Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Crossbow
Member

Повідомлення

goldenvirus
ну в варіант №2 який я описав, я відсікаю БМСом заряд в самому кінці заряду, коли ось-ось і сам інвертор перестаВби заряджати.
а на розряд я ніяк не відсікаю АКБ від інвертора - це і не логічно в режимі UPS на всю квартиру :-)
Інше питання що я напругу "флоат" виставив = "Bulk" = 27.7 (в мому випадку). Але заряд не йде бо ключі у БМС закриті на заряд, а на розряд - відкриті, а в момент переходу на роботу АКБ, то БМС відкриває і ключі "на заряд".

Щодо споживання інвертором з АКБ - то я ось вияснив що 40-80мА (це дуже приблизно) все ж інвертор бере з АКБ. в такому режимі. Притому що напруга 27в на АКБ, а заряднік інвертора постійно тримає 27.7в.

Якщо зробити "по стандарту" з режимом флоатінга, то струм з АКБ\в АКБ буде гуляти постійно, причому від 100мА, до 600мА (грубо кажучи).
Timedemo
Member

Повідомлення

Crossbow: 18.11.2024 19:37
goldenvirus: 18.11.2024 18:09ваш варіант з відсічкою заряду БМС-кою неправильний, може спрацювати один/два/десять разів нормально, а потім інвертор стрельне транзисторами...я розумію, що полагодити самостійно вам не стане проблемою, але ціна нових транзисторів доволі кусюча(
от тому я і запитую критику. але бажано хоч з якимось поясненням "чому вигорить?", або прикладами в кого таке сталось.
на версіях інверторів до 3.2квт - можливо. Бо вони без АКБ не вміють працювати. А 4.2квт Daxtromn \ PowMr \Easun і т.д ніби заявлено як робота без АКБ.
І якщо є реально досвід з 4.2квт або потужнішими, що вигорали ізза відсічки БМСом -- буду вдячний за інфо.
бмс не відсікає батарею, а просто припиняє заряд, для інвертора відвал батареї це коли бмс вимикає розрядку.
інвертору побарабану на те, що різко батарея не бере заряд. інвертору хреново, коли різго вимикається можливість розряду.
Sachem
Member

Повідомлення

Sachem: 17.11.2024 14:21сразу же заметил, что инвертор нагрузку в ваттах показывает не правильно
Открывал диспут, просил компенсацию за то, что инвертор не правильно мощность измеряет. Продавец попросил измерить не с холодильником, а с чем-то помощнее и нагревательным. Я сразу понял, что причина в косинусе фи. Так и есть, причина в нюансах активной и реактивной мощности. не знаю почему так измеряют, но хоть причина не в поломке.
спойлер
2024-11-19_170205_01.jpg
2024-11-19_170205_02.jpg
2024-11-19_170205_03.jpg
Crossbow
Member

Повідомлення

Timedemo: 18.11.2024 23:08бмс не відсікає батарею, а просто припиняє заряд, для інвертора відвал батареї це коли бмс вимикає розрядку.
інвертору побарабану на те, що різко батарея не бере заряд. інвертору хреново, коли різго вимикається можливість розряду.
це "гра слів".
Я говорю про "відсічку" на заряд, а не на розряд.

І ось про цей момент:
при виключеному чарджі ( БМС відсікає заряд) - буде закритий м2, а при виключеному дізчарджі закритий м1.
І якщо дізчардж я можу (але не буду) - вимкнути вручну - а мені це і не потрібно, то ось "чардж" - налаштував відсічку на БМС
при заряді або розряді оба транзюка відкриті, щоб не було падіння на діоді.
і коли чардж "ОФФ", то м2 закритий, а при навантаженні, струм спочатку піде через відкритий м1, діод закритого м2, а потім бмс побачить навантаження і відкриє м2.

Зображення

"Спека" на транзюки в JK BMS 200A 2A балансир:
https://www.szhxmos.com/d/HYG023N04LS1D.pdf
Тоб-то при макс. навантаженні 200А (хоча це більше ніж може інвертор), їм потрібно пустити по 10А зворотнього струму кожному, а транзюків там по 20шт в плечі.

p.s. "відсічка по розряду 24.0V" у мене покладена на інвертор (Cut-off), а не на БМС.

