З нормально обв'язаним і ізольованим від іншої частини плати 1220 різниця з AE-5, Creative G5/G6 і EVGA Nu Audio буде мінорна і не суттєва, так AE-5, Nu та G5/G6 мають свій, кожна сказати унікальний окрас звуку, але фактично і реально Realtek 1200/1220 і старшенькі давно вже вміють в звук, на рівні дискретних карт до 150-200 баксів.AI_Avenger: ↑ 17.11.2024 14:16З вбудованою саме така карта різницю навряд чи відчуєте, а от щось типу SoundblasterX AE-5 чи подібну їй якщо придбаєте, та плюс навушники або колонки у вас не ультрабюджетні, а хоча б бюджетно-середнього рівня - то різниця буде досить суттєва у звучанні. Що саме брати - вирішуйте, виходячи з ваших задач (що саме будете на ній слухати або робити - ігри/музика/фільми/аудіомонтаж), та які пристрої виводу будете підключати. Причому є варіанти звукових карт як для внутрішнього підключення, так і зовнішнього через USB.dillinger 8: ↑ 17.11.2024 12:12 Доброго дня. Була у мене років 20 тому карта Live24 bit і залишились приємні враження. Підскажіть, якщо зараз таку придбати, буде вона працювати у новій матері b550 в роз'ємі рсі 4.0? І має це сенс, якщо на карті є ріалтек 1220?
Останні статті і огляди
Новини
FAQ по звуковым картам
-
Евгений King
Member
-
Radio Bay
Member
Тільки реально звук залежить від реалізації на конкретній мамці, а модель чіпа ніяк не характеризує кінцевий звук, який здебільшого робиться по остаточному принципу, а так норм, але як вище сказали по колонки/навушники, якщо у вас пластикові колонки к компу або навушники Koss UR20, то не треба і смикатисяЕвгений King: ↑ 17.11.2024 14:43але фактично і реально Realtek 1200/1220
-
dillinger 8
Junior
AI_Avenger
Дякую за відповідь. Тобто я так зрозумів старі карти на pci будуть працювати в нових роз'емах рсі 4.0? Вопрос був більше про сумістність. Я точно не буду тратити на карту 100 дол. Інтерес є купити дешеву кату яка дає 24/96 для кращого звуку в наушниках для игор. Для музики я маю Пінк леді та xduoo-x20.
https://i.postimg.cc/g2yS3rb7/d6f76696f ... 07ea16.jpg
Дякую за відповідь. Тобто я так зрозумів старі карти на pci будуть працювати в нових роз'емах рсі 4.0? Вопрос був більше про сумістність. Я точно не буду тратити на карту 100 дол. Інтерес є купити дешеву кату яка дає 24/96 для кращого звуку в наушниках для игор. Для музики я маю Пінк леді та xduoo-x20.
-
Rucha
Member
PCI-карта не влізе фізично в роз'єм PCI-e. Портібен перехідник та, скоріш за все, додаткове живлення 12v від БЖ (треба припаяти окремий дріт).dillinger 8: ↑ 17.11.2024 12:12 Доброго дня. Була у мене років 20 тому карта Live24 bit і залишились приємні враження. Підскажіть, якщо зараз таку придбати, буде вона працювати у новій матері b550 в роз'ємі рсі 4.0? І має це сенс, якщо на карті є ріалтек 1220?
-
DEVES
Member
В Live24 нет ничего, что стоило бы потраченного на неё времени. В буквальном смысле ничего.dillinger 8: ↑ 17.11.2024 17:16 AI_Avenger
-
dillinger 8
Junior
Тут вопрос другий. Я заказав собі мат плату ASRock B550M Pro4. В цілому відгуки по ній добрі, але десь 2% браку є. В когось відвалюється звук та мережа. На мій погляд це не суттєво, тому що интернет по вайфаю, а звук можна сразу карту в другий слот поставити під відеокарту.
п.с. не офтоп. Вопрос по звуку, а не по матері.
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Rucha
Дякую, тоді питання знімається. Паяти щось я точно не буду.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
А можете порадити якусь іншу дешеву затичку для PCI-e?
п.с. не офтоп. Вопрос по звуку, а не по матері.
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Rucha
Дякую, тоді питання знімається. Паяти щось я точно не буду.
