Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Геральт
Member

Повідомлення

Vader
Member

Повідомлення

Здоровенькі були!А ну хлопці,хто в тємі)Думаю,купляти на виході 5070ти,чи сидітии на своїй 4070ті,а оновити систему з ам4 на ам5?Якщо оновлюю систему,пролітаю з картою...Або то,або то...Як вважаєте? B-)
Геральт
Member

Повідомлення

Vader
Карта дасть більший буст. Якщо вже так хочеться кудись гроші подіти. Не дуже ясно, де не вистарчає 4070Ti для 2K, але то таке.
oversteve
Member

Повідомлення

Vader: 18.11.2024 13:48 Здоровенькі були!А ну хлопці,хто в тємі)Думаю,купляти на виході 5070ти,чи сидітии на своїй 4070ті,а оновити систему з ам4 на ам5?Якщо оновлюю систему,пролітаю з картою...Або то,або то...Як вважаєте? B-)
5070ті нема ще ні тестів, ні ціни, ні дати початку продажів а ви вже шось міняти зібралися :think:
EddieDean
Member

Повідомлення

Vader: 18.11.2024 13:48Здоровенькі були!А ну хлопці,хто в тємі)Думаю,купляти на виході 5070ти,чи сидітии на своїй 4070ті,а оновити систему з ам4 на ам5?Якщо оновлюю систему,пролітаю з картою...Або то,або то...Як вважаєте?
ІМХО Краще перейти на АМ5 з якимось 7800х3д та ДДР5. 4070 вистачить ще надовго. А чекати до виходу 5070 (до лютого наче) при тому шо вона буде дрогуча та не факт шо набагато продуктивніша таке собі янм.
big_bang
Member

Повідомлення

Vader: 18.11.2024 13:48 Здоровенькі були!А ну хлопці,хто в тємі)Думаю,купляти на виході 5070ти,чи сидітии на своїй 4070ті,а оновити систему з ам4 на ам5?Якщо оновлюю систему,пролітаю з картою...Або то,або то...Як вважаєте? B-)
на ам5 перестрибнути можна вже сьогодні, а от 4070 ще чекати треба B-)
Mixx
Member

Повідомлення

+за ам5, до тих нових карт ще мінімум пів року, і я би одразу дивився в бік супер/тіай версій з 16гб, поки пан-жупан щось конкурентне до 4070с або ті випустить - може пройти куди більше часу, а нова платформа, за рахунок значного стрибку в однопотоці, дасть "пакращення вже сьогодні" ;)
Vader
Member

Повідомлення

Дякую всім,підтримую перехід на ам5 :beer:

Отправлено спустя 1 час 39 минут 14 секунд:
EddieDean
7800x3d,?,а подешевше нема? :gigi:
EddieDean
Member

Повідомлення

Vader: 18.11.2024 17:53EddieDean
7800x3d,?,а подешевше нема?
Ну так то це ТОП проц для погратися наскіки я розумію наразі, якшо не враховувати 9800х3д)) А там дивіться на Райзен 5 чи 7 який вам по бюджету та продуктивності) 7700 наче теж хороший проц.
Mixx
Member

Повідомлення

Vader
Якщо у вас профільний 5800-3д, боюся, вам тільки 7800х3д світить, решта цп буде в кращому випадку на 10% швидше.

https://hotline.ua/ua/computer-processo ... 000910wof/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 50m-hdvm2/
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... l30s32gdc/

До МП і пам'яті вимоги мінімальні, до охолодження теж, проц споживає менше вашого поточного.
oversteve
Member

Повідомлення

Vader: 18.11.2024 17:53 7800x3d,?,а подешевше нема? :gigi:
подешевше посидіти піврочку доки нове покоління зарелізять, а там вже дивитися з чого буде більше профіту :)
EddieDean
Member

Повідомлення

Vader: 18.11.2024 17:537800x3d,?,а подешевше нема?
Доречі так! Який проц міняти зібралися? Якшо дійсно 5800х3д то я б вже підсобирав та взяв би 9800х3д коли він з'явиться у нас. 7800х3д це добре, але 9800х3д буде ще краще) Тим більше шо в нього МСРП приблизно такий же як у 7800х3д. Якшо який небуть 5600 чи шось подібне то той самий 7700 буде норм)
Vlaad13
Member

Повідомлення

Vader: 18.11.2024 17:53 Дякую всім,підтримую перехід на ам5 :beer:

Отправлено спустя 1 час 39 минут 14 секунд:
EddieDean
7800x3d,?,а подешевше нема? :gigi:
У вас є сена переходити тільки на 7800(9800) х3д і то там буде десь +10% за 25+ к гривень :facepalm:
Відяха дасть набагато більше
Тут декотрі сидять на зіонах з 3080 і їм норм, а у вас 5800х3д. Вплив ддр5 теж зменшується у 1440.
Також відяху легше продати хоча можливо треба продавати ам4 поки ще це можна :laugh:
st0k
Member

Повідомлення

краще відяху обнови :up:
Vader
Member

Повідомлення

От того я і питав :-/ :insane: :rolleyes: :think: Справа в тому,що я коли продаю своє залізо,ціни ставлю дуже адекватні,і все на гарантії,тож проблем з продажу ам4 ,думаю не буде..Мабуть я все ж почекаю релізу 50 серії,а там буду бачити... Vlaad13
Мабуть ви праві.Дякую за пораду.
Voodoo89
Member

Повідомлення

Всім привіт :)

Є збірка на 11900 (профільна). Поки Full HD, но в недалеких планах спробую придбати монітор 2к.

І вже 1080ті не вивозить.. Чекав щось від інтелу, но даремно. Думаю придбати БУ 3080ті. +-15к на барахолці, а 1080ті за 4к заберуть.

Чи за 15к можливо щось бодріше взяти від амд?
Mixx
Member

Повідомлення

Voodoo89
Rx6800xt, хуангові промені не тягне, але жере менше, і 16гб озп, буде актуальною точно довше. Вимагає пів години налаштування, щоб прибрати прозорі текстові курсори і ще кілька приколів, проте це дрібниці, карта однозначно краща 3080ті.
st0k
Member

Повідомлення

Voodoo89: 19.11.2024 07:55 Думаю придбати БУ 3080ті. +-15к на барахолці, а 1080ті за 4к заберуть.

Чи за 15к можливо щось бодріше взяти від амд?
3080ti для 2к вогонь
oversteve
Member

Повідомлення

Voodoo89: 19.11.2024 07:55 Чи за 15к можливо щось бодріше взяти від амд?
за 15к ні, 6900 +- на рівні 3080ті в растрі, і гірше в променях, ну а 7ххх вже дорожче будуть
Відповісти