Відправлено через 22 секунди:
Sachem: 19.11.2024 18:31Я сразу понял, что причина в косинусе фи.
:up:
Timedemo
Member

Повідомлення

Crossbow: 19.11.2024 19:36
Timedemo: 18.11.2024 23:08бмс не відсікає батарею, а просто припиняє заряд, для інвертора відвал батареї це коли бмс вимикає розрядку.
це "гра слів".
Я говорю про "відсічку" на заряд, а не на розряд.

І ось про цей момент:
при виключеному чарджі ( БМС відсікає заряд) - буде закритий м2, а при виключеному дізчарджі закритий м1.
І якщо дізчардж я можу (але не буду) - вимкнути вручну - а мені це і не потрібно, то ось "чардж" - налаштував відсічку на БМС
при заряді або розряді оба транзюка відкриті, щоб не було падіння на діоді.
і коли чардж "ОФФ", то м2 закритий, а при навантаженні, струм спочатку піде через відкритий м1, діод закритого м2, а потім бмс побачить навантаження і відкриє м2.

Зображення

"Спека" на транзюки в JK BMS 200A 2A балансир:
https://www.szhxmos.com/d/HYG023N04LS1D.pdf
Тоб-то при макс. навантаженні 200А (хоча це більше ніж може інвертор), їм потрібно пустити по 10А зворотнього струму кожному, а транзюків там по 20шт в плечі.

p.s. "відсічка по розряду 24.0V" у мене покладена на інвертор (Cut-off), а не на БМС.

Sachem: 19.11.2024 18:31Я сразу понял, что причина в косинусе фи.
:up:
100 раз
вимикав чардж на бмс на гарячу, нуль проблем. А коли розряд, то приходилось перезавантажувать iнвертор.
Crossbow
Member

Повідомлення

Timedemo: 19.11.2024 20:04100 раз
вимикав чардж на бмс на гарячу, нуль проблем. А коли розряд, то приходилось перезавантажувать iнвертор.
на яких струмах заряду ?

по розряду - я на свому вимикав (розряд через БМС) - інвертор починав мигати "відсутня АКБ", але потім без перезавантажень підмикав назад і він працював собі далі. - краще не повторюйте!
Timedemo
Member

Повідомлення

Crossbow: 19.11.2024 20:10
Timedemo: 19.11.2024 20:04100 раз
на яких струмах заряду ?

по розряду - я на свому вимикав (розряд через БМС) - інвертор починав мигати "відсутня АКБ", але потім без перезавантажень підмикав назад і він працював собі далі. - краще не повторюйте!
80а.
Hotspur
Member

Повідомлення

Sachem: 19.11.2024 18:31Так и есть, причина в нюансах активной и реактивной мощности. не знаю почему так измеряют, но хоть причина не в поломке.
як сам інвертор ? це фчао, якісний ?
Sachem
Member

Повідомлення

Hotspur: 19.11.2024 20:28як сам інвертор ? це фчао, якісний ?
Да я ним особо и не пользовался ещё. Чтобы спокойно пользоваться, нужно сначала измерить вольтажи отключения инвертора и отключения аккума, как уже обсуждалось и здесь в т.ч. Лабораторного БП нет, есть SKYRC S100neo, в ней есть функция БП. Но в инструкции написано сначала задать вольтаж, потом подключить нагрузку. То есть перебор будет долгим.

Сейчас пользую Дельту 2. Вообще я хотел доп аккум к дельте брать, родной. Но его нужно использовать постоянно с базой. А хотелось свободы, захотел подключил, захотел отключил. Узнал о схеме зарядки Дельты любым аккумом. Заказл два 12В 100А. Один получил, второй послезавтра вроде будет. Пока плыли решил, а почему бы и инвертор не заиметь, ещё больше расширяет возможности. Мне нравится, что у FCHAO есть выносной блок, плюс легко сделать дистанционное включение без разбора и пайки к кнопке. Отсюда в планах "организовать" включение АВР только тогда, когда это нужно, а не так как с Дельтой, постоянно молотит.

