Повідомлення

Просто процесор обчислює міграції зграй кабанів, зомбі та монстрів з урахування кліматичної моделі планети в реальному часі :laugh:
Kashtan
Member

Повідомлення

Vlaad13: 21.11.2024 13:50
Kashtan: 21.11.2024 13:36 Чому автор при рівних середніх помістив непотріб 285к вище за рептора, коли у останнього вищий 1%? По алфавіту?
Рапортую.
Всі зайві процеси вбиті.
В тебе монік за 30к гривень а коробка за 7, що могло піти не так? :gigi:
Можливо можна було б по іншому розподілити бюджет?
Я десь зазначив що щось не так? Я констатую факти. А ти точно правильно порахував вартість «коробки»? Мені цікава арифметика, яким чином все пішло в 7к у твоїй уяві. Так пошукай хоча б вартість 480Гб оптейну, а потім десь знайди на всю планету 2600с10 ддр3, не кажучи про 1050 ватний БЖ та сво. Насправді там ще багато чого.
Prescott
Member

Повідомлення

Vlaad13: 21.11.2024 13:47Люди с десятирічним залізом скаржаться на погану оптимізацію
Не всегда с тобой согласен, но здесь поддержу. Последний движок, трассировка, сложная геометрия и о чудо, игра требует около современного железа. Как же так?!

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Kashtan: 21.11.2024 14:05 не кажучи про 1050 ватний БЖ
Вам этот БП насильно продали? :D
Shuginubi
Member

Повідомлення

Б-же, они про оптимизацию вообще не слышали? Не хочу я с мылом играть, я это и под душем могу сделать.
Mixx
Member

Повідомлення

Kashtan
Ну автор тестував на топовому рапторі, а ви спробували повторити то саме на процах 11-13 річної давнини. Скоріше за все затик в псп пам'яті, пофіг скільки % завантаження покаже моніторинг, старі платформи на ддр3 не можуть в уе5.

Відправлено через 7 хвилин 6 секунд:
Shuginubi
А що не так? На молодших мідах в 2к 70+фпс, на 60х картах останніх 2 поколінь з вимкненими променями то само, по процам теж все ок, і інтел і амд показують себе добре, проблеми тільки у власників 5+ річних залізяк, алле уе5 на них і не розрахований.
Відповісти