-
DEVES
Member
dillinger 8
Тогда уж лучше Apple USB‑C - Mini-Jack 3.5 мм
Но обязательно оригинал и желательно америнканскую версию (выход мощнее)
При цене 499грн это будет лучше любой китайской поделки.
Тогда уж лучше Apple USB‑C - Mini-Jack 3.5 мм
Но обязательно оригинал и желательно америнканскую версию (выход мощнее)
При цене 499грн это будет лучше любой китайской поделки.
-
Avenger80
Member
Такое впечатление, что первый раз материнскую плату покупаете. Сильно прям мнительно обращаете внимание на всё.dillinger 8: ↑ 17.11.2024 17:32Я заказав собі мат плату ASRock B550M Pro4. В цілому відгуки по ній добрі, але десь 2% браку є. В когось відвалюється звук та мережа. На мій погляд це не суттєво, тому що интернет по вайфаю, а звук можна сразу карту в другий слот поставити під відеокарту.
Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
А почему вы так заморачиваетесь, даже не зная какой будет звук - вдруг вам понравится?dillinger 8: ↑ 17.11.2024 17:32А можете порадити якусь іншу дешеву затичку для PCI-e?
-
dillinger 8
Junior
Ви праві, мабудь не потрібно заздалегіть морочитися.
-
Radio Bay
Member
Ультрабюджетные USB свистки совершенно не справедливо обходят вниманием, а ведь это по сути цап, который, как минимум, не собирает всё лайно с наводками с мамки. Я когда-то на ОЛХ брал типа такого свистокDEVES: ↑ 17.11.2024 17:40При цене 499грн это будет лучше любой китайской поделки
- И коробочка прикольная
-
amfiton
Junior
з не дорогих asus xonar DX, але може й штатка в материнці влаштуєdillinger 8: ↑ 17.11.2024 17:32
-
dillinger 8
Junior
Radio Bay
Ви мені нагадали, що в мене в столі валяється цап юсб CyberDrive. Купив декілька років тому разом з Esynic Dac 082. Останій не зайшов зовсім, а CyberDrive відправився в стол після купівлі xduoo-x20. Тож якщо щось то мої тили прикриті)
Відправлено через 30 секунд:
amfiton
дякую.
Ви мені нагадали, що в мене в столі валяється цап юсб CyberDrive. Купив декілька років тому разом з Esynic Dac 082. Останій не зайшов зовсім, а CyberDrive відправився в стол після купівлі xduoo-x20. Тож якщо щось то мої тили прикриті)
Відправлено через 30 секунд:
amfiton
дякую.
-
AI_Avenger
Member
Не скажіть - у тієї ж AE-5 окремі дискретні підсилювачі на вихід на навушники, і навіть в Direct Mode, з вимкненою будь-якою додатковою обробкою звуку - там просто шикарне звучання та деталізація. Я не кажу, що вбудований звук геть поганий, але погодьтеся, різниця між вбудованим кодеком за умовні $5-20 і окремою звуковою картою за $100+ - є. Головне не слухати на дешевих однополосних колонках за $15 чи навушниках, дешевших за $30. Це ну приблизно як звук на вбудованих у телевізор колонках (навіть в дорогих моделях), і через саундбар з сабвуфером вартістю хоча б від $250. До хорошого дуже швидко звикаєш.Евгений King: ↑ 17.11.2024 14:43 З нормально обв'язаним і ізольованим від іншої частини плати 1220 різниця з AE-5, Creative G5/G6 і EVGA Nu Audio буде мінорна і не суттєва, так AE-5, Nu та G5/G6 мають свій, кожна сказати унікальний окрас звуку, але фактично і реально Realtek 1200/1220 і старшенькі давно вже вміють в звук, на рівні дискретних карт до 150-200 баксів.
-
Radio Bay
Member
Напишіть потім як воноdillinger 8: ↑ 17.11.2024 19:06в мене в столі валяється цап юсб CyberDrive
-
OverPow
Member
Посоветуйте внешнюю звуковую с опт выходом (Toslink).
Бюджет +- 3-4к , можно и дешевле.
Бюджет +- 3-4к , можно и дешевле.