Вообще, станции это вещь, нужно иметь в хозяйстве. Инвертор... я про "автомобильный" класс, уже тянет на хобби какое-то, кучу всего за собой тянет и места занимает :D
12val12
Junior

Повідомлення

підкажіть у яких китайских зарядках з АЛІ для lifepo4 4s 14.6 вольт (20 a—30а ) можна перепаяти дільник по CVmax щоб вище 13.8 не зарядало ?
Hotspur
Member

Повідомлення

12val12: 20.11.2024 14:20 підкажіть у яких китайских зарядках з АЛІ для lifepo4 4s 14.6 вольт (20 a—30а ) можна перепаяти дільник по CVmax щоб вище 13.8 не зарядало ?
у будь яких в яких є регулювання вольтажу. я собі таке зробив
Sachem
Member

Повідомлення

Sachem: 19.11.2024 21:11Лабораторного БП нет, есть SKYRC S100neo, в ней есть функция БП
Вчера попытался запитать инвертор (FCHAO 12V 2500W) от зарядки "SKYRC S100neo", в ней есть функция БП.
По ТТХ инвертор на холостом ходу потребляет не более 10 ватт. В свойствах зарядки, в режиме "DC Power" установил напряжение 12 вольт, ток 5 ампер, с запасом. При включении инвертора зарядка ушла в защиту, "Over Load!".

Что я не понимаю и делаю не так. Разве инвертор не должен был взять свои 10 ватт и спокойно работать. Или опять какие нибудь подводные камни, типа пусковых токов, конденсаторов и т.п.?
:-/
Hotspur
Member

Повідомлення

Sachem: 21.11.2024 20:14Что я не понимаю и делаю не так. Разве инвертор не должен был взять свои 10 ватт и спокойно работать. Или опять какие нибудь подводные камни, типа пусковых токов, конденсаторов и т.п.?
звичайно пускові токи конденсаторів :beer:
Sachem
Member

Повідомлення

Hotspur: 21.11.2024 20:32звичайно пускові токи конденсаторів
1) Зарядку, которую использовал, для зарядки аккумов основное назначение, можно использовать, как класс?
2) Какая мощность "блока питания" нужна, хотя бы примерно, чтобы инвертор запускался нормально?
Hotspur
Member

Повідомлення

Sachem: 21.11.2024 20:381) Зарядку, которую использовал, для зарядки аккумов основное назначение, можно использовать, как класс?
якщо потужна так

Sachem: 21.11.2024 20:382) Какая мощность "блока питания" нужна, хотя бы примерно, чтобы инвертор запускался нормально?
невідомо. міряти токовими кліщами

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
в мене звичайний ваттметр таки наміряв пусковий ток холодильника - 1 460 ватт а до того не хотів міряти :weep:
Sachem
Member

Повідомлення

Hotspur: 21.11.2024 21:14міряти токовими кліщами
Спасибо. Клещи купил, но ещё не думаю этой категорией. Померяю при пуске от аккума.
У меня холодильник, после разморозки пускается сразу двумя компрессорами на 10 амперах (220-230 вольт).
Hotspur
Member

Повідомлення

Sachem: 21.11.2024 21:30Спасибо. Клещи купил, но ещё не думаю этой категорией. Померяю при пуске от аккума.
врахуй кліщі мають міряти піки. це не всі кліщі вміють. мої дешеві піки не міряють
Sachem
Member

Повідомлення

Hotspur: 21.11.2024 21:43врахуй кліщі мають міряти піки
Есть режим INRUSH
спойлер
2024-05-21_143748_HDR_Пусковой ток.jpg
Hotspur
Member

Повідомлення

Sachem: 21.11.2024 21:53Есть режим INRUSH
так. в моїх немає
Roaster
Member

Повідомлення

Хочу подключить две батареи параллельно к инвертору. Кабели, которые соединяют батареи между собой (+ к +, - к -) толще, чем те, которыми батареи подключены к инвертору (- с одной батареи и + с другой). Будет ли это проблемой? Все кабели должны были быть 35 мм2, но заказывались у разных производителей, и похоже, что у каждого из них представление о 35 мм2 было какое-то свое :-/
Відповісти