-
Radio Bay
Member
Для чого таке потрібно?OverPow: ↑ 17.11.2024 20:38Посоветуйте внешнюю звуковую с опт выходом (Toslink)
-
Евгений King
Member
Я всі карти мав і слухав і я не просто так пишу.AI_Avenger: ↑ 17.11.2024 19:19Не скажіть - у тієї ж AE-5 окремі дискретні підсилювачі на вихід на навушники, і навіть в Direct Mode, з вимкненою будь-якою додатковою обробкою звуку - там просто шикарне звучання та деталізація. Я не кажу, що вбудований звук геть поганий, але погодьтеся, різниця між вбудованим кодеком за умовні $5-20 і окремою звуковою картою за $100+ - є. Головне не слухати на дешевих однополосних колонках за $15 чи навушниках, дешевших за $30. Це ну приблизно як звук на вбудованих у телевізор колонках (навіть в дорогих моделях), і через саундбар з сабвуфером вартістю хоча б від $250. До хорошого дуже швидко звикаєш.Евгений King: ↑ 17.11.2024 14:43 З нормально обв'язаним і ізольованим від іншої частини плати 1220 різниця з AE-5, Creative G5/G6 і EVGA Nu Audio буде мінорна і не суттєва, так AE-5, Nu та G5/G6 мають свій, кожна сказати унікальний окрас звуку, але фактично і реально Realtek 1200/1220 і старшенькі давно вже вміють в звук, на рівні дискретних карт до 150-200 баксів.
Там різницю з лупою шукати і тільки з наушниками за овер 10к грн., навіть з DT 770 Pro я не відчув ніякого "вау" ефекту ні від AE-5 ні від EVGA Nu, слухав виключно в direct, вони грали приблизно так само як вбудований 1220 у Asus Strix платі, якщо опустити забарвлення самих карт.
То може слухачі з гарними планарами, котрі слухають шуми, а не музику, під стаканчик дорогого коньяку, розкажуть мені, що я не правий, та уви, без ультрагарної акустики чи науншиків різниця не суттєва і не варта витрати грошей сьогодні
На мою думку, сенс купувати дискретний звук є лише у випадках, коли вбудований не може, або коли "Галя балувана"
-
AI_Avenger
Member
Мені мій друг якраз останній епітет і кажеЕвгений King: ↑ 17.11.2024 21:22 На мою думку, сенс купувати дискретний звук є лише у випадках, коли вбудований не може, або коли "Галя балувана"
Але реально вбудований навіть за співвідношенням сигнал/шум не дотягує. Слухав я як і на акустиці Edifier DA5000Pro (але тут різницю можна почути тільки на достатньо великій гучності), так і на навушниках HyperX Cloud Alpha - от на них різниця відчувається дуже сильно в деталях. На топових материнках може і не настільки разючою буде, але все-таки буде. Хоча якщо слухати mp3 з бітрейтом 128 - то звичайно різниці не буде. А от Loseless музика з бітрейтом під тисячу - отам чутно. Хоча, як розумієте, що звукова, що навушники чи колонки мої - не належать до топового сегменту. Просто хороший середній рівень. Але тут вже кожному своє - хтось різницю в коштах воліє витратити, скажімо, на більш потужну відеокарту тощо. Кожен користувач сам дивиться по своєму бюджету та вимогам, що йому потрібно і що важливіше. Звук звичайно не грає настільки критичної ролі, як якість та плавність картинки, але він допомагає зануренню. Можна дивитися фільми на телевізорі з 2.0 доріжкою, а можна з 5.1 чи Atmos на відповідній акустиці (саундбар чи домашній кінотеатр) - різниця в сприйнятті фільму чи концерту дуже відрізнятиметься.
-
OverPow
Member
для саундбараRadio Bay: ↑ 17.11.2024 21:03Для чого таке потрібно?OverPow: ↑ 17.11.2024 20:38Посоветуйте внешнюю звуковую с опт выходом (Toslink)
-
Евгений King
Member
А на вбудованому звуку нема оптичного виходу?
Докупіть просту платку з виходом S/PDIF, якщо на MB у вас є відповідна колодка, ціна питання 100грн
Ось таку штуку по суті треба знайти: Раніше їх багато на OLX було, зараз бігло пролистнув, побачив тільки такі плати під коаксил.
Оптичний вихід цифра, він буде звучати однаково, що на вбудованій звуковій, що на звуковій за 1000 баксів, виключення тільки окремі випадки, коли звукова якогось біса лізе в цифровий